RKDEO haalt flink uit tegen Delft

zondag, 5 mei, 2019 - 22:37

 

Meer foto's kijk hier

 

Met een monsterscore van 1-15 tegen het reeds gedegradeerde Delft kwam RKDEO op Bevrijdingsdag weer terug naar Nootdorp. Op 10 februari j.l. werd het veld afgekeurd vanwege de slechte weersomstandigheden en deze wedstrijd werd op Bevrijdingsdag ingehaald. Ondertussen is Delft reeds gedegradeerd en heeft elke week veel moeite om 11 fitte en speelgerechtigde spelers op de been te krijgen en is de motivatie tot een dieptepunt gedaald. RKDEO heeft vandaag lekker gewerkt aan het doelsaldo.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 minuut stilte wegens het overlijden van oud-penningmeester Marcel van Dorp en speelde RKDEO met rouwbanden.

De openingsfase was amper voorbij of de teller stond al op 0-3. De eerste was van Tommy Simonis en daarna was Sam Ruinard twee keer trefzeker. Een kleine tegenvaller was er nog voor de twintig minuten speeltijd toen Delft in de aanval ging, keeper Dennis Hendriks had nog geen bal gehad, en Alan Mala Mirza Hendriks te kijk zette, 1-3.

Daarna was het een kwartiertje rustig en was RKDEO van de kleine schrik bekomen en kwam nog voor rust op een 1-6 tussenstand met doelpunten van Tommy Simonis, Tomas Prieto en Quincy Tjaden en leek het verzet van Delft voor de rest van de wedstrijd gebroken.

Direct na de doelwisseling werd al snel weer gescoord, een combinatie met Rob van Hagen op Simonis die de 1-7 aantekende. Daarna was er weer een aanval van Delft maar Thomas  Oswi Owusu wipte de bal over de uitkomende Dennis Hendriks maar ging ook over de deklat en was het gevaar geweken.

In de minuten daarna scoorde Tommy Simonis een zuivere hattrick, de 1-8 de 1-9 en de 1-10 kwamen allemaal van de schoen van Simonis die achtereenvolgens bediend werd door Rob van Hagen, Quincy Tjaden en Youni de Bruin. Na de hattrick kwam ook nog de beurt aan verdediger Michael van der Ende die Delft keeper Chris van Noortwijk omspeelde en in de korte hoek de 1-11 binnen tikte.

Donny Paats, nogmaals Tommy Simonis en Lars van Noppen werden daarna ook in de scorelijst genoteerd en het slot akkoord kwam van Man of the Match van vandaag Tommy Simonis. Invaller Leon de Groot omspeelde Delft keeper van Noortwijk maar de bal kwam tegen de paal terug in het veld en Simonis was er als de kippen bij om zijn achtste doelpunt aan te laten tekenen, eindstand 1-15.

Met deze monsteruitslag heeft RKDEO goede zaken gedaan en drie punten bijgeschreven en lekker aan het doelsaldo gewerkt. SVV heeft naar aanleiding van het een keer niet komen opdagen tegen Delft drie punten in mindering gekregen en daardoor is RKDEO een plaats gestegen. Alle clubs staan nu weer op gelijk aantal wedstrijden en zijn er nog drie wedstrijden te spelen.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De wedstrijdstatistieken:

 

DVV Delft – RKDEO 1-15 (1-6)

 

Scoreverloop: 5. Simonis 0-1, 6. Ruinard 0-2, 14. Ruinard 0-3, 19. Mala Mirza 1-3, 34. Simonis 1-4, 35. Prieto 1-5, 43. Tjaden 1-6, 47. Simonis 1-7, 56. Simonis 1-8, 60. Simonis 1-9, 62. Simonis 1-10, 63. Van der Ende 1-11, 64. Paats 1-12, 66. Simonis 1-13, 70. Van Noppen 1-14, 77. Simonis 1-15.

 

De opstellingen:

DVV Delft: van Noortwijk, Olbina, Pakhrou, Mohammad, Mala Mirza, Atay, Kronstadt, Mirani, Rivers, Osei Owusu, Polanen (46. Okorocha).

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk (72. de Groot), van der Ende (72. Krul), Pak, Prieto, van Hagen, Paats, Ruinard (46. Van Noppen), Tjaden, Simonis.

 

Scheidsrechter: Dhr J. de Wit

Kaarten: geen

 

Toeschouwers: 100

 

De stand na 5 mei 2019

1.TOGB                          23-62 (kamp, P1)

2.Hillegersberg               23-46

3.OLIVEO                       23-45

4.RKDEO                        23-41

5.SVV                            23-38 (P2)

6.Meeuwenplaat             23-38

7.Wippolder                   23-33

8.VFC                            23-30

9.VVIJ                           23-30

10.Antibarbari                23-29

11.Excelsior’20               23-28

12.XerxesDZB                23-21

13.Concordia                  23-19

14.Delft                         23- -3

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.