EHBO-vrijwilligers

 

Jaarlijks gebeuren in Nederland tijdens het beoefenen van sport ongeveer 2,7 miljoen ongevallen. Dat zijn er ruim 50.000 per week. Binnen RKDEO wordt mede hierom gestreefd naar een verantwoorde EHBO-voorziening. Op de zaterdagen dat de competitie plaats vindt, is op de velden van RKDEO  een EHBO-er aanwezig, verdeeld over een ochtend- (8.30 - 13.00 uur)  en middagploeg (13.00 - 17.15 uur). Goed verleende eerste hulp bij sportblessures kan schade beperken en voorkomen dat de speler onnodig lang is uitgeschakeld. De EHBO commissie rapporteert aan het TC lid Facilitaire Zaken.

De EHBO-commissie heeft uw hulp dringend nodig!

Bent u als ouder/verzorger in het bezit van een geldig EHBO-diploma, twijfel dan niet om contact op te nemen met één van de leden van de EHBO-commissie. Ook ouders/verzorgers die een cursus Bedrijfshulpverlening (BHV) hebben gevolgd zijn welkom. Vele handen zorgen voor veilige bezette zaterdagen! Daarbij hebben we uit meerdere zeer positieve terugkoppelingen begrepen dat onze aanwezigheid en adequaat handelen nodig is en zeker gewaardeerd wordt.

Wilt u ons team komen versterken maar heeft u geen EHBO-diploma, dan is het mogelijk om op kosten van RKDEO deze te gaan halen. Als tegenprestatie vragen wij u om minimaal twee seizoenen mee te draaien in ons gezellige team.

De diensttijden zijn 8.30-13.00 en van 13.00-17.00 en start in de bestuurskamer, waar je je mobiele nummer achter kunt laten zodat langs de velden gelopen en gekeken kan worden. Per dienst krijg je koffiebonnen en een drankje + snack, bonnen en consumptiepas zijn verkrijgbaar bij de wedstrijdcommissaris.

Om herkenbaar te zijn voor de RKDEO-leden en gastteams dragen we EHBO-RKDEO T-shirts.

EHBO-vrijwilligers zijn capabel op gebied van sportblessures en /of EHBO-geschoold. Volgens het beleid van RKDEO is iedere vrijwilliger in het bezit van een VOG (verklaring van goed gedrag). Dit wordt via RKDEO aangevraagd en is kosteloos.

RKDEO biedt mogelijkheden om op locatie een workshop sportblessure en AED te volgen. Indien er interesse is voor de volledige basisopleiding EHBO kan deze gevolgd worden bij EHBO Nootdorp.

Contactpersonen zijn Astrid en Annemarie, maar wij zien deze groep vrijwilligers liever als een zelfstandig functionerende groep met een gezamenlijke verantwoordelijkheid. 

Met vriendelijke groet,

Coördinatoren EHBO RKDEO 

Astrid en Annemarie

(06-30692659), (06-26588592)

ehborkdeo@gmail.com