RKDEO strijdend ten onder tegen koploper TOGB

zondag, 27 januari, 2019 - 22:38

 

Meer foto’s kijk hier

 

In de 2e wedstrijdronde na de winterstop moest RKDEO 1 vandaag op bezoek bij koploper TOGB, dat na het onnodige verlies van RKDEO in de thuiswedstrijd tegen Wippolder al 10 verliespunten minder had dan ons vlaggenschip. Toch betrof het vandaag nog steeds een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 en dat geeft wel aan hoeveel afstand de Berkelse formatie inmiddels heeft genomen van de concurrentie. Als RKDEO nog naar boven wilde kijken op de ranglijst dan moest er vandaag gewonnen worden. Dat heeft er in de eerste helft geen moment ingezeten, maar in een zeer boeiende 2e helft zeker wel.

In de basisopstelling keerde vandaag Alexis Koutsis terug, na een wekenlange afwezigheid door vakantie, studie en ziekte. Chris Nieuwpoort startte vandaag opnieuw en dat deed Twan Greeve verhuizen naar de reservebank. RKDEO begon nog wel aardig aan de wedstrijd, maar na zo’n 10 minuten nam TOGB het heft in handen om dat gedurende de 1e helft eigenlijk niet meer los te laten. Daarvoor was er al een grote kans toen na een voorzet vanaf de linkerflank een verdediger weggleed op de gladde kunstgrasmat en Rob Gerritsma van dichtbij in kon schieten maar via een Nootdorps been ging de bal toch naast.

Na een kwartier was er ook plotseling een kans voor RKDEO, toen Chris Nieuwpoort een duel won en de bal mee kon nemen vanaf de linkerflank naar het TOGB-doel. De aanvaller twijfelde tussen het breed leggen op de vrijgelopen Alexis Koutsis of zelf schieten, koos voor het laatste maar de bal ging naast.

Daarna kwam RKDEO overal een stap tekort en had vooral op het middenveld de handen vol aan het veel agressievere TOGB dat zich met prima combinaties naar voren bewoog. Dat leverde nogal wat kansen op, vooral nadat voorzetten vanaf de flank doorgekopt werden maar bij de 2e paal toch niet afgewerkt werden door de TOGB aanval. In de 32e minuut viel dan toch de verdiende 1-0 toen Rob Gerritsma vanaf de linkerflank de bal met een boog achter de RKDEO defensie lepelde en de in het gat duikende Merick Heintjes beheerst de bal langs doelman Hendriks schoof.

Diezelfde Hendriks wist wel knap te redden in de 41e minuut toen TOGB aanvaller Ian Bakker een bal vanaf een meter of 12 volleerde maar de RKDEO doelman er toch nog met een katachige reflex een corner van wist te maken. De rust brak aan met 1-0. Een wat flauwe afspiegeling van de kansenverhouding.

Er moet iets gebeurd zijn in de rust. Want na de thee pakte RKDEO onmiddellijk het initiatief en drong TOGB achteruit. Al in de 49e minuut leverde dat een flinke kans op. Aanvallers Luuk Goedbloed en Chris Nieuwpoort combineerden in het centrum en dat leverde de laatste een vrij schietkans op, die nu knap door TOGB doelman Jesper Stijnman uit de hoek gedoken werd.

Het was uitstel van executie want al in de 56e minuut resulteerde het offensief van RKDEO in de gelijkmaker. Rob van Hagen bracht een hoekschop hoog in de 16 en de bal viel uiteindelijk voor de voeten van spits Luuk Goedbloed, die droog en hard de 1-1 binnenschoot van een meter of 12. Onverwacht op basis van de 1e helft, maar niet onlogisch gezien de druk die RKDEO gelijk na rust wist te creƫren.

Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin RKDEO veelal de bovenliggende partij was, maar ook beducht moest blijven op de tegenaanval van TOGB. In de 70e minuut leek het toch mis te gaan. Bij een tegenstoot raakte verdediger Michael van den Ende de op snelheid liggende Ian Bakker, die graag naar de grond ging. Scheidsrechter Breedijk bestrafte met een penalty. Merick Heintjes dacht zijn 2e van de dag vanaf 11 meter te kunnen scoren, maar werd in dit duel geklopt door doelman Dennis Hendriks die de inzet knap stopte. Zo bleef het een uiterst spannende partij.

RKDEO bleef de aanval zoeken, wisselde de geblesseerde verdediger Van den Ende voor aanvaller Nawin Ramlal en even later Chris Nieuwpoort voor Twan Greeve. Het kon in het laatste kwartier beide kanten op. In de 82e minuut moest Dennis Hendriks redden op een kopbal bij de 2e paal, een minuut later leek aanvoerder Rob van Hagen vlak voor TOGB doelman Stijnman een lage voorzet van Nawin Ramlal tot een doelpunt te kunnen promoveren, maar raakte de bal niet goed.

Weer een minuut later verzond een TOGB verdediger een vuurpijl naar voren en daar ging andere verdediger Glenn den Uyl achteraan. De bal leek achter te gaan maar met een laatste inspanning kon Den Uyl de bal toch nog terugleggen in het 16 meter gebied, waar de inlopende Merick Heintjes nu verdediger Jordy Pronk net te snel af was en de bal in de verre hoek kon schuiven voor de 2-1. Dat Den Uyl die vuurpijl vanuit buitenspelpositie in ontvangst had genomen werd door vele (TOGB) toeschouwers bevestigd.  Maar in het amateurvoetbal hebben we geen VAR. Een deceptie voor RKDEO en een feestje voor zwart-geel.

Nog voelde RKDEO zich niet geklopt en stuurde nog meer manschappen naar voren. Luuk Goedbloed kopte de nodige ballen door en dat leverde nog een kans op voor de doorgelopen Twan Greeve maar nu stortte doelman Stijnman zich voor de bal, ten koste van een blessure. Toen scheidsrechter Breedijk, die overigens prima floot, na slechts 1 minuut blessuretijd voor het einde blies was TOGB blij en opgelucht en de teleurstelling bij RKDEO groot na een goede 2e helft.

 

Op basis van de kansenverhouding en het overwicht in de 1e helft was de kleine overwinning terecht, maar RKDEO heeft in de 2e helft laten zien dat ook de ongeslagen koploper (11 x winst, 1 gelijkspel) aan het wankelen gebracht kan worden. Met die 2e helft moeten we de komende weken weer verder, met als doel om ons te handhaven op een plek waar we nu staan. De concurrentie is hevig maar met de vorm van de eerste 6 wedstrijden moet dat mogelijk zijn. Volgende week zondag een nieuwe test als Meeuwenplaat op bezoek komt, maar eerst eens een week goed trainen. Genoten van de 2e helft mannen!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken:

TOGB – RKDEO 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 32. Merick Heintjes 1-0, 56. Luuk Goedbloed 1-1, 89. Merick Heintjes 2-1.

 

De opstellingen:

TOGB: Stijnman, den Uyl (90. Verwey), Weegman, Urbanus, Assaih, Zandbergen, Luyken (60. La Cruz), Gerritsma, Bakker (86. V.d. Burg), Vaudo, Heintjes.

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk, van der Ende (78. Ramlal), Pak, Prieto, Koutsis, Paats, Nieuwpoort (81. Greeve), van Hagen, Goedbloed.

 

Scheidsrechter: Dhr M. Breedijk,

Gele kaarten: Luyken (TOGB), van Hagen (RKDEO)

 

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 27 januari 2019:

TOGB – RKDEO                   2-1

Concordia – Antibarbari       1-2

Meeuwenplaat -  Wippolder  3-2

OLIVEO - VVIJ                    4-1

XerxesDZB - Excelsior’20    1-4

Delft – VFC                        AFG

SVV - Hillegersberg            AFG

 

De stand na 27 januari 2019

1.TOGB                12-34

2.RKDEO              13-24

3.VVIJ                  13-23

4.SVV                   12-22

5.OLIVEO              13-22

6.Meeuwenplaat    13-22

7.Wippolder           13-16

8.Hillegersberg       11-15

9.Excelsior’20         12-15

10.VFC                   12-15

11.Antibarbari         11-13

12.Concordia           11-12

13.XerxesDZB          12-7

14.Delft                   10-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.