Verslagen seizoen 2018 - 2019

 

Ook een verslag gemaakt? Stuur hem naar jeugdverslagen@rkdeo.nl

 

 

 

 

 

 

02-02-2019 

SVC’09 JO17-2 – RKDEO JO17-3                   

 1-1      

Prachtig duel in derde klasse

De kop is eraf. SVC’08 was de eerste tegenstander in deze nieuwe competitie, een klasse hoger dan voor de winterstop. We konden dus vol aan de bak.

En dat gingen we! Opsteker was dat we in de 6e minuut al op 0-1 kwamen. Wouter overtuigde de scheidsrechter om een corner te geven, die nam hij zelf en Dion kwam een meter van de grond om de bal erin te knikken. Tegenvaller was het vroege uitvallen van Roy. Onze aanvoerder won een duel om de bal, maar het leverde hem nog een extra bal op: op zijn enkel. Verder spelen was helaas niet mogelijk.

Er werd keihard gewerkt. Felle duels, de verdediging had het zwaar met de soms slimme uitvallen van SVC, het middenveld moest meters maken, de voorhoede was aan het loeren op de schaarse kansen en het uitlopen op een doorschietende bal leverde Tijn een paar keer een blessa op.

Een kwartier voor tijd werd een mooie pass vanaf het middenveld van SVC goed afgerond en dat betekende de 1-1. Er kwamen nog een paar kansen voor beide partijen, maar 1-1 bleef het en dat was ook een terechte uitslag.

Mannen, gefeliciteerd met dit eerste punt. Het wordt zeker geen makkie in deze competitie, maar van goede tegenstand worden we alleen maar beter. Maandag weer met zoveel mogelijk komen trainen!

 

06-12-2018  

DE MEIDEN VAN RKDEO MO11-1                

             

De eerste helft van het voetbalseizoen 2018-2019 zit erop en de meiden zijn als derde geëindigd in de competitie. Een erg mooi resultaat met 6 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 verloren wedstrijden.

Onze keeper Yara heeft in alle wedstrijden erg goed gekeept en heeft ongelofelijke reddingen gemaakt. Een betrouwbare en sterke kracht die ons vele overwinningen heeft bezorgd. Yara wordt in de verdediging voor haar geholpen door Avelon, Richelle, Eva en Demi. Avelon verdedigt aan de rechterkant als een tijger en Eva doet ditzelfde aan de linkerkant en allebei proberen ze via de zijkanten de middenvelders te bereiken.

Richelle en Demi staan centraal in de verdediging en staan hun “mannetje”, waarbij ze allebei proberen het middelveld over te slaan en de bal of naar voren te schieten of naar de spitsen proberen te brengen.

Op het middenveld lopen Jill, Quinn en Claire vele meters per wedstrijd om de ballen vanuit de verdediging naar de 2 spitsen te krijgen. Quinn met haar lange benen pakt ook vele ballen af van de tegenstander en Claire geeft de bal niet snel aan de tegenstander en dribbelt lekker naar voren toe. Ook Jill houdt de bal goed vast en zal ook een schouderduw gebruiken om de bal te houden en naar voren te gaan.

De twee spitsen Jilke en Lisa zijn de twee speelsters die vele doelpunten maken, de een nog mooier dan de andere. Jilke verschijnt regelmatig ineens voor de keeper en kan de bal in het doel schieten. Lisa maakt ook een aantal mooie doelpunten door van afstand op het doel te schieten en een paar keer in de kruising.

De opstelling van de speelsters is niet bij iedere wedstrijd hetzelfde, door wissels en blessures en naast de vaste 10 speelsters hebben we ook nog op een aantal invallers mogen rekenen. Hierbij een j speciale dank voor Floor. Zij heeft ons bij meerdere wedstrijden goed geholpen op het middenveld, waarbij ze ook nog een aantal doelpunten heeft gemaakt.

Ook de coaches, trainers en ouders bedankt voor de inzet, ondersteuning en support. Op naar een mooie tweede helft van de competitie.

 

06-10-2018  

RKDEO JO9-2 - SEV JO9-1

8-6   

Daar waar mijn mede blogger Michel vlak voor de wedstrijd last kreeg van een Writers block, welke spontaan op kwam bij hem....   begonnen we na een week rust met een intensieve warming up voor de trainers. Waar de jongens Ed en Coen helemaal zoek tikte, waren ze blij dat de wedstrijd om 10.00 mocht beginnen. Helaas miste Rkdeo een paar mooie kansen en bij de eerste aanval van Sev was het raak 0 - 1

Gelukkig gingen we verder met voetballen en speelde de sterk spelende Jack zijn mannetje uit achterin en gaf een pass op maat op Dawid. 1-1 Omdat we we de bal niet weg kregen schoot Sev de 1 - 2 erin. De  2 - 2 viel door wederom splijtende pass van Jack op Jayley.

Vlak voor de eerste rust keken we wederom tegen een achterstand aan 2 - 3 

1e rust 

De 3 - 3 van Jayley met een hard schot was onhoudbaar voor de keeper. Toch werd het 3 - 4 na een bekeken afstand schot, waar de goed keepende Tygo niets aan kon doen. De 4 - 4 viel na een mooie actie van Chakir en een schot op het goal wat de keeper kon tegenhouden, maar door goed doorlopen ( wat bij de warming up nog geoefend werd )  kon Chakir de bal klaar leggen voor Quinten. Het werd toch weer 4 - 5 en weer keken we tegen een achterstand aan, maar Rkdeo werd steeds beter en de

5 - 5 van  Jack met een bekeken rolletje was meer dan terecht.  De sterk spelende Kyano nam het elftal op sleeptouw en liet zien wat je van een aanvoerder verwachte mag, hij scoorde de 6 - 5 door mooi schot. 

Het was nog niet klaar met Kyano, die met  een mooie pass Jack laat scoren 7 - 5. Sev had nog een sprankje hoop na de 7 - 6 maar na de 8 - 6 door een schitterende 2e goal van  Dawid sleepte we de 2e overwinning op een F1 team binnen! Ondanks dat Chakir en Jim vandaag niet tot scoren kwamen, speelde ze een goede wedstrijd met veel inzet en strijd waardoor de tegenstanders gefrustreerd werden aan het einde van de wedstrijd. Volgende week uit bij Nootdorp, die hebben we al verslagen in beker.

 

22-09-2018  

RKDEO JO9-2 - BLAUW ZWART JO9-1

6-2   

Vandaag beginnen we helaas zonder Dawid, zijn skateboard deed niet wat hij wilde en moet hierdoor de wedstrijd missen.Met Jayley als aanvoerder kwamen we snel op voorsprong.Kyano kopt de bal vanaf de middellijn zo in de voeten van Quinten die hieruit de 1 - 0 scoort. De 2 - 0 van  Chakir die na goed schot vanuit de corner in de rebound alsnog  mooi droog in de hoek raak schoot. De 2e 10 minuten gingen we net zo goed door als de eerste 10 min. Dit resulteerde in een goede pass van achteruit van kyano, Jim pikt de bal op en schiet beheerst in de hoek 3 - 0. Vlak na deze goal speelt Jack met een mooie uitbal, splijtend door de verdediging op Quinten, waar de keeper van blauw zwart goed uitkwam en hem van score wist af te houden.Binnen 1 min neemt Quinten revanche met een schitterend schot van 15 meter gingen we met 4 - 0 de rust in. Jayley, die vandaag op het middenveld speelde en steeds meer gaat overpasen, kreeg door goed opjagen voor de goal van blauw zwart de bal voor zijn voeten en  prikt hem mooi het hoekje in 5 - 0. De 6 -  0 door wederom een hard schot van Quinten, was onhoudbaar  voor de keeper. De tegengoal kon blauw zwart niet zelf maken, het eerste eigen doelpunt is een feit. De 6 - 2 was een  onhoudbaar hoog schot voor de uitstekende keepende Tygo, die ook verdiend de man van de wedstrijd werd! Gelukkig scoorde de hardwerkende Jack zijn  verdiende goal, zodat de marge weer 5 goals is en de beloofde zakjes chips na wedstrijd konden worden uitgedeeld! Een top team prestatie, waar hard werd gewerkt door iedereen, veel beter werd overgespeeld en nog veel beter werd geschakeld bij balverlies en balbezit.Top jongens!

 

15-09-2018  

RKDEO JO9-2 - SV NOOTDORP JO9-2

6-3   

Vorige week was de wedstrijd helaas afgelast, maar na twee intensieve trainingen van de week waren de boys er helemaal klaar voor! Onze plaats genoot van SV Nootdorp kwam bij ons op bezoek en een echte Derby kon beginnen. Vanaf het begin was de wedstrijd in evenwicht, van beide teams kwam er dreiging uit en wij als supporters waren gespannen waar het eerste doelpunt zou vallen. Onze keeper Tygo is onze rots in de branding en hij wordt met de week beter (en we zijn pas net begonnen), met een paar mooie reddingen en snel handelen konden wij snel omschakelen. Hierbij kreeg Quinten de bal die hij vol overgave en techniek achter de doelman kreeg en ja hoor 1-0. De beresterke en hardwerkende Kyano bleef de duels aangaan en winnen waardoor SV Nootdorp vaak de bal weer moest inleveren bij ons. Hieruit werden veel kansen gecreëerd en onze Quinten (Ronald Koeman van het elftal) schoot loeihard op het goal en bracht ons de 2-0. Ook bij SV Nootdorp stonden ze niet te slapen en maakte snel de 2-1 en de 2-2 gelijk. Chakir speelde een goede wedstrijd en wist vaak zijn medespelers te vinden en de ballen in de duels af te pakken. Diverse afstand schoten door Quinten en Dawid die rakelings over en naast het goal gingen brachten de keeper van SV Nootdorp in beweging. Vandaag had hij het duidelijk druk met het tegenhouden van de ballen van onze boys. Dawid hield vandaag goed het overzicht en de rust in het veld waardoor er een goede balans was tussen de aanval en het verdedigen. Jayley had de smaak te pakken en met diverse solo acties en slaloms wist hij de score op 3-2 te brengen. Door het harde werk van Jim en het continue in beweging zijn van hem ontstonden er ruimtes en kansen voorin waardoor wij opnieuw tot scoren konden komen. Jack schoot tegen de paal waardoor de bal tegen de keeper aan het goal in ging en het 4-2 kwam te staan. Jim werkte hard en werd zelf ook gevonden met een aantal individuele acties wist hij de verdediging van Nootdorp te omzeilen en zijn team genoten te vinden, tot scoren na de vele kansen kwam het niet altijd en Nootdorp wist hun kansen op dit moment om te zetten in een 4-3 stand. Quinten was vandaag onze doelpunten machine en wist met een mooi schot de stand op 5-3 zetten en maakte hierdoor  zijn eerste Hattrick (3 doelpunten in een wedstrijd) voor zijn team. Jayley bleef vandaag de acties aangaan en wist de score met een mooi doelpunt te vergroten naar 6-3 tevens de eindstand. Uitgeroepen tot Man Of The Match is Jim uitstekende wedstrijd en belofte voor de toekomst. Mannen gefeliciteerd, klasse team prestatie en op naar de volgende wedstrijd!!

 

08-09-2018  

RKDEO JO17-2 - SEP JO17-2

8-0   

Vandaag moest de 017-2 thuis tegen SEP voor de 2e beker wedstrijd. De tegenpartij kwam het veld op en waren een stukje kleiner dan onze jongens. Het veld lag er mooi bij, het zonnetje scheen alleen een beetje wind maar dat mocht de pret niet drukken. Het spel begon en meteen kwam Finn in actie en het was 1-0. Het was dan ook meteen duidelijk dat onze jongens  fysiek sterker waren. Al snel hierna kreeg Mehmet de bal maar helaas deze was voor de keeper van SEP, heel even kwam Sep aan de bal en ja hoor daar was Mehmet weer vlakbij het goal werd hij aan zijn shirt getrokken helaas zag de scheids dit niet en ging het spel gewoon door. Adam kreeg de bal maar Sep had het inmiddels door en gingen met bijna gehele team in de verdediging, hieruit kwam dan wel een corner, Thijn nam de corner deze kwam mooi op het hoofd van Suleyman maar de bal was voor de keeper. Nick gelukkig  na een blessure weer aan het voetballen, maar ook deze keer mis door de verdediging van Sep. Hierna kwam er een assist van Thijn op Adam en kwam dan ook de verdiende 2-0. Bal op de midden stip en Sep aan de bal hun kwamen bij het goal maar helaas voor Sep daar hadden we de doelman Gio nog staan via een mooie duik was de bal voor ons. Suleyman kreeg de bal en daar kwam dan ook de 3-0, meteen hierna kwam het fluitsignaal 1e helft  3-0.  2e helft. De wissel de keeper Gio kwam erin en Nick ging de 2 helft keepen. Al snel gaf Mehmet een assist op Finn en daar was het dan de 4-0, een paar kleine kansen voor Sep maar onze doelman had dan ook de 2e helft niet veel te doen. Suleyman weer aan de bal en daar was dan ook de 5-0, na een mooie assist van Gio op Suleyman kwam ook snel de 6-0. Hierna werd Suleyman gewisseld en kwam Emin erin, Gio aan de bal en kwam in botsing met de doelman van Sep, na handen schudden ging dan ook het spel weer door. Het team dacht waarschijnlijk na de 6-0 dit smaakt naar meer, Mehmet scoort dan ook de 7-0, en Finn de 8-0. De spelers die niet genoemd zijn jullie hebben met het gehele team laten zien wat voetballen is, de ouders langs de kant zien een leuk team en goed samen spel.  Jongens super gevoetbald. 

01-09-2018  

RKDEO JO17-3 - ZESTIENHOVEN JO17-3

7-1   

Zevenklapper voor de JO 17-3 in eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2018/2019

Het is een drukke start van het nieuwe seizoen. De opening van het seizoen begint met een leidersbijeenkomst op vrijdagavond. Ook op vrijdagavond is het DEO OPA voor de 17-3. Tijdens de leidersbijeenkomst wordt het financiële belang van dit soort activiteiten belicht. Op de wedstrijddag is er ook meteen kleedkamercorvee voor de B3. We vallen met onze neus in de boter. Daarnaast hebben alle 1600 leden een nieuw Adidas wedstrijdtenue gekregen. Gezien de verschillende maten (S, M en L) shirts in onze teamtas en de lengte van onze B3 heren, zijn de shirts met bedrukte rugnummers op lengte uitgedeeld. Shirts staan mooi en passen prima. Alleen een paar broekjes en sokken die te groot zijn, moeten gewisseld worden als er weer voorraad is.

Dan het team. De selectie is vernieuwd met 3 spelers. Ver voor de tranferdeadline zijn Carlo, Chakir en Tim vastgelegd. Ook heeft er een trainerswissel plaatsgevonden. Reduan neemt de maandagavond voor zijn rekening en hij zal samen met Rick en Detmer het team bij wedstrijden coachen. Trainer/begeleider Ron heeft afscheid genomen van de JO17 maar deze zaterdag heeft het team dankbaar gebruik gemaakt van zijn kwaliteiten wegens een beperkte bezetting van het begeleidingsteam.

Dan de wedstijd. We kwamen zeer goed uit de startblokken. Het zeer aanvallende spel van de B3 leverde na 12 minuten al het eerste doelpunt op. Er werden heerlijke combinaties op de mat gelegd. We gingen rusten met een 3 tegen 0 voorsprong. Thee in de rust is nog steeds wennen maar heeft ons zeker geen slecht gedaan. In de tweede helft gingen we verder waar we gebleven waren. Eindstand 7 tegen 1. Prima pot in onze eerste wedstrijd van het seizoen.  

Groeten Reduan, Rick en Detmer

 

01-09-2018  

VELO JO17-2 - RKDEO JO17-4

1-7   

De eerste wedstrijd van het seizoen stond vandaag voor de jongens van JO17-2 op het programma onder leiding van Nevzat Onal.

Het was een bekerwedstrijd tegen Velo JO17-4. Het team is een combinatie van bekende spelers van vorig jaar en aantal geheel nieuwe spelers. In een heerlijk zonnetje begonnen de jongens aan de warming-up.

Dat de jongens nog niet allemaal elkaars naam kennen was niet veel van te merken want al vanaf het begin werd er goed samen gespeeld. Het was veel druk op het team van Velo en al binnen 2 minuten was er goede kans voor Adam en ook kreeg Mehmet op assist van Stijn een kans om de openingstreffer te maken.

Daarna ging de aanvallers van RKDEO hellemaal los en viel al snel de eerste goal door Adam. Kort daarna kon Emin de 0-2 maken. Thijn zag ook zijn kans schoon en tikte beheerst de 0-3 binnen.

Na een klein half uur was het opnieuw raak voor Adam. Hierna kreeg Velo zijn eerste echte kans, maar Gio wist het schot met zijn been van de doellijn te halen en ook de rebound tikte hij mooi met zijn hand het goal over. Finn was inmiddels het veld ingekomen en wist hier goed gebruik van te maken door met een omhaal de keeper te proberen te passeren, deze was niet raak, maar de 2e omhaal die hier direct op volgde was wel raak en daar mee kwam de stand op 0-5. De laatste kans van voor de rust van Süleymar wist de keeper helaas te blokkeren en daarom gingen ze met een mooie 0-5 de rust in.

Velo begon feller aan de 2e helft, kregen meer balbezit, maar toch was het RKDEO die weer als eerste wist te scoren. Adam maakte 0-6 en daar mee zijn eerste hattrick. En omdat hij er nog geen genoeg van kreeg maakte hij ook de 0-7 met een prachtig afstandsschot in de kruising. Ook Hierna vond het de scheidrechter dat het tijd werd om Velo wat terug te kunnen laten doen en gaf een penalty voor een vermeende hands. Deze was onhoudbaar voor Gio, strak in de linkerhoek geschoten en daar mee kwam de stand op 1-7. Na nog wat mooie aanvallen was het wederom Velo die vanuit een counter een mooi doelpunt maakte. Velo kreeg hierdoor iets meer zelfvertrouwen en probeerde nogmaals te scoren, maar gelukkig wist Sem de bal van de doellijn te halen. De verdediging met Bram, Sem, Renzo en Stijn hielden de boel goed dicht. Toch begon halverwege de 2e helft de vermoeidheid zichtbaar toe te slaan bij de alle jongens. Ondanks verwoede pogingen van oa Hamza en Borna op het middenveld lukte het de jongens voorin ondanks diverse kansen geen doelpunten meer te maken. Gevochten hebben ze, zelfs zonder 1 schoen wist bijvoorbeeld Emin nog goed te voetballen……

Een prachtige eerste wedstrijd, dit smaakt naar meer.

 

01-09-2018  

 RKDEO J09-2 - OLIVEO JO9-1

4-7   

De eerste wedstrijd voor de beker, gelijk een derby. Helaas miste we chakir, hij is geblesseerd aan zijn enkel.De wedstrijd was net van start en Oliveo scoorde het eerste tegen doelpunt. Snel daarna scoorde Jayley van afstand de 1-1.Oliveo heeft een zeer effectieve ochtend, hun 2e kans zit er ook in 1-2.Met een mooie assist speelt Jim Jayley aan, die  scoort de 2-2. Ondanks het betere spel van rkdeo, weet Oliveo er toch weer 1 in te schieten 2-3.Gelukkig weet Jack hier wel raad mee en hij scoort de gelijkmaker.We gaan de rust in met 3 -3. Vanaf de kant van rkdeo is dat nog aan de magere kant, als er meer was overgespeeld naar de vrijstaande man, hadden we er zeker meer kunnen scoren. Met vertrouwen gingen we de 2e helft in, waar Oliveo doet waar ze goed in zijn, hun kansen benutten met een simpel en bekeken pass naast de keeper. Gelukkig maakte Dawid de verdiende gelijkmaker.En zoals de hele wedstrijd al, maakt Oliveo uit het niets de 4-5.Op slag van de 3e helft scoort Jayley de 5e na een goede assist van de hardwerkende Quinten, maar  dat gebeurde schijnbaar net buiten de tijd, na overleg met de VAR werd besloten de goal af te keuren.In het laatste kwart van de wedstrijd werd het beeld compleet anders, daar werd de goed verdedigende Kyano  achterin gemist en  Oliveo kreeg wat meer doorgang en weet de eindstand op 4-7 te zetten.Ondanks het verlies, hadden we hier toch kunnen winnen, Oliveo heeft laten zien dat je niet hard hoeft te schieten om te scoren, maar ook 7x lelijk kan intikken als je ruimte krijgt voor de keeper, daar laat je de prima keepende Tygo kansloos bij. Volgende week naar Leidschenveen, daar gaan we de punten mee naar huis nemen! Aanvoerder deze week is Jim.Man van de wedstrijd is Jack.