Nikies Champions League van start 

zaterdag, 6 april, 2019 - 17:41

 

Meer foto's 1e speeldag kijk hier

 

Na weken in spanning te hebben gezeten was het zondag 31 maart toch echt zover. Het was nog even de vraag of de weergoden mee zouden werken. Het was uiteindelijk fris maar wel droog. Vele  ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, broers en zussen waren aanwezig om hun sterspelers te komen aanmoedigen. In de  officiële tenues liepen de spelertjes met vlag het hoofdveld op en na afloop van de hymne maakte fotograaf Sander de Hollander de teamfoto’s. Vervolgens kon het 14e Nikies Champions League toernooi van start. 

Jaren geleden kwam Henk van der Sman  samen met Jeffrey Rakers  met het idee van een CL voor de Nikies. Toen Jeffrey Rakers via zijn Spaanse en engelse voetbalvrienden de aankleding voor elkaar had bleken er vele handen te zijn die vol enthousiasme mee wilden helpen aan de organisatie. De Nikies Champions League was geboren.

Het fluitsignaal wordt gegeven en de start van weer een onvergetelijk toernooi is een feit.

De scheidsrechters waren vandaag Jay Pitai, Teun Thissen en Storm Koopmans. 

De eerste wedstrijden konden beginnen. 

De eerste toon is gezet. Juvenntus gaat aan kop met als enige twee keer een winstpartij.

De overig punten zijn aardig verdeeld. Er zal nog wel een trainingskampje belegd worden. 

 

Hieronder een compilatie van de eerste wedstrijden gespeeld in de eerste speelronde:

 

Barcelona

FC Barcelona-Real Madrid

 

Na de winterse transfer periode zijn alle teams compleet, die gaan strijden om de fel begeerde Champions League trofee. Zo ook FC Barcelona, die gelijk voor de leeuwen werd gegooid door in de eerste ronde aartsrivaal Real Madrid te loten. Na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver en waren de gladiatoren van Barcelona klaar voor “El Classico”. De strijd begon al in de kleedkamer en ging het duidelijk ook verder binnen de lijnen. Na het eerste fluitsignaal barstte het los, het ene duel was nog harder dan de ander maar gelukkig had de scheidsrechter alles goed onder controle en greep in waar nodig. Na een minuut of 7 goed onder druk te hebben gestaan was het de centrum spits van Barcelona, die vanuit de verdediging de bal ontving in de vrije ruimte, en er zonder over na te denken vandoor ging. Hij liet alles en iedereen achter zich en tekende gelijk de 1-0 op het scorebord.

Al kort daarna was het weer de spits van Barca, die na een fout van de Madrileense verdediging, niet twijfelde de trekker over te halen en er 2-0 van maakte. Toch werd het enigszins nog spannend toen de defensie van Barca iets te lang bleef rond spelen en balverlies leed, waardoor het een koud kunstje was voor Real om er 2-1 van te maken. Na een leuke eerste wedstrijd te hebben gezien was het dan toch het team van trainer Danny Vermeulen die aan het kortste eind trok en in de laatste fase nog de 3-1 om de oren kreeg. Al met al een prima begin van het Champions League toernooi voor FC Barcelona dat de eerste 3 punten mee naar huis neemt.

 

Chelsea-FC Barcelona

 

In het tweede duel stond het team van trainer Stefan Hollen voor de deur. Chelsea dat al jaren geldt als een lastige tegenstander voor de Catalanen begon dan ook zeer sterk. Barcelona stond in de begin fase van de wedstrijd dan ook constant onder grote druk, maar het was toch Barcelona dat na een uitbraak de 0-1 scoorde.

Erg lang werd er niet genoten van de voorsprong en het stond dan ook al snel weer 1-1. Chelsea dat zeer goed en verzorgd voetbal speelde kwam in het 2e bedrijf toch weer op achterstand 1-2. Zo zakelijk als dat de Londenaren altijd zijn in balbezit, was dat ook nu zo en hielden het hoofd koel en maakte daardoor toch nog gelijk. Net als in 2015 tijdens het ICC werd dus ook nu de eindstand 2-2.

 

Chelsea 

Weken van voorbereiding met techniektrainingen en positiespel op hoog niveau zowel binnen als buiten was Chelsea er klaar voor en vandaag was het zover, de Champions-League begint....

Het zorgvuldig samengestelde Chelsea team was klaar voor de eerste TOP-wedstrijd tegen het altijd lastige Bayern München. Nadat de rook was opgetrokken en alle toegesnelde pers het veld had verlaten klonk het eerste fluitsignaal en gingen de toppers er direct tegenaan en drukte Bayern München al snel naar hun doel. Met hele sterke acties van Armin en Tiebe die beiden zeer sterk speelden kwamen de kansen snel en wist Teije veel spelers op het verkeerde been te zetten met zijn mooie bewegingen.

Jayson dook telkens voor het doel op en probeerde uit alle hoeken te schieten, heel knap gedaan. Met als sterke verdediger Damian, die veel ballen wist af te pakken en ook Lennox die mooie passes gaf en goed het overzicht hield op het veld kwam de bal via een steekpass van Elijah, supergoed doorzien van hem. De bal kwam plots voor de voeten van Ties en met een keiharde knal schoot hij het eerste goal binnen, 1 - 0 !!

Onze keeper Olivier heeft veel ballen tegen kunnen houden van de spitsen van Bayern maar een hard, onhoudbaar schot was de 1 - 1 en tevens de eindstand. Eerste wedstrijd tegen Bayern heel knap het eerste punt binnengehaald, toppers !!

 

De tweede wedstrijd van de dag was tegen het wereldberoemde Barcelona, we hebben alles goed doorgesproken en waren klaar voor deze zware wedstrijd.

We hebben de ijzersterke keeper Lennox op het doel gezet om zoveel mogelijk schoten te pakken. Chelsea zat er direct bovenop en Barcelona had het zwaar tegen ons, het spel ging op en neer maar de snelle uitbraak van Barcelona was direct de 0 - 1, helaas maar met het doorzettingsvermogen van Damian, sterk en onbreekbaar, kwamen we er weer uit en goed samenspelen van Tiebe en Teije resulteerde in de 1 - 1 via een supersolo van Elijah en een knappe afronding, heel goed. Het samenspel en de techniek kwamen goed van pas want Armin en Ties maakten mooie bewegingen en speelden Barcelona soms zoek.....!

Het middenveld met de bewegelijke Jayson, die weer heel sterks speelde, en de snelle en sterke Olivier kwamen er veel kansen.

Helaas door een supersnelle solo van Barcelona kregen we de 1 - 2 om onze oren. We lieten ons niet gek maken en gingen op zoek naar de gelijkmaker, en... dat lukte in de laatste minuten, YES superknappe teamprestatie en weer een punt erbij, heel knap !!

We kunnen trots zijn op Chelsea die deze twee lastige wedstrijden met twee punten op zak uitkijken naar de volgende Champions League wedstrijden, nu al zin.

 

Juventus

BVD – Juve;

Uitslag; niet belangrijk volgens de KNVB, 0-2 dus!

 

Lente is begonnen, koeien naar buiten, lammetjes in de wei en wij op het mooie kunstgras.

Velden lagen er tiptop bij, de kleedkamer ingericht als een profclub, dus klaar voor de CL2019.

De ouders van Juve hebben onwijs hun best gedaan om er een feest van te maken. 

Zijn wellicht nog meer gespannen dan de kindertjes.

Het werd al snel duidelijk wat de bedoeling van Juve is dit jaar, revanche voor de vorige editie. Als team Dortmund onder druk gezet en onder leiding van Mika (is al een jaar bezig met CL2019) werd de kloof van twee doelpunten snel gemaakt.

Guus&Guus hielden het achterin dicht, Noah&Daniel verplaatsen het spel naar voren waar Jael nog kansen kreeg. De trainers zagen dingen ontstaan en gebeuren waar trainers op hopen maar zelden zien; Plezier!

 

Rene & Arend

 

Real Madrid – Juve:

Uitslag; niet belangrijk volgens de KNVB, 0-2 dus!

 

Bo had bedacht dit is mijn wedstrijd, een bloedneus uit de eerste partij al vergeten nam de kanjer zijn ploeggenoten op sleeptouw en het mooie was …allemaal begrepen ze het, dit is een sleutelwedstrijd. Bastiaan nam de rol van stofzuiger op zich. Knap hoe hij zich aanpaste ondanks een transfer na sluiting van de deadline.

De kudde zebra’s liepen het veld over, van links naar rechts, van achter naar voren. Juist daar speelde de wedstrijd af en doelpunten konden niet uitblijven.

Tweede helft een wedstrijd van trachten te maken maar eigenlijk duurde het veel te kort, want wat hebben wij geleerd vandaag; Lekker voetballen is het leukste wat er is.

En lekker was ook de verrassing in de kleedkamer, hartstikke leuk dat ouders enthousiast en positief zijn. Gaan we dat vasthouden, dan gaan wij mooie dingen beleven met elkaar.

 

Rene& Arend

 

 

Borussia Dortmund

Na wekenlange voorbereidingen, eindeloze oefeningen en spannende vriendschappelijke wedstrijden is vandaag dan eindelijk de Champions League 2019 begonnen ! Borussia Dortmund is er klaar voor. We zijn goed op elkaar ingespeeld en laten ons niet bang maken.
De eerste wedstrijd was tegen het gevreesde Juventus, maar zoals gezegd laten we ons niet bang maken. We gingen goed voor de bal en wisten een paar keer goed door te breken, helaas nog zonder een mooi doelpunt. De tegenstander kwam hierbij zeer gevaarlijk terug en wist tijdens de eerste helft twee mooie doelpunten te scoren. Ruststand 0 - 2.


Na de rust kwamen we heel sterk en goed terug. We waren gevaarlijk en zagen de angst bij Juventus in de ogen. We lieten geen steekjes vallen en onze tegenstander kreeg geen ruimte meer om uit te breken. Helaas voor ons was lukte het net niet om een doelpunt te maken, al hadden we een paar heel mooie kansen.
Borussia Dortmund heeft helaas de eerste wedstrijd verloren met 0 - 2, maar heeft ook heel goed laten zien wie we zijn en wat we kunnen. We verheugen ons nu al op de return tegen Juventus om deze nederlaag recht te kunnen zetten.

De tweede wedstrijd op deze mooie zonnige dag was tegen een tegenstander die we al vaker hebben gezien namelijk de nummer twee in de Bundesliga, Bayern München.


Met in ons achterhoofd de vorige wedstrijd moesten we deze wedstrijd winnen. We hebben elkaar goede moed ingesproken en gingen vanaf het eerste moment sterk in de aanval. Bayern München maakte het ons zeker niet makkelijk en kwam ook een aantal keren heel gevaarlijk bij ons doel. Gelukkig kon de verdediging deze aanval snel stoppen en zo schakelde we snel het spel weer om in ons voordeel. Een spannende eerste helft met een aantal mooie kansen, maar helaas nog geen doelpunten.
In de tweede helft wisten we elkaar heel goed te vinden, een paar mooie voorzetten werden er gegeven en uiteindelijk viel het eerste doelpunt ! Het publiek ging uit haar dak, de speler kregen steeds meer zelfvertrouwen en al snel volgde hierop de 2 - 0 !
Daarna waren er nog enkele kansen, maar geen doelpunten meer.

Na deze eerste wedstrijddag kunnen we terugkijken op een geslaagde eerste dag. De concurrentie weet nu wie we zijn en we zagen duidelijk de angst in hun ogen!  Volgende week hebben we weer een trainingssessie en gaan we kijken hoe we ons spel nog beter kunnen maken. Daarna volgt de tweede wedstrijddag!  We zijn er klaar voor !
Die Schwarzgelben !  (Stijn, Davey, Finn, Deniz, Ertan, Pim, Dani, Lars & Daniel).

 

 

 

 

Bayern München 

Eindelijk was het zover; de start van de Champions league!

Een prachtige opkomst met veel publiek, muziek en zelfs een echt vlag.

Onze eerste wedstrijd was tegen Chelsea. Erg spannend met zoveel publiek en zelfs een echte scheidsrechter. Helaas maakte Chelsea al snel het eerste doelpunt, daarna begon Bayern München warm te draaien. Na een mooie aanval scoorde Quincy ons eerste Champions League doelpunt.

Helaas konden we geen tweede doelpunt meer maken ondanks een paar mooie kansen

Ons eerste punt was binnen!  

 

De tweede wedstrijd was tegen Dortmund.

Dortmund was een stukje sterker, maar door goed verdedigen bleef het lang 0-0.

Helaas wisten de mannen van Dortmund 2 goals te maken in de laatste minuten van de wedsrijd. 2-0 voor Dortmund maar goed gespeeld

 

Joey, Tygo, Leonardo, Quincy, Finn, Chelsea, Shain en Thijs goed gespeeld mannen en dame!

We gaan de komende week weer trainen voor de volgende Champions League ronde.

 

Namens de technische staf van Bayern München.

Denis en Roeland

 

Real Madrid

Eindelijk was het zover! 

De mannen van het grote Real Madrid mochten nu dan eindelijk beginnen aan de Champions Leaque. 

In de kleedkamer merkte je nog de spanning op de koppies van de mannen, maar we probeerden dit snel weg te nemen.

De 1e wedstrijd mochten we gelijk aantreden tegen rivaal Barcelona. El classico! Dit MOET gewonnen worden dachten we!

Toen de wedstrijd begon gingen we er vol in en kregen wat kansen. Helaas mochten deze er niet in. De kansen die Barcelona kreeg gingen er helaas voor ons wel allemaal in. 

Met rust stonden we dus al 2-0 achter. Helaas, maar nog niet verloren! 

In de 2e helft gingen we opnieuw vol er boven op! Had de jongens de opdracht gegeven om de bal altijd naar voren te spelen. Dit leek goed uit pakken, 2-1!!

Doordat we teveel in de aanval speelden gaven we dus teveel ruimte weg en liepen we nog een tegendoelpunt op, 3-1...! Jammer! 

 

De 2e wedstrijd speelden we tegen Juventus. Na de eerste nederlaag tegen Barca moesten we hier dan maar onze eerste puntjes pakken. Bij Juve hadden ze een paar jongens lopen die aardig konden ballen. In de eerste helft liepen we tegen 2 doelpunten aan. 

We moesten ervoor zorgen dat het in de 2e geen walk-over zou worden. We hielden goed stand en kregen zelfs nog een kans voor de aansluiter! Deze wedstrijd eindigde ook in 2-0 na een prima 2e helft van Real.

Onze mannen hebben ondanks de 2 nederlagen van vandaag toch gestreden. De volgende ronde gaan we zeker de eerste punten wel binnenslepen! 

 

Terug naar de vorige pagina.