RKDEO verliest dorpsderby van Oliveo

zondag, 17 maart, 2019 - 19:02

 

Meer foto's kijk hier

 

Vaak is de aanloop naar een derby leuker dan de wedstrijd zelf. Zeker als zo’n dorpsstrijd niet het resultaat oplevert waar naar uitgekeken wordt. Voor RKDEO ging dat in ieder geval afgelopen zaterdagavond op. Door een doelpunt van Mark Milolaza moest RKDEO de punten aan Oliveo laten.

Beide teams waren bezig aan een goede serie van resultaten en dat zorgde voor een klassering in de top vier van de tweede klasse D. RKDEO en Oliveo zijn nog volop in de strijd voor een plaats in de nacompetitie om promotie naar de eerste klas. Ook in dat opzicht deelden de bezoekers echter een tikje uit.

Qua niveau was het een echte derby en dat zegt waarschijnlijk al genoeg. Nu konden de spelers absoluut de zuidwesterstorm als excuus gebruiken. De harde wind was een extra tegenstander en daar had zowel RKDEO als Oliveo last van. In hoeverre het met de wind te maken had, zal altijd een vraag blijven, maar RKDEO kwam voor rust nauwelijks uit de verf. In het eerste kwartier zorgde Oliveo drie keer voor gevaar. Frank van der Zwam frommelde zich door de verdediging heen en pas op het laatste moment kreeg doelman Dennis Hendriks nog een hand tegen zijn inzet. Drie minuten later werd een voorzet van Van der Zwan van dichtbij ingekopt door topscorer Tim van Rheenen. Met een onwaarschijnlijke reflex kreeg Hendriks de bal toch nog over het doel gewerkt. Toen Hendriks in de veertiende minuut kansloos was op een kopbal van Van der Zwan, redde een vlagsignaal van Michiel Bas, overgenomen door arbiter Groenendijk, RKDEO.

Daarna gebeurde er geruime tijd niets meer wat op een kans of mogelijkheid leek. RKDEO en Oliveo hielden elkaar in evenwicht en de aanvallers kregen nauwelijks kans om zich te onderscheiden. De meeste opwinding ontstond na een botsing van Donny Paats met Gerben Pels, waarna er een reactie volgde van veel andere spelers. Na een goed gesprek met de belangrijkste ‘bemoeials’ Michael van der Ende en Mark Milolaza deed scheidsrechter Groenendijk het nog zonder kaarten af.

Een tegenvaller voor RKDEO was het al in de eerste helft uitvallen van Luuk Goedbloed. Tweemaal kon hij met een blessurebehandeling nog opgelapt worden, maar een derde overtreding na ruim een half uur maakte verder spelen onmogelijk. Alex Koutsis nam zijn plek in. Twee minuten voor rust zorgde Jack Theunissen voor het eerste schot (metertje over) namens RKDEO en in de blessuretijd krulde Jordy Pronk een vrije trap, na een overtreding op Fabian Pak, rakelings langs de voor RKDEO verkeerde kant van de paal.

Ook in de tweede helft waren de kansen op de vingers van één hand te tellen. Buiten de lijnen gebeurde er van alles en de hoeveelheid rook en vuurwerk waren voor scheidsrechter Groenendijk na een klein kwartier aanleiding om even een adempauze in te lassen. Na een minuut of vijf waren alle rookwolken en kruitdampen weer weggetrokken en kon er weer gevoetbald worden. Vrijwel  meteen na die hervatting viel het enige doelpunt. Met een fraaie boogbal vanaf een meter of twintig  verraste Mark Milolaza doelman Hendriks, 0-1.

Trainer Corné van Doorn bracht daarna met Irian Boeschoten voor Nawien Ramlal wat meer snelheid in de frontlinie en zette in de laatste twintig minuten Sander Kuipers in voor Jack Theunissen. Door die omzetting ging Fabian Pak in de spits spelen en probeerde RKDEO met lange ballen zo snel mogelijk het strafschopgebied van Oliveo te bereiken. Veel gevaar leverde dat niet op; de Pijnackerse defensie stond als een huis en gaf nauwelijks iets weg. Kort voor tijd zorgde een vrije trap van Donny Paats voor wat beroering, maar de bal verdween zonder geraakt te worden naast het Oliveo-doel. Irian Boeschoten kreeg de laatste twee kansjes. Hij leek te kunnen profiteren toen doelman De Rotte de bal losliet, maar zijn poging werd toch weer een prooi voor de keeper. Vlak voor tijd schoot Boeschoten een metertje naast het doel en dat was het laatste wapenfeit van RKDEO.

Oliveo won de derby dus met 0-1 en dat werd na het laatste fluitsignaal uiteraard met vuurwerk, blauwe rook, veel gezang en gehos gevierd. Voor RKDEO is er geen man overboord. Nog altijd is plaatsing voor de nacompetitie heel goed mogelijk en aanstaande zondag kan daar op bezoek bij Wippolder weer verder naar toe gewerkt worden.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De wedstrijdstatistieken

 

RKDEO-Oliveo   (0-0)  0-1

59. Mark Milolaza 0-1

 

Scheidsrechter: Groenendijk.

Gele kaarten: Tomas Prieto (RKDEO), Niels Bentvelzen en Bob Ruigrok (beiden Oliveo).

Toeschouwers: 400.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Bruin, Pronk, Van der Ende, Pak, Paats, Ramlal (63. Boeschoten), Prieto, Goedbloed (36. Koutsis), Van Hagen, Theunissen (72. Kuipers).

Oliveo: De Rotte, Luuk Woutersen, Pels, De Jong, Leon Woutersen, Milolaza, Kleij, Van der Zwan (57. Bentvelzen), Ruigrok, Van Rheenen, Bom (Huurman).

 

De uitslagen van 16-17 maart

RKDEO – Oliveo              0-1

Antibarbari – SVV           2-3

VFC – Hillegersberg         2-3

Excelsior’20 – Concordia  1-0

VVIJ – TOGB                   0-2

Wippolder – XerxesDZB   2-4

Meeuwenplaat – Delft      7-0

 

De stand na 17 maart

1.TOGB                         19-50

2.SVV                           18-37

3.OLIVEO                      19-35

4.RKDEO                       18-34

5.Hillegersberg              18-33

6.Meeuwenplaat            19-32

7.VVIJ                          19-30

8.Antibarbari                 18-25

9.Wippolder                  19-23

10.VFC                         18-21

11.Excelsior’20             18-19

12.Concordia                19-15

13.XerxesDZB               19-14

14.Delft                        15-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.