RKDEO klopt SVV in de slotfase van boeiend duel

zondag, 10 maart, 2019 - 23:26

 

Meer foto’s kijk hier

 

Na een pauze van 2 weken moest RKDEO 1 vandaag in Schiedam aantreden bij SVV dat na een zeer sterke reeks van overwinningen de 2e periodetitel had gepakt en inmiddels ook de 2e plaats achter TOGB innam. Ons vlaggenschip startte moeizaam na de winterstop maar herpakte zich in de laatste twee thuiswedstrijden met twee overwinningen. Dat leverde voorafgaand aan dit duel de 3e plaats in de 2e klasse D op met drie punten achterstand op de Schiedammers.

Vandaag keerde hoofdtrainer Corné van Doorn terug op de bank. Assistent-trainer Ron Bentvelzen verving Van Doorn in de afgelopen 2 maanden prima en zat natuurlijk ook vandaag op de bank. De grote vraag voor vandaag was vooral of de twee ploegen nog wel tot iets van voetbal konden komen op de tijdelijke accommodatie van SVV, want windstoten raasden over het veld. Veel toeschouwers leverde het op papier boeiende duel dan ook niet op.

Het eerste kwartier was SVV de ploeg met wat meer balbezit. Ondanks de harde wind werd er toch vrij behoorlijk en verzorgd gevoetbald, vooral als de bal over de grond gespeeld werd. Er was af en toe wat dreiging maar grote kansen nog niet voor de thuisploeg. De dreiging van RKDEO moest vooral vanaf de linkerflank komen waar Alexis Koutsis het de verdedigers van SVV lastig maakte met zijn dribbels. Dat leverde in de 20e minuut een kans op toen Koutsis de achterlijn haalde en voorgaf maar zijn mede-aanvallers er niet op tijd bij waren om af te ronden. Vijf minuten later bracht een steekballetje van Luuk Goedbloed door het centrum Nawin Ramlal in kansrijke positie maar zijn inzet was te zacht om SVV doelman Lugtmeijer te verrassen.

RKDEO bouwde steeds meer overwicht op, maar kreeg in de 28e minuut een waarschuwing toen SVV speler Wesley Schouten ineens vrij baan kreeg door het centrum en inschoot, maar doelman Dennis Hendriks stopte de inzet knap met de benen. RKDEO bleef de aanval zoeken, maar kreeg in de 34e minuut nu wel de kous op de kop. Balverlies op de rechterflank bracht de bal in de voeten van SVV voetbalreus Dick Tijdeman en die zette met een steekballetje Patrick Fonseca aan het werk, die vanaf links naar binnenkwam en Dennis Hendriks nu wel klopte met een inzet in de verre hoek: 1-0. RKDEO was teleurgesteld maar niet aangeslagen en herpakte zich onmiddellijk. Dat leverde een aantal dreigende momenten op en vooral het schot van aanvoerder Rob van Hagen in de 39e minuut vanaf een meter of 20 leek rijp voor de gelijkmaker maar de inzet ging centimeters naast de paal. Zo werd er gerust met 1-0, wat nogal tegen de verhoudingen van het laatste half uur in was.

Na de thee ging RKDEO door waar het voor de rust mee bezig was. Verzorgd voetballend SVV achteruit drukkend. Dat gokte nog slechts op de uitval, veelal ingeluid door Tijdeman die de bal vasthield om daarna een flankspeler in stelling te brengen. Het offensief van RKDEO leek rond de 53e minuut echt wat op te gaan leveren. Alexis Koutsis werd bij een dribbel vlak voor de 16 getorpedeerd, Rob van Hagen nam de vrije trap en zag de bal richting doel getoucheerd worden door een SVV arm. Scheidsrechter Rampersad twijfelde niet en legde de bal op de stip. Aanvoerder Van Hagen, de vaste penaltynemer, nam zijn verantwoordelijkheid maar zag zijn toch best goed naar de linkerhoek geschoten strafschop met een katachtige duik gekeerd worden door SVV doelman Lugtmeijer.

Een flinke teleurstelling. Maar RKDEO bleef positief en zocht al combinerend steeds weer het SVV doel. En eindelijk in de 67e minuut was er de terechte beloning. Een aanvalsopzet van SVV werd onderbroken en linkerverdediger Fabian Pak, na een duel in de ligstand geëindigd, was snel op de benen, kapte een verdediger uit en kon vanaf de linkerkant richting doel en schoot ook nog eens fraai met links binnen, de 1-1 stond op het bord.

Coaches Van Doorn en Bentvelzen brachten JO19-1 speler Irian Boeschoten in het veld voor Nawin Ramlal. Snel daarna weer een kans, een corner van Donny Paats en een overstapje bracht Rob van Hagen in stelling, maar zijn inzet kon nog net van de doellijn gehaald worden. SVV realiseerde zich dat er meer aanvallende bedoelingen noodzakelijk waren en dat leverde in 10 minuten tijd 1 goal en 3 enorme kansen op. In de 71e minuut werd met een steekbal de mee opgekomen Jorden Scherpenzeel over links bereikt en die schoot in vrijheid in de korte hoek binnen, toch weer 2-1 achter.

Daarna hield keeper Dennis Hendriks met twee reddingen zijn ploeg op de been en kort daarna moest hij Dick Tijdeman een rebound toestaan nadat hij een schot voor de voeten van de spits bokste maar de inzet ging naast. Vanaf de 80e minuut had RKDEO de zaak weer onder controle en ging voor de gelijkmaker. En die viel ook in de 83e minuut. Na een combinatie via diverse spelers kwam de bal op links bij invaller Irian Boeschoten die laag voorgaf. Aanvoerder Rob van Hagen kon vlak voor het doel de frustratie van de gestopte strafschop van zich afschudden door de 2-2 binnen te schuiven. Maar RKDEO rook dat er meer te halen was en ging door. Dat leek in de 87e minuut weer een treffer op te leveren, Luuk Goedbloed werd door het centrum aangespeeld door Alexis Koutsis maar richtte alleen voor Lugtmeijer veel te hoog.

Gelukkig was het twee minuten later wel raak. Weer Boeschoten zette voor vanaf links en nu kon Rob van Hagen een boogbal produceren over doelman Lugtmeijer die er nog wel met de hand aanzat, maar de bal wel richting doellijn zag hobbelen waar Luuk Goedbloed hem veiligheidshalve maar overheen tikte. Zo stond het vlak voor tijd 2-3 en kreeg RKDEO loon naar werken. Op basis van de gemiste kansen na de 2-1 mocht SVV mopperen, maar op basis van veldspel en energie mocht de voorsprong niet eens onverdiend genoemd worden. RKDEO speelde de laatste minuten probleemloos uit en pakte drie belangrijke punten in de strijd om een nacompetitieplaats.

Volgende week zaterdag staat de derby tegen OLIVEO op het programma. De formatie uit Pijnacker is de belangrijkste achtervolger van SVV en RKDEO, op slechts twee punten maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. U leest het goed: op zaterdag en wel om 17.00. Opnieuw een zaterdagwedstrijd, nadat hier vorig seizoen al twee keer met succes mee geëxperimenteerd werd. Nu dus weer tegen OLIVEO, gevolgd door een hopelijk erg gezellige 3e helft in het clubgebouw.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken:

SVV – RKDEO 2-3 (1-0)

Scoreverloop: 38. Patrick Fonseca 1-0, 69. Fabian Pak 1-1, 77. Jorden Scherpenzeel 2-1, 85. Rob van Hagen 2-2.90. Luuk Goedbloed 2-3.

 

De opstellingen:

SVV: Lugtmeijer, Wolters, de Jager,Lunger, Funseca, Tiren, Thienpondt (64. van Waas), Bayraktar, Tijdeman, Schouten (Fiegel), Scherpenzeel (84. Sencer).

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk, van der Ende, Pak, Prieto, Ramlal (69. Boeschoten), Paats, Goedbloed, van Hagen, Koutsis.

 

Scheidsrechter: Dhr M. Rampeersad

Gele kaarten: Scherpenzeel, Schouten (beide SVV)

 

Toeschouwers: 50

 

De uitslagen van 10 maart

SVV – RKDEO                     2-3

Concordia – VVIJ                 2-3

Delft – Antibarbari               AFG

Oliveo – Wippolder              4-1

Hillegersberg – Excelsior’20  4-3

TOGB – Meeuwenplaat         6-1

XerxesDZB – VFC                0-2

 

De stand na 10 maart

1.TOGB                          18-47

2.SVV                            17-34

3.RKDEO                       17-34

4.OLIVEO                      18-32

5.Hillegersberg              17-30

6.VVIJ                          18-30

7.Meeuwenplaat            18-29

8.Antibarbari                 17-25

9.Wippolder                   18-23

10.VFC                          17-21

11.Excelsior’20               17-16

12.Concordia                  18-15

13.XerxesDZB                 18-11

14.Deft                           14-0

             

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.