Met een degelijke overwinning sluit RKDEO de competitie af

zondag, 26 mei, 2019 - 22:38

 

Meer foto’s kijk hier

 

Op een winderig Sportpark Centrum begon RKDEO zijn laatste wedstrijd van dit seizoen tegen XerxesDZB uit Rotterdam. Voor RKDEO was de competitie al beslist. Nacompetitie kon niet meer worden gehaald. Alleen voor de eer was het behouden van de 4e plek belangrijk.

De Nootdorpers begonnen de 1e helft zeer slordig. Misschien was de door blessure gedwongen, geïmproviseerde opstelling van trainer Ron Bentvelzen hier mede de oorzaak van. Het spelen naar een medespeler was soms zeker bij de eindpass zeer moeilijk en hierdoor was het verschil op de ranglijst op het veld niet zichtbaar. De eerste corners waren dan ook voor de Rotterdammers. Wel was het een open wedstrijd met een redelijk baltempo van 2 kanten.

Quincy Tjaden was de eerste RKDEO man die de score kon openen. Op aangeven van Youni de Bruin schoot hij de bal echter voorlangs. In de 16e minuut moest trainer Marco Jalink van Xerxes al zijn eerste wissel toepassen. Faisal Nazir verdraaide zijn knie en moest zich laten vervangen door Omer Karan.

Na 22 minuten waren het de Rotterdammers die zomaar op 0-1 hadden kunnen staan. Vanuit een vrije trap van links kon Andro Pantophlet de bal net niet binnen lopen bij de eerste paal. Youni de Bruin die deze wedstrijd op de rechts half positie stond had een zee van ruimte voor hem. Veel aanvallen gingen dan ook over rechts waardoor veel werd gevraagd van zijn loopvermogen.

De eerste vrije trap voor RKDEO was in de 29ste minuut na een overtreding op Tomas Prieto. Alex Koutsis die aan zijn afscheidswedstrijd bezig was, net als 5 andere spelers van RKDEO, had de bal bij afwezigheid van Rob van Hagen (Blessure) en Jordy Pronk (eveneens geblesseerd) klaar gelegd voor een afscheid doelpunt maar de bal ging hoog over. In de 36ste minuut was het Luuk Goedbloed (volgend jaar Forum Sport) die de bal op aangeven van Alex (volgend jaar VUC) achter doelman Jon van der Donk kon werken, 1-0.

Zeven minuten later was het eveneens Luuk Goedbloed die zijn 2e doelpunt maakte van 11 meter na een overtreding binnen de 16 op Quincy Tjaden. Bij het volmaken van de eerste helft kwam de mooiste aanval van de mannen uit de hoed. Alex werd aangespeeld op de middenlijn en dribbelde naar voren. Fabian Pak kwam hier buitenom overheen en precies op tijd kreeg hij de bal mee zodat hij door kon lopen naar de achterlijn. Een vlugge blik opzij leerde hem dat hij de bal op de punt van het 5 meter gebied moest geven om Goedbloed te bereiken die de bal met een mooie beweging in de verre hoek schoot. Terwijl ik dit noteerde had ik bijna niet eens door dat scheidsrechter van Sprang het signaal van de grensrechter overnam en het doelpunt afkeurde. De bal op Fabian zou net te laat gegeven zijn. Waar ik echter mijn twijfels over heb. Maar goed, aan de thee met een 2-0 voorsprong.

Na de spel hervatting was het al na 6 minuten raak. Alex zette hoog voor vanaf rechts en Goedbloed maakte zijn hattrick vol door met zijn hoofd de 3e binnen te koppen, 3-0. De kansen gingen vanaf nu zich opstapelen en de aanvallen van de bezoekers konden onze verdedigers prima opvangen.

In de 66ste minuut was Sam Ruinard die overigens een prima wedstrijd speelde iets te slordig met een tikkie breed. Hij bereikte zijn collega Michael van der Ende (stopt met voetballen) niet maar de spits van XerxesDZB wel en kon zo doorlopen naar de naar Boshuizen vertrekkende keeper Dennis Hendriks. Deze was echter niet van plan in zijn afscheidswedstrijd een doelpunt te incasseren en redde knap.

In de 73ste minuut was het een voorzet van rechts die Luuk Goedbloed in staat stelde zijn 4e doelpunt van de middag te maken, 4-0. Dit gaf de gelegenheid om een afscheidswissel toe te passen voor Dennis Hendriks met een mooie bos bloemen van zijn kinderen.

Dertien minuten voor tijd kon ook Quincy Tjaden op de lijst met doelpuntenmakers. Tomas Pietro schatte zijn loopactie goed in door de midden zodat hij bij de eerste paal de 5-0 aantekende.

In de 79ste minuut werd de reserve keeper Gino Epskamp nog even getest of hij ook ballen tegen kon houden en pakte de bal geschoten vanaf links klem vast. Goedbloed had en de 80ste en 83se minuut zijn totaal nog op kunnen schroeven maar zijn kopballen gingen naast of over.

En de 86ste minuut verving Jordy Pronk nog Tomas Prieto en Navin Ramlal Quincy Tjaden.

Twee minuten later werd Epskamp nog een keer getest maar gaf ook nu thuis met een goede redding over de grond. Op de anderhalf uur kon Fabian nog een keer uithalen vanaf links maar zijn inzet ging over. Na 91 minuten had scheidsrechter van Sprang genoeg gezien en eindigde de wedstrijd.

Rest mij de vertrekkende spelers succes te wensen bij hun nieuwe uitdaging. We hopen jullie zeker nog eens te zien bij de club.

 

Tot volgend jaar.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO – XerxesDZB 5-0 (2-0)

Scoreverloop: 37. Goedbloed 1-0, 44. Goedbloed 2-0 (penalty),53. Goedbloed 3-0, 73. Goedbloed 4-0, 77. Tjaden 5-0.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks (74. Epskamp), Nieuwpoort, Ruinard, van der Ende, Pak, Prieto (86.Pronk), de Bruin, Paats, Goedbloed, Tjaden (86. Ramlal), Koutsis.

XerxesDZB: van de Donk, Menig, Bel-Abed, Nazir (19. Karan), Lamrid, Sayilgan F.(60. Monte), Doekhi, Pantophlet, Chaara, Rijaard, Sayilgan M.

 

Scheidsrechter: Dhr. G. van Sprang.

Kaarten: geen

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 26 mei 2019

RKDEO-XerxesDZB                        5-0

OLIVEO-Delft                                Afgelast (Delft niet opdagen)

VFC-Excelsior’20                           5-2

VVIJ-Antibarbari                           1-1

Wippolder-Hillegersberg                1-1

TOGB-Concordia                           3-0

Meeuwenplaat-SVV                       2-1

 

De stand per 26 mei 2019

1.TOGB                         26-71

2.OLIVEO                      25-51

3.Hillegersberg              26-50

4.RKDEO                      26-47

5.Meeuwenplaat            26-42

6.SVV                           26-41

7.Wippolder                   26-37

8.VFC                            26-37

9.Antibarbari                  26-33

10.VVIJ                          26-32

11.Excelsior’20               26-28

12.XerxesDZB                26-24

13.Concordia                  26-23

14.Delft                          25-  -3

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.