• Eerste competitie wedstrijd RKDEO-1 eindigt in 2-2 gelijkspel.

 • Eerste competitie wedstrijd RKDEO-1 eindigt in 2-2 gelijkspel.

   

  De eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2020-2021 eindigde in een 2-2 gelijkspel. Wellicht had RKDEO nog 2 penalty’s moeten krijgen maar de scheidsrechter wilde er niet aan en dan moet je het op eigen kracht doen, en dat viel niet mee op het natuurgrasveld in Roelofarendsveen.

  Vooraf moest trainer Wesley Epskamp al een behoorlijke puzzel leggen in verband met de nodige afwezigen: Rosini, Prieto en Kuipers geblesseerd, de Bruin geschorst en terug van blessure Ruigrok begon op de bank. Maar het spel kan beginnen met 11 spelers in het veld en was er een basisplaats voor Daniel Prieto en Hidde Collee.

 • In het eerste halfuur waren er een paar kleine kansjes. Een voorzet vanaf de linkerkant van Boeschoten richting doel, DOSR keeper van der Poel grijpt mis maar RKDEO spits Tommy Simonis kan niet uithalen en het gevaar is geweken. Een aantal minuten later opnieuw een voorzet en deze keer vliegt Simonis met het hoofd naar voren naar de bal maar deze gaat ruim over. Op twintig minuten spelen na een voorzet van Irian Boeschoten wordt Haitam el Marid binnen de beruchte lijnen neergehaald maar scheidsrechter Ricardo Mulder wuift alle protesten weg en laat doorspelen.

  Na iets meer dan een half uur spelen komt DOSR op voorsprong via een doelpunt van Jasper van der Haven. RKDEO verdediger Thomas Aangenendt speelt ongelukkigerwijs de bal tegen van der Haven die de bal vervolgens langs de achterlijn kan meenemen en in de korte hoek tussen keeper en paal kan scoren, 1-0.

 • Vlak voor rust lijkt RKDEO op gelijke hoogte te komen doordat Haitam el Marid voor DOSR keeper Mike van der Poel opduikt maar overduidelijk onderuit getrokken wordt maar wederom wil scheidsrechter Mulder van niets weten en laat doorspelen.

  Tien minuten na de rust wordt de lat van het DOSR doel getest. Een hard afstandschot van el Marid gaat via de vingertoppen van de keeper op de lat en in de rebound is Simonis niet bij machte op doel te schieten en is er verder geen gevaar. Met een uur spelen een schot van Fabian Pak gaat net naast. En vlak daarna wordt el Marid voor de derde maal in de 16m neergelegd. El Marid probeert door de verdediging te slalommen en wordt neergelegd en voor de derde maal wuift Mulder alle protesten weg en krijgt el Marid de gele kaart voorgehouden voor zijn reactie hierover.

 • Met nog een kleine 20 minuten op de klok weet DOSR de score te verdubbelen. Geklungel in de RKDEO verdediging en Job Hoogervorst lijkt vanuit een onmogelijke hoek toch te scoren, 2-0. Tien minuten later wist RKDEO dan toch de aansluitingstreffer te maken. In de 16m wordt Quincy Tjaden licht aangeraakt en gaat naar de grond. Deze keer wijst scheidsrechter Mulder wel naar de stip. Haitam el Marid gaat achter de bal staan, schiet eerst tegen DOSR keeper van der Poel maar in de rebound weet el Marid wel te scoren, 2-1.

 • En vijf minuten later is RKDEO dan toch op gelijke hoogte. Haitam el Marid houdt met vliegwerk de bal bij de achterlijn nog net binnen en geeft voor en Quincy Tjaden weet vanuit de draai via binnenkant paal verdiend te scoren, 2-2.

  In de tumultueuze slotfase ziet DOSR spits Job Mooren zijn tweede gele kaart en kan dus vertrekken. Toont scheidsrechter Mulder de gele kaart aan de bank van DOSR maar deze is niet op het wedstrijdformulier gekomen en wordt de bij rust ingevallen Bob Ruigrok in de 94e minuut weer vervangen vanwege een ongelukkige blessure aan de elleboog. Kortom voldoende stof om over na te praten. Het moet beter gaan de komende wedstrijden ook al spelen we soms tegen 12 man.

   

  RKDEO Razende Reporter

  © Sander de Hollander

 • De wedstrijdstatistieken:

  DOSR – RKDEO 2-2 (1-0)

  Scoreverloop: 32. Van der Haven 1-0, 73. J. Hoogervorst 2-0, 81. El Marid 2-1, 86. Tjaden 2-2

  De opstellingen:

  DOSR:  van der Poel, Gordijn, S. van der Meer, Hoogenboom (78. Nadal Wesselman), van der Geest, J. Hoogervorst, Jonkman (67. G. Van der Meer), van der Haven, S. Hoogervorst, Mooren, Nino Wesselman.

  RKDEO: Vurens, D. Prieto, Doorschodt, van Hagen, Aangenendt, Tjaden, Collee (45. Ruigrok, 90+4 Vergunst), Pak, el Marid, Boeschoten, Simonis (67. Kramer)

  Gele kaarten: van der Geest,van der Poel, S. Hoogervorst (allen DOSR), el Marid, van Hagen (beide RKDEO)

  Rode kaart: Mooren (2x geel)

  Scheidsrechter: Dhr R. Mulder

  Toeschouwers: 150

  De uitslagen van 20 september

  DOSR – RKDEO                2-2

  Schoten – Laakkwartier    2-2

  HVV – Teylingen              1-0

  Wilhelmus – ASC             4-0

  HMSH – Altior                 1-1

  Foreholte – DIOS            2-5

  Bloemendaal – HBC         3-5

   

  De stand na 20 september

  1.Wilhelmus                    1-3

  2.DIOS                           1-3

  3.HBC                             1-3

  4.HVV                             1-3

  5.Laakkwartier                 1-1

  6.RKDEO                         1-1

  7.Schoten                        1-1

  8.DOSR                           1-1

  9.Altior                            1-1

  10.HMSH                         1-1

  11.Teylingen                    1-0

  12.Bloemendaal               1-0

  13.Foreholte                    1-0

  14.ASC                            1-0