Verslag 3e ronde Nikies Champions League.

 

Meer foto's 3e speelronde kijk hier

Meer foto's 2e speelronde kijk hier

Meer foto's 1e speelronde kijk hier

 

Het is zondag 12 mei 2019, wel fris maar de ochtend start met een heerlijk zonnetje.  Het belooft een mooie dag te worden. En een speciale dag, vandaag namelijk de Moederdag Editie. Bij opkomst van de teams worden de spelertjes begeleid door alle moeders.  

Een mooi gezicht. Er waren weer veel ouders, vrienden en bekenden aanwezig om de sterspelers te zien voetballen en aan te moedigen. Er zaten spannende wedstrijden tussen en er werd strijd geleverd voor de finaleplekken. 

Scheidsrechters Jay Pithai, Storm Koopmans en Teun Thissen hadden vandaag de leiding.

Kijk voor de resultaten en eindstanden in de Nikies Champions League op de website/link Champions League.

De volgende ronde in de Nikies Champions League is zondag 26 mei. Wellicht nog een trainingskampje beleggen om in de laatste ronde voor de finaleplekken te knallen.

Daarna volgen de finalewedstrijden op DEO-dag, 9 juni 1e Pinksterdag.

Hieronder een verslag van de gespeelde wedstrijden.

 

Chelsea

Om de kleine mannen weer helemaal klaar te stomen voor deze Champions League op Moederdag was makkelijk, ze wilden allemaal laten zien hoe goed ze zijn en nadat we samen met de mama's het veld op zijn gegaan stonden we voor onze eerste uitdaging en dat was Bayern München. De altijd lastige en zeer technische ploeg blijkt altijd een mooie uitdaging voor Chelsea. Helaas moesten we Armin door een blessure missen maar door perfecte inzet van onze sterke voorhoede Ties en Jayson gingen we uitstekend van start met veel kansen. Met Tiebe, Teije en Elijah op het middenveld konden we veel aanvallen en mooie kansen creëren voor Chelsea. Onze ijzersterke verdediger Lennox keerde een heleboel aanvallen om en als er een aanval kwam dan pakte Olivier mooie ballen uit het doel en daardoor bleef deze wedstrijd steken op een 0-0 eindstand, superspannend maar geen doelpunten.

 

Met dezelfde energie begonnen we aan de tweede wedstrijd tegen Barcelona, we hebben wat wissels toegepast en met de ijzersterke Damian in het doel gingen we er weer tegenaan, op zoek naar doelpunten. Met goed overspel tussen Teije, Lennox en Jayson probeerden we Barcelona op het verkeerde been te zetten en dat lukte goed. Olivier en Tiebe maakten het de verdediging erg lastig en probeerden alles om te scoren. Helaas kregen we snel twee tegendoelpunten en hadden het even erg lastig, maar op tijd letten Ties en Elijah op en maakten de 2-1, het waren zeer spannende slotminuten maar het lukte niet meer om gelijk te spelen, wel echt heel goed geprobeerd en fantastisch samengewerkt, goed bezig hoor!!

 

Wederom tegen een lastige tegenstander Borussia Dortmund gingen we op voor de laatste wedstrijd van vandaag. Allemaal gingen we er met volle inzet weer tegenaan op jacht naar de overwinning. Het sublieme samenspel van Ties en Tiebe, de mooie passeeracties van Elijah, de mooie solo's en bewegingen van Jayson, de krachtige en fantastische kansen die Teije creërde, het supersterke verdedigen van Damian, het overzichtswerk op het middenveld van Olivier en niet te vergeten de meest miraculeuze, katachtige reddingen van keeper Lennox maakte dit weer tot een prachtige, meeslepende wedstrijd die we helaas met 1-0 verloren maar dat is slechts bijzaak. Op naar de ontknoping van de komende weken, spannend en supertof!!! Zin in....

 

Stefan


Real Madrid

Na een lange vakantie en een ingelaste trainingskamp in het prachtige Costa del Nootdorp, mochten we onszelf weer opnieuw bewijzen.

Het weer was precies goed en het veld lag er weer mooi bij. De doelstelling voor vandaag was ons puntenaantal minimaal te verdubbelen. Dat houdt dus in, in ieder geval 1 wedstrijd winnen en hopen dat we eindelijk van die laatste plek afkomen.

 

De 1e wedstrijd mochten we gelijk weer aantreden tegen Barcelona. We wisten dat ze het de vorige ronde moeilijk hadden (0 punten) en hoopten dat hier iets te halen viel. De wedstrijd begon voor Real niet echt lekker. We kwamen al snel op 2-0 achterstand door 2 goede soloacties van een kleine Messi. Dit viel erg zwaar voor ons, maar we gaven niet op! We knokten ons voor rust gelukkig nog terug naar 2-1! De hoop en aansluiting is er weer. Na rust pakten we direct goed door en kwamen snel op 2-2! WE WAREN TERUG :-) Die kleine Messi van Barca pikte dit blijkbaar niet en maakte weer een mooie soloactie om de 3-2 voor Barca erin te leggen.. AUW, dit deed zeer! Maar geen paniek! Gelukkig scoorden we er nog eentje vlak voor tijd en hadden we de 3-3 op het scoreboard staan! 3-3 eindslag.. Terecht!

 

De 2e wedstrijd mochten we aantreden tegen Juve. Hier was de bedoeling om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen. Juve staat stevig op de 1e plek, dus realistisch is dat hier voor ons alleen maar iets te winnen viel. In de 1e helft mistte Juve een paar grote kansen en tikte er toch helaas voor ons ook nog eentje in. Ruststand 1-0 Juve. Hier konden we misschien toch nog een stuntje uithalen. We hebben tenslotte maar 1 doelpuntje nodig als het zo blijft. De 2e helft probeerden we dus nog verder naar voren te spelen en moesten alert blijven op de counters van de snelle Juve-spelers. Dit pakte voor ons nog goed uit in wat kansjes. Verder dan dit mocht het helaas niet komen. De eindstand bleef steken 1-0.! De jongens hebben er wel goed voor gestreden! Leuke wedstrijd!

 

De 3e wedstrijd ging om de 5e plek! We mochten hier aantreden tegen Bayern München die in de vakantie nog wat aankopen hadden gedaan op de transfermarkt. Het verschil op de ranglijst is maar 1 punt. Dit houdt dus ook vooral in dat we absoluut niet mogen verliezen, want dan zijn we gezien. Bayern begon goed aan de wedstrijd en kwam via een counter al vroeg op 1-0 voorsprong.. NEE HE, HET ZAL TOCH NIET!! Gelukkig bleef het hier een beetje hangen en kwamen de mannen van Real na de rust verdiend op 1-1..! WE ZIJN TERUG! Erop en erover hoorde ik wat jongens nog zeggen! Precies, en daar gaan we dan ook voor! Helaas kwam het eindsignaal al vrij snel en moesten we hiermee dus genoegen nemen. In ieder geval niet verloren en strijden dus nog mee.

 

Al met al was het voor Real Madrid geen slechte dag. 2x gelijk en 1x verlies met 1-0. De doelstelling was helaas niet gehaald met maar 2 puntjes. Gelukkig heeft de concurrentie ook punten laten liggen waardoor we nu dus eigenlijk maar met 3 punten achterstaan op de nummer 3! Hebben dus zelfs nog kans op een podiumplek :-) Maar goed, we blijven dromen zolang het kan. Er gebeuren gekkere dingen de laatste weken in het voetbal. Op naar de 4 ronde..

Juventus 

Dortmund – Juve

(uitslag 0-0)

Dacht een copy-past verslag te maken met vorige wedstrijd in de strijd om de eerste plaats.

Uit niets bleek het een kopie van die pot. Onze hoogte stage in de Dolemieten ten spijt want Dortmund pakt alles goed aan.

Wellicht waren onze jongens te vroeg uit bed gestapt om het ontbijtje voor moeders te verzorgen vandaag.

Tweede helft herpakte onze jonge Zebra’s zich en op zoek naar het verlossende doelpunt.

Door counters van Dortmund bleef het spannend tot het eind met als gevolg de befaamde brilstand op het scoreboord.

 

Real M – Juve

(uitslag 0-1)

Na een donderspeech besefte de jongens maar al te goed dat de druk erop stond deze pot.

Real heeft veel en hard getraind de laatste weken en waren gebrand op revanche. Dat is een ding waar wij mee moeten

dealen als koploper, iedereen wil van ons winnen. Ruimtes werden beter benut maar daar gingen wel heel veel Zebra’s naar

Toe. Leek af en toe de grote trek van de savanne wel. Kansen genoeg en we vergaten niet te verdedigen, sterk middenveld heeft ons de

verdiende en bevrijdende goal gegeven, klasse!

 

Barca – Juve

(uitslag 0-1) 

Het was nu tijd om de meegereisde mama’s hun kadootje te geven met oogstrelend voetbal… helemaal gelukt.

Desalniettemin gaven de jongens alles voor hun moeders op deze heerlijke zondagochtend. De bomen wuifden mee van links naar rechts

gelijk aan de bal op het veld. Door onoplettendheid van de keeper Barca stonden wij snel op 1 nul. Dat het al de derde wedstrijd was, was

te zien. Vermoeidheid sloeg toe. Het in grote getale aanwezige publiek bleef supporteren en haalde het positieve naar boven bij de jongens.

Geloofde in de winst en knokte zich naar de overwinning.

Trotse trainers namen de Zebra’s mee naar de stal waar wederom een verrassing klaar lag…waar eindigt  dit allemaal.

 

Arend en Rene

 

 Borussia Dortmund
Juventus - Borussia Dortmund
De wedstrijd der wedstrijden stond vandaag op het programma. De nummer 1 vs de nummer 2 van de ranglijst. Tijd om onze krachten te laten zien. We hebben lang uitgekeken naar deze wedstrijd en zijn er helemaal klaar voor. Weken van voorbereiding, trainingskampen, geheimzinnige tactieken. We hebben als team alles klaar staan om Juventus te verslaan.
En wat was het een geweldige zenuwslopende wedstrijd ! De sfeer was super, maar iedereen voelde de spanning van alle sterspelers die in het veld stonden. Iedereen was op de hoogte van wat er op het spel stond. En wat speelde die Schwarzgelben toch goed. Wat waren beide teams gewaagd aan elkaar. We speelde zoals we nog nooit eerder hebben gespeeld. Het middenveld stond als een huis ! Daar kwam Juventus bijna niet doorheen, en de keren dat ze doorbraken hadden we gelukkig nog onze snelle jongens, die van ver in de aanval terug rende naar de verdediging om daar de bal weer te stoppen. Zo af en toe moest onze keeper de nodige reddingen verrichten en deed wat hij moest doen ! Het doel verdedigen en elke bal zo ver mogelijk weg schoppen.
In zowel de eerste helft als de tweede helft hadden we prachtige kansen, helaas mocht dat niet baten. We zagen een paar zeer mooie combinaties die afgemaakt werden met een prachtig schot op doel. Helaas een paar keer op een haar naast en zelfs de buitenkant paal was niet veilig.

We hebben deze wedstrijd alles gegeven wat we hadden, maar dat mocht helaas niet baten in de winst. We hebben ons doel ook zeer goed verdedigd en deze zeer spannende en leuke wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0 - 0. Niet verloren, voor ons een klein deeltje gewonnen. We hebben Juventus in ieder geval flink laten schrikken en hopelijk dat we deze tegenstander in een later stadium nog een keer tegenkomen om dan ons werk af te maken en te laten zien dat we ze kunnen verslaan !

 

Bayern Munchen - Borussia Dortmund.

Onze tweede wedstrijd van vandaag is tegen het sterke Bayern Munchen ! We komen elkaar vaker tegen, eerder al eens in de Bundesliga, maar nu dan ook in de Champions League. Onze jongens zijn nog moe van de vorige wedstrijd, maar staan toch weer klaar om in actie te komen. We hebben helaas wat blessures in het team, waardoor we niet iedereen de rust kunnen geven die ze zo hard nodig hebben. We hebben hoge eisen aan de sterspelers gegeven, en hopelijk komt dat allemaal goed.
Na de aftrap moeten we hard verdedigen, Bayern is zeker een sterke tegenstander die je niet moet onderschatten. We hebben onze handen vol aan hun spitsen, maar gelukkig weten we uit de verdediging te komen, en komen met een zeer mooie counter op de 1 - 0 voorsprong ! Wat een sensatie en wat een rust geeft dit doelpunt ons ! We zijn door het dolle heen en dit doelpunt is dan ook speciaal voor alle mama's aanwezig die ons team met hard en ziel aanmoedigen !
En al snel komen we op een 2 - 0 voorsprong ! We krijgen de smaak te pakken en hebben honger naar meer ! We willen meer en weten dat we meer kunnen krijgen ! Helaas worden we hier ook een beetje overmoedig en zien dat Bayern door onze aanval heen breekt. Onze verdedigers kunnen de aanval net niet stoppen en moeten helaas het stof van hun spitsen proeven.. een zeer mooi schot en onze keeper zit al in de goede hoek, maar kansloos tegen zo'n mooie en hard schot ! Deze eer moeten we ook echt geven aan Bayern die prachtig uit de counter kan komen. We laten dit echter niet op onze kop zitten en gaan vol goede moed weer tegen. We staan nog met 2-1 voor, dus we zijn aan de winnende hand. Een prachtige voorzet en wat mooi afgemaakt. We beslissen deze wedstrijd met een winst. 1 - 3 ! De eerste winnende wedstrijd van vandaag is binnen.

 

 

 

Chelsea - Borussia Dortmund.

Alweer een uitwedstrijd en dit keer tegen het sterke Chelsea. De nummer 3 van de ranglijst ! De vorige keer hebben we in eigen huis gelijk gespeeld. We weten wie Chelsea zijn en waar hun krachten liggen en we zijn er klaar voor. Als eerste moeten onze spitsen echter even in de wissel staan. Die moeten op adem komen. Gelukkig hebben we goed getraind en kan iedereen een plekje doorschuiven. De verdediging gaat in de spits en wat maken die jongens er een geweldige wedstrijd van. Dit is voetbal zoals voetbal hoort te zijn. Samenspel, snel overschakelen, verdedigen en aanvallen. Alles hebben we goed onder controle en weten in de eerste helft het doel van Chelsea te vinden ! het eerste doelpunt is voor ons ! het publiek gaat uit haar dak ! en de high fives naar de mama's kunnen dan ook niet achterblijven ! Chelsea weet echter goed van zich af te bijten en komt zeer goed en sterk terug in de wedstrijd. Onze keeper krijgt totaal geen rust en maakt de ene na de andere geweldige redding ! We zien kanten van onze sterspelers die we nog nooit eerder hebben gezien !  Dortmund is van alle markten thuis ! De scouts in de tribune maken overuren ! Chelsea blijft doorgaan met de ene aanval na de andere en Dortmund weet goed van zich af te slaan. We komen nog een paar keer terug in de counter en weten bijna weer het doel van de tegenstander te vinden, maar helaas net niet in het net !
Dan eindelijk het fluitsignaal en wat een overwinning ! 0 - 1 ! Borussia Dortmund heeft wederom een prachtige speeldag gerealiseerd vandaag ! 1 wedstrijd gelijk gespeeld en 2 gewonnen !
Nu zijn al onze ogen gericht op de punten van de tegenstanders, hebben we ons plekje in de ranglijst weten te behouden, zijn we doorgestroomd naar een plekje hoger, of zijn we verstoten van onze prachtige tweede plaats ?!

Borussia Dortmund dankt alle moeders voor hun fanatieke aanmoedigen langs de zijlijn, voor de zorgen van onze stersspelers en alle lieve en bemoedigende woordjes !
Mama's deze wedstrijden waren voor jullie !

Die Schwarzgelben !  (Stijn, Davey, Finn, Dennis, Ertan, Pim, Dani, Lars, Daniel en onze invaller Daley)

Bayern München

De  3de ronde van de Champions League op een bijzondere dag. 

Moederdag dus liepen onze talenten gezamenlijk met de moeders het veld.

Een geweldige start van de dag met meteen daarna de wedstrijd tegen de koning van het gelijke spel; Chelsea.

We startten de wedstrijd erg goed met verschillende goede kansen, helaas zonder goals.

De wedstrijd eindigde (uiteraard) in een gelijkspel, maar het spel was zeer leuk om te zien.

 

Daarna volgde de wedstrijd tegen het hooggeplaatste Dortmund.

Een erg sterk team met een aantal sterke jongens.

Deze jongens maakten ook de goals voor Dortmund, maar gelukkig wisten we via onze topscoorder Quincy een doelpunt te maken.

Met 2-1 was de wedstrijd nog even spannend, maar Dortmund herstelde snel en maakten de beslissende 3-1.

 

 

 

De laatste wedstrijd van de dag tegen onze directe concurrent Real Madrid.

We waren uit op revanche na verlies in de eerste ronde tegen Madrid.

Dit keer waren we een stukje sterker dan de witte machine uit Madrid.

Madrid kon de boel alleen maar dichthouden met slidings a la Ramos.

Maar mamma mia dacht onze Italiaan Leonardo en met een keihard schot wist hij zijn 1ste Champions League goal te maken.

Met nog een aantal kansen dachten we de winst wel binnen te halen. Helaas liepen we nog tegen een Madrileense counter aan en weer een gelijkspel 1-1.

 

Dame en mannen heel goed gespeeld vandaag.

Het spel wordt met de week beter, erg leuk om te zien. Helaas maar 2 punten vandaag, terwijl we iets meer hadden verdiend.

We spelen nog een laatste ronde tegen koploper Juventus en Barcelona.

Daarna spelen we de finale ronde op Deo-dag, nog een aantal leuke wedstrijden dus!

 

Denis en Roeland


Terug naar de vorige pagina.