RKDEO JO9-1 DE WEG NAAR DE KNVB BEKERFINALE !

zondag, 21 april, 2019 - 09:21

 

Wie op maandag of woensdag aan het begin van de avond weleens langs veld 2 loopt ziet daar de JO9-1 hard trainen. Dat je door hard werken resultaten bereikt geldt ook al op deze leeftijd.

Veel tegenstanders hebben hun complimenten al gegeven over het verzorgde spel van de JO9-1.

Al vroeg in het seizoen begon de bekerronde met een poule waarin HBS, Scheveningen en DSO de tegenstanders waren. Deze werden allen verslagen waardoor de 1e plaats in de poule werd behaald die recht geeft op doorstroming naar de volgende ronde.

In de tweede ronde werd RKDEO gekoppeld aan BVCB. In deze lastige uitwedstrijd werd uiteindelijk aan het langste eind getrokken. 4-6 winst en door naar de 1/8 finale.

De loting zat niet geheel tegen en leverde een thuis wedstrijd op tegen Ter Leede JO9-1. Op een donkere woensdag avond werd de tegenstander vakkundig weggetikt en konden de jongens zich door een 7-3 winst gaan opmaken voor de kwartfinale.

’s Gravenzande JO9-1 kwam uit de koker en dit werd wederom een thuiswedstrijd voor RKDEO. De boys kwamen direct goed uit de startblokken en rolde de Westlanders uiteindelijk op met 11-2.

En dan gaat het pas echt spannend worden ! Loting halve finale met nog twee clubs in de race waarvan we dit jaar nog niet hebben gewonnen. 

Pfffffff het gevreesde HVV wordt zichtbaar in de voetbal app. Eerder dit seizoen werd al met 9-4 en 5-3 verloren. Het zou dus een moeilijke opgaaf gaan worden.

Op woensdag avond 17 april om 18.00 was het dan zover. De jongens waren gebrand om te winnen. Immers was hun beloofd dat bij een finale plaats wij zouden zorgen voor fakkels en rookbommen. Met een iets andere tactiek gingen de spelers het veld in en kwamen ze al snel op voorsprong 0-1. HVV voerde de druk op en al snel werd het 1-1. RKDEO vocht voor elke bal en lieten zich niet wegzetten door de fysieke tegenstander. BAM ! 1-2 !. Helaas moesten we daarna weer de gelijkmaker incasseren 2-2. Één ding waar de JO9-1 heel goed in is : nooit opgeven !!. Door het sterke spel maakte wij de 2-3 en ongelooflijk ook de 2-4 !!. Zou het dan echt gaan gebeuren de finale. Net als je daar denkt valt de 3-4. Toch weer spannend. HVV gaat nog feller spelen maar juist dan scoort RKDEO de 3-5. Met nog 7 minuten te gaan een lekkere voorsprong. Maar dan zet HVV nog eens extra aan en scoren zij toch nog twee doelpunten. Eindstand 5-5 ! 

Nu al trots op de jongens dat ze dit hebben neergezet tegen deze sterke tegenstander. Maar we hebben nog de penalty serie.

RKDEO : Goal !

HVV :   Goal !

RKDEO : Goal !

HVV : Goal !

RKDEO : Mis !

HVV : Mis !

RKDEO : Goal !

HVV : Goal !

RKDEO : Goal !

HVV : Mis !

JJJJJJJJAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!! FINALE OH OH !!! FINALE OH OH !!!!!

Wat een zinderende en bloedstollende halve finale.

RKDEO JO9-1 behaald de KNVB beker finale die op neutraal terrein zal worden gespeeld ergens in juni. 

We hopen dat dat een spektakel gaat worden met veel toeschouwers en natuurlijk de beloofde rookbommen.

Wat zijn we trots op wat de hardwerkende jongens laten zien. 

Terwijl dit stukje geschreven wordt hebben ze de dag erna ook nog even de kwartfinale van de Haaglanden Cup weten te bereiken. Daar kunnen ze in Amsterdam nog een voorbeeld aan nemen 2 wedstrijden in twee dagen.

Tot ziens in juni !


Terug naar de vorige pagina.