• Finaledag Champions League 2019

 • Uiteindelijk kon de finale Champions League toch worden gespeeld op de traditionele 

  1e Pinksterdag. Een gezellige familiedag met vele activiteiten. 

  Traditioneel op DEO-dag in de pauze de finalewedstrijden van de Champions League, waar we allen de afgelopen weken naar uitgekeken hebben. Het is heerlijk weer, het zonnetje schijnt . Gaat koploper Juventus  er vandoor met de cup met de grote oren of toch nog een verrassende ontknoping  van runner up Borussia Dortmund?  De spelers hebben er erg veel zin in maar ook de ouders, grootouders, verzorgers, familie en vrienden, want de opkomst was weer geweldig. Niets is zo geweldig om de kleine sterspelers te zien voetballen in die mooie tenues.

  Scheidsrechters  Storm Koopmans, Jay Pitai en Lucas Oostveen hadden vandaag de leiding. De wedstrijden werden opgeluisterd met commentaar van Dick den Hollander.

   

  Zie hieronder de verslagen van de trainers.

   

  Juventus

  Grote Finale Dortmund – Juventus

  Uitslag; 1-1

   

  DEO-dag, en deo hadden wij nodig voorafgaande de wedstrijd. De een vanwege de hitte de andere partij, Dortmund vanwege angstzweet.

  Zoals het vaker het geval is bij op zich zelf staande wedstrijden zoals een CL-finale was het niveau minder dan de poule-wedstrijden.

  Ongrijpbaar waar dat aan ligt. In ieder geval niet aan de sfeer, de organisatie, het veld, het meegereisde publiek, de scheids,  de opkomst, dat was allemaal in de puntjes verzorgd.

  De gedoodverfde favoriet, Juve, kon de vrije man maar moeilijk vinden en bleef met individuele acties het goal van Dortmund zoeken.

  Met de ervaring van de laatste wedstrijden kon Juve vertrouwen op een ijzersterke verdediging, keepertje Guus had zijn maten Bastiaan en Guus goed neergezet. 

  Onder aanvoering van Mika werd de aanval gezocht gesteund in de rug door Noah. Jaell en Bo hielden het voorin breed waardoor Daniel makkelijk in de spits kon opduiken. 

  Gevaarlijke momenten voor het goal van Dortmund deden zich steeds vaker voor.

  Het partijdige publiek werd gek van de spanning…uitkijken voor de counters. Tijd om stofzuiger Adyte in te laten vallen. Wisselbeleid van Juve heeft het hele seizoen geen windeieren gelegd, consequent en erg solide en dat geeft rust. Rust straalt vertrouwen uit, vertrouwen in goede afloop.

  Ruststand was een welverdiende 1-0 voor Juve, goeie weergave van de verhouding hoewel de stand van betreft de nagelbijtende trainers ruimer had mogen zijn.

  Zo bleef het spannend en dat werd het ook. Naar gelang de wedstrijd vorderde en de tijd verstreek werd volgens finale traditie alleen maar enger en spannender.

  De neutrale toeschouwer werd op haar wenken bediend…de gelijkmaker hing in de lucht en viel dan ook.  Vanaf dat moment was het een vechtwedstrijd met kansen aan beide zijden. Messen waren niet aanwezig anders hadden wij de spanning kunnen snijden.

  Het unieke geschiedde, eindstand gelijkspel, de organisatie schakelde snel en besloot tot het nemen van strafschoppen. Nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van RKDEO CL, waarvan akte. Alles toe te schrijven aan tot het gaatje gaande strijdende ploegen. Ook nu viel het wisselbeleid van Juve op, een Louis van Gaaltje, Bo kreeg de verantwoording van tegenhouden. Vijf stuks ….en ja hoor ook dat bleek niet voldoende…de toiletten maakte overuren, zenuwen de overhand.

  Ging verder volgens het boekje…de jongens begrepen het maar dondersgoed en bleven geconcentreerd. Een voor een en de beslissing kon ieder moment vallen.

  De held van de finale hield Dortmund in de race. Navraag aan de scheids was van belang daar dezelfde jongens van de eerste vijf ook later aan de beurt waren.

  Vol overtuiging schoot Mika de bal in de kleine kruising, nu was het de beurt een Bo…en ja hij pakt de inzet en eindelijk was daar de bevrijding, heel voorzichtig zochten de Zebra’s elkaar op om vervolgens volledig uit hun dak te gaan, de grote trek was er niets bij.  De trainers namen het allemaal op gepaste wijze waar en kregen hun glimlach  niet meer van hun gezicht!

  Het wachten werd beloond; op de tribune overladen met een trofee zo groot als onze spits Daniel, ballen, confetti en champagne uiteraard.

  Dolblij konden de meegereisde supporters met hun helden op de foto, knuffelen en een traantje wegpinken. Het was een hele mooie trip, uitgestippelde route en prachtig eindstation.

  Mede mogelijk gemaakt door Hans en Jeffrey dat mag ook niet ontbreken in het verhaal, mensen achter de schermen. Daardoor krijgen de kinderen nog meer speelvreugde en verenigingsgezindheid.

   Arend&Rene

   

  Borussia Dortmund 

  Grote finale, Juventus - Borussia Dortmund (1-1)

  Het is dan eindelijk de dag der dagen. De macht om de bal, de wet van de sterkste ! 
  De grote finaledag! 
  Wat hebben we hard gewerkt om hier te komen. De voorrondes hebben we succesvol weten te doorstaan en nu staan we hier, tegenover het machtige Juventus.

  Onze spelers zijn er helemaal klaar voor en lopen met de borst vooruit, hoofd omhoog samen met hun grote pupillen richting de middenstip. Het publiek gaat uit haar dak en zijn dan ook in grote getale gekomen. Wat prachtig om te zien. 
  We geven elkaar even een handje en wensen elkaar succes en dan is daar het beginsignaal.
  De eerste helft is begonnen en beide teams gaan er sterk tegenin. Wat een mooie aanval komt daar van Juventus, en gelukkig staat onze verdediging als een huis. De bal komt richting onze laatste man, en die schiet hem met een zeer mooi schot weer richting het middenveld. Wat zijn we aan elkaar gewaagd. We moeten helaas wel wat vaker verdedigen dan aanvallen, maar we komen er zo af en toe wel goed doorheen. 
  Een paar mooie schoten op doel en een aantal reddingen van onze keeper volgen. Dan na een aanval van Juventus geven we een corner weg, die wordt snel genomen. Zo snel zelfs dat we het nog niet helemaal door hebben. Auw ! wat jammer, wat balen. Juventus schiet hem erin ! het is 1 - 0..

  Niet getreurd. Die kleine achterstand kunnen we nog wegwerken.

  De tweede helft begint en we gaan gelijk vol in de aanval. Juventus krijgt het wat lastiger, maar weet ook een paar mooie aanvallen te creëren.  Onze verdediging let goed op en zorgt ervoor dat Juventus niet gevaarlijk kan worden. 
  Met nog een paar minuten te gaan komen Die Schwarzgelben door het middenveld. Met 4 man in de aanval moet dat goed komen. Wat een samenspel en wat een kracht! We komen erdoorheen en met twee aanvallers voor het doel moet dat doelpunt wel vallen. 
  Een prachtige voorzet en dan loopt onze spits hem zo het doel in. Een mooi laag schot, de keeper is machteloos en daar is dan eindelijk de gelijkmaker ! 1-1 !
  De fans springen uit hun dak en de spelers zijn zeer opgelucht, want we zijn weer in de race.
  Juventus komt zeer sterk terug en we moeten dan ook met iedereen in de verdediging gaan staan.

  We weten nog een enkele aanval te creëren, worden nog een paar keer gevaarlijk, maar helaas weten we niet te scoren. Het eindsignaal gaat en het staat 1-1 !
  Dat betekent dat er strafschoppen komen ! Nog nooit eerder is dit gebeurd !
  Wat zijn deze twee top teams aan elkaar gewaagd. De strafschoppen worden genomen en onze keeper lijkt net Tarzan. Hij springt van de ene hoek naar de andere en weet bijna elke bal uit het net te houden !
  De spanning loopt op en iedereen voelt de zenuwen door hun lichaam gieren ! De ene strafschop na de andere wordt genomen…
  We krijgen 3 mooie kansen om te winnen, aangezien onze keeper de ballen er goed uit weet te houden, maar helaas is de keeper van Juventus ook op zijn best !
  Bij de 10de strafschop schiet Juventus de bal hard in het net. Deze moeten we nu wel maken. De spanning is om te snijden. De druk is gigantisch !
  Onze spits neemt een aanloop, en wat een prachtig schot, maar helaas niet in het net !
  Wat een prachtige wedstrijd en wat zijn we sterk in dit toernooi ! Helaas hebben we op de strafschoppen niet weten te winnen.

  We zijn wel mooie tweede geworden in dit toernooi om de miljoenenbal !
  Een prachtig resultaat waar we trots op zijn. Niemand kan meer om ons heen, de hele wereld weet nu wie ze zijn !
  Na deze wedstrijd gaat ook de zomerstop weer in, en dat houdt in dat onze spelers ook gescout gaan worden door de jeugdopleiding bij RKDEO. De onderhandelingen kunnen worden gestart.

  Iedereen heel erg bedankt voor alle aanmoedigingen, speciaal voor al onze mama's en papa's met de geweldige spandoeken ! Dit heeft Borussia Dortmund zeker goed gedaan. We hebben heel veel plezier beleefd aan de trainingen en de Champions League !
  Ook onze dank gaat naar RKDEO, de organisatie van de Champions League.  Deze geweldige prestatie zal voor altijd bij ons blijven !

  Die Schwarzgelben !  (Stijn, Davey, Finn, Dennis, Ertan, Pim, Dani, Lars, Daniel en onze invaller Daley).

  Groetjes William

   

  Bayern München 

  De finale dag van de Champions league; het hoogtepunt van het Nikies seizoen.

  Mooi weer, veel toeschouwers en de kids hadden er veel zin in.

  Bayern München was klaar voor de kleine finale tegen Real Madrid. 

  De twee eerdere spannende ontmoetingen met de witte brigade werden verloren en gelijk gespeeld, tijd voor een overwinning!

  Ook vandaag weer een gelijkopgaande wedstrijd tegen Real.

  Helaas wist Real Madrid uit de eerste aanval meteen te scoren vanuit een lastige hoek.

  Na deze goal werd Bayern sterker er sterker.

  Via een mooie pass van Leonardo wist onze topscoorder Quincy ook vandaag zijn doelpunt te maken.  De tweeling Tycho en Fyn raasden over het middenveld, de verdediging met Chelsea, Joey en Finn stond als een huis. Rust 1-1

  Met Shain in de goal in plaats van Thijs probeerden we de overwinning binnen te halen.

  Een aantal mooie kansen en ook nog een vrije trap dichtbij het goal van Real.

  Helaas geen goal meer in de tweede helft.  1-1 eindstand en een mooie 6de plaats.

   

  Bij de prijsuitreiking kregen de kids allemaal een mooie bal, roos en een teamfoto.

  Een geweldige afsluiting van het seizoen.

  Helaas de 6de plaats, maar we hebben genoten van het team en de vooruitgang!

  Dank naar RKDEO, de organisatie en ook de scheidsrechters van deze Champions League, wat een mooie traditie.

  Denis en Roeland

   

  Real Madrid

  Vandaag is het dan zover. De strijd om de 5e plek tegen Bayern München.

  De laatste weken zitten we in een goede flow en we moeten dus nog 1 keertje schitteren.

  De Real-spelers hebben er heel veel zin merk ik. De meeste waren al vroeg op de club om nog even lekker rond te huppelen. In de kleedkamer was de spanning ook om te snijden.

  Eindelijk mochten we het veld oplopen om samen deze laatste reis te maken in deze samenstelling en om het jaar leuk af te sluiten.

  De scheids blies op zijn fluit en de wedstrijd begon. We begonnen heel sterk en waren vooral in de aanval. Na wat kleine kansjes kreeg onze spits een lekkere bal in de dribbel mee en

  schoot de 1-0 binnen! YES..! De opdracht hierna was om deze lijn door te trekken en in de aanval te blijven, maar door de spanning kantelde het spel en moesten we eigenlijk gaan verdedigen. Je merkte dat die Duitsers niets meer te verliezen hadden en er dus vol op gingen. Dat leverde Bayern uiteindelijk een knappe 1-1 op.

  Helaas voor ons kwamen we niet echt lekker meer in ons spel en ging de wedstrijd een beetje over en weer. Wel leuk om te zien. Alle mannen vochten als leeuwen.

  De scheids blies weer op zijn fluitje en de wedstrijd was over. Uiteindelijk is 1-1 een terechte uitslag en mocht toch iedereen nog blij zijn dat er geen verliezers waren.

  Wij hielden na dit gelijkspel nog de knappe 5e plek op de ranglijst vast. Ook mooi dus.

  Daarna mochten we nog naar de spannende finalewedstijd kijken en een mooie huldiging meemaken op de tribune.

  De mannen straalden en waren tevreden. Mooi om te zien. Op naar nog heel veel mooie voetbalverhalen de komende jaren.

  Het was fijn om hier deel van uit te mogen maken.

  Groetjes, Danny

   

  Barcelona – Chelsea, uitslag  1-1