RKDEO loopt tegen zevenklapper aan.

zondag, 24 maart, 2019 - 22:56

 

Meer foto’s kijk hier

 

Tja, wat valt er over te schrijven als je met een zevenklapper, en twee rode kaarten, weer naar huis gestuurd wordt. Was RKDEO zo slecht of was de tegenstander zo goed? Eerder dit jaar thuis ging Wippolder met een nipte 1-2 overwinning aan de haal, RKDEO had dus nog wat om recht te zetten maar om dan 7-0 klop te krijgen had niemand verwacht.

De rust werd nog met dezelfde stand gehaald zoals de wedstrijd begonnen was, 0-0. Met veel balverlies op het middenveld en verschillende gevaarlijke kansen voor Wippolder mocht het van geluk spreken dat keeper Dennis Hendriks een aantal goede reddingen had. De kansen voor RKDEO waren op één hand te tellen met o.a. Sam Ruinard een flauwe kopbal in handen van Wippolder keeper Danny Jager, een afstandschot van Donny Paats mist de kracht en gaat naast en een vrije trap van Jordy Pronk recht voor het doel gaat laag over de grond maar keeper Jager ligt op de juiste plaats in de weg.

Een beetje geluk heeft RKDEO ca 5 minuten voor rust. Een overtreding op Niels vd Windt binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter Vlek wijst naar de kalkstip, Daley Uythof schiet echter de bal via buitenkant paal naast. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Vlak na rust begint de misere. De klok had amper twee rondjes gemaakt of de man van het scorebord kon aan het werk. Een voorzet van Niels vd Windt werd simpel ingetikt door Rob Notenboom en de 1-0 kwam op het bord. Drie rondjes later kon de man van het scorebord opnieuw aan het werk. Nu maakte Niels vd Windt het doelpunt, 2-0.

Weer twee rondjes later bij een opstootje op het middenveld kreeg RKDEO spits Luuk Goedbloed direct rood voor gehouden en kon dus vroegtijdig gaan douchen. Op iets meer dan een uur spelen wordt het niet vrolijker. Een onschuldig lijkende overtreding wordt door scheidsrechter Vlek bestraft met een penalty voor Wippolder en een gele kaart voor Jordy Pronk. Terwijl de bal al op de penaltystip ligt loopt Pronk nog wat te mopperen en krijgt van scheidsrechter Vlek zijn tweede gele kaart voorgehouden en kan dus ook vertrekken, Wippolder aanvoerder Mike Mesker is trefzeker vanaf 11 meter, 3-0 en RKDEO verder met 9 man.

Daarna kon RKDEO alleen nog maar achter de feiten aanlopen en leek het op Sportpark Pauwmolen wel een schiettent en kon Wippolder eenvoudig uitlopen naar een 7-0 overwinning. RKDEO zakt hierdoor naar de zesde plaats op de ranglijst en lijkt een vervangende periode titel ver uit zicht. Komend weekend is RKDEO vrij en zullen alle koppies weer dezelfde richting op moeten voor de resterende wedstrijden.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De wedstrijdstatistieken:

 

Wippolder – RKDEO 7-0 (0-0)

Scoreverloop: 47. Rob Notenboom 1-0, 50. Niels vd Windt 2-0, 63. Mike Mesker (penalty) 3-0, 74. Colin Venema 4-0, 79. Rob Notenboom 5-0, 82. Tim Makkus 6-0, 90. Niels vd Windt 7-0.

 

De opstellingen:

Wippolder: Jager, R. van Oudenaarde, Tettero, Mesker, Makkus, Dijksman (75. Krassenburg), Venema, van Heyst (K. van Oudenaarde), Notenboom, Uythof, vd Windt.

RKDEO: Hendriks, Pronk, van der Ende, Pak, Prieto, van Hagen, Paats (65.Ramlal), Goedbloed, Ruinard, Koutsis (82. Van der Harst).

 

Scheidsrechter: Dhr. E. Vlek

Gele kaarten: Mesker (Wippolder), Paats (RKDEO)

Rode kaarten: Goedbloed, Pronk (2x geel)

 

Toeschouwers: 200

 

De uitslagen van 24 maart

Wippolder – RKDEO          7-0

Concordia – Hillegersberg  0-2

Meeuwenplaat – VVIJ        4-3

OLIVEO – VFC                  2-1

Delft – Excelsior’20           0-8

TOGB – Antibarbari           2-0

XerxesDZB – SVV             3-3

 

De stand na 24 maart

1.TOGB                   20-53

2.SVV                     19-38

3.OLIVEO                20-38

4.Hillegersberg        19-36

5.Meeuwenplaat      20-35

6.RKDEO                19-34

7.VVIJ                    20-30

8.Wippolder            20-26

9.Antibarbari          19-25

10.Excelsior’20       19-22

11.VFC                   19-21

12.Concordia          20-15

13.XerxesDZB         20-15

14.Delft                  16-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.