Finale plaatsen DEO-dag zijn bekend, verslag 4e ronde Nikies Champions League.

 

Meer foto's 1e speelronde kijk hier

Meer foto's 2e speelronde kijk hier

Meer foto's 3e speelronde kijk hier

Meer foto's 4e speelronde kijk hier

 

 

 

Het is zondag 26 mei, gespannen staan de sterspelers in de catacombe van onze club te trappelen om het veld op te mogen. De spanning is zichtbaar voelbaar niet alleen bij de spelers, maar soms nog meer bij de trainers. Het zijn de laatste speelronden voor de grote Finale op DEO dag. 

Juventus staat aan kop met 20 punten, 2e Borussia Dortmund met 17 punten en de 3e plek voor Chelsea (8), daarachter Barcelona (8), Bayern Munchen  (6) en Real Madrid (5)

Met nog 2 wedstrijden te gaan….. Gaan er nog verschuivingen plaatsvinden.

Bij gelijk eindigen was er in ieder geval vooraf duidelijkheid. Voormalig Baas Blatter had namelijk enkele jaren geleden al besloten dat doelsaldo doorslaggevend zou zijn.

Scheidsrechters Jay Pithai, Storm Koopmans en Teun Thissen hadden vandaag de leiding.

 

Kijk voor de resultaten en eindstanden in de Nikies Champions League op de website/link Champions League 2019 

 

Op DEO-dag, zondag 9 juni  (1e Pinksterdag) zien de finales er dan ook als volgt uit:

 

Grote finale              Juventus  -  Borussia Dortmund  

3e en 4e plaats        Barcelona  -  Chelsea            

5e en 6e plaats        Real Madrid  -  Bayern Munchen 

 

De finales worden gespeeld vanaf 13.00 uur tot 14.30 uur op het hoofdveld tijdens pauze DEO-dag

 

Zie hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

 

Borussia Dortmund
De vierde ronde is alweer aangebroken. De vierde ronde van het  toernooi van de miljoenenbal !
Borussia Dortmund heeft zich verheugd op deze dag, de schoenen zijn gepoetst, scheenbeschermers zo goed als nieuw, tenue gewassen, gestreken en wordt met eer gedragen. Borussia Dortmund is er helemaal klaar voor ! De tweede plek moeten we verdedigen en de eerste plaats is binnen handbereik ! Twee spannende wedstrijden, met natuurlijk ons oog op de grote concurrent Juventus gericht !

 

Real Madrid  vs Borussia Dortmund,

09:30, De spelers staan allemaal in het veld, iedereen op zijn plek. Even warm gelopen, balletje over geschopt en we zijn er klaar voor! Ons team kampt helaas met twee blessures en hebben de transfer markt even benut voor wat extra kracht. Eens kijken hoe dit uitpakt.
De aftrap is daar voor Real, en ze komen al gelijk in de avond. Borussia wordt even verrast en wordt een paar minuten van het veld gespeeld. Real speelt prachtig tikkie-tak voetbal, wat een samenspel en wat een krachtige dribbels van Real. Borussia weet even niet wat ze moeten doen, maar gelukkig blijft het 0 - 0 door het geweldige keeper werk. Wat een prachtige reddingen werden daar gedaan !  Na wat aanmoedigende woorden van de spelers zelf, komen we weer terug in het spel. We weten weer hoe we moeten voetballen en gaan er vol tegenaan. Borussia speelt prachtig teamwork. Het middenveld rent nog meer kilometers dan een gemiddelde marathonrenner. Er worden prachtige voorzetten gegeven en wat een schoten op het doel ! Helaas weet de tegenstander zich elke keer goed te verzetten tegen onze aanvallen en zo wordt het een zeer spannende wedstrijd. 
Helaas voor ons komt daar een schot van de tegenpartij, die wordt eerst nog even van richting veranderd en belandt tegen de paal ! Onze spelers zijn nog even in shock van deze aanval, de bal is nog in het spel. Real weet prachtig gebruik te maken van deze situatie en knalt met een prachtig schot de 1 - 0 in ons doel. 
We staan achter, maar zijn nog niet verloren. We komen al zeer snel terug met een prachtige aanval. Een diepe voorzet en onze spitsen maken wat schuinbewegingen aan de zijkant. Borussia komt terug en hoe ! Een mooie voorzet vanaf de zijkant zo voor het doel en deze wordt op een zeer mooie manier afgemaakt ! de gelijkmaker is binnen en nu op naar het volgende doelpunt ! 
De tweede helft is net zo spannend en mooi als de eerste. We weten door hun verdediging te breken en komen al snel op de 1-2 voorsprong. Helaas komt Real na de aftrap gelijk terug in de aanval en al heel snel volgt de gelijk maker. Beide teams weten nog een paar mooie schoten op doel te maken, maar helaas geen doelpunten meer. Dan het eindsignaal van de scheidsrechter.
De eerste wedstrijd, een spannende wedstrijd die door beide teams terecht op een gelijkspel is geëindigd.

Barcelona - Borussia Dortmund.

De tweede en laatste wedstrijd van vandaag is tegen het machtige Barcelona. De laatste keer dat we tegen deze tegenstander moesten voetballen hadden we het zwaar. het eindigde toen na een zeer spannende wedstrijd in een 4-3 overwinning voor ons. Echter spelen we nu in hun stadion. In het hol van de leeuw ! Dit wordt moeilijk, maar we staan (zeker na de vorige wedstrijd) allemaal op scherp. De posities worden weer ingenomen en de scheidsrechter geeft het begin signaal. 
Daar gaan we, de wedstrijd is begonnen en Barcelona komt sterk en snel in de aanval. Zo sterk dat ze al zeer snel op een 1 - 0 voorsprong komen. 
We geven elkaar even een schouderklopje, wat bemoedigende woorden en dan is het de beurt aan ons. Wat een samenspel, wat een dribbels ! We komen sterk terug en komen op een 1 - 1. Gelijkspel, maar we komen om te winnen. De verdediging schuift een stukje op naar voren, het middenveld in de aanval en deze tactiek werkt ! de 1 - 2 wordt gemaakt. Wat een vreugde, wat een opluchting ! Het publiek gaat uit haar dak ! de wave wordt ingezet en de namen van onze spelers galmen door het stadion ! Wat een prachtdoelpunt en wat een snelheid ! Borussia Dortmund zet zichzelf weer op de kaart. Barcelona is echter niet zomaar een tegenstander en zet de aanval gelijk weer in. Ze spelen zo door ons middenveld en weten met een prachtig combinatiespel onze verdediging te kijken te zetten. Een mooie duik naar de linkerhoek mocht helaas niet baten. De gelijkmaker is weer gelijkt en het staat weer 2 - 2. Rust.

In de pauze wordt even snel wat gedronken en doen we even goed aan onze teambuilding. 
Borussia Dortmund komt vol goede moed weer het veld opgelopen en zet na de aftrap gelijk de aanval in. Wat een snelheid, wat een passie. De vonken schieten onder de schoenen vandaan en al snel weten we het doel van de tegenstander te vinden ! Een prachtschot en een prachtdoel ! De high-fives worden uitgedeeld. We staan weer op voorsprong. Nu vasthouden en vergroten en dat doen we ook. Onze verdediging staat als een huis en weet elke aanval weer goed af te stoppen.  Ons middenveld schuift weer op naar voren en de spitsen maken weer kilometers op het veld.  Er volgen prachtige schoten, vanuit onmogelijke hoeken. Uiteindelijk weten we deze wedstrijd te winnen met een eindscore van 2 - 6 voor ons ! Na een zeer moeilijk en zwaar begin van de wedstrijd weten we deze wedstrijd in ons voordeel om te zetten. Een resultaat waar we trots op mogen zijn !

Nu even in spanning afwachten wat de eindscores zijn ! En na zenuwslopende minuten krijgen we uiteindelijk te horen dat we tweede staan van alle teams. Dit betekent dat we de finale mogen spelen voor de grote beker ! Het team gaat uit haar dak ! dit alleen al is een prachtige prestatie en wat zijn we trots op alle spelers van Borussia Dortmund !

Nu op naar de finale !
Die Schwarzgelben !  (Stijn, Davey, Finn, Dennis, Ertan, Pim, Dani, Lars, Daniel, Daley)   


Juventus
Chelsea – Juventus

(Uitslag 0 – 0) 

Laatste reguliere speelronde van CL 2019 is een feit. De finaleplaats voor Juve is ook een gegeven.

De jongens waren daar maar al te bewust van. Met een gezonde dosis zelfvertrouwen begonnen wij aan de wedstrijd. Het dreigde om te slaan naar arrogantie, niet is minder waar. Energie sparen, dat was het. Ouderwetse Italiaanse voetbalstijl, bouwend en vertrouwend op onze verdediging, immers de gehele CL nog geen tegendoelpunt geincasseerd, speelde de Zebra’s de wedstrijd gecontroleerd uit. Elkaar feliciterend liepen de jongens over van enthousiasme richting veld twee met de finaleplaats als glimlach op hun gezicht.

Bayern Munchen – Juventus

(uitslag 0 – 2 )

De Trainers maakten de jongens duidelijk dat dit meer dan een oefenpotje voor de finale was.

Vertrouwen scheppen is ook een onderdeel van voetbal. De druk opvoeren bij de tegenstander.

Een paar goeie jongens bij BM brachten ons aan het wankelen. Door wederom goed samenwerken en vastzetten van BM kwamen de kansen en afstandschoten.  Blijven proberen, niet opgeven en overtuiging erin gooien waren de termen voor deze wedstrijd.

Vol trots konden de trainers met de jonge zebra’s juichen daar het doel bereikt is: FINALE CL 2019.

A&R

 

Bayern Munchen

Alweer de laatste ronde voor de Champions League. Vandaag 2 wedstrijden tegen Barcelona en koploper Juventus.

Na weer een mooie opkomst mochten we de eerste wedstrijd tegen Barca spelen.

Eerder in het toernooi hebben we gewonnen tegen Barca, we hadden dus goede hoop om hier vandaag onze tweede overwinning te boeken.

De eerste kansen waren al snel voor Bayern helaas zonder afronding.

Na wederom een grote kans, wist Barca in de omschakeling meteen de eerste kans te verzilveren.

Daarna volgde een open wedstrijd met veel goals. Dankzij 2 goals van Quincy en ook weer 1 van Barca stond het 2-2; het kon alle kanten op.

Het winnende doelpunt werd gemaakt door de Messi van Barcelona; 3-2 verlies dus voor Bayern.

De tweede wedstrijd was tegen koploper Juventus. De fysiek sterke ploeg die het gehele toernooi geen doelpunt tegen heeft gehad.

Leuk om te zien dat we voetballend zo een sterke ploeg nu kunnen bijbenen met ook een paar kleinere kansen voor Bayern.

Juventus wist de eerste helft eigenlijk alleen te soren door het vastzetten van onze keeper vanuit een Bayern achterbal.

Zelfs het Juventus publiek werd wat zenuwachtig van ons goede spel en gingen ze nog meer met de wedstrijd bemoeien…….

De tweede helft was eigenlijk een kopie. Een gelijk opgaande wedstrijd met 1 goal van Juventus wederom door het vastzetten van onze keeper, zonde!

 

Prima gespeeld vandaag FC Bayern. Heel leuk om de verbetering tijdens het toernooi te zien bij alle spelers.

Fysiek waren de andere teams wat sterker, waardoor het lastig was om meer punten te verdienen.

Op zondag 9 juni spelen we de kleine finale tegen Real Madrid. We gaan nog 1 keer voor de winst.

Denis en Roeland

 

 

Real Madrid

De laatste ronde van dit miljoenenbal staat helaas weer voor de deur. Deze ronde moeten we maar eens wat puntjes gaan pakken om proberen nog wat plekjes op te schuiven. We staan tenslotte maar 3 puntjes achter op de nummer 3 Chelsea, wie ook vandaag nog onze directe tegenstander is. Alles is dus nog mogelijk voor ons.

 

De 1e wedstrijd spelen we tegen Dortmund. Zij staan stevig op de 2e plek. Voor ons wordt dit een leuke uitdaging en zijn wij de underdog. De Real spelers zijn tot op het bot gemotiveerd en de koppies staan allemaal dezelfde kant op. De opdracht was vooral niet verliezen en ALLE ballen naar voren. We deden goed mee in de wedstrijd en voelden dat we niet onderdeden voor Dortmund. Helaas kwamen we halverwege de 1e helft toch op een 1-0 achterstand. Gelukkig pakten we dit goed op door vervolgens niet op grotere achterstand te komen. Tegen het einde van de 2e helft knalden we nog mooi de 1-1 binnen! YIHAAA...! De opdracht na deze 1-1 was nu vooral niet verdedigen, maar juist in de aanval blijven! Meer ballen naar voren! We kregen zelfs nog een mooie kans op de 2-1 zege, maar helaas. 1-1 is een prima uitslag voor ons deze laatste  ronde. Elke punt is meegenomen.

 

Chelsea

De 2e wedstrijd speelden we tegen concurrent Chelsea. We hoorden dat zij net de 1e wedstrijd tegen koploper Juventus op 0-0 hebben gehouden. Dat is jammer! Nu blijft het gat 3 punten en Chelsea heeft een heeeeel veel beter doelsaldo. De opdracht voor deze wedstrijd hebben we vooraf besproken. De spelers wilden graag op dezelfde manier doorgaan zoals we daarnet hadden gespeeld tegen Dortmund. Prima plan! Dit pakte al snel goed uit. We kwamen al snel op een 1-0 voorsprong. Dit voelde ook wel heel goed. We hebben tot nu toe maar 1x eerder op voorsprong gestaan. Nu is het de kunst om dit vast te houden. Helaas mocht dit niet lang duren en kwam Chelsea door wat geklungel achterin de Madrileense verdediging op 1-1. Gelukkig viel voor ons in de 2e helft toch nog een feestje te vieren, want de 2-1 lag toch nog in het netje! Daarna hebben we dit goed vast kunnen houden en waren deze 3 punten binnen! YESSSSSS!

 

Al met al was dit een mooie dag voor ons. uit 2 wedstijden 4 punten behaald, terwijl we maar 5 punten hadden over 8 wedstrijden. Het mooiste van vandaag is ook dat we op de valreep ook nog van die laatste plek af zijn! Geweldig!

Nu op naar de finaledag op 9 juni. Hier zullen we een finalewedstrijd spelen om de 5-6 plek tegen onze Duitse vrienden uit Munchen. We Mogen dus nog 1 keertje schitteren en onze 5e plek vasthouden! Tot dan!

 

 

Chelsea 

Hier weer een update verslag van de het "Blauwe Gevaar" Chelsea,

De voltallige ploeg was er weer klaar voor en de eerste wedstrijd tegen Juventus stond te boek als een zeer mooi affiche.....het publiek was weer in grote aantallen aanwezig en de tribunes waren overvol en het geluid was overweldigend. Mooi om te zien.....

Met volledig in Chelsea keeperstenue geklede Armin in het doel en een sterke verdediging met Lennox en Olivier gingen we sterk van start. Juventus had het duidelijk moeilijk en wist niet hoe ze Tiebe, Damian en Teije moesten passeren op het middenveld. Onze aanval met Ties en Jayson was sterk aan het voetballen ging telkens ten aanval en bereikte meerdere malen onze spits Elijah. Het lukte ons helaas niet te scoren en dat lukte ook Juventus niet en daarom bleef het duel onbeslist 

in 0-0.

 

Met veel zelfvertrouwen gingen we de strijd aan met Real Madrid in onze tweede wedstrijd, ondanks het ijzersterke keepen van Damian konden we niet voorkomen dat ze al snel op voorsprong kwamen door een mooi geplaatst schot. De 1-1 liet niet lang op zich wachten en een hele snelle aanval van Ties en Lennox die uiteindelijk voor de voeten kwam van Elijah en hij maakte koelbloedig af. Het werden mooie strijd en er werden mooie duels uitgevochten met Jayson, Teije en Tiebe die alledrie keihard werkten om er een mooie wedstrijd van te maken. Olivier die ijzersterk verdedigde met Armin en veel ballen tegen konden houden konden in de laatste minuten niet tegenhouden dat Real er 2-1 van maakten en we zonder punten, maar wel met enorm veel plezier het veld verlieten en kunnen we terugkijken op een mooi toernooi met supermooi voetbal en bijzonder goed TEAMWORK, supergoed gedaan jongens!!!

Op naar de slotfinales en de afsluiting van dit prachtige voetbalseizoen, trots op jullie !!

Trainers Chelsea


Terug naar de vorige pagina.