RKDEO verslaat concurrent VVIJ

zondag, 24 februari, 2019 - 22:05

 

Meer foto’s kijk hier

 

Cijfermatig lijkt RKDEO het lek boven te hebben. De start na de winterstop was moeizaam, maar met twee achtereenvolgende overwinningen is het eerste elftal weer volop in de race om de tweede plaats. Na de 4-3 zege vorige week op Concordia werd nu gewonnen van concurrent VVIJ. De marge was weer één doelpunt: 2-1.

Het zal voor trainer Ron Bentvelzen ongetwijfeld wat puzzelen zijn geweest, maar hij slaagde erin een aantal afwezigen goed te vervangen. Gino Epskamp stond onder de lat, omdat Dennis Hendriks ziek was en Sander kuipers mocht als linksback opdraven vanwege het ontbreken van Fabian Pak. Ook Nawien Ramlal mocht na zijn twee treffers vorige week weer op een basisplek rekenen.

RKDEO werd in het zadel geholpen door een snelle treffer. In de vierde minuut werd een voorzet vanaf rechts van Nawien Ramlal onbedoeld verlengd, waarna Rob van Hagen bij de tweede paal met een geplaatste kopbal doelman Van der Mueren wist te passeren, 1-0.

Hoewel het duel daarna behoorlijk in evenwicht was, mocht RKDEO zich wel beroepen op de beste kansen. Halverwege de eerste helft zette Donny Paats met een slimme steekbal Nawien Ramlal vrij voor het doel, maar zijn inzet verdween voorlangs en leverde niet de tweede goal op. Datzelfde lot onderging even later een inzet van Rob van Hagen. Na een dieptepass van Youni de Bruin liet verdediger Melvin van Eck de bal lopen en hij had daarbij de doorgelopen Van Hagen over het hoofd gezien. RKDEO’s aanvoerder tikte de bal wel langs Van der Mueren, maar ook naast het doel.

Kort voor rust viel de gelijkmaker binnen. Na een vlotte combinatie schoot Onur Canbolat vanaf een meter of twintig met een geplaatste schuiver de 1-1 binnen. In de resterende tijd voor de thee kwam RKDEO nog tweemaal in de buurt van een hernieuwde voorsprong. Tomas Prieto schoot net naast en een als voorzet bedoelde poging van Youni de Bruin stuitte tot verrassing van vrijwel iedereen via de binnenkant van de paal weer terug het veld in.

Ook in de tweede helft zorgde RKDEO voor het eerste gevaar. Luuk Goedbloed zag een voorzet geblokt door Nico Roelofs en de daaruit voortkomende hoekschop leverde een ouderwetse scrimmage op, waarbij Nawien Ramlal de bal precies in de handen van Van der Mueren deed belanden. Aan de andere kant deed ook VVIJ van zich spreken. Michael van der Ende liet zich de bal afsnoepen door Niels Verdaasdonk, die de bal teruglegde op Nik Jongbloed. Diens schot smoorde in de RKDEO-defensie. Even later knalde Melvin van Eck net over en invaller Ido Looren de Jong had de pech dat zijn inzet slechts ploeggenoot Jongbloed raakte.

Bij RKDEO waren inmiddels Lars van Noppen en Irian Boeschoten Alexis Koutsis en Nawien Ramlal komen vervangen en dat zorgde in ieder geval voor wat nieuwe impulsen. Irian Boeschoten speelde al snel een belangrijke rol bij de 2-1. Na zijn voorzet probeerde Luuk Goedbloed het met een omhaal, die koppend door Youni de Bruin tot een doelpunt werd gepromoveerd. Met wat kunst- en vliegwerk bleef RKDEO vervolgens overeind. Gino Epskamp redde adequaat bij een poging van Roland Truggelaar en een inzet van Jongbloed mistte de juiste richting. In de extra tijd (scheidsrechter Toonen liet geheel terecht ruim zes minuten extra spelen) ontsnapte RKDEO aan de gelijkmaker, toen Michiel Middelhuis een vrije trap van achttien meter buiten bereik van Gino Epskamp op de lat krulde. Omdat RKDEO ook in de laatste minuut een wat chaotische situatie voor het eigen doel overleefde, bleven de drie punten in Nootdorp.

Jordy Pronk zorgde in de slotfase nog voor een smetje op het goede resultaat door tegen een onnodige gele kaart op te lopen vanwege een opstootje met Roland Truggelaar.

Met 36 doelpunten in zeven duels was het weer een doelpuntrijk middagje in de tweede klasse D. RKDEO staat nu weer iets steviger op de derde plaats en neemt het na het komende vrije weekeinde op 10 april op tegen SVV, dat nu tweede staat.

 

RKDEO Razende Reporter 

©Dick den Hollander

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO-VVIJ       (1-1)      2-1

4. Rob van Hagen 1-0, 39. Onur Canbolat 1-1, 76. Youni de Bruin 2-1.

 

Opstellingen:

RKDEO: Epskamp, De Bruin, Pronk, Van der Ende, Kuipers, Prieto, Ramlal (71. Van Noppen), Paats (90+5. Nieuwpoort), Goedbloed, Van Hagen, Koutsis (71. Boeschoten).

VVIJ: Van der Mueren, Verdaasdonk, Roelofs, Van Eck, Vermeulen, Van Bommel (78. D’Hollosy), Middelhuis, Van Gaal (71. Looren de Jong), Truggelaar, Canbolat (84. Derks), Jongbloed.

 

Scheidsrechter: Dhr  E. Toonen.

Gele kaarten: Youni de Bruin, Jordy Pronk (beiden RKDEO), Nico Roelofs en Roland Truggelaar (beiden VVIJ).

 

Toeschouwers: 225.

 

Overige uitslagen:

Oliveo-Excelsior ’20                  1-1

Wippolder-Antibarbari               5-0

Delft-Hillegersberg                    0-9

TOGB-XerxesDZB                      6-0

Concordia-SVV                          0-3

Meeuwenplaat-VFC                    5-3

 

De stand:

TOGB                                         16-44

SVV                                           16-34

RKDEO                                       16-31

Oliveo                                        17-29

Meeuwenplaat                             17-29

VVIJ                                           17-27

Hillegersberg                               15-24

Wippolder                                    17-23

Antibarbari                                  16-22

VFC                                            16-18

Excelsior ’20                                16-16

Concordia                                    16-15

XerxesDZB                                   16-  8

Delft                                            13-  0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.