• Corona update

 • Het zal waarschijnlijk niemand zijn ontgaan dat de regering heeft besloten dat Nederland vanaf vandaag 15 december in een lockdown zit. De afgekondigde maatregelen zullen in ieder geval t/m 19 januari 2021 van kracht zijn.

  Wat betekent dit concreet voor de voetbalactiviteiten bij RKDEO in deze periode?

  1) Voor de senioren zullen helaas geen activiteiten mogelijk zijn en ligt alles stil vanaf 15 december t/m 19 januari.

  2) Voor de jeugd zijn er gelukkig meer mogelijkheden en heeft de regering aangegeven dat trainingen en onderlinge wedstrijden door kunnen gaan.

  We vinden het erg fijn dat de jeugd lekker kan blijven sporten en zijn daar erg blij mee! Het bestuur is gisteren (online) bij elkaar gekomen en heeft het volgende besloten voor de jeugd:

  - Deze week gaan alle trainingen en onderlinge wedstrijden gewoon door

  - Vanaf maandag 21 december t/m zondag 3 januari lassen we een korte winterstop in

  - De intentie is om vanaf 4 januari weer lekker te gaan trainen en onderlinge wedstrijden te spelen

  De “winterstop” valt samen met de kerstvakantie en we denken dat het goed is om even 2 weken pas op de plaats te maken. Op deze wijze hopen wij een steentje bij te dragen om het oplopend aantal besmettingen in onze regio een halt toe te roepen. Doorgaans staan er voor deze periode sowieso weinig activiteiten op de agenda.

  Daarnaast, en zeker niet onbelangrijk, hebben wij gemerkt dat het aantal “toeschouwers” langs de velden de afgelopen weken weer sterk aan het toenemen was. Als we vanaf 4 januari weer lekker willen gaan sporten, dan kan dat alleen als een ieder zich houdt aan de Corona-regels die hiervoor zijn opgesteld. We gaan de laatste 2 weken van dit jaar dan ook gebruiken om de protocollen weer verder aan te scherpen en onder de aandacht te brengen van onze leden.

  We wensen iedereen heel veel sterkte toe in deze lastige tijden, samen komen we er uit!

  Het bestuur