Verslag 2e ronde Nikies Champions League.

 

Meer foto's 2e speelronde kijk hier (met dank aan John van de Sande)

 

Het is zondag 14 april. Het is behoorlijk fris. Vanacht heeft het gevroren. Het ijs stond op de ramen. We gaan starten als de hemel blauw is en het zonnetje schijnt.

Ondanks de kou hebben de spelers er weer zin in. Ook de ouders, grootouders, verzorgers, familie en vrienden zijn weer aanwezig. Niets is zo geweldig om de kleine sterspelers te zien voetballen in die mooie tenues.

Scheidsrechters Storm Koopmans, Teun Thissen en Dylan van Haaften  hadden vandaag de leiding. Kijk voor de resultaten en eindstanden in de Nikies Champions League op de website/link Champions League. 

 

 

Hieronder een compilatie van de gespeelde wedstrijden 

 

 

Bayern München

Bayern München – Real Madrid

De 2de ronde van de Champions League voor Bayern München startte met de kraker tegen Real Madrid. Vorige week hadden we nog geoefend tegen de Galacticos en waren de teams al gelijkwaardig.

Blijkbaar waren we nog niet helemaal warm, al snel stonden we 2-0 achter.

We hadden moeite om de bal weg te werken bij ons goal waar de mannen van Real Madrid goed gebruik van maakten. De tweede helft draaiden we warm. Door goed spel van Tygo en Shain kregen we een aantal mooie kansen, helaas zonder succes.

Bayern München - Barcelona

Voor de volgende wedstrijd vlogen we door naar Barcelona.

Na een aantal aanwijzingen, gingen onze vedettes er weer vol tegenaan.

Barcelona heeft de jongere broer van Messi in de spits staan, we moesten dus goed verdedigen. We maakten al snel een goal via onze spits Quincy.

Daarna draaide Bayern echt warm; hakjes van Fynn, dribbels van Finn, fantastisch verdedigen van Joey en Chelsea en goed samenspel van Bayern.

Na een schitterende vrije trap van Leonardo kregen we volledig terecht een penalty die ook weer schitterend gestopt werd door de Messi van Barcelona.

De laatste kans was voor Barcelona, maar gelukkig wist Thijs het harde schot te stoppen en daarnaast ook de rebound te pakken!

1-0 winst en de eerste 3 punten voor Bayern.

 

Bayern München - Juventus

De laatste wedstrijd van de dag was tegen koploper Juventus.

Juventus beschikt dit jaar over een sterk team met nog geen tegendoelpunt in deze editie.

Na onze winst tegen Barcelona waren we vol vertrouwen om ook de koploper te verslaan.

De mannen van Juventus waren sterk, maar we konden gelukkig ons doel schoon houden.

Helaas net voor rust scoorde Juventus toch de verdiende 1-0.

De tweede helft waren we nog erg dichtbij het eerste tegendoelpunt voor Juventus via een mooie actie van Quincy.

Daarna nam Juventus het weer over en scoorde ook nog de 2-0.

Ondanks de nederlaag een goede wedstrijd van Bayern München en zien we de jongens en meisje elke week beter worden!

We gaan de komende weken op paas trainingskamp om de tweede helft van de Champions league meer punten bijelkaar te spelen.

 

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund - Chelsea
De tweede dag van de miljoenenbal is weer van start gegaan. We hebben na de eerste dag zeer goed getraind, onze voeten staan op scherp en iedereen is er weer helemaal klaar voor.
We staan derde in de ranglijst en natuurlijk gaan we die positie verbeteren of in ieder geval verdedigen.

De eerste tegenstanden van vandaag is Chelsea. Onze scouts hebben ons laten weten dat dit ook een zeer sterke tegenstander is, die we zeker niet moeten onderschatten. Na de aftrap gaan we er vol tegenaan. De aanval start zeer sterk en we maken al een paar mooie kansen, wat een samenspel tussen onze spitsen. Het middenveld staat als een huis en geven bijna geen ruimte meer weg.
Helaas komt Chelsea ijzersterk uit de counter en maken het zeer mooi af. Onze keeper kon de bal nog net even aanraken, maar helaas is het 0 - 1 voor Chelsea.
In de tweede helft wordt het  nog zeer spannend. We staan 0 - 1 achter en de tijd begint te dringen.
We gaan steeds meer naar voren spelen en in de laatste minuten van de wedstrijd krijgen we dan toch uiteindelijk de gelijk maker. Wat een prachtige voorzet en wat een mooi samenspel tussen onze spelers. Het stadion gaat uit haar dak ! Wat een super spannende wedstrijd was dit.
De eerste wedstrijd is gespeeld en we weten nu al dat we keihard moeten werken om onze mooie 3de plek te moeten verdedigen.

 

Borussia Dortmund - Real Madrid
De tweede wedstrijd moeten we tegen "De Koninklijke". We hebben veel videomateriaal bekeken, de tactiek goed bestudeerd dus we weten wat we moeten doen. En wat deden we het goed.
De verdediging was ijzersterk en wisten elke aanval van Real al snel  te stoppen en  gelijk om te zetten in een aanval van Borussia.


Na een paar zeer mooie kansen is het dan eindelijk raak. De 1 - 0 wordt door ons gescoord.
Hierna volgende nog een paar mooie aanvallen van ons en we wisten bij deze aanvallen nog een keer het doel in het net te schieten.
Wat een prachtwedstrijd waarbij we even goed laten zien wat Borussia Dortmund allemaal kan.
Wat hebben we een kracht laten zien, we hebben kilometers gerend en na deze geweldige wedstrijd moesten we ook allemaal even bijtanken.  Een welverdiende rust hebben we even verdiend, maar niet te lang, want de volgende tegenstander staat alweer te wachten.

 

Borussia Dortmund - Barcelona
De nummer 3 vs de nummer 2 op de ranglijst van de miljoenenbal. Naar deze wedstrijd hebben we allemaal naar uit gekeken. We staan op scherp. We moeten deze wedstrijd winnen, de dood of de gladiolen ! En wat een wedstrijd is het ook geworden, het was nog spannender dan spannend en dat was duidelijk voelbaar bij de spelers en het publiek.


We gingen er ijzersterk in, maar helaas kwamen we ook bij deze wedstrijd al snel op een achterstand van 0 -1. We lieten dit niet zomaar gebeuren en de achterstand gaf ons duidelijk veel meer motivatie om nog even door te stormen met de aanval. Al snel werd de gelijk maker gemaakt en in de tweede helft kwamen we op een mooie voorsprong van 3 - 1. We dachten al binnen te zijn en vielen hierbij een stukje meer terug. Helaas hadden we duidelijk onze tegenstander onderschat, want Barcelona wist zelf twee keer achter elkaar te scoren,w at een spannende wedstrijd is dit !  We kwamen nog een paar keer met een prachtige aanval waarbij we helaas meerdere keren tegen de paal hadden geschopt. Gelukkig konden we nog het beslissende doelpunt maken waardoor we er met de winst vandoor gingen.

Een prachtgoal en het winnende doelpunt ! 4 -3.

Wat hebben we een prachtige prestatie geleverd op deze tweede dag van de Champions League. 2 gewonnen, 1 gelijk gespeeld. We strijden door en iedereen heeft Borussia Dortmund leren kennen.
We gaan nu even genieten van een welverdiende stop, maar komen hierna nog sterker terug dan voorheen !

Die Schwarzgelben !  (Stijn, Davey, Finn, Deniz, Ertan, Pim, Dani, Lars & Daniel)

 

Juventus

Barcelona – Juve

Uitslag  0-2

Juve had de zaterdag voorafgaande deze wedstrijd de kampioenswedstijd van de Scudetta expres laten lopen om op

optimaal voorbereid te zijn op deze belangrijke pot voetbal. Helemaal compleet, fit en gefocust. Met ouderwets

Italiaans voetbal geven wij Barca het gevoel dat er iets te halen viel, niet is minder maar. Lekker vlotte strakke counters

laten wij Barca voelen wat voetballen is. De welverdiende goals kwamen. Door een knap staaltje keeperswerk van Daniel

kwam de aansluitingstreffer niet en zo konden de Zebra’s de wedstrijd uitspelen. Punten in de pocket!

 

Chelsea – Juve

Uitslag  0-0 

Iedereen weet nu dat Juve de te kloppen ploeg is. De opgejaagde Zebra’s voelde dat ook en sloeg de spanning een beetje in de benen net zoals de kou.

Chelsea gaf goed weerstand en pleegde plaagstootjes uit op de onze defensie en keeper. Wij bleven rustig de bal rondtikken en loerde op de kansen welke op zeker zouden komen. Ze kwamen ook maar helaas niet besteed aan onze jonge Zebra’s. Juve bleef goed het overzicht houden maar ondanks de positieve en het uitbundig publiek alsmede goed verdedigend werk van Chelsea bleef de brilstand staan. Niet getreurd, koppies omhoog, borstje vooruit naar de volgende tegenstander.

 

 

Bayern Munchen – Juve

Uitslag  0-2

Derde wedstrijd binnen een uur. Wat zou dat brengen zeker na het puntverlies, hoe pakken de jongens het op? Altijd een vraagteken voor de trainers.

Door goed wisselbeleid bij eerdere wedstrijden was iedereen nog fris en fruitig en bovenal gretig om alle punten binnen te harken. Elkaar coachend en de ruimtes benutten op het veld, die zijn er volop namelijk, zette de kudde Zebra’s Bayern M. dusdanig onder druk dat de BM-trainers er zo zenuwachtig van werden ze haast mee gingen voetballen.

Onze jongens bleven zich richten op een paar belangrijke punten van voetballen; samen spelen, samen scoren, samen juichen en samen plezier hebben. En daar hebben A&R samen

heel veel lol van. Dus jongens onwijs bedankt dat jullie de ochtend zo hebben afgesloten en ons trotst hebben gemaakt. Beter begin van de vakantie kunnen wij ons niet wensen.

Staan fier bovenaan en dat werd gevierd met een Juve-goodie-bag!

Nu even bijkomen, herstellen, licht trainen op naar de volgende rondes en reken maar dat de andere partijen als roofdieren gaan gedragen.

 

Arend en Rene

 

 

Real Madrid

Na een wat dramatische 1e ronde (2x verloren, dus 0 punten, dus onderaan) hebben we er vandaag allemaal weer erg veel zin in. In de kleedkamer zitten allemaal weer blije koppies die graag het veld in willen. Het zonnetje schijnt, hemeltje blauw, beetje koud, maar 2e ronde Champions League, begin maar gauw!!

Real Madrid – Bayern München

De 1e wedstrijd spelen we gelijk tegen de nummer 5, Bayern Munchen. Deze moeten we winnen om van de laatste plaats af te komen en om een goede start van de dag te hebben. Dat motiveerde wel. We begonnen sterk met een aantal goede acties, maar die mochten er helaas niet in. Wordt het weer zo'n dag? Nee...! We werden even later een klein beetje op weg geholpen door de Duitse keeper, waarbij we de 1-0 binnenschoten. Even later vloog ook de 2-0 er nog in. Deze stand konden we gelukkig vasthouden en de eerste 3 punten waren binnen! :)

 

Real Madrid – Borussia Dortmund

Nu we lekker in ons vel zaten, gingen we vol goede moed de 2e wedstrijd tegen Dortmund in. Bij het begin ging het nog even leuk op, maar na een paar minuutjes waren een aantal Real-spelers een beetje afgeleid en met andere dingen bezig. We vergaten even te verdedigen en kwamen helaas op achterstand.

In de rust was het eigenlijk nog maar 1-0 voor Dortmund. In de 2e helft was dus nog van alles mogelijk. In het begin van de 2e helft pakte onze keeper een bal maar werkte deze helaas niet goed weg. Hierdoor kon Dortmund makkelijk de 2-0 maken. Even later vloog ook nog de 3-0 erin. Jammer! Dan de laatste wedstrijd maar weer!

 

 

 

Real Madrid - Chelsea

De 3e wedstrijd van vandaag spelen we tegen Chelsea. Deze ploeg had de eerste 4 wedstrijden gelijk gespeeld. Hier waren dus mogelijkheden voor ons. We begonnen de wedstrijd heel goed, maar na een counter van Chelsea kwamen we helaas al snel op 1-0 achterstand.

We voelden naarmate de wedstrijd vorderde wel dat hier echt iets te halen viel, maar wat we ook probeerden, het lukte helaas niet. De bal rolde of net over de zijlijn, of werd bij een counter net onderschept door een Chelsea-speler. Na het laatste fluitsignaal beseften we maar al te goed dat hier meer in had gezeten. Maar goed, de eerste 3 punten zijn binnen. Nu gaan we eerst allemaal even lekker genieten van de lange vakantie, zodat we de 3e ronde kunnen gaan schitteren.

 

 

Chelsea

Chelsea – Borussia Dortmund

De eerste tegenstander die ons te wachten stond was Borussia Dortmund, een altijd lastige tegenstander met goede resultaten in de vorige ronde.

Maar Chelsea is voor niemand bang en iedereen was weer volop gemotiveerd en dat is fijn om te zien. Met de altijd scherpe Armin in het doel begonnen we aan de wedstrijd en hadden we al snel het betere van het spel. Mooie aanvallen van Tije en Tiebe met mooie samenspel gingen we steeds dichter naar het eerste doelpunt, Jayson die goed overzicht had en een strakke pass gaf aan Elijah kon deze in één keer doorgeven aan Ties die met een mooi schot de 1-0 op het scorebord zette. Door goed verdedigen van de drie sterke mannen Lennox, Olivier en Damian kwam Dortmund lastig tot de aanval. 

De eerste overwinning leek binnen voor ons maar in de slotseconden kwamen ze toch tot scoren en eindigde de wedstrijd in 1-1, goed gedaan en weer een punt erbij top!

 

 

Chelsea - Juventus

De tweede wedstrijd tegen het sterke Juventus stond op ons te wachten en we waren er wederom klaar voor. Met in het doel de ijzersterke Tiebe waren we voor niemand meer bang, zeker als je weet dat we met Damian en Olivier een hele sterke verdediging hadden en er haast geen bal van Juventus doorheen kwam erg goed jongens.

Lennox, Ties en Teije speelden heel goed samen en maakten mooie acties met de bal. Juventus had grote moeite met ons en zeker als je weet dat Armin en Elijah hele mooie schijnbewegingen maakten en telkens onze superspits Jayson konden bereiken. Het was een superspannnende wedstrijd maar helaas werd er niet gescoord en eindigde het dus in een 0-0 en deelden we wederom de punten.

 

 

Chelsea – Real Madrid

Met alle energie die onze jongens nog hadden gespaard voor de laatste wedstrijd tegen Real Madrid gingen ze er direct keihard tegenaan en op zoek naar de openingstreffer.

In deze wedstrijd zag je het ware team opstaan en werd er voor elke bal hard gewerkt door iedereen. Door supergoed verdedigen van Olivier en Lennox kwam er niets bij onze keeper van deze wedstrijd Damian, hij was er klaar voor maar hoefde op een paar goede reddingen na niet in actie te komen. Omdat Elijah, Ties en Tiebe de bal constant rond lieten gaan kon Real niet aan de bal komen. Door uitstekend werk van Jayson en Armin voorin bleef de bal telkens voor net doel van Real rondgaan. Met Teije in de spits konden we door dit hele mooie teamwork deze wedstrijd met de eerste winst van Chelsea afsluiten, een FANTASTISCHE overwinning 1-0 !! Erg goed gedaan jongens, top.

 

We pakken het na de vakantie weer op en gaan we verder met punten pakken.

 

Stefan

 
Downloads: 

Terug naar de vorige pagina.