RKDEO speelt gelijk bij Hillegersberg maar schiet niet veel op

maandag, 22 april, 2019 - 23:45

 

Meer foto’s kijk hier

 

RKDEO 1 moest op 2e Paasdag op bezoek bij Hillegersberg dat vanaf 10 februari een reeks van 10 achtereenvolgende overwinningen noteerde en daarmee op een 2e plek was aangeland. Door het vervelende en onnodige verlies van ons vlaggenschip in de vorige thuiswedstrijd tegen VFC was er t.o.v. de tegenstander van vandaag een achterstand van 5 verliespunten meer ontstaan. Ook Oliveo heeft na een zeer sterke reeks na de winterstop 4 verliespunten minder. En dus moet RKDEO vanaf plek 4 alsnog proberen zich te plaatsen voor de nacompetitie, maar zal dan toch op z’n minst 1 van beide ploegen op de ranglijst moeten inhalen. Dus was het duidelijk dat winst vandaag erg prettig zou zijn. Gezien de vorm van Hillegersberg op voorhand geen eenvoudige opgave.

In de defensie was het centrale duo Jordy Pronk en Michael van der Ende in ere hersteld. Voorin vormden nu Alexis Koutsis (niet geheel fit) en Quincy Tjaden de tweemans aanval. In de eerste helft had Hillegersberg het betere van het spel, zonder overigens tot veel grote kansen te komen. De thuisploeg vond elkaar makkelijk en was via oud-prof Michel van Guldener aan de rechterflank regelmatig dreigend. Van de kant van RKDEO kwam het gevaar in de 13e minuut uit een vrije trap van Jordy Pronk van een meter of 20, die door Hillegersberg doelman Steenbergen uit de benedenhoek gedoken werd.

Tien minuten later stuurde Youni de Bruin aanvoerder Rob van Hagen de ruimte in maar zijn boogbal voor doelman Steenbergen miste hoogte en snelheid en de Hillegersberg defensie kon nog opruimen. Aan de andere kant was het in de 29e minuut wel raak. Van Guldener dribbelde vanaf de rechterflank naar de rand 16 en legde de bal met een boog richting de 2e paal, waar Wessel Verhaar het kopduel met zijn bewaker won en de bal plofte in de verre hoek, 1-0. Voor de rust kwam in die stand geen verandering meer en de ruststand deed ook wel recht aan de veldverhouding.

Na de pauze was het Hillegersberg dat het tempo verder omhoog schroefde en het eerste kwartier moest RKDEO alle zeilen bijzetten om geen 2e treffer om de oren te krijgen. Coach Bentvelzen besloot in de 56e minuut tot een dubbele wissel en haalde de wat machteloos acterende Koutsis en Tjaden naar de kant. Daarvoor in de plaats kwamen Tommy Simonis en JO19-1 speler Irian Boeschoten. En plotseling kreeg het duel een volledig andere wending. Tomas Prieto speelde zich handig vrij op het middenveld en zette met een steekbal door het centrum invaller Simonis aan het werk en die ronde vrij voor Steenbergen bekwaam af en zo stond het uit het niets ineens 1-1. De pret werd nog groter toe twee minuten later Rob van Hagen een inspeelpass van Hillegersberg onderschepte en Steenbergen ook gelijk klopte met een lob. De plotselinge 1-2 voorsprong gaf RKDEO ook nieuwe energie en meer vertrouwen.

Het tempo ging aan de rood witte kant omhoog en er was meer dreiging in de aanvallen. Ook Hillegersberg leek geschrokken en bracht 2 wissels in. Er ontstond een wedstrijd waarin 2 partijen voetbalden om te scoren. In de 69e minuut legden de gastheren een vlotte aanval op de mat die de RKDEO defensie te machtig was en nu kon weer Wessel Verhaar de gelijkmaker aantekenen. Zo stond het iets te snel alweer 2-2. Met nog ruim 20 minuten op de klok, was de vraag wie het hoge tempo het beste kon volhouden. Aan beide zijdes waren er dreigende situaties waarbij het gevaar van Hillegersberg veelal toch weer ingeluid werd door Van Guldener met zijn sterke linkerbeen. Aan RKDEO kant manifesteerde Irian Boeschoten zich goed aan de linkerflank en stopte ook Rob van Hagen veel energie in loopacties om ruimte te vinden tussen en achter de Hillegersberg defensie. Chris Nieuwpoort kwam 15 min voor tijd nog in de ploeg om de geblesseerde Michael van der Ende af te lossen en liet geen steken vallen.

In de 85e minuut pikte Sam Ruinard nog een bal op, op de rand 16 en volleerde hem richting het doel maar helaas ging de inzet een halve meter over. Ook Irian Boeschoten kon na een voorzet vanaf rechts nog een keer schieten maar raakte de bal niet goed. Na een spannende slotfase bleef het toch 2-2. Op basis van de kwaliteiten van Hillegersberg geen onverdienstelijk resultaat, maar de inhaalrace kon daarmee vandaag dus niet ingezet worden. Omdat ook Oliveo, op bezoek bij Concordia, nog een punt pakte, schoot RKDEO met het gelijke spel van vandaag nog niets op. Maar er zijn nog 4 wedstrijden te spelen en eerst gaat RKDEO op 5 mei op bezoek voor een inhaalduel bij Delft dat de ene na de andere monsternederlaag om de oren krijgt. Daar moet in ieder geval gewonnen worden om de strijd vanaf 12 mei weer voort te zetten. Eerst maar even wat energie tanken!

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken

Hillegersberg – RKDEO 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 29. W. Verhaar 1-0, 60. Simonis 1-1, 61. Van Hagen 1-2, 70. W. Verhaar 2-2.

 

De opstellingen:

Hillegersberg: Steenbergen, Oudenaarden (67. Peeters), van Oeveren, F. Verhaar, M. Celen, I. Celen, Silva, Homoet (67. Almeida), van Guldener, van der Molen, W. Verhaar.

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk, van der Ende (73. Nieuwpoort), Pak, Prieto, van Hagen, Paats, Tjaden (56. Simonis), Ruinard, Koutsis (56. Boeschoten).

 

Scheidsrechter: Dhr. D. Lit

Kaarten: geen

Toeschouwers: 75

 

De uitslagen van dit speelweekend 20 en 22 april

Hillegersberg – RKDEO                2-2

Concordia – OLIVEO                    3-3

Antibarbari – Meeuwenplaat         1-2

SVV – TOGB                                1-2

VFC – Wippolder                          1-3

Excelsior’20 – VVIJ                      2-1

XerxesDZB – Delft                       12-2

Delft – VFC                                  0-12 (20 april)

 

De stand na dit speelweekend

1.TOGB                          23-62 ( K )

2.Hillegersberg               23-46

3.OLIVEO                       23-45

4.RKDEO                        22-38

5.Meeuwenplaat              23-38

6.SVV                             22-35

7.Wippolder                     23-33

8.VFC                              23-30

9.VVIJ                             23-30

10.Excelsior’20                23-28

11.Antibarbari                 22-26

12.XerxesDZB                 23-21

13.Concordia                   23-19

14.Delft                          20-  -3

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.