RKDEO wint doelpuntrijk duel in Schiedam

zondag, 19 mei, 2019 - 23:42

 

Meer foto’s kijk hier

 

Binnen een kwartier stond RKDEO 0-2 voor maar na een uur speeltijd wist Excelsior’20 uit te lopen naar een 4-2 voorsprong. In het laatste half uur maakte RKDEO nog weer drie doelpunten op rij en wist na 90 minuten met een 4-5 winst van het veld af te stappen.

Zoals gezegd stond RKDEO binnen een kwartier spelen op een riante 0-2 voorsprong. Na acht minuten een corner van captain Rob van Hagen die weggekopt wordt, voor de voeten van Alexis Koutsis komt die van buiten de 16 goed inschiet, de harde schuiver wordt op de lijn geblokt door een verdediger maar in de rebound weet Sam Ruinard het net te vinden, 0-1.

Na een vrije trap van Alexis Koutsis die over de muur maar naast het doel gaat, is het een paar minuten later wel raak voor Koutsis. Een pass van Sam Ruinard wordt verlengd door Rob van Hagen richting 2e paal waar Luuk Goedbloed de bal panklaar legt voor Koutsis om in te schieten, 0-2. Daarna herpakte Excelsior’20 zich enigszins maar kreeg RKDEO ook nog een aantal kansen om de score verder te doen oplopen.

Na een half uur spelen maakte Excelsior’20 de aansluitingstreffer en op slag van rust wist Excelsior’20 op gelijke hoogte te komen. En de gifbeker voor rust was nog niet leeg. In de 4e minuut van de blessure tijd wist Excelsior zelfs op voorsprong te komen, 3-2.

In de eerste helft moest coach Ron Bentvelzen al noodgedwongen wisselen, Fabian Pak ging er met blessure af en zijn plaats werd ingenomen door Silvano Tarantino. Na rust bleef centrum verdediger Jordy Pronk in de kleedkamer achter en zijn plaats in de verdediging werd ingenomen door Sam Ruinard en de plek van Ruinard werd opgevuld door Quincy Tjaden.

Met de personele wisseling probeerde trainer Bentvelzen het tij weer te keren maar juist het tegengestelde gebeurde. Na bijna een uur spelen kwam Excelsior zelfs op een 4-2 voorsprong en dacht op rozen te zitten. Trainer Bentvelzen trok zijn derde troefkaart en wisselde de moe gestreden Rob van Hagen voor Irian Boeschoten en amper twee minuten later wist andere invaller Quincy Tjaden, na een fraaie dieptepass van Tomas Prieto, met een slim wippertje weer de aansluitingstreffer te maken en was het spel weer op de wagen, 4-3.

Weer twee minuten later kwam ook de gelijkmaker voor RKDEO. Een corner van Donny Paats richting 2e paal waar Luuk Goedbloed via het hoofd teruglegt en Michael van den Ende, bijna op de doellijn, de bal met hoofd of schouder in het doel werkt, 4-4.

Vijf minuten verder stond RKDEO toch weer op voorsprong via een doelpunt van Luuk Goedbloed. Wederom kwam de bal van Donny Paats, nu vanuit een perfect afgemeten voorzet op het hoofd van Goedbloed die met een “RvP”-zweefduik het net wist te vinden, 4-5.

Hierna waren aan beide kanten nog wat kansen maar gelukkig voor RKDEO gingen de kansen van Excelsior er niet in en wist de equipe van trainer Bentvelzen de overwinning over de streep te trekken.

 

Door de resultaten op de andere velden is de kans op nacompetitie voor promotie verkeken. Oliveo en Hillegersberg pakken de derde- en vervangende periode van kampioen TOGB. Aanstaande zondag de laatste competitie wedstrijd thuis tegen XerxesDZB dat P/D wedstrijd(en) voor behoud van het 2e klasseschap niet meer kan ontlopen. Zo staat er voor beiden in dat duel niets meer op het spel, maar zal RKDEO toch willen proberen de competitie winnend af te sluiten.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De wedstrijdstatistieken:

Excelsior’20 – RKDEO 4-5 (3-2)

Scoreverloop: 8. Ruinard 0-1, 16. Koutsis 0-2, 30. Delgado David 1-2, 45. Kruithof 2-2, 45+3. Duarte Lopes 3-2, 57. Kerim Yoney 4-2, 64. Tjaden 4-3, 66. Van der Ende 4-4, 71. Goedbloed 4-5.

 

De opstellingen:

Excelsior’20: Moerman, de Bliek, Kalaboyias, Krznaric, van der Waal, Roozen, Yoney(73. Wegman), Duarte Lopes, Kruithof, Delgado David, Bruurmijn(81.Terlien).

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk(46. Tjaden), van der Ende, Pak (34. Tarantino), Prieto, van Hagen 62. Boeschoten), Paats, Goedbloed, Ruinard, Koutsis.

 

Scheidsrechter: Dhr. D. de Goede

Gele kaarten: Bruurmijn, Kruithof, Krznaric (allen Excelsior’20, Koutsis (RKDEO)

 

Toeschouwers:150

 

De uitslagen van 19 mei 2019

Excelsior’20 – RKDEO              4-5

Antibarbari – VFC                    1-2

Hillegersberg – VVIJ                5-0

Delft – TOGB                          0-13

XerxesDZB – OLIVEO              0-7

Concordia – Meeuwenplaat      5-5

SVV – Wippolder                     1-0

 

De stand na 19 mei 2019

1.TOGB                         25-68

2.OLIVEO                      25-51

3.Hillegersberg              25-49

4.RKDEO                       25-44

5.SVV                           25-41

6.Meeuwenplaat            25-39

7.Wippolder                   25-36

8.VFC                            25-34

9.Antibarbari                  25-32

10.VVIJ                         25-31

11.Excelsior’20              25-28

12.XerxesDZB                25-24

13.Concordia                  25-23

14.Delft                          25- -3

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.