RKDEO Nikies Champions League 2019

 

 

zondag, 12 mei, 2019 - 11:43

Finale plaatsen DEO-dag zijn bekend, verslag 4e ronde Nikies Champions League.

 

Het is zondag 26 mei, gespannen staan de sterspelers in de catacombe van onze club te trappelen om het veld op te mogen. De spanning is zichtbaar voelbaar niet alleen bij de spelers, maar soms nog meer bij de trainers. Het zijn de laatste speelronden voor de grote Finale op DEO dag. 

Juventus staat aan kop met 20 punten, 2e Borussia Dortmund met 17 punten en de 3e plek voor Chelsea (8), daarachter Barcelona (8), Bayern Munchen  (6) en Real Madrid (5)

Met nog 2 wedstrijden te gaan….. Gaan er nog verschuivingen plaatsvinden.

Bij gelijk eindigen was er in ieder geval vooraf duidelijkheid. Voormalig Baas Blatter had namelijk enkele jaren geleden al besloten dat doelsaldo doorslaggevend zou zijn.

Scheidsrechters Jay Pithai, Storm Koopmans en Teun Thissen hadden vandaag de leiding.

 

Kijk voor de resultaten en eindstanden in de Nikies Champions League op de website/link Champions League 2019 

 

Op DEO-dag, zondag 9 juni  (1e Pinksterdag) zien de finales er dan ook als volgt uit:

 

Grote finale              Juventus  -  Borussia Dortmund  

3e en 4e plaats        Barcelona  -  Chelsea            

5e en 6e plaats        Real Madrid  -  Bayern Munchen 

 

De finales worden gespeeld vanaf 13.00 uur tot 14.30 uur op het hoofdveld tijdens pauze DEO-dag

 

Zie hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

 

Borussia Dortmund
De vierde ronde is alweer aangebroken. De vierde ronde van het  toernooi van de miljoenenbal !
Borussia Dortmund heeft zich verheugd op deze dag, de schoenen zijn gepoetst, scheenbeschermers zo goed als nieuw, tenue gewassen, gestreken en wordt met eer gedragen. Borussia Dortmund is er helemaal klaar voor ! De tweede plek moeten we verdedigen en de eerste plaats is binnen handbereik ! Twee spannende wedstrijden, met natuurlijk ons oog op de grote concurrent Juventus gericht !

 

Real Madrid  vs Borussia Dortmund,

09:30, De spelers staan allemaal in het veld, iedereen op zijn plek. Even warm gelopen, balletje over geschopt en we zijn er klaar voor! Ons team kampt helaas met twee blessures en hebben de transfer markt even benut voor wat extra kracht. Eens kijken hoe dit uitpakt.
De aftrap is daar voor Real, en ze komen al gelijk in de avond. Borussia wordt even verrast en wordt een paar minuten van het veld gespeeld. Real speelt prachtig tikkie-tak voetbal, wat een samenspel en wat een krachtige dribbels van Real. Borussia weet even niet wat ze moeten doen, maar gelukkig blijft het 0 - 0 door het geweldige keeper werk. Wat een prachtige reddingen werden daar gedaan !  Na wat aanmoedigende woorden van de spelers zelf, komen we weer terug in het spel. We weten weer hoe we moeten voetballen en gaan er vol tegenaan. Borussia speelt prachtig teamwork. Het middenveld rent nog meer kilometers dan een gemiddelde marathonrenner. Er worden prachtige voorzetten gegeven en wat een schoten op het doel ! Helaas weet de tegenstander zich elke keer goed te verzetten tegen onze aanvallen en zo wordt het een zeer spannende wedstrijd. 
Helaas voor ons komt daar een schot van de tegenpartij, die wordt eerst nog even van richting veranderd en belandt tegen de paal ! Onze spelers zijn nog even in shock van deze aanval, de bal is nog in het spel. Real weet prachtig gebruik te maken van deze situatie en knalt met een prachtig schot de 1 - 0 in ons doel. 
We staan achter, maar zijn nog niet verloren. We komen al zeer snel terug met een prachtige aanval. Een diepe voorzet en onze spitsen maken wat schuinbewegingen aan de zijkant. Borussia komt terug en hoe ! Een mooie voorzet vanaf de zijkant zo voor het doel en deze wordt op een zeer mooie manier afgemaakt ! de gelijkmaker is binnen en nu op naar het volgende doelpunt ! 
De tweede helft is net zo spannend en mooi als de eerste. We weten door hun verdediging te breken en komen al snel op de 1-2 voorsprong. Helaas komt Real na de aftrap gelijk terug in de aanval en al heel snel volgt de gelijk maker. Beide teams weten nog een paar mooie schoten op doel te maken, maar helaas geen doelpunten meer. Dan het eindsignaal van de scheidsrechter.
De eerste wedstrijd, een spannende wedstrijd die door beide teams terecht op een gelijkspel is geëindigd.

 

Barcelona - Borussia Dortmund.

De tweede en laatste wedstrijd van vandaag is tegen het machtige Barcelona. De laatste keer dat we tegen deze tegenstander moesten voetballen hadden we het zwaar. het eindigde toen na een zeer spannende wedstrijd in een 4-3 overwinning voor ons. Echter spelen we nu in hun stadion. In het hol van de leeuw ! Dit wordt moeilijk, maar we staan (zeker na de vorige wedstrijd) allemaal op scherp. De posities worden weer ingenomen en de scheidsrechter geeft het begin signaal. 
Daar gaan we, de wedstrijd is begonnen en Barcelona komt sterk en snel in de aanval. Zo sterk dat ze al zeer snel op een 1 - 0 voorsprong komen. 
We geven elkaar even een schouderklopje, wat bemoedigende woorden en dan is het de beurt aan ons. Wat een samenspel, wat een dribbels ! We komen sterk terug en komen op een 1 - 1. Gelijkspel, maar we komen om te winnen. De verdediging schuift een stukje op naar voren, het middenveld in de aanval en deze tactiek werkt ! de 1 - 2 wordt gemaakt. Wat een vreugde, wat een opluchting ! Het publiek gaat uit haar dak ! de wave wordt ingezet en de namen van onze spelers galmen door het stadion ! Wat een prachtdoelpunt en wat een snelheid ! Borussia Dortmund zet zichzelf weer op de kaart. Barcelona is echter niet zomaar een tegenstander en zet de aanval gelijk weer in. Ze spelen zo door ons middenveld en weten met een prachtig combinatiespel onze verdediging te kijken te zetten. Een mooie duik naar de linkerhoek mocht helaas niet baten. De gelijkmaker is weer gelijkt en het staat weer 2 - 2. Rust.

In de pauze wordt even snel wat gedronken en doen we even goed aan onze teambuilding. 
Borussia Dortmund komt vol goede moed weer het veld opgelopen en zet na de aftrap gelijk de aanval in. Wat een snelheid, wat een passie. De vonken schieten onder de schoenen vandaan en al snel weten we het doel van de tegenstander te vinden ! Een prachtschot en een prachtdoel ! De high-fives worden uitgedeeld. We staan weer op voorsprong. Nu vasthouden en vergroten en dat doen we ook. Onze verdediging staat als een huis en weet elke aanval weer goed af te stoppen.  Ons middenveld schuift weer op naar voren en de spitsen maken weer kilometers op het veld.  Er volgen prachtige schoten, vanuit onmogelijke hoeken. Uiteindelijk weten we deze wedstrijd te winnen met een eindscore van 2 - 6 voor ons ! Na een zeer moeilijk en zwaar begin van de wedstrijd weten we deze wedstrijd in ons voordeel om te zetten. Een resultaat waar we trots op mogen zijn !

Nu even in spanning afwachten wat de eindscores zijn ! En na zenuwslopende minuten krijgen we uiteindelijk te horen dat we tweede staan van alle teams. Dit betekent dat we de finale mogen spelen voor de grote beker ! Het team gaat uit haar dak ! dit alleen al is een prachtige prestatie en wat zijn we trots op alle spelers van Borussia Dortmund !

Nu op naar de finale !
Die Schwarzgelben !  (Stijn, Davey, Finn, Dennis, Ertan, Pim, Dani, Lars, Daniel, Daley)   


Juventus
Chelsea – Juventus

(Uitslag 0 – 0) 

Laatste reguliere speelronde van CL 2019 is een feit. De finaleplaats voor Juve is ook een gegeven.

De jongens waren daar maar al te bewust van. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen begonnen wij aan de wedstrijd. Het dreigde om te slaan naar arrogantie, niet is minder waar. Energie sparen, dat was het. Ouderwetse Italiaanse voetbalstijl, bouwend en vertrouwend op onze verdediging, immers de gehele CL nog geen tegendoelpunt geincasseerd, speelde de Zebra’s de wedstrijd gecontroleerd uit. Elkaar feliciterend liepen de jongens over van enthousiasme richting veld twee met de finaleplaats als glimlach op hun gezicht.

 

Bayern Munchen – Juventus

(uitslag 0 – 2 )

De Trainers maakten de jongens duidelijk dat dit meer dan een oefenpotje voor de finale was.

Vertrouwen scheppen is ook een onderdeel van voetbal. De druk opvoeren bij de tegenstander.

Een paar goeie jongens bij BM brachten ons aan het wankelen. Door wederom goed samenwerken en vastzetten van BM kwamen de kansen en afstandschoten.  Blijven proberen, niet opgeven en overtuiging erin gooien waren de termen voor deze wedstrijd.

Vol trots konden de trainers met de jonge zebra’s juichen daar het doel bereikt is: FINALE CL 2019.

A&R

 

Bayern Munchen

Alweer de laatste ronde voor de Champions League. Vandaag 2 wedstrijden tegen Barcelona en koploper Juventus.

Na weer een mooie opkomst mochten we de eerste wedstrijd tegen Barca spelen.

Eerder in het toernooi hebben we gewonnen tegen Barca, we hadden dus goede hoop om hier vandaag onze tweede overwinning te boeken.

De eerste kansen waren al snel voor Bayern helaas zonder afronding.

Na wederom een grote kans, wist Barca in de omschakeling meteen de eerste kans te verzilveren.

Daarna volgde een open wedstrijd met veel goals. Dankzij 2 goals van Quincy en ook weer 1 van Barca stond het 2-2; het kon alle kanten op.

Het winnende doelpunt werd gemaakt door de Messi van Barcelona; 3-2 verlies dus voor Bayern.

 

De tweede wedstrijd was tegen koploper Juventus. De fysiek sterke ploeg die het gehele toernooi geen doelpunt tegen heeft gehad.

Leuk om te zien dat we voetballend zo een sterke ploeg nu kunnen bijbenen met ook een paar kleinere kansen voor Bayern.

Juventus wist de eerste helft eigenlijk alleen te soren door het vastzetten van onze keeper vanuit een Bayern achterbal.

Zelfs het Juventus publiek werd wat zenuwachtig van ons goede spel en gingen ze nog meer met de wedstrijd bemoeien…….

De tweede helft was eigenlijk een kopie. Een gelijk opgaande wedstrijd met 1 goal van Juventus wederom door het vastzetten van onze keeper, zonde!

 

Prima gespeeld vandaag FC Bayern. Heel leuk om de verbetering tijdens het toernooi te zien bij alle spelers.

Fysiek waren de andere teams wat sterker, waardoor het lastig was om meer punten te verdienen.

Op zondag 9 juni spelen we de kleine finale tegen Real Madrid. We gaan nog 1 keer voor de winst.

Denis en Roeland

 

 

Real Madrid

De laatste ronde van dit miljoenenbal staat helaas weer voor de deur. Deze ronde moeten we maar eens wat puntjes gaan pakken om proberen nog wat plekjes op te schuiven. We staan tenslotte maar 3 puntjes achter op de nummer 3 Chelsea, wie ook vandaag nog onze directe tegenstander is. Alles is dus nog mogelijk voor ons.

 

De 1e wedstrijd spelen we tegen Dortmund. Zij staan stevig op de 2e plek. Voor ons wordt dit een leuke uitdaging en zijn wij de underdog. De Real spelers zijn tot op het bot gemotiveerd en de koppies staan allemaal dezelfde kant op. De opdracht was vooral niet verliezen en ALLE ballen naar voren. We deden goed mee in de wedstrijd en voelden dat we niet onderdeden voor Dortmund. Helaas kwamen we halverwege de 1e helft toch op een 1-0 achterstand. Gelukkig pakten we dit goed op door vervolgens niet op grotere achterstand te komen. Tegen het einde van de 2e helft knalden we nog mooi de 1-1 binnen! YIHAAA...! De opdracht na deze 1-1 was nu vooral niet verdedigen, maar juist in de aanval blijven! Meer ballen naar voren! We kregen zelfs nog een mooie kans op de 2-1 zege, maar helaas. 1-1 is een prima uitslag voor ons deze laatste  ronde. Elke punt is meegenomen.

 

Chelsea

De 2e wedstrijd speelden we tegen concurrent Chelsea. We hoorden dat zij net de 1e wedstrijd tegen koploper Juventus op 0-0 hebben gehouden. Dat is jammer! Nu blijft het gat 3 punten en Chelsea heeft een heeeeel veel beter doelsaldo. De opdracht voor deze wedstrijd hebben we vooraf besproken. De spelers wilden graag op dezelfde manier doorgaan zoals we daarnet hadden gespeeld tegen Dortmund. Prima plan! Dit pakte al snel goed uit. We kwamen al snel op een 1-0 voorsprong. Dit voelde ook wel heel goed. We hebben tot nu toe maar 1x eerder op voorsprong gestaan. Nu is het de kunst om dit vast te houden. Helaas mocht dit niet lang duren en kwam Chelsea door wat geklungel achterin de Madrileense verdediging op 1-1. Gelukkig viel voor ons in de 2e helft toch nog een feestje te vieren, want de 2-1 lag toch nog in het netje! Daarna hebben we dit goed vast kunnen houden en waren deze 3 punten binnen! YESSSSSS!

 

Al met al was dit een mooie dag voor ons. uit 2 wedstijden 4 punten behaald, terwijl we maar 5 punten hadden over 8 wedstrijden. Het mooiste van vandaag is ook dat we op de valreep ook nog van die laatste plek af zijn! Geweldig!

Nu op naar de finaledag op 9 juni. Hier zullen we een finalewedstrijd spelen om de 5-6 plek tegen onze Duitse vrienden uit Munchen. We Mogen dus nog 1 keertje schitteren en onze 5e plek vasthouden! Tot dan!

 

 

Chelsea 

Hier weer een update verslag van de het "Blauwe Gevaar" Chelsea,

De voltallige ploeg was er weer klaar voor en de eerste wedstrijd tegen Juventus stond te boek als een zeer mooi affiche.....het publiek was weer in grote aantallen aanwezig en de tribunes waren overvol en het geluid was overweldigend. Mooi om te zien.....

Met volledig in Chelsea keeperstenue geklede Armin in het doel en een sterke verdediging met Lennox en Olivier gingen we sterk van start. Juventus had het duidelijk moeilijk en wist niet hoe ze Tiebe, Damian en Teije moesten passeren op het middenveld. Onze aanval met Ties en Jayson was sterk aan het voetballen ging telkens ten aanval en bereikte meerdere malen onze spits Elijah. Het lukte ons helaas niet te scoren en dat lukte ook Juventus niet en daarom bleef het duel onbeslist 

in 0-0.

 

Met veel zelfvertrouwen gingen we de strijd aan met Real Madrid in onze tweede wedstrijd, ondanks het ijzersterke keepen van Damian konden we niet voorkomen dat ze al snel op voorsprong kwamen door een mooi geplaatst schot. De 1-1 liet niet lang op zich wachten en een hele snelle aanval van Ties en Lennox die uiteindelijk voor de voeten kwam van Elijah en hij maakte koelbloedig af. Het werden mooie strijd en er werden mooie duels uitgevochten met Jayson, Teije en Tiebe die alledrie keihard werkten om er een mooie wedstrijd van te maken. Olivier die ijzersterk verdedigde met Armin en veel ballen tegen konden houden konden in de laatste minuten niet tegenhouden dat Real er 2-1 van maakten en we zonder punten, maar wel met enorm veel plezier het veld verlieten en kunnen we terugkijken op een mooi toernooi met supermooi voetbal en bijzonder goed TEAMWORK, supergoed gedaan jongens!!!

Op naar de slotfinales en de afsluiting van dit prachtige voetbalseizoen, trots op jullie !!

Trainers Chelsea

 

 

 

 

Verslag 3e ronde Nikies Champions League.

 

Het is zondag 12 mei 2019, wel fris maar de ochtend start met een heerlijk zonnetje.  Het belooft een mooie dag te worden. En een speciale dag, vandaag namelijk de Moederdag Editie. Bij opkomst van de teams worden de spelertjes begeleid door alle moeders.  

Een mooi gezicht. Er waren weer veel ouders, vrienden en bekenden aanwezig om de sterspelers te zien voetballen en aan te moedigen. Er zaten spannende wedstrijden tussen en er werd strijd geleverd voor de finaleplekken. 

Scheidsrechters Jay Pithai, Storm Koopmans en Teun Thissen hadden vandaag de leiding.

 

Kijk voor de resultaten en eindstanden in de Nikies Champions League op de website/link Champions League.

De volgende ronde in de Nikies Champions League is zondag 26 mei. Wellicht nog een trainingskampje beleggen om in de laatste ronde voor de finaleplekken te knallen.

Daarna volgen de finalewedstrijden op DEO-dag, 9 juni 1e Pinksterdag.

Hieronder een verslag van de gespeelde wedstrijden.

 

Chelsea

Om de kleine mannen weer helemaal klaar te stomen voor deze Champions League op Moederdag was makkelijk, ze wilden allemaal laten zien hoe goed ze zijn en nadat we samen met de mama's het veld op zijn gegaan stonden we voor onze eerste uitdaging en dat was Bayern München. De altijd lastige en zeer technische ploeg blijkt altijd een mooie uitdaging voor Chelsea. Helaas moesten we Armin door een blessure missen maar door perfecte inzet van onze sterke voorhoede Ties en Jayson gingen we uitstekend van start met veel kansen. Met Tiebe, Teije en Elijah op het middenveld konden we veel aanvallen en mooie kansen creëren voor Chelsea. Onze ijzersterke verdediger Lennox keerde een heleboel aanvallen om en als er een aanval kwam dan pakte Olivier mooie ballen uit het doel en daardoor bleef deze wedstrijd steken op een 0-0 eindstand, superspannend maar geen doelpunten.

 

Met dezelfde energie begonnen we aan de tweede wedstrijd tegen Barcelona, we hebben wat wissels toegepast en met de ijzersterke Damian in het doel gingen we er weer tegenaan, op zoek naar doelpunten. Met goed overspel tussen Teije, Lennox en Jayson probeerden we Barcelona op het verkeerde been te zetten en dat lukte goed. Olivier en Tiebe maakten het de verdediging erg lastig en probeerden alles om te scoren. Helaas kregen we snel twee tegendoelpunten en hadden het even erg lastig, maar op tijd letten Ties en Elijah op en maakten de 2-1, het waren zeer spannende slotminuten maar het lukte niet meer om gelijk te spelen, wel echt heel goed geprobeerd en fantastisch samengewerkt, goed bezig hoor!!

 

Wederom tegen een lastige tegenstander Borussia Dortmund gingen we op voor de laatste wedstrijd van vandaag. Allemaal gingen we er met volle inzet weer tegenaan op jacht naar de overwinning. Het sublieme samenspel van Ties en Tiebe, de mooie passeeracties van Elijah, de mooie solo's en bewegingen van Jayson, de krachtige en fantastische kansen die Teije creërde, het supersterke verdedigen van Damian, het overzichtswerk op het middenveld van Olivier en niet te vergeten de meest miraculeuze, katachtige reddingen van keeper Lennox maakte dit weer tot een prachtige, meeslepende wedstrijd die we helaas met 1-0 verloren maar dat is slechts bijzaak. Op naar de ontknoping van de komende weken, spannend en supertof!!! Zin in....

 

Stefan

 


Real Madrid

Na een lange vakantie en een ingelaste trainingskamp in het prachtige Costa del Nootdorp, mochten we onszelf weer opnieuw bewijzen.

Het weer was precies goed en het veld lag er weer mooi bij. De doelstelling voor vandaag was ons puntenaantal minimaal te verdubbelen. Dat houdt dus in, in ieder geval 1 wedstrijd winnen en hopen dat we eindelijk van die laatste plek afkomen.

 

De 1e wedstrijd mochten we gelijk weer aantreden tegen Barcelona. We wisten dat ze het de vorige ronde moeilijk hadden (0 punten) en hoopten dat hier iets te halen viel. De wedstrijd begon voor Real niet echt lekker. We kwamen al snel op 2-0 achterstand door 2 goede soloacties van een kleine Messi. Dit viel erg zwaar voor ons, maar we gaven niet op! We knokten ons voor rust gelukkig nog terug naar 2-1! De hoop en aansluiting is er weer. Na rust pakten we direct goed door en kwamen snel op 2-2! WE WAREN TERUG :-) Die kleine Messi van Barca pikte dit blijkbaar niet en maakte weer een mooie soloactie om de 3-2 voor Barca erin te leggen.. AUW, dit deed zeer! Maar geen paniek! Gelukkig scoorden we er nog eentje vlak voor tijd en hadden we de 3-3 op het scoreboard staan! 3-3 eindslag.. Terecht!

 

De 2e wedstrijd mochten we aantreden tegen Juve. Hier was de bedoeling om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Juve staat stevig op de 1e plek, dus realistisch is dat hier voor ons alleen maar iets te winnen viel. In de 1e helft mistte Juve een paar grote kansen en tikte er toch helaas voor ons ook nog eentje in. Ruststand 1-0 Juve. Hier konden we misschien toch nog een stuntje uithalen. We hebben tenslotte maar 1 doelpuntje nodig als het zo blijft. De 2e helft probeerden we dus nog verder naar voren te spelen en moesten alert blijven op de counters van de snelle Juve-spelers. Dit pakte voor ons nog goed uit in wat kansjes. Verder dan dit mocht het helaas niet komen. De eindstand bleef steken 1-0.! De jongens hebben er wel goed voor gestreden! Leuke wedstrijd!

 

De 3e wedstrijd ging om de 5e plek! We mochten hier aantreden tegen Bayern München die in de vakantie nog wat aankopen hadden gedaan op de transfermarkt. Het verschil op de ranglijst is maar 1 punt. Dit houdt dus ook vooral in dat we absoluut niet mogen verliezen, want dan zijn we gezien. Bayern begon goed aan de wedstrijd en kwam via een counter al vroeg op 1-0 voorsprong.. NEE HE, HET ZAL TOCH NIET!! Gelukkig bleef het hier een beetje hangen en kwamen de mannen van Real na de rust verdiend op 1-1..! WE ZIJN TERUG! Erop en erover hoorde ik wat jongens nog zeggen! Precies, en daar gaan we dan ook voor! Helaas kwam het eindsignaal al vrij snel en moesten we hiermee dus genoegen nemen. In ieder geval niet verloren en strijden dus nog mee.

 

Al met al was het voor Real Madrid geen slechte dag. 2x gelijk en 1x verlies met 1-0. De doelstelling was helaas niet gehaald met maar 2 puntjes. Gelukkig heeft de concurrentie ook punten laten liggen waardoor we nu dus eigenlijk maar met 3 punten achterstaan op de nummer 3! Hebben dus zelfs nog kans op een podiumplek :-) Maar goed, we blijven dromen zolang het kan. Er gebeuren gekkere dingen de laatste weken in het voetbal. Op naar de 4 ronde..

 

Juventus 

Dortmund – Juve

(uitslag 0-0)

Dacht een copy-past verslag te maken met vorige wedstrijd in de strijd om de eerste plaats.

Uit niets bleek het een kopie van die pot. Onze hoogte stage in de Dolemieten ten spijt want Dortmund pakt alles goed aan.

Wellicht waren onze jongens te vroeg uit bed gestapt om het ontbijtje voor moeders te verzorgen vandaag.

Tweede helft herpakte onze jonge Zebra’s zich en op zoek naar het verlossende doelpunt.

Door counters van Dortmund bleef het spannend tot het eind met als gevolg de befaamde brilstand op het scoreboord.

 

Real M – Juve

(uitslag 0-1)

Na een donderspeech besefte de jongens maar al te goed dat de druk erop stond deze pot.

Real heeft veel en hard getraind de laatste weken en waren gebrand op revanche. Dat is een ding waar wij mee moeten

dealen als koploper, iedereen wil van ons winnen. Ruimtes werden beter benut maar daar gingen wel heel veel Zebra’s naar

Toe. Leek af en toe de grote trek van de savanne wel. Kansen genoeg en we vergaten niet te verdedigen, sterk middenveld heeft ons de

verdiende en bevrijdende goal gegeven, klasse!

 

Barca – Juve

(uitslag 0-1) 

Het was nu tijd om de meegereisde mama’s hun kadootje te geven met oogstrelend voetbal… helemaal gelukt.

Desalniettemin gaven de jongens alles voor hun moeders op deze heerlijke zondagochtend. De bomen wuifden mee van links naar rechts

gelijk aan de bal op het veld. Door onoplettendheid van de keeper Barca stonden wij snel op 1 nul. Dat het al de derde wedstrijd was, was

te zien. Vermoeidheid sloeg toe. Het in grote getale aanwezige publiek bleef supporteren en haalde het positieve naar boven bij de jongens.

Geloofde in de winst en knokte zich naar de overwinning.

Trotse trainers namen de Zebra’s mee naar de stal waar wederom een verrassing klaar lag…waar eindigt  dit allemaal.

 

Arend en Rene

 

 Borussia Dortmund
Juventus - Borussia Dortmund
De wedstrijd der wedstrijden stond vandaag op het programma. De nummer 1 vs de nummer 2 van de ranglijst. Tijd om onze krachten te laten zien. We hebben lang uitgekeken naar deze wedstrijd en zijn er helemaal klaar voor. Weken van voorbereiding, trainingskampen, geheimzinnige tactieken. We hebben als team alles klaar staan om Juventus te verslaan.
En wat was het een geweldige zenuwslopende wedstrijd ! De sfeer was super, maar iedereen voelde de spanning van alle sterspelers die in het veld stonden. Iedereen was op de hoogte van wat er op het spel stond. En wat speelde die Schwarzgelben toch goed. Wat waren beide teams gewaagd aan elkaar. We speelde zoals we nog nooit eerder hebben gespeeld. Het middenveld stond als een huis ! Daar kwam Juventus bijna niet doorheen, en de keren dat ze doorbraken hadden we gelukkig nog onze snelle jongens, die van ver in de aanval terug rende naar de verdediging om daar de bal weer te stoppen. Zo af en toe moest onze keeper de nodige reddingen verrichten en deed wat hij moest doen ! Het doel verdedigen en elke bal zo ver mogelijk weg schoppen.
In zowel de eerste helft als de tweede helft hadden we prachtige kansen, helaas mocht dat niet baten. We zagen een paar zeer mooie combinaties die afgemaakt werden met een prachtig schot op doel. Helaas een paar keer op een haar naast en zelfs de buitenkant paal was niet veilig.

We hebben deze wedstrijd alles gegeven wat we hadden, maar dat mocht helaas niet baten in de winst. We hebben ons doel ook zeer goed verdedigd en deze zeer spannende en leuke wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0 - 0. Niet verloren, voor ons een klein deeltje gewonnen. We hebben Juventus in ieder geval flink laten schrikken en hopelijk dat we deze tegenstander in een later stadium nog een keer tegenkomen om dan ons werk af te maken en te laten zien dat we ze kunnen verslaan !

 

Bayern Munchen - Borussia Dortmund.

Onze tweede wedstrijd van vandaag is tegen het sterke Bayern Munchen ! We komen elkaar vaker tegen, eerder al eens in de Bundesliga, maar nu dan ook in de Champions League. Onze jongens zijn nog moe van de vorige wedstrijd, maar staan toch weer klaar om in actie te komen. We hebben helaas wat blessures in het team, waardoor we niet iedereen de rust kunnen geven die ze zo hard nodig hebben. We hebben hoge eisen aan de sterspelers gegeven, en hopelijk komt dat allemaal goed.
Na de aftrap moeten we hard verdedigen, Bayern is zeker een sterke tegenstander die je niet moet onderschatten. We hebben onze handen vol aan hun spitsen, maar gelukkig weten we uit de verdediging te komen, en komen met een zeer mooie counter op de 1 - 0 voorsprong ! Wat een sensatie en wat een rust geeft dit doelpunt ons ! We zijn door het dolle heen en dit doelpunt is dan ook speciaal voor alle mama's aanwezig die ons team met hard en ziel aanmoedigen !
En al snel komen we op een 2 - 0 voorsprong ! We krijgen de smaak te pakken en hebben honger naar meer ! We willen meer en weten dat we meer kunnen krijgen ! Helaas worden we hier ook een beetje overmoedig en zien dat Bayern door onze aanval heen breekt. Onze verdedigers kunnen de aanval net niet stoppen en moeten helaas het stof van hun spitsen proeven.. een zeer mooi schot en onze keeper zit al in de goede hoek, maar kansloos tegen zo'n mooie en hard schot ! Deze eer moeten we ook echt geven aan Bayern die prachtig uit de counter kan komen. We laten dit echter niet op onze kop zitten en gaan vol goede moed weer tegen. We staan nog met 2-1 voor, dus we zijn aan de winnende hand. Een prachtige voorzet en wat mooi afgemaakt. We beslissen deze wedstrijd met een winst. 1 - 3 ! De eerste winnende wedstrijd van vandaag is binnen.

 

 

 

Chelsea - Borussia Dortmund.

Alweer een uitwedstrijd en dit keer tegen het sterke Chelsea. De nummer 3 van de ranglijst ! De vorige keer hebben we in eigen huis gelijk gespeeld. We weten wie Chelsea zijn en waar hun krachten liggen en we zijn er klaar voor. Als eerste moeten onze spitsen echter even in de wissel staan. Die moeten op adem komen. Gelukkig hebben we goed getraind en kan iedereen een plekje doorschuiven. De verdediging gaat in de spits en wat maken die jongens er een geweldige wedstrijd van. Dit is voetbal zoals voetbal hoort te zijn. Samenspel, snel overschakelen, verdedigen en aanvallen. Alles hebben we goed onder controle en weten in de eerste helft het doel van Chelsea te vinden ! het eerste doelpunt is voor ons ! het publiek gaat uit haar dak ! en de high fives naar de mama's kunnen dan ook niet achterblijven ! Chelsea weet echter goed van zich af te bijten en komt zeer goed en sterk terug in de wedstrijd. Onze keeper krijgt totaal geen rust en maakt de ene na de andere geweldige redding ! We zien kanten van onze sterspelers die we nog nooit eerder hebben gezien !  Dortmund is van alle markten thuis ! De scouts in de tribune maken overuren ! Chelsea blijft doorgaan met de ene aanval na de andere en Dortmund weet goed van zich af te slaan. We komen nog een paar keer terug in de counter en weten bijna weer het doel van de tegenstander te vinden, maar helaas net niet in het net !
Dan eindelijk het fluitsignaal en wat een overwinning ! 0 - 1 ! Borussia Dortmund heeft wederom een prachtige speeldag gerealiseerd vandaag ! 1 wedstrijd gelijk gespeeld en 2 gewonnen !
Nu zijn al onze ogen gericht op de punten van de tegenstanders, hebben we ons plekje in de ranglijst weten te behouden, zijn we doorgestroomd naar een plekje hoger, of zijn we verstoten van onze prachtige tweede plaats ?!

Borussia Dortmund dankt alle moeders voor hun fanatieke aanmoedigen langs de zijlijn, voor de zorgen van onze stersspelers en alle lieve en bemoedigende woordjes !
Mama's deze wedstrijden waren voor jullie !

Die Schwarzgelben !  (Stijn, Davey, Finn, Dennis, Ertan, Pim, Dani, Lars, Daniel en onze invaller Daley)

 

Bayern München

De  3de ronde van de Champions League op een bijzondere dag. 

Moederdag dus liepen onze talenten gezamenlijk met de moeders het veld.

Een geweldige start van de dag met meteen daarna de wedstrijd tegen de koning van het gelijke spel; Chelsea.

We startten de wedstrijd erg goed met verschillende goede kansen, helaas zonder goals.

De wedstrijd eindigde (uiteraard) in een gelijkspel, maar het spel was zeer leuk om te zien.

 

Daarna volgde de wedstrijd tegen het hooggeplaatste Dortmund.

Een erg sterk team met een aantal sterke jongens.

Deze jongens maakten ook de goals voor Dortmund, maar gelukkig wisten we via onze topscoorder Quincy een doelpunt te maken.

Met 2-1 was de wedstrijd nog even spannend, maar Dortmund herstelde snel en maakten de beslissende 3-1.

 

 

 

De laatste wedstrijd van de dag tegen onze directe concurrent Real Madrid.

We waren uit op revanche na verlies in de eerste ronde tegen Madrid.

Dit keer waren we een stukje sterker dan de witte machine uit Madrid.

Madrid kon de boel alleen maar dichthouden met slidings a la Ramos.

Maar mamma mia dacht onze Italiaan Leonardo en met een keihard schot wist hij zijn 1ste Champions League goal te maken.

Met nog een aantal kansen dachten we de winst wel binnen te halen. Helaas liepen we nog tegen een Madrileense counter aan en weer een gelijkspel 1-1.

 

Dame en mannen heel goed gespeeld vandaag.

Het spel wordt met de week beter, erg leuk om te zien. Helaas maar 2 punten vandaag, terwijl we iets meer hadden verdiend.

We spelen nog een laatste ronde tegen koploper Juventus en Barcelona.

Daarna spelen we de finale ronde op Deo-dag, nog een aantal leuke wedstrijden dus!

 

Denis en Roeland

 

 

Speciale Moederdag editie.

 

Zondagochtend 3e speelronde RKDEO Nikies Champions League als speciale Moederdag Editie. Bij opkomst van de teams en de spelers begeleiding door alle moeders.

 

 

 

 

 

 


Terug naar de vorige pagina.