Laakkwartier te sterk voor RKDEO

woensdag, 5 juni, 2019 - 13:27

Delftse Beloftencompetitie

 

Meer foto's kijk hier

 

Op sportpark De Groene Wijdte, het complex van DSVP, werd dinsdagavond de finale van 2019 gespeeld van de Delftse Beloftencompetitie. In het strijdperk traden tegen elkaar aan RKDEO en Laakkwartier. Laakkwartier trok uiteindelijk met 2-0 aan het langste eind.

Al snel na het begin verscheen RKDEO gevaarlijk voor het Haagse doel. Een crosspass van Youni de Bruin bereikte Luuk Goedbloed, die op zijn beurt voorgaf, maar Lars van Noppen zag zijn inzet over het doel gaan. Het volgende wapenfeit kwam van Laakkwartier. Bilal Aydin knalde de bal uit een vrije trap op de lat. Een minuut later was Luuk Goedbloed voor RKDEO bijna succesvol, maar na dik een half uur spelen moest RKDEO-doelman Gino Epskamp handelend optreden bij een schot van afstand van Anouar Azarkan. Even later kwam de doelman weer in actie bij een schot van Bilal Aydin, waarna Youni de Bruin voor verdere opruiming zorgde. Een inzet van Keanu Kapper ging ook net voor het Nootdorpse doel langs. De twee laatste wapenfeiten in het eerste bedrijf kwamen van RKDEO. Luuk Goedbloed zag zijn poging – na aangeven van Irian Boeschoten – net voorlangs gaan en in de slotminuut was Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers attent bij een kopbal bij de tweede paal van Luuk Goedbloed, die volgend seizoen actief is bij Forum Sport, hij kopte de bal op aangeven van Alexis Koutsis rakelings voor het doel langs.

In verband met het dreigende noodweer (en onweer) werd de rust kort gehouden. Al in de derde minuut had Laakkwartier pech bij een schot van Mo Ouarraki op de paal. Een vervelend moment na acht minuten spelen. Laakkwartier-speler Carstom Martin kreeg van arbiter Martin van der Zwan rood na het geven van een kopstoot aan Luuk Goedbloed, die voor zijn bemoeienissen de gele prent kreeg voorgehouden. Na een kleine twintig minuten spelen nam Laakkwartier de leiding. Een schot van afstand van Amayne Achnak verdween in de linker benedenhoek: 1-0. Kort daarna was ook de tweede treffer voor de Hagenaars een feit. Bilal Aydin pikte een steekbal goed op, omspeelde de te ver voor zijn doel staande Gino Epskamp en kon vrij scoren: 2-0.

In het restant van de wedstrijd probeerde RKDEO nog wel het overtal om te zetten in een veldoverwicht, maar Laakkwartier hanteerde de bekende vertragende tactiek en maakte het RKDEO lastig om tot kansen, laat staan tot scoren, te komen. Laakkwartier de terechte winnaar van deze editie van de Delftse Beloftencompetitie. Scheidsrechter Van der Zwan had amper het laatste fluitsignaal gegeven of de hemelsluizen gingen open. In het clubgebouw van DSVP vond vervolgens de prijsuitreiking plaats.

 

Na afloop nam de Delftse Beloftencompetitie afscheid van commissie-lid Dick van der Kooij. Uit handen van voorzitter Guus Heemskerk kreeg van der Kooij een fotocollage, bronzenbeeldje van voetballegende Johan Cruijff en een dinerbon.

 

 

 

 

 


Terug naar de vorige pagina.