RKDEO herpakt zich met winst bij VVIJ

zondag, 7 april, 2019 - 23:59

 

Meer foto’s kijk hier

 

Twee achtereenvolgende nederlagen in derby’s tegen OLIVEO en Wippolder hadden RKDEO 1 op de ranglijst geen goed gedaan. Vanaf een 6e plek (kort achter de 3e plek) moest nu in de verste uitwedstrijd tegen VVIJ in IJsselstein geprobeerd worden om met nog 7 wedstrijden te gaan alsnog de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse te bereiken. Bijkomend probleem was dat het laatste duel tegen Wippolder ook nogal wat schorsingen had opgeleverd. Inclusief centrale verdediger Michael van den Ende, een weekend weg, moest coach Bentvelzen vandaag 4 basisspelers vervangen. Hoe mooi was het daarom om na de wedstrijd te constateren dat de selectie die het deze dag moest doen, zich uitstekend van die taak heeft gekweten en de drie punten mee nam naar Nootdorp.

Het was dus improviseren vandaag. Een nieuw verdedigingsduo in de personen van Sam Ruinard en Chris Nieuwpoort. Lars van Noppen links op het middenveld en Tommy Simonis in de 2 mans aanval. Kort daarachter Quincy Tjaden als meest aanvallende middenvelder. 4 man die in de vorige wedstrijdronde nog in het 2e elftal acteerden, maar ook stuk voor stuk spelers met al behoorlijk wat wedstrijden in RKDEO 1 in de benen.

Het eerste kwartier was nog wat onwennig. VVIJ acteerde met 2 spitsen waarvan Daniel Willekes de respectabele leeftijd van 43(!) jaar op de teller had staan. Samen met de zeer irritante Roland Truggelaar (sloeg in een luchtduel al snel Youni de Bruin op het hoofd) niet de snelsten maar wel 2 handenbinders die het zeker van hun fysiek moesten hebben. Vanaf de linkerflank werd de bal standaard hoog in de 16 gespeeld en dat leverde in de eerste 10 minuten wel wat dreiging op, maar weinig tot geen kansen.

Na dat kwartier kreeg RKDEO, al combinerend, een overwicht. Vooral aan de rechterflank, bij Youni de Bruin, lag de ruimte en diverse keren kon De Bruin de bal voor de goal brengen. De voorzetten waren in de meeste gevallen nog niet zuiver genoeg om er echt gevaar uit te halen, maar ook de bezetting voor het doel was nog onvoldoende. Na een half uur kwamen er echt goede kansen. Tomas Prieto bereikte met een diepe bal door het centrum van de VVIJ-defensie de naar binnen komende Lars van Noppen die echter een halve meter te kort kwam om de bal langs of over VVIJ doelman Van der Mueren te schieten.

Gelijk daarna kon Tommy Simonis zich onderscheiden bij een directe vrije trap van 25 meter. Het harde schot ging over de muur maar helaas rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Weer een minuut later kon Alexis Koutsis zich met een rush door de VVIJ defensie heen werken en schuin voor Van der Mueren inschieten. Nu maakte de VVIJ doelman er een corner van. RKDEO bleef aanvallen en werd uiteindelijk in de 38e minuut een handje geholpen. Een corner werd door VVIJ half verwerkt en kwam in de hoek van de 16, bij de achterlijn terecht bij meegekomen verdediger Chris Nieuwpoort. Zijn directe tegenstander besloot in te grijpen en haalde Nieuwpoort, nogal onnodig, onderuit en scheidsrechter Voogt kon niet veel anders dan de bal op de stip leggen. Aanvoerder Rob van Hagen schoot de penalty beheerst binnen en zette dus de 0-1 op het scorebord. 

Toen nog geen drie minuten later Youni de Bruin vanaf rechts naar binnen kwam en zijn directe tegenstander uitkapte, was de weg vrij om de 0-2 binnen te schieten. Maar ook nu wist doelman Van Mueren weer redding te brengen. Van VVIJ was geen enkel gevaar meer te duchten. Maar toch werd er gerust met 1-1. In de 44e minuut slingerde Casper Baggen namens VVIJ vanaf de rechterflank de bal hoog voor en bij de 2e paal kon de bal terug gekopt worden en de 43 jarige Willekes kon vervolgens bij de 1e paal inkoppen. Een volstrekt onnodig tegendoelpunt als de voorzet eerder onderschept was. Gezien de dominantie van RKDEO en de hoeveelheid kansen in het laatste kwartier een nogal frustrerende ruststand.

Na de rust nam RKDEO het heft weer in handen. Het spel op het middenveld was veel verzorgder dan dat van VVIJ en dus was er steeds dreiging. Na een overtreding halverwege de VVIJ helft mocht Rob van Hagen in de 52e minuut een vrije trap nemen vanaf de rechterflank. Bij de eerste paal verlengde Chris Nieuwpoort de bal en via het lichaam van een VVIJ verdediger viel de bal binnen, zo stond al snel na rust weer een 1-2 voorsprong op het scorebord.

In de 58e minuut was het weer raak. Quincy Tjaden zette vanaf de linkerflank een combinatie op met Tomas Prieto en werd met een steekbal door de VVIJ defensie vrij voor VVIJ doelman Van Mueren gezet. Tjaden schoof de bal beheerst binnen en zo stond het ineens riant 1-3.

Eigenlijk was RKDEO in het vervolg van de 2e helft heer en meester op het veld maar het verzuimde om echt grote kansen te creëren. VVIJ was onmachtig en kon niet veel anders dan de bal hoog in de 16 te brengen in de hoop dat Truggelaar en Willekes er iets mee konden. Maar Chris Nieuwpoort en Sam Ruinard stonden goed in de 2e helft en werden af en toe ook geholpen door hun ploeggenoten.

 In het laatste kwartier kwamen achtereenvolgens JO19-1 spelers Irian Boeschoten en Silvano Tarantino nog in de ploeg om Alexis Koutsis en Lars van Noppen te vervangen. Voor Tarantino, die zich ook gelijk goed deed gelden, betekende dit het debuut voor RKDEO 1. Toch werd het aan het einde nog even hachelijk. Na weer een hoge bal in de 16 wist Willekes de bal nu wel mee te frommelen en vlak voor Dennis Hendriks in te schieten: 2-3. VVIJ bleef dus hoop houden en pompte alles naar voren. Dat leverde nog een hachelijk moment op, waarbij de bal na een touche van Willekes vlak voor het doel over de lat viel. In de discussie met arbiter Voogt over de vraag of het geen corner was, werd Willekes nog getrakteerd op een rode kaart.

RKDEO kwam de heel lange blessuretijd verder schadevrij door en kon dus een volkomen verdiende driepunter bijschrijven. Dat was met een gehavende formatie een prima resultaat dat ook weer vertrouwen moet geven voor de komende weken. Na de speelronde van vandaag is RKDEO nog steeds maar 2 punten verwijderd van de 2e plaats op de ranglijst, indien het inhaalduel bij DVV delft gewonnen wordt. Er volgen nog 6 spannende wedstrijdrondes waarbij uit het 4-tal Hillegersberg, Oliveo, RKDEO en Meeuwenplaat waarschijnlijk 2 ploegen de nog te vergeven (vervangende) periodes zullen pakken. Met de instelling van vandaag en de terugkeer van diverse spelers moet het mogelijk zijn om 1 van die 2 ploegen te worden.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijd statistieken:

VVIJ – RKDEO 2-3 (1-1)

 

Scoreverloop: 42. Rob van Hagen (penalty) 0-1, 45+2. Daniel Willekes 1-1, 53. Chris Nieuwpoort 1-2, 58. Quincy Tjaden 1-3, 88. Daniel Willekes 2-3.

 

De opstellingen:

 

VVIJ: van der Mueren, Vermeulen (64. Derks), Roelofs, van Eck, Jongbloed, Verdaasdonk, Truggelaar, Baggen, D’Hollosy (76. Van Gaal), Looren de Jong  (59. Van Bommel), Willekes.

 

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Ruinard, Nieuwpoort, Pak, Prieto, Tjaden, van Noppen (85. Tarantino), Koutsis (79. Boeschoten), van Hagen, Simonis.

 

Scheidsrechter: Dhr M. Voogt.

Gele kaarten: D’Hollosy, Willekes (2x geel) (beide VVIJ)

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 7 april

VVIJ – RKDEO                      2-3

Antibarbari – Wippolder         2-2

VFC – Meeuwenplaat             3-1

Excelsior’20 – OLIVEO           0-3

Hillegersberg – Delft             16-0

XerxesDZB – TOGB                2-8

SVV – Concordia                    2-4

 

De stand na 7 april

1.TOGB                             21-56

2.Hillegersberg                  21-42

3.OLIVEO                          21-41

4.SVV                                21-38

5.RKDEO                           20-37

6.Meeuwenplaat                 21-35

7.VVIJ                               21-30

8.Wippolder                       21-27

9.Antibarbari                     20-26

10.VFC                              20-26

11.Excelsior’20                  20-22

12.Concordia                     21-18

13.XerxesDZB                   21-15

14.Delft                            17-  -3

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.