Gatverpielekens, DEO Darts 15 JAAR!!!!!

 

Zelfde titel wel een kleine aanpassing, zowel de mannekens als de madammekens zijn 15 jaar of meer bij de darts actief.

Het is alweer dik een week geleden dat ik u hebt verblijd met de terugkeer van een Belgische verslag. Voor alle positieve reactie hartelijke dank. Voor diegene die niet zo blij waren, helaas reactie termijn is verlopen!

 

Gatverpielekens! Het is 29 februari 2019 mannekens avond is aanstaande de vijfde ronde.

Euh, doornummeren datum werkt dus niet! Gatverpielekens dit moet natuurlijk 1 maart 2019 zijn.

Vorig jaar hadden we nog een maandagochtend om te schaatsen! Dit was in maart, dus deze roert zijn staart. Ik heb Paulus ingehuurd om u vertrouwelijk te kunnen melden dat dit jaar wederom geen Elfsteden komt. Nee, hij waarschuwde voor extreem BBQ weer met hier en daar een derdegraads verbranding.

 

Was ik vorige week nog zuinig, met minder bezetting. Nu waren er in de A maar 6 man. 2 poules van 3 en dubbele wedstrijden. De strijd in de A met Gus Geluk, Yerne de Sloper en Jan The Mountain Men is me enigszins ontgaan doordat Cor The Master Caller helemaal los ging in de andere A poule. Jammer was wel dat Leo de Cliff Hanger en The Sheriff Jelty in deze poule zaten. Cor knalde mij met 3 – 0 naar de bank terug, produceerde 2 x de maximale 180 score en dat was het. Want je kan wel leuk score maar je moet wel blijven winnen om de punten mee te nemen. The Cliff Hanger, die overigens weer lekker kan hangen (hechtingen zijn eruit), en Jelty The Sheriff deelde de punten. In de B was het wel een volle bak standen en uitslagen moet ik FF achterwege laten. Aan de ene kant omdat de Sheriff zijn huiswerk niet heeft gedaan, maar eigenlijk omdat wat er na het darten gebeurd de aandacht trekt. Sjoeltafel, onder beurt, boven beurt, een blok(kade), wel of niet legaal pulken onder de lat! Tijd om kindertijd te herleven, “SJOELEN”. Voor diegene die denken dat hier een Belgische variant voor is, moet ik teleurstellen. In de RKDEO App hebben we nauw kunnen volgen wat het verloop was. Krijgt het vervolg? Zijn alle stenen terug, wordt de bak eerst ongeolied? Heel veel vragen waar 1 maart mogelijk antwoord op komt.

 

Van uw Belgische verslaggever “Jelty The Sheriff”.

 

Hieronder nog een jong koppie van The Sheriff samen met Theo Jasperse. Foto was nog in het oude gebouw van de schaatsbaan in 2004. (Weer tweede plek!).

 

=============

 

 

Het is een tijdje geleden maar onze Belgische verslaggever is weer in de pen geklommen en weer wat opgenoteerd, zie hieronder.

 

RKDEO Dartcommissie

Cor en Sander

 

Gatverpielekens, DEO Darts 15 JAAR!!!!!

 

Het is alweer even geleden, zeg maar gewoonweg dik 4 jaar dat ik ”uw” Belgische verslaggever een vast bijdrage leverde van de gespeelde avond.

 

In de afgelopen jaren zijn diverse darters gekomen en gegaan, voor diegene die gekomen zijn even een kleine introductie. Mijn naam is Marcel en voor de meeste onder u bekend als “Jelty The Sheriff”.

 

Mijn bijnaam heb ik te danken aan de Nootdorpse Embassy van 2004, waar een speler mij aanzag voor de Belgische darter Erik Clarys alias “The Sheriff”. Erik is al geruime tijd niet meer actief, na een zwaar ongeluk heeft hij zijn darts aan de kant moeten leggen.

Een foto van Clarys en ondergetekende (bekend dartshirt!).

 

Terugkijkend in het archief passeerde mij, de actie van KIKA in 2009 en de tweede plek tijdens de Nootdorpse Embassy 2004.

 

Dus zou het vanaf september 2003 moeten zijn dat DEO Darts door Sander en Cor het leven zag. De rekenaar onder ons heeft gemerkt dat we dus heel stilletjes het “15-jarig” bestaan van onze dartclub voorbij zijn!

Misschien het idee om het met een “jubileum toernooi” te vieren.

 

Hoe begon ik ook al weer? O ja, Gatverpielekens! Het is 22 februari 2019 mannekens avond is aanstaande de vierde ronde.

Hoewel inmiddels in de jaren meerdere madammekens ons hebben verblijd en regelmatig de mannen van de dartbaan gooien. Houden we toch maar vast aan deze traditie.

 

Hoewel de A en B-poules iets minder bezet zijn dan in het verleden, is het elke vrijdag nog steeds een gezellige boel, uh dat zeg “Amai als gij maar “goesting” heeft. De darts worden nog even fanatiek als het eerste jaar geworpen alleen zijn de resultaten aan de leeftijd van de darters af te lezen. Ik spreek natuurlijk alleen voor mezelf! Maar goed mijn motto is dan ook nog steeds als plezier in het spelletje toch? Gij kan beter met een “plezant” gevoel spelen, met een Duvel op de tap. Laatste is tevens een wens!

 

Tijd om nog iets te roepen over de wedstrijden we zijn alweer drie rondes onderweg,

In de B hebben we een nieuwkomer Robin de zoon van, of te wel terugkomer. Kleine jongens worden “erg“ groot en zoals gewoonlijk kun je niet darten zonder bijnaam! Dat gaan we direct oplossen zodat je vrijuit kan gooien. Hoewel we “Batman” Jeffrey hebben zou Robin het hulpje van, een makkie zijn. Waren het niet dat onze “Batman” in de schaduw zou lopen, geen gezicht dus. Nee, iets groot, groter of groots in Engeland zouden ze zeggen Mr. BIG. Maar op Nootdorpse bodem gaat hij vanaf vandaag door het leven als de “GROOTMEESTER”. In de B staan na drie wedstrijden 6 lui aan kop de eerste vier komen alle uit de A en al dan niet vrijwillig weer hard op weg naar de A. Jan, die met de Sigaar of te wel “Fidel Castro” op 41 punten en Marian “The First Lady” (eerste dame in de A-poule) 39 en 2 punten erna op 37 “De Diva” Anita hierna komt met 31, Ard “de Fles”(Heineken) “Hazes”. Oude Hazes lustte ook wel een flesje van dit merk!

 

In de A zitten negen darters die elkaar goed aan kunnen. Voor je begint is het niet duidelijk hoe je eindigt! “Amai”, het lijk wel een Cruyff spreuk! Is het toeval of opzettelijk dat The Sheriff in de kleur van de “Rode Duivels” het veld aanvoert?

Voor diegene die niet goed thuis is op de site van DEO Darts, bij standen staan nu de uitslagen van de afgelopen drie ontmoetingen. Maar niet getreurd, we darten nog tot 31 mei om de punten. Drie man hebben nu 180 staan, Marco “No way Back”, Jan de “Mountain Men” en Marcel “The Sheriff Jelty”. In de B staat “The Man Hunter” Melanie met 155 aan kop! Hoogste uitworp staat in de B hoger dan in de A. Marian “The First Lady” heeft 100 staan, en “The Sheriff” staat met een miezerige 74.

Is er dan ook nog het laatste nieuws, over laatste gesproken. “The Manager” Bas gaat ons na dit seizoen verlaten en staat in de B op plek 11 met nog een lege vulling. Volgens zeggen gaat “The Manager” met de dolfijnen zwemmen! Wel erg handig als je op een eiland woont.

 

Sluit ik af door Sander en Cor hartelijk te bedanken voor de vertrouwde organisatie, je weet nooit of slijmen nog een gunstige loting geeft.

 

Van uw Belgische verslaggever “Jelty The Sheriff”.