RKDEO laat Meeuwenplaat in de tweede helft ontsnappen.

zondag, 3 februari, 2019 - 22:19

 

Meer foto’s kijk hier

De wedstrijd is drie minuten oud als Chris Nieuwpoort na een goed lopende aanval een dot van een kans mist doordat de bal verkeerd van zijn schoen springt. Een minuut later is het na een opnieuw goed lopende aanval wel raak, Rob van Hagen scoort de 1 – 0. Het spel golft op en neer waarbij geen van beide elftallen echt de bovenliggende partij is.

Nog voordat er tien minuten verstreken zijn wordt Luuk Goedbloed halverwege de helft van Meeuwenplaat op de hakken gelopen, de daarop toegekende vrije trap levert niets op. Luuk heeft het lastig, hij speelt zich regelmatig vrij, maar zijn directe tegenstander is hem steeds een stapje voor. Zwak verdedigd scoort Arthur Movsesjan in de veertiende minuut de 1 -1. Na dit doelpunt is RKDEO enigszins aangeslagen en neemt Meeuwenplaat het initiatief.

Halverwege de eerste helft wordt een scherpe voorzet over links van Alexis Koutsis door Luuk Goedbloed gemist omdat hij de bal verkeerd raakt. Enkele minuten later wordt opnieuw een scherpe voorzet over links van Alexis Koutsis door iedereen voor het doel gemist. RKDEO heeft zich inmiddels wel herpakt. Tien minuten voor het einde van de eerste helft wordt Luuk Goedbloed op de rand van het strafschopgebied ten val gebracht. De bal wordt daarop tot tweemaal toe tegen hem aangeschoten. Een begin van een opstootje wordt in de kiem gesmoord. De daarop volgende vrije schop belandt in de muur van Meeuwenplaat. Een goed lopende aanval van Meeuwenplaat aan het eind van de eerste helft levert niet het door hen gewenste resultaat op.

In de tweede helft is Chris Nieuwpoort vervangen door Irian Boeschoten. Na vijf minuten kan Alexix Koutsis een door Thomas PriĆ«to op maat gegeven bal niet omzetten in een doelpunt. Op een vermeende handsbal van RKDEO in het eigen strafschopgebied, wat tot felle protesten door de bank van Meeuwenplaat leidt, wordt door de scheidsrechter niet gereageerd. Na een kwartier in de tweede helft zet Alexis Koutsis na een behendige slalom RKDEO op 2 – 1. Bijna direct daarna gaat een schot van Donny Paats hoog over. RKDEO is nu duidelijk de bovenliggende ploeg. De vervanging van Irian Boeschoten voor Chris Nieuwpoort pakt goed uit, zijn voorzetten over links zijn talrijk en gevaarlijk, maar worden keer op keer door spelers van RKDEO voor het doel gemist.

Door een slordige fout in de verdediging heeft Gregorie Ott een vrije doorgang, waarbij Dennis Hendriks moet kiezen tussen hem en Mitchel Ott die achter de bal vandaan komt, de laatstgenoemde speler brengt de stand op 2 -2. Meeuwenplaat brengt kort daarna Darwin Essen voor Devon Hemmis in het veld. Youni de Bruin een handenbindertje voor het middenveld van Meeuwenplaat, is mede door zijn tomeloze inzet zijn tegenstanders te snel af. Het inbrengen van Sam Ruinard voor Twan Greeve als extra aanvallende impuls in de laatste tien minuten levert enkele kansrijke situaties op, maar tot scoren komt het niet meer. Achteraf is Meeuwenplaat duidelijk het meest tevreden met het gelijke spel in een sportieve wedstrijd.

Volgende week speelt RKDEO tegen het nog puntloze Delft, een wedstrijd die niet mag worden onderschat, immers de eerste punten voor Delft komen steeds dichterbij. Plaats van handeling Sportpark Kerkpolder, aanvang 14.00 uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Henk Hoogweg.

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO – Meeuwenplaat 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 5. Van Hagen 1-0, 14 Movsesjan 1-1, 59. Koutsis 2-1, 62. M. Ott 2-2.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk, Greeve (80. Ruinard), Pak, Prieto, Koutsis, Paats, Nieuwpoort (46. Boeschoten), van Hagen, Goedbloed.

Meeuwenplaat: de Vos, Hemmes (63. Essen),Clijdesdale, Maria, G. Ott, Sarigul, Bax, M. Ott, Boender, Reek, Movsesjan.

 

Scheidsrechter: Dhr. G. van Sprang.

Gele kaarten: Greeve, Prieto (beide RKDEO)

 

Toeschouwers: 200.

 

De uitslagen van 3 februari

RKDEO – Meeuwenplaat            2-2

Antibarbari – XerxesDZB           2-1

VFC – Concordia                       2-0

Excelsior’20 – SVV                    0-3

VVIJ – Delft                              2-0

Hillegersberg – OLIVEO             2-4

Wippolder – TOGB                     1-1

 

De stand na 3 februari

1.TOGB               13-35

2.VVIJ                 14-26

3.SVV                 13-25

4.RKDEO             14-25

5.OLIVEO            14-25

6.Meeuwenplaat   14-23

7.Antibarbari        13-19

8.VFC                  13-18

9.Wippolder         14-17

10.Hillegersberg   12-15

11.Excelsior’20     13-15

12.Concordia        13-12

13.XerxesDZB      13-7

14.Delft               11-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.