Zonnig begin maar een bewolkt einde.

zondag, 14 april, 2019 - 23:35

RKDEO – VFC  1-2

 

Meer foto’s kijk hier

 

Op een zonnig naar fris sportpark Centrum in Nootdorp mochten RKDEO en VFC uit Vlaardingen gaan strijden om de punten. VFC nog niet helemaal veilig voor lijfsbehoud en RKDEO wil graag nacompetitie spelen maar zal dan minimaal 2 plekken moeten stijgen op de ranglijst en is afhankelijk van de resultaten van Hillegersberg en Oliveo die vechten om de 3e periode.

De 2 ploegen hadden de intentie om te voetballen en het waren de bezoekers die dit signaal gelijk in de 3e minuut afgaven met de eerste doelpoging van de wedstrijd. RKDEO liet de eerste poging in de 5e minuut optekenen in een poging  van Donny Paats die vanaf links de bal net voorlangs schoot.

Een goed spelend RKDEO zette goed druk over heel het veld en in de 8ste minuut speelde Fabian Pak de vrijgespeelde Rob van Hagen in op het middenveld die verder de diepte zocht en Tommy Simonis die de loop actie van Quincy Tjaden op waarde schatte en de bal over de laatste linie lepelde zodat hij vrij voor VFC keeper Casper Ketting de bal hard in kon schieten, 1-0. Met het vertoonde spelbeeld en de vroege voorsprong beloofde het een mooie zondag middag te worden in Nootdorp.

In de 11e minuut was het Simonis die op een voorzet van Youni de Bruin net naast kopte. In de 13e min ging Tomas Pietro net te hard door op een speler van VFC en scheidsrechter Mourabit vond dit een gele kaart waard. In de 26ste min stak Tommy Simonis de bal op Youni de Bruin die zijn poging gekeerd zag worden te koste van een hoekschop. De bezoekers kwamen niet veel verder dan een schot van afstand in de 30ste min vanaf de rand 16. Tommy kopte op aangeven van Sam Ruinard net naast en in de 35ste min kon VFC de eerste hoekschop afdwingen. VFC kwam wel beter in het spel

En RKDEO liet dit toe. De volgende kans was dan ook weer van de Vlaardingers maar Dennis Hendriks kon nog redding brengen. In de 44ste min ging het toch mis voor de Nootdorpers. Na een goede aanval van VFC over een aantal schijven werd de bal voorgegeven vanaf rechts, net over de centrale verdediger Chris Nieuwpoort. Daar stond Mitchell de Bruin om de bal hard in de korte hoek langs onze keeper te knallen, 1-1. Het antwoord van RKDEO kwam direct met een offensief om de voorsprong voor de rust weer te herstellen maar kon geen vuist maken.

Na de onderbreking pakte de bezoekers de spel hervatting beter op de onze jongens. Gelukkig stond onze grensrechter Michiel Bas niet te slapen en kon de dreigende aanval terug gefloten worden voor buitenspel in de 47ste min. In de 50ste min ging het alsnog mis. Een rommelige aanval kon vanaf links achter Dennis geschoten worden door Roy vd Graaf, 1-2.

In de 53ste min kwamen we nog een keer goed weg omdat Colin Huis in ’t Veld de bal tegen de buitenkant van de rechter paal mikte. Het antwoord van RKDEO op deze aanval kwam door een diepte pas op Simonis die vanaf rechts de bal hard en laag voorgaf. Helaas net iets te hard voor Donny Paats die de bal anders voor het intikken had.

Trainer Ron Bentvelzen wisselde Alexis Koutsis voor Donny Paats om met meer snelheid vanaf de zijkanten druk te zetten op het doel van de bezoekers. In de 61ste min trok de scheidsrechter zijn 2e gele kaart voor Olaf Staar voor het opvangen van Tommy Simonis om een belovende aanval te onder breken. VFC trainer Raymond de Romph wisselde Dion van Berkel voor Danny Hijmans.

Tomas Prieto slalomde zich in de 66ste min langs een aantal Vlaardingers om de bal terug te leggen vanaf de achterlijn. Helaas had niemand uit Nootdorp de goede positie om de bal in te schieten. Lars van Noppen kwam in het veld voor Quincy Tjaden om de aanval van nieuwe energie te voorzien.

RKDEO ging zeker het offensief aan en Olaf Staar had daar in de 76ste min een gele kaart voor over om dit te stoppen. Deze werd gelijk gewisseld voor Mohamed Bellezghari om niet met de handrem te hoeven spelen het laatste kwartier.

In de 84ste min schoot Alex de bal op het doel maar kon keeper Ketting de bal tot uitbal verwerken.

In de 85ste min had Dion van Berkel een stevige overtreding nodig om Alexis te stuiten ten koste van een gele kaart. En kwam Michael van der Ende in het veld om de leeg gespeelde “Man of the Match” Tomas Prieto af te lossen.  In de 89ste min had Danny Hijmans er een gele kaart voor over om weer een RKDEO aanval te stoppen en in de 92ste min pakte Dion v Berkel zijn 2e gele kaart en kon hij gaan douchen.

VFC kreeg nog een corner in de 93ste min en in de 94ste min moest scheidsrechter Nourdin Mourabit zijn 7e gele kaart trekken voor Jasper Jongejan van VFC.

Na 95 min vond de man in het zwart het tijd om allemaal de kleedkamers op de zoeken en eindigde het duel.

 

Helaas konden we het goede spel van de eerste 35 minuten niet volhouden en heerst er toch teleurstelling over de zondag middag. Volgende week weer nieuwe kansen op gezoek bij de huidige nummer 2 uit de competitie. Tijd om de mouwen weer eens op te stropen zou ik zeggen.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De wedstrijd statistieken:

RKDEO – VFC 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 9. Quincy Tjaden 1-0, 44. Mitchell de Bruin, 52. Roy vd Graaf 1-2.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk, Nieuwpoort, Pak, Prieto (86. Van der Ende), Ruinard, Pats (61. Koutsis), van Hagen, Tjaden (71. Van Noppen), Simonis.

VFC: Ketting, Staar (78. Bellezghari), Rook,  vdr Slot, Shu, Hijmans (65. van Berkel), Huis in ’t Veld, vd Graaf, Siegersma, Jongejan, de Bruin.

 

Scheidsrechter: Dhr Mourabit.

Gele kaarten: Prieto (RKDEO), Rook, Staar, Jongejan, Shu (allen VFC)

Rode kaart (2x geel) van Berkel (VFC)

 

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 14 april 2019

RKDEO – VFC                          1-2

Concordia – XerxesDZB            2-4

Meeuwenplaat – Hillegersberg  3-5

Delft – SVV                            (SVV niet komen opdagen)

OLIVEO – Antibarbari               1-0

Wippolder – VVIJ                     3-2

TOGB – Excelsior’20                 5-1

 

De stand na 14 april 2019

1.TOGB                          22-59 (kampioen)

2.Hillegersberg               22-45

3.OLIVEO                       22-44

4.SVV                            21-38

5.RKDEO                        21-37

6.Meeuwenplaat              22-35

7.Wippolder                    22-30

8.VVIJ                            22-30

9.VFC                             21-27

10.Antibarbari                 21-26

11.Excelsior’20                22-25

12.Concordia                   22-18

13.XerxesDZB                 22-18

14.Delft                          18- -3

  

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.