Hélène Hendriks, Mattijs Manders en Jan Dirk Stouten zorgen voor een boeiende sponsoravond bij RKDEO

dinsdag, 23 april, 2019 - 22:03

 

Dinsdag 23 april organiseerde de sponsorcommissie van RKDEO haar jaarlijkse sponsoravond. Traditiegetrouw was ervoor gekozen om bekende personen uit de voetbalwereld uit te nodigen en die uitgebreid te laten interviewen door Jan Dirk Stouten, ook wel bekend van RTV Rijnmond. Deze keer waren Hélène Hendriks (Fox Sports en Veronica) en Mattijs Manders (ADO Den Haag) te gast. Alle RKDEO-sponsors, groot dan wel klein, waren uitgenodigd voor een op voorhand boeiend programma en aan deze uitnodiging hadden ca. 60 personen gehoor gegeven.

Ook omdat Hélène Hendriks later op de avond nog werkverplichtingen voor Fox had, beet zij de spits af en ontstond er vanaf de eerste vraag van Jan Dirk een erg boeiend gesprek. De onbevangen indruk die Hélène als presentatrice bij de uitzendingen van de Eredivisie en het Champions League voetbal op tv maakt, was ook duidelijk herkenbaar in het interview dat zo’n 45 minuten duurde. Zo werd er gesproken over haar start in de televisiewereld, haar eigen sportcarrière, het omgaan met persoonlijkheden als Van der Gijp, Derksen en Perez, de impact van haar werk op haar privéleven en haar ambities voor de toekomst.

Maar ook gaf zij eerlijke antwoorden op vragen over lastige personen om te interviewen en de mate waarin zij in haar werk gecoached wordt. Ook was er ruimte voor de aanwezige sponsors om zelf vragen te stellen en daar werd dan ook goed gebruik van gemaakt. Handig betrok Hèlène af en toe andere gast Mattijs Manders, nog even als luisteraar tussen de sponsors, in de beantwoording van de vragen.

Na de pauze was de beurt aan Mattijs Manders, Algemeen Directeur bij ADO Den Haag. Manders loodste ADO in 2016 vanuit een turbulente periode onder de Chinese grootaandeelhouder United Vansen naar een meer stabiele situatie. En nog steeds zit Manders op zijn post en heeft dus inmiddels al weer bijna 3 jaar achter de rug bij een club waar het nooit saai is. Wie dacht dat een Algemeen Directeur voornamelijk diplomatieke antwoorden zou geven op spannende vragen, kwam deze avond bedrogen uit. Manders was erg open over zijn relatie met United Vansen, de rechtszaak die hij destijds moest aanspannen, zijn entree in de voetbalwereld als Graydon mannetje, zaakwaarnemers van spelers, het ontslag van Zeljko Petrovic en de aanstelling van Fons Groenendijk, spelerssalarissen en de (on)mogelijkheden van ADO Den Haag.

Ook sprak Manders zich uit over de successen van Ajax en de waarschijnlijk positieve effecten voor het Nederlandse profvoetbal. En ook voor Manders waren er vragen uit het sponsor ensemble. Zo beantwoorde hij de vraag waarom grote Haagse bedrijven zich niet als sponsor aan ADO verbinden en hoe de inkomsten van de club opgebouwd zijn.

Ook de 2e sessie van 45 minuten vloog dus om en daarna was het tijd voor de nababbel met een hapje en drankje. Alle aanwezigen waren het er over eens dat ze een boeiende avond hadden gehad met uitstekend gekozen gasten. Maar zeker ook de professionele interviewstijl van Jan Dirk Stouten zorgde ervoor dat het geen enkel moment saai werd. En daarmee kan ook deze sponsoravond weer als succesvol de archieven in. Op naar een passend vervolg in 2020!

 

RKDEO Sponsorcommissie

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.