RKDEO inspiratieloos naar nederlaag tegen Antibarbari

zondag, 12 mei, 2019 - 23:57

 

Meer foto’s kijk hier

 

Voorafgaand aan de wedstrijd RKDEO – Antibarbari ‘ging het nog ergens over’, RKDEO had - hoewel afhankelijk van derden- nog een kans op de nacompetitie en Antibarbari was nog niet helemaal veilig.

De eerste vijftien minuten was er sprake van inzet, zonder dat een bovenliggende partij kon worden aangewezen. RKDEO speelde wel wat meer naar voren als Antibarbari. Wat spaarzame wapenfeiten. Een aanval over links waarbij Luuk Goedbloed de bal net voor de achterlijn voor weet te zetten, wordt door niemand opgepikt. Een vrije trap van Rob van Hagen in de zestiende minuut op de rand van het strafschopgebied gaat net naast. Opnieuw een voorzet van Luuk Goedbloed over links enkele minuten later wordt door iedereen met een wit shirt gemist.

Na ongeveer een half uur spelen, krijgt RKDEO op links een corner, die goed wordt geplaatst in de zestien meter, maar opnieuw door iedereen wordt gemist.

Een gebrek aan scherpte en inspiratie hebben tot gevolg dat deze halve kansen en mogelijkheden worden gemist. Ongeveer tien minuten voor de rust scoort Antibarbari 0 – 1, Davey Ravestein breekt door en schiet raak. De assistent scheidsrechter van RKDEO vlagt voor buitenspel, overleg tussen hem en de scheidsrechter levert niets in het voordeel van RKDEO op. Vlak voor rust komt Youni de Bruin goed vrij in de 16, wordt omver gelopen maar weet de bal nog wel voor te geven en ziet Quincy Tjaden vanuit de andere hoek van de 16 hard inschieten. Antibarbari doelman Basoski was al geklopt maar een verdediger wist op de doellijn de bal nog over te koppen. Uit de daaropvolgende corner kopt Tommy Simonis hard in maar ook over.

RKDEO begint de tweede helft met een wissel, Alex Koutsis voor de geblesseerd geraakte Tommy Simonis. Als de tweede helft zeven minuten oud is, gaat Nikita Pavlov er min of meer vrijstaand met de bal vandoor en schuift deze onder keeper Dennis Hendriks door, 0 - 2.

Na een kwartier gaat een voorzet van Alex Koutsis over, de corner die er volgt levert niets op. Koutsis vervalt na zijn invalbeurt al snel in zijn eigen spelletje, het lopen met de bal. Enkele minuten later tikt Dennis Hendriks een vrije schop van Antibarbari net over. Met nog twintig minuten te spelen mist Dennis Hendriks op rechts buiten het strafschopgebied de bal, hij weet de bal niet te veroveren, gelukkig voor ons schiet een speler van Antibarbari de bal tegen een meegelopen verdediger van RKDEO op. Ondertussen is Sam Ruinard in de ploeg gekomen om Tomas Prieto af te lossen.

Aan de andere kant kopt Luuk Goedbloed de bal uit een voorzet voor de voeten van aanvoerder Rob van Hagen, die van dichtbij inschiet maar weer doelman Basoski op zijn weg vind. Na een combinatie met Van Hagen brengt Alexis Koutsis de stand een kwartier voor het einde met een schuiver op 1 – 2. Kort voor het einde kan Rob van hagen nog een keer op doel koppen na een chaotische situatie in het 5 meter gebied, maar de bal hobbelt net langs de verkeerde kant van de paal. Kort voor het einde wordt Silvano Tarantino voor Luuk Goedbloed ingebracht en aan de zijde van Antibarbari Koen Kurver voor Daniel Smits.

Het zo goed begonnen seizoen gaat als een nachtkaars uit, met nog twee wedstrijden te spelen is er voor RKDEO nog een theoretische kans op nacompetitie, maar dan moet alles meezitten en het spel worden gespeeld als in de eerste acht wedstrijden.

 

RKDEO Razende Reporter

© Henk Hoogweg

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO – Antibarbari 1-2 ( 0-1)

Scoreverloop: 35. Ravestein 0-1, 52. Pavlov 0-2, 76. Koutsis 1-2.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk, van der Ende, Pak, Prieto (67. Ruinard), Tjaden, Paats, van Hagen, Goedbloed (82. Tarantino), Simonis (46. Koutsis)

Antibarbari: Basoski, Leunis, Bruijsten, Delaney, Houtman, Smits (85. Kurver),Pavlov, Thomas, Kiers, Veldhoen, Ravestein.

 

Scheidsrechter: Dhr B. Oosterlaken

Gele kaarten: van der Ende, Tjaden, van Hagen(allen RKDEO).

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 12 mei 2019

RKDEO – Antibarbari                1-2

OLIVEO – SVV                         3-2

VVIJ – VFC                              1-1

Wippolder – Excelsior’20           6-0

Delft – Concordia                     1-10

TOGB – Hillegersberg               5-2

Meeuwenplaat – XerxesDZB      2-4

 

De stand na 12 mei 2019

1.TOGB                         24-65 ( K – P1 )

2.OLIVEO                      24-48

3.Hillegersberg              24-46

4.RKDEO                       24-41

5.SVV                           24-38 ( P2 )

6.Meeuwenplaat            24-38

7.Wippolder                  24-36

8.Antibarbari                 24-32

9.VFC                           24-31

10.VVIJ                         24-31

11.Excelsior’20              24-28

12.XerxesDZB                24-24

13.Concordia                 24-22

14.Delft                         24 -  -3 ( D )

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.