RKDEO klopt Concordia en pakt broodnodige driepunter

zondag, 17 februari, 2019 - 23:16

 

Meer foto’s kijk hier

 

RKDEO 1 begon de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen buurtgenoot Concordia met een gezamenlijk ontbijt bij Grandcafé 1837, in het dorpshart van Nootdorp. Dit ontbijt werd wederom aangeboden door eigenaresse Kim Kleijweg. Bestuurslid Voetbalzaken Jan Greeve bedankte Kim namens RKDEO voor de goede zorgen, maar gaf ook aan dat dit inmiddels traditionele ontbijt in diverse vorige seizoenen nogal eens de start was geweest van een sterke serie voor ons vlaggenschip. Minimaal moet deze keer de wens de vader van de gedachte geweest zijn, maar wellicht speelde het vanmiddag mee. Alhoewel ons vlaggenschip in alle drie de wedstrijden na de winterstop kansen op een driepunter had, was het resultaat slecht 1 schamel punt. Wilde de formatie, onder leiding van interim hoofdtrainer Ron Bentvelzen, mee blijven doen om promotie, dan was winst nu wel zeer gewenst.

 

Bentvelzen, die vandaag in het programmaboekje ook nog eens in de schijnwerper stond, startte vanmiddag met een kleine verrassing. In de voorhoede was op de rechtervleugel plaats ingeruimd voor Navin Ramlal, veelal toch uitkomend voor RKDEO 2. Ramlal speelde midweeks in de gewonnen oefenpartij tegen DSO al verdienstelijk en werd dus beloond met een basisplaats. Dat vertrouwen beschaamde hij niet want aan het einde van de middag werd hij uitverkozen tot Man of the Match.

Wakker

Met een klassieke 4-3-3 formatie werd vandaag gestart. Het eerste kwartier was weinig opwindend, maar Ener Nikocevic maakte daar namens Concordia na exact een kwartier spelen een einde aan. Daarbij werd hem overigens wel erg veel gelegenheid geboden door de laatste linie van RKDEO. De aanvaller, die tot de D-jeugd bij RKDEO voetbalde, mocht vanaf de rechterflank langs 3 man lopen met de bal aan de voet en kreeg ook nog de tijd om doelman Dennis Hendriks met een schuiver te kloppen en zo was het 0-1. RKDEO leek wakker geschud.

 

Kunst en Vliegwerk

In de 20e minuut leek de gelijkmaker in de maak. Luuk Goedbloed werd aan de rechterkant vrijgespeeld en gaf de bal laag voor, waar voor het doel Alexis Koutsis inschoot maar doelman Van der Burg en een van zijn verdedigers wisten de bal nog met kunst en vliegwerk uit het doel te houden. Het bleek uitstel van executie.

In minuut 23 bood spits Luuk Goedbloed met een steekpassje door het centrum Navin Ramlal een vrije opmars naar het Concordia doel. Zijn eerste inzet stuitte nog op de benen van doelman Van der Burg, maar de rebound werd door Ramlal alsnog in het lege Concordia doel geschoven. Een snelle 1-1 dus. RKDEO bleef de aanval zoeken en was vooral dreigend over de rechtervleugel. Dat leverde na 32 minuten dan ook de voorsprong op.

Boekje

Een prachtige lange bal van centrale verdediger Jordy Pronk eindigde op de rechterflank bij de opgekomen rechterverdediger Youni de Bruin, die een tegenstander te slim af was en de bal hard en laag voor de goal bracht. Daar kon de inlopende Luuk Goedbloed de 2-1 binnenschieten. Een doelpunt uit het boekje.

Lastpost

RKDEO bleef de aanval zoeken en werd daar 4 minuten later weer voor beloond. Aanvoerder Rob van Hagen vond uit een vrije trap vanaf de linkerflank de vrijstaande Navin Ramlal die bij de 1e paal prima de 3-1 binnenkopte.

Concordia was niet van plan op te geven en probeerde wel wat terug te doen. Vooral Thomas Bouwer bleef met zijn snelheid en dribbels vanaf de linkervleugel een lastpost. Vlak voor rust werd er door het rood-witte middenveld te veel ruimte geboden en vond Bouwer met 2 verdedigers in zijn buurt de op snelheid liggende Casper Spaan die vrij voor doelman Dennis Hendriks niet aarzelde en met een schuiver de 3-2 binnen schoot.

Wegglippen

Een opsteker voor Concordia zo vlak voor de rust. Maar die werd kort na rust alweer opgevolgd door een tegenvaller. Na een overtreding op Alexis Koutsis mocht RKDEO-aanvoerder Rob van Hagen in de 50e minuut aanleggen voor een directe vrije vanaf een meter of 18. Het schot met het nodige effect leek toch moeiteloos in de armen van doelman Van der Burg te eindigen, maar die liet de bal toch wegglippen en zo stond een fortuinlijke 4-2 op het bord.

Twee minuten later had de wedstrijd beslist kunnen zijn. Alexis Koutsis vond na een steekbal de vrije ruimte richting de 16 meter van Concordia, maar werd in een poging Van der Burg te omspelen zodanig gehinderd dat hij ten val kwam. Scheidsrechter Jung zag er geen overtreding in en dus geen penalty. In het kwartier dat volgde was het vooral RKDEO dat de aanval zocht maar grote kansen leverde dat niet op. Concordia bleef wel zoeken naar nieuw succes. En dat kwam er in de 68e minuut ook.

Energie

Een aanval werd net buiten de 16 meter onreglementair onderbroken. Ivo Smits krulde de bal vanaf een meter of 17 fraai in de linkerbovenhoek en plotseling was het toch weer een wedstrijd met een 4-3 tussenstand. Concordia ging nu nog meer energie in de wedstrijd stoppen en manschappen doorschuiven naar middenveld en aanval. Toch leverde dat in de laatste 20 minuten geen echte kansen meer op, behalve een nieuwe vrije trap van net buiten het strafschopgebied. Nu schoot Smits de bal in de muur.

Het was toch vooral RKDEO dat in het laatste kwartier met uitbraken via Alexis Koutsis en Luuk Goedbloed de kans had om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ook een goed uitgespeelde aanval waarbij invaller Quincy Tjaden de bal goed aflegde op Donny Paats leverde niet de bevrijdende 5e treffer op en zo bleef het natuurlijk wel spannend tot het einde.

Problemen

Zonder grote problemen bereikte RKDEO de eindstreep met 4-3 winst en kon dus eindelijk weer eens een overwinning genoteerd worden. Dat brengt ons vlaggenschip terug op plaats 3. De komende serie wedstrijden tegen directe concurrenten VVIJ (thuis), SVV (uit) en OLIVEO (thuis) kan wel eens bepalend gaan worden voor de kans om tot het einde mee te gaan doen om promotie. Als de fases met goed spel in die duels langer vastgehouden kunnen worden, moet er veel mogelijk zijn. En anders is er nog de traditie van de goede serie na het ontbijt bij Grandcafé 1837 om hoop uit te halen.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO – Concordia 4-3 (3-2)

Scoreverloop: 15. Ener Nikocevic 0-1; 23. Navin Ramlal 1-1; 32. Luuk Goedbloed 2-1; 36. Navin Ramlal 3-1; 43. Casper Spaan 3-2; 50. Rob van Hagen 4-2; 68. Ivo Smits 4-3

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Bruin, Pronk, Van den Ende, Pak, Prieto, Paats, Van Hagen, Ramlal (79. Tjaden), Goedbloed, Koutsis (86. Kuipers)
Concordia: Van der Burg, Bavelaar(78.Brook), Van Rijn, Overes, Van Halderen(32.Vroege), Vrijhof, Spaan, Smits, Nikocevic, Groen(72. Hoekstra), Bouwer

 

Scheidsrechter: dhr. J.W. Jung

Gele kaarten: De Bruin, Van Hagen, Paats (RKDEO)

Toeschouwers: 300

 

De uitslagen van 17 februari

RKDEO – Concordia          4-3

VFC – TOGB                     0-2

Oliveo – Meeuwenplaat     2-1

Excelsior’20 – Antibarbari  0-5

VVIJ – SVV                       0-1

Hillegersberg – XerxesDZB 4-0

Wippolder – Delft               8-1

 

De stand na 17 februari

1.TOGB                         15-41

2.SVV                           15-31

3.RKDEO                       15-28

4.Oliveo                         16-28

5.VVIJ                            16-27

6.Meeuwenplaat             16-26

7.Antibarbari                  15-22

8.Hillegersberg               14-21

9.Wippolder                    16-20

10.VFC                           15-18

11.Concordia                  15-15

12.Excelsior’20               15-15

13.XerxesDZB                 15-8

14.Delft                          12-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.