Verslagen seizoen 2016 - 2017

 

 

06-05-2017  

VOORSCHOTEN '97 JO11-10 - RKDEO J011-12

3-3   

De dag begon vreselijk mooi. Het weer dan. Volgend op een slechte nacht. Als resultaat van de plichtplegingen met de KNVB, diverse mensen van RKDEO (Wiebe, Henk, Balt) in de afgelopen weken en “de dag die je wist dat zou komen”. Een bliksem, sneeuw- en hagel wedstrijd uit bij Voorschoten ’97 die dankzij de slechte thuisscheids (“sorry, foute beslissing? Ja, ik heb zelf nooit gevoetbald, ik ken de regels niet.”) waardoor je met nog 5 minuten te spelen met 3-2 officieel van het veld af gaat terwijl je weet dat de tegenstander bijna een kwartier te laat verscheen en recht heeft op een stand van 1-2 (!!!!) blijkt tegen het ultieme einde van de competitie voor de beslissing over het kampioenschap te kunnen zorgen. Want de officieel opgetekende 5 minuten moeten worden afgespeeld. Anders is DSO Zoetermeer kampioen. KNVB heeft haar uitspraak in deze gedaan.

 

Badend in het zweet werden papa en trainer van één der gladiatoren in spé steeds weer wakker. Koortsachtig overleg vanuit de Griekse warmte, vanaf de Spaanse Costa’s en intern bij RKDEO mochten niet baten: er moest gespeeld worden. En dit terwijl voor Voorschoten ’97 niets te winnen was. Winst of verlies: de plek op de ranglijst voor deze onder-middenmoter zou onveranderd blijven.

 

De vrijwel voltallige legereenheid van RKDEO JO11-12 (op Bram na, die in de West verbleef) treedt zaterdagmorgen aan. Tot de tanden toe gewapend met voetbal skills, adrenaline, dadendrang en kameraadschap. Een commando-eenheid die vastberaden is om het onrecht van de eerdere confrontatie recht te zetten. In 5 minuten, want dat was alle tijd die de helden van ons verhaal gegeven was.

 

Er volgt een zenuwachtig begin, waarbij de Voorschoters door Jayden, Nick, Sajid, Nienke, Indy, JJ, Keano en gelegenheidsvliegendekeep Theo het vuur na aan de schenen gelegd wordt. Bram souffleert vanuit slaaptoestand aan de andere kant van de wereld. Het is gelijk duidelijk dat de thuisploeg geen schijn van kans maakt. Aanvallen op het doel door RKDEO al in de eerste minuut maken de bedoelingen van onze goalgetters helder: schieten en scoren. Die éne uitbraak van V’97 in de derde minuut wordt door Theo, Nick en Jayden met graagte gekeerd. Het middenveld neemt de aanval over, Nienke, Keano en JJ komen tot vlak voor de goal van Voorschoten. Sajid is een paar keer al bijna effectief met een corner en met schoten vanaf links. En Indy weet nog niet verwoestend uit te halen in de 4e minuut. Maar in de 5e en laatste minuut van de confrontatie komt Indy, na 3 tegenstanders omspeeld te hebben, tot de verlossende pegel op het doel van de tegenstander. De bal rolt via de hand van de keeper tergend langzaam het net in: 3-3 wordt hierdoor de einduitslag van de gewraakte wedstrijd. RKDEO en DSO delen hierdoor het kampioenschap. Mario di Filippo, de trainer van DSO die aanwezig was bij de wedstrijd: gefeliciteerd met ons gedeelde kampioenschap.

 

En de ouders van deze legionairs kunnen weer een boel nachtjes slapen. Op naar het volgende seizoen.  

 

 

22-04-2017  

GRAAF WILLEM II VAC JO11-7 - RKDEO J011-13

5-5   

Vandaag 29 april is het alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Wat is het seizoen toch weer snel gegaan en wat zijn de jongens gegroeid. Gisteravond hadden de ouders ook nog een feestje, Paul is 50 geworden en dat werd uitbundig gevierd tot een afterparty aan toe. Dankzij Gr.WII VAC konden we om 12 uur spelen, wat de ouders ruimte gaf om de kater te verwerken. Iedereen was op tijd maar de vorm van de twaalfde man was ver van optimaal. Gelukkig waren de jongens wel fit want die sliepen allemaal bij een oppas. Het weer was fris, maar er brak een schaal zonnetje door die het zanderige veld van Gr. WII VAC opwarmde. We gingen nog een keer lekker voetballen. De negende plek stond al vast, we konden vrijuit voetballen.

Eerste helft gingen we weer van start in de 1-2-3-1 opstelling. Sam begon in de spits, middenveld van Rik, Cyrille en Collin en Joris en Koen achterin. RKDEO ging goed van start, veel druk op het doel van de tegenstander en we kregen de nodige kansen. Sam was een aantal keer echt dichtbij, maar het wilde nog niet lukken. De tegenstander kwam er af en toe gevaarlijk uit op de counter, dus we moesten opletten achterin. Koen en Joris stonden als echte poortwachters te verdedigen. Armaan pakte een aantal moeilijke ballen. De aanval ging vandaag erg goed. Als het loopt in deze opstelling dan gaan de aanvallen van verdediger, naar middenvelder, actie of 1-2tje met de spits. Het is aan de kant genieten als dit lukt. Met de middenvelders hadden we ook veel druk op de tegenstander, die moest telkens de lange bal spelen en die was dan weer voor ons. Rik ging lekker op links, Collin op rechts met veel passes. Cyrille stond telkens de bal te pakken. Na een zoveelste aanval was het Brian die de score opende 0-1. Toen was er weer een aanval via Brian, Roy en Sam schoot mooi over de keeper. 0-2. Gr. WII VAC bleef gevaarlijk via de counter en maakte 1-2. Na een goede actie van Roy was het daarna 1-3. En niet lang daarna was het weer Gr. WII VAC. De wedstrijd ging heen en weer, maar soms moeten we ook gewoon met meer concentratie achterin voetballen om tegendoelpunten te voorkomen. Als een tegenstander in een schietpositie komt dicht bij het doel, moet er verdedigd worden en niet gekeken.  

De tweede helft was het wedstrijdbeeld gelijk, RKDEO domineerde de wedstrijd en kreeg heel veel kansen. Sam kon de 2-4 maken en even later hadden we een “Jorisje” (een kopbaldoelpunt vanuit een hoekschop (door Collin)) 2-5. Dertigste minuut, de wedstrijd lijkt beslist. Toch mag Gr. WII VAC weer heel makkelijk scoren 3-5. En de 4-5 is typerend. RKDEO staat met 5 man bij een hoekschop en de kleinste van de twee tegenstanders mag vrij inkoppen. Jongens, jullie moeten met elkaar praten, coachen, tegen de man aan dekken. Hier kan de concentratie scherper. Door een foutje van Armaan wordt het uiteindelijk 5-5 en dat is ook de einduitslag.

Deze wedstrijd was een mooie weerspiegeling van het seizoen. De jongens hebben dit jaar weer grote stappen gemaakt. De balcontrole is beter, iedereen weet steeds beter op welke positie hij staat en welken taken daarbij horen. De opbouw van aanvallen gaat via steeds meer passes en we zien mooie dieptepasses en 1-2tjes. Daarnaast is de schotkracht echt veel beter, dit zien we heel goed op de trainingen, maar kan nog beter in de wedstrijden. We zien de jongens positief coachen en de keeper voetbalt steeds beter mee. Dit heeft als resultaat dat we in de beker van klasse 9 naar klasse 6 gingen. In de beker klasse 6 veroverde we de vierde plaats en in de competitie klasse 6 werden we negende met 18 punten uit 18 wedstrijden in een zeer spannende groep. Dit is een uitstekend resultaat voor jonge eerstejaars JO11 voetballers, waarvan een aantal zelfs nog officieel JO9 zijn.

Per speler benoemen we hier nog even de persoonlijke ontwikkeling van dit seizoen en verbeteringspunten voor volgend seizoen:        

·         Armaan: heeft zich dit seizoen ontwikkeld van een sterke lijnkeeper naar een keeper die ook mee voetbalt, goed uit zijn doel komt en onmogelijke ballen weet te stoppen. Voor volgend seizoen kan hij werken aan het verbeteren van het positief coachen van zijn verdedigers en de opbouw van de aanval.  

·         Brian: heeft zich dit seizoen breed ontwikkeld en kan op veel posities spelen. De balcontrole is met stappen omhoog, koppen ook. Snelheid is er altijd. Agressief in duels en goed spelinzicht. Voor volgend seizoen kan hij werken aan het verbeteren van het positief coachen van zijn medespelers en een sterkere afwerking op het doel.

·         Collin: is ook een brede voetballer en heeft een fluwelen passtechniek en goed spelinzicht. Kan als kaatsspits spelen of als dirigent op het middenveld. De agressie in duels is verbeterd, maar mag nog meer volgend seizoen. Ook Collin mag meer coachen en aangeven dat hij de bal wil.   

·         Cyrille: staat op het middenveld en achterin zijn mannetje met kracht en agressie in duels. De balcontrole is echt verbeterd met mooie sleepjes en ook het schot gaat beter. De voorwaartse dribbels en dieptepass blijven erg gevaarlijk. Voor volgend seizoen kan hij werken aan het verbeteren van het positief coachen van zijn medespelers en zijn loopvermogen wat nodig is op het middenveld.

·         Joris: sterk ontwikkeling dit seizoen heeft werklust als een paard, coacht goed, goede techniek en kopbalspecialist. Kan op alle posities spelen, zelfs keeper. Heeft zijn positiespel goed verbeterd waardoor hij zich minder opblaast en de hele wedstrijd effectief blijft. Hoog niveau voor een JO09-speler. Voor volgend seizoen kan hij werken aan het verbeteren van zijn positiespel in het vinden van nog meer combinaties en lopen in de diepte/ ruimte en de afwerking in de wedstrijd.      

·         Koen: sterke voetballer achterin of op het middenveld. Tegenstanders komen er zelden langs. Zijn aanvallende kwaliteiten zijn beter geworden met ook weer een doelpunt. Voor volgend seizoen kan hij werken aan het verbeteren van coachen van medespelers en het vinden van meer rust in de opbouw of bij afwerking op het doel.  

·         Mauricio: zeer technische verdedigende voetballer. Heeft zeer hard gewerkt op de rechtsachter positie. Verdedigt met trucjes. Ik hoop dat je voetbalplezier het gaat winnen van de spanning tijdens het spelen. Je bent beter en sterker dan je denkt. Voor volgend seizoen kan hij werken aan het verbeteren van het positief coachen van zijn medespelers en het durven mee aan te vallen wanneer je de balt hebt.

·         Rik: de andere JO09 speler, ook hier een ontwikkelingsstap, de passes worden steeds beter en Rik staat vaak op de goede plek bij het doel. Rik is ook beter dan hij zelf denkt, het komt nu aan op durven. Voor volgend seizoen kan hij werken aan het verbeteren van coachen van zijn medespelers en het meer durven uitspelen van de 1 tegen 1.

·         Roy: Oer-straatvoetballer, techniek heel goed en ook zeer goed spelinzicht. Kan op veel posities spelen, maar komt het best tot zijn recht in de spits of op het middenveld. Roy is vaak zelf zijn grootste tegenstander. Voor volgend seizoen kan hij werken aan het verbeteren van positief coachen van medespelers en het vinden van een balans tussen instinct voetbal en de discipline van een tactiek en spelerstaken.

·         Sam: sterke en technische voetballer met het hardste schot van de selectie. Zeer goede ontwikkeling door gemaakt. Positiespel op het middenveld is veel beter. In de spits is Sam nog wel eens zoekende. Voor volgend seizoen kan hij werken aan het verbeteren van positief coachen van medespelers, positief zijn tegen tegenstanders en het positiespel met afronding voorin.

Dit seizoen kunnen we tevreden afsluiten. De jongens hebben zich als voetballers sterk ontwikkeld. De balcontrole is beter, het positiespel wordt beter begrepen en met 1-2-3-1 spelen we een moeilijk systeem, we hebben periodes van heel goed voetbal gezien. De resultaten mogen dit seizoen niet blinken, maar onderliggend hebben we weer goede vooruitgang geboekt. De sleutel tot succes volgend jaar is de concentratie opbrengen om het goede voetbal de hele wedstrijd te laten zien om deze winnend af te sluiten.

Het management is ook kritisch naar zichzelf, waar de introductie van techniektraining, verbeterde controle op goed gedrag tijdens trainingen en wedstrijd goede ontwikkelingen zijn geweest zijn verbeterpunten voor volgend seizoen: het bewaken van positief coachen en de bijhorende emoties. Mochten de fans andere verbeteringspunten hebben voor de spelers en het management horen wij dat graag.

De komende week is er geen training, daarna gaan we verder met trainen tot RKDEO het toelaat op de velden. We moeten nog een beetje vorm houden voor de aankomende toernooien. Ook volgt er nog een feestelijke seizoenafsluiting, maar daar over later meer.

Goed weekend!       

Luc en Alex

Management RKDEO JO11-13    

 

22-04-2017      

DVC JO11-2 - RKDEO J011-13                          

8-3   

Vandaag mochten we uit tegen DVC JO11-2. Thuis was het 2-2 en de uitslagen van DVC zijn wisselvallig dus het kon alle kanten op. We mochten op mooi kunstgras van veld 2, dat zou ons positiespel ten goede kunnen komen. Warming up en de jongens toch wat concentratie proberen te geven, want wat zijn die concentratiebogen kort. We begonnen weer in de 1-2-3-1 opstelling wat verdedigend risico geeft. DVC zijn grote jongens en speelden goed. Ze hadden snel door dat Armaan vanwege zijn lengte moeite had met hoge ballen. Verschillende schoten kreeg Armaan te verwerken en hij deed zijn best. Toch kon DVC snel op 1-0 komen. RKDEO krijgt echte wel kansen, via Collin in de spits kunnen we met mooie passen enkele keren bij het doel van DVC komen. De laatste bal wilde net niet lukken. DVC is net wat effectiever en komt op 2-0. RKDEO blijft voetballen en de wedstrijd gaat heen en weer. Dan krijgt DVC een vrije trap vlak bij ons doel. Hoog in het doel geschoten, Armaan is kansloos. 3-0. Is de wedstrijd al beslist? RKDEO blijft mooi door combineren. Ditmaal gaat Roy over rechts en hij zet Sam voor de keeper. 3-1! De wedstrijd gaat verder, Sam wordt hard getackeld voor het doel. Sam neemt de vrije trap en schiet hard in via een been van DVC. 3-2. Het is weer een wedstrijd en al snel is het rust. De limonade smaakt goed.

Tweede helft start als een wedstrijd maar DVC maakt er heel snel een einde aan, de 4-2 valt binnen 2 minuten en heel snel vallen de 5-2,6-2 en 7-2. De koppies gaan hangen en het middenveld is het kwijt. Tot dit moment spelen, Rik, Brian, Roy en Sam een prima wedstrijd in het midden. Koen, Cyrille en Mauricio staan keihard te verdedigen maar het is niet genoeg. DVC schiet de ballen ook gewoon in de kruising. Na de 8-2 vindt DVC het genoeg en krijgen wij gewoon weer kansen, het wordt nog 8-3 met nog vijf minuten op de klok, maar het wonder van Den Hoorn vindt niet meer plaats in Delft. RKDEO heeft gestreden en verloren. Onze jongens zijn te aardig en misschien ook gewoon nog een te tikkie te jong om tegen dit soort ploegen een lans te breken. Laten we hopen dat we hard groeien in de zomer en met minder weerstand volgend jaar de wedstrijden weer eens kunnen winnen. Goed weekend.       

Tot dinsdag!

Luc en Alex Management RKDEO JO11-13    

 

08-04-2017      

HVV JO9-1 - RKDEO J09-1                             

1-3    

Om half 1 staat de uitwedstrijd tegen HVV op het programma. De zon schijnt en dus ideaal weer om een mooie pot voetbal neer te zetten. De warming-up is super scherp dus dat belooft wat. Het begin is gelijk scherp en beide partijen hebben er zin in. Kansjes over een weer met zeer goed en fanatiek voetbal van beide kanten. HVV wordt gaande weg wat sterker, maar gelukkig hebben we Lucas die de ballen er goed uit weet te houden. Dan een mooie combinatie over links en Sepp geeft voor. Iemand van HVV schrikt hier zo van dat de bal achter zijn eigen doelman werkt. 0-1 voor ons. Dan een mooie uitgespeelde mogelijkheid van HVV een deze wordt hard ingeschoten buiten bereik van Lucas 1-1. Dat is tevens de ruststand. Na rust gaan weer verder met mooi en hoef combinatie voetbal. De kansen zijn weer over een weer en Lucas zorgt ervoor dat we niet op achterstand komen. Na een goede kans krijgen we weer een corner. Ryan schiet die laag in. Afvallende bal voor Stijn en die paast de bal weer naar Ryan. Ryan geeft hoog voor en Todd kopt in 1-2. Vlak voor tijd en botsing tussen Tom en een tegenstander en helaas moet Tom gewisseld worden voor Ryan. Sepp neemt de vrije trap die wij kregen voor die botsing en de afvallende bal is voor Ryan die net weer in het veld staat een schiet de bal beheerst buiten bereik van de keeper in het goal 1-3. Gelukkig weten we daarna de wedstrijd professioneel uit te spelen. Mooie prestatie van het team.

 

08-04-2017      

SV LEIDSCHENVEEN JO9-3 - RKDEO J09-3   

1-3    

Trainer Koos neemt vandaag tijdens de laatste uitwedstrijd van de JO9-3 in de huidige competitie, tegen sv Leidschenveen, de coaching op zich. Trainer Stephan valt in bij de JO13-3. Na een pittige warming-up begint RKDEO aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten van de 1e helft zijn duidelijk voor RKDEO. Echt grote kansen zijn er nog niet geweest maar sv Leidschenveen heeft niets in te brengen. Persoonlijke duels worden gewonnen door RKDEO. Achterin staat het met keeper Benjamin, Keano, Jazz en Dean B goed net als voorin met Dean S, Kyan en Mohammed. Tycho en Darren staan te popelen om in te vallen. Na een goede onderschepping kan Dean B. beginnen aan een solo richting het doel van de tegenstander. Hij passeert maar liefst 3 tegenstanders maar hoort de volledig vrijstaande midvoor Kyan niet roepen om de bal. Na nog een tegenstander uit te hebben gespeeld krijgt Dean B. de kans om een schot af te vuren. Wat een goed schot, zeg! De keeper heeft er zoveel moeite mee dat hij de bal alleen maar tegen kan houden. Kyan is er vervolgens als de kippen bij. Hij speelt de keeper vervolgens mooi uit en scoort! Het staat 0-1 voor RKDEO! Gezien het goede voetbal dat RKDEO de laatste wedstrijden laat zien, verwachten de supporters en de leiding van de JO9-3 een spektakel gezien de verdiende voorsprong. Helaas is dat vandaag niet zo. Na het doelpunt lijkt de JO9-3 het allemaal wel best te vinden, sv Leidschenveen komt vaker aan de bal en kan met de snelle aanvallers voor steeds meer gevaar zorgen voor het doel van RKDEO. Diep in blessure tijd van de 1e helft scoort de tegenstander dan ook de 1-1 waarna de scheidsrechter direct afsluit voor de rust. Tijdens de rust probeert trainer Koos de spelers op te peppen en wat actiever de 2e helft in te laten gaan. Helaas met weinig effect op de spelers. Het zit er vandaag niet in. Alles wat er afgelopen weken/maanden op de trainingen is geleerd, gaat in de 2e helft mis. Als dan ook de inzet en de wil om voor elkaar te knokken er niet is, geef je de wedstrijd wel heel makkelijk uit handen. Sv Leidschenveen maakt hier dankbaar gebruik van en loopt uit naar 4-1. Een wedstrijd om heel snel te vergeten. Aankomende weken weer lekker hard trainen om de laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen Wilhelmus goed af te kunnen sluiten. 

 

08-04-2017      

RKDEO J011-13 - GRAAF WILLEM II VAC JO11-7   

1-3    

Na een lekkere trainingsweek was vandaag de beurt voor de thuiswedstrijd tegen GR. WII VAC JO11-7. De oefeningen in techniek, positiespel en afwerken worden steeds beter uitgevoerd door de jongens en dat zien we ook terug op het veld. We begonnen vandaag weer in het nieuwe systeem 1-2-3-1. Armaan was gelukkig weer volledig hersteld. Helaas moesten we het linkerbeen van Rik, en de splijtende dieptepass van Collin missen vanwege respectievelijk een familieweekend en hoge koorts. Beterschap, Collin! Ook de moeder van Joris moest onder het mes, Mariska ook beterschap! Zijn dit slechte voortekens?

 

Mauricio en Cyrille begonnen achterin. Koen, Joris en Sam op het middenveld en Roy in de spits. Tegen Den Hoorn stonden we binnen 8 minuten 3-0 achter. De opdracht van vandaag was fel te beginnen. Het spel ging de eerste minuten heen en weer. RKDEO was toch nog niet helemaal wakker. In de 7 minuut komt makkelijk op GR. WII VAC JO11-7 op 0-1. De ruimte tussen de verdedigers en het middenveld is soms te groot. RKDEO gaat gelukkig wel verder met voetballen en wordt langzaam beter. Schoten van Joris en Roy zijn onze eerste kansen. Roy speelt een puike wedstrijd ondanks dat het niet goed gaat met zijn oma. Goed gedaan, Roy! RKDEO zet veel druk en GR. WII VAC JO11-7 heeft het moeilijk, maar kan dan in de 19de minuut een counter toch 0-2 maken. Dan gaat RKDEO los, mooie aanvallen, passes van Sam, Cyrille, Koen en sprintjes van Brian. Iedereen werkt keihard. GR. WII VAC JO11-7 komt er niet meer aan te pas. Vrije trap na weer een overtreding op Roy, de enige manier om hem te stoppen. Sam legt aan lopje over de keeper, en de vraag is of de gel van Brian heeft gescoord. Maakt niet uit een verdiende aansluitingstreffer. 1-2. RKDEO gaat door en het voetbal is echt mooi om te zien, ouders en management staat te genieten. Maar de gelijkmaker valt niet. Rust.

 

RKDEO start zoals het was gestopt. GR. WII VAC JO11-7 heeft het echt moeilijk terwijl het toch meeste tweedejaars zijn. RKDEO krijgt veel kansen. Joris, Roy, Sam, Brian zijn telkens dichtbij. Maar die laatste bal wil telkens niet lukken. En waar de 2-2 uitblijft scoort de tegenstander. GR. WII VAC JO11-7 komt over links en weet via een individuele actie de 1-3 te scoren in de 39ste minuut. Dat lijkt de nekslag. RKDEO begint moe te worden van 20 minuten Hollandse-school pressievoetbal. Hier en daar nog een kansje, maar GR. WII VAC JO11-7 komt er ook nog uit en scoort bijna nog de 1-4 uit een afgefloten hoekschop. De wedstrijd stond overigens onder de foutloze leiding van de heer Veldhuis waarvoor onze dank! Ook Joyce bedankt voor het halen van de limonade! Eindstand 1-3 en de berusting.

 

Jongens, jullie hebben wederom goed gevoetbald en veel inzet getoond. Daar moeten we tevreden mee zijn. Zolang we dit blijven doen, gaan de resultaten echt een keer komen. We bieden prima weerstand in de 6de klasse met toch voornamelijk tweedejaars spelers. Dan staan jullie jonge eerstejaars en sommigen zelfs nog F-spelers toch behoorlijk hun mannetje. Volgend jaar gaan we daar van profiteren. Deze week geen training en woensdag hebben we een inhaalwedstrijd tegen BMT.  

 

Tot woensdag!

Luc en Alex Management RKDEO JO11-13    

 

01-04-2017    

RKDEO J09-3 - DHC JO9-2                        

4-4    

Nadat RKDEO JO9-3 in de kleedkamer uitgebreid de verjaardag van keeper Benjamin heeft gevierd, begint de voorbespreking op de wedstrijd tegen DHC. Vandaag aandacht voor het verdedigen en het nemen van hoekschoppen. Daarna begint de JO9-3 geconcentreerd aan de warming-up. Passes komen goed aan en ook bij het inschieten van Benjamin worden al mooie doelpunten gemaakt. Van tegenstander DHC weten we dat de spelers niet heel groot zijn maar wel fysiek sterk, weer een mooie krachtmeting om te zien waar het 1e jaars JO9- selectieteam van RKDEO staat. Al vroeg in de wedstrijd blijkt dat RKDEO toch nog niet helemaal geconcentreerd is. DHC kan makkelijk overspelen zonder dat de JO9-3 er aan te pas komt. Na een mislukte pass kan de aanvaller van DHC de bal zo over nemen en de 0-1 scoren. Een kleine domper maar RKDEO is wel wakker geschud. De opbouw begint zoals zo vaak bij keeper Benjamin, die met mooie passes strooit naar zijn medespelers. Dat dit af en toe misgaat doordat er een tegenstander in de weg staat, kan gebeuren. Wat ook steeds beter gaat, is dat RKDEO steeds vaker de voetballende oplossing zoekt en vindt en hierdoor balbezit houdt. Maar ook dit gaat wel eens mis door een communicatiefoutje en hieruit kan DHC vandaag makkelijk de 0-2 scoren. Vette pech maar niets aan de hand. RKDEO gooit er voetballend een schepje bovenop en je ziet dan ze dan in de wedstrijd groeien. Passes komen weer goed aan, verdediging staat goed en er volgen mooie aanvallen. In de laatste paar minuten van de 1e helft krijgt rechtsvoor Jazz de bal en loopt goed door richting de achterlijn van de tegenstander. Hij ziet dat midvoor Keano is meegelopen en speelt hem goed aan. Keano maakt dit buitenkansje goed af! Ruststand is 1-2. Vaak zien we in de huidige competitie dat de JO9-3 moeite heeft om het goede spel van de 1e helft ook in de 2e helft vast te houden. Vandaag dus niet! RKDEO speelt goed voetbal en dat wordt al na een paar minuten beloont. Dean B. krijgt de bal aangespeeld en loopt door naar de keeper van DHC. Dean speelt de bal net te ver voor hem uit en tikte de bal tegen de keeper aan. Dean krijgt de bal via de kluts terug, neemt de bal goed aan en ziet de meegelopen Dean S., speelt hem aan en Dean S. scoort de 2-2. Wat een goed begin van de 2e helft. DHC is op dat moment de draad even kwijt, de JO9-3 blijft lekker voetballen en bouwt aan de één na de andere mooie aanval, verdedigend staat het goed waardoor de verdedigers de aanvallers kunnen meehelpen bij het opzetten van de vele aanvallen. Na weer een goede aanval kan DHC de bal alleen over de eigen achterlijn schieten. Rechtsvoor Darren neemt de hoekschop, geeft de bal strak voor en de bal gaat via Keano in het doel, het staat 3-2 voor RKDEO! Kort daarna neem Darren weer een hoekschop. Rechtsachter Kyan loopt goed in en scoort zo de 4-2, wat een lekkere 2e helft van RKDEO. Naarmate de 2e helft vordert nemen de krachten van de JO9-3 wat af. Hierdoor kan DHC terug in de wedstrijd komen, zeker als DHC ook het spel wat fysieker gaat spelen. In de laatste paar minuten kan DHC dan ook de aansluitingstreffer maken nadat de aanvaller goed doorgaat en RKDEO hier niet veel tegenover kan stellen. Met nog een paar minuten te gaan is de spanning onverwachts terug in de wedstrijd. De laatste minuut is aangebroken. Een aanval van DHC, de aanvaller loopt door maar speelt de bal te ver voor zich uit, om dit te herstellen gaat hij hard door op Tycho. Scheidsrechter Marc ziet er helaas geen overtreding in. De bal komt bij een andere aanvaller van DHC die ineens uithaalt en Benjamin kansloos laat, 4-4. Dat is ook de eindstand. Bijna had RKDEO deze wedstrijd gewonnen, wat ook verdiend had geweest. Zo zie je dat de wedstrijd nog net even te lang duurt maar het vertoonde spel van de JO9-3 was weer prima! De penaltyronde wordt door doelpunten van Darren, Keano en Benjamin gewonnen met 3-2!

 

01-04-2017   

RKDEO J09-2 - SCHEVENINGEN JO9-2                     

7-2    

Vandaag verzamelen wij om 8.45 uur om weer een leuke wedstrijd te spelen en vandaag spelen wij tegen Scheveningen die in de stand onderaan staan en wij zelf als 2de in de ranglijst. Dus op papier moet het te doen zijn en dat was in de kleedkamer al bij sommige spelers te merken want ook zij kijken naar de stand :) 
Leider Duwan is er vandaag niet bij maar Marc is aanwezig en Marina neemt Duwan zijn taken over. In de kleedkamer probeert Marina de spelers al scherp te krijgen en dit lukt aardig en met het nodige fanatisme gaan wij ons klaar maken in de kooi van RKDEO. Dit gaat goed iedereen is scherp en met de nodige afspraken en na de geweldige Yell starten wij om 9.30 uur de wedstrijd. Er wordt lekker gevoetbald we gunnen elkaar de bal en al snel komt Stijn goed voor het doel en kan inschieten 1-0. Ook Koen weet hier aan mee te werken en schiet de 2-0 binnen. Dan krijgt Scheveningen in balbezit en de snelle spits schiet knap in. Dan weet Aimane een prachtige corner goed voor het doel te schieten en Paco kopt prachtig in. Wat een mooi doelpunt zeg 3-1. Daarna lijkt het wel of RKDEO steeds meer gaat snappen hoe voetbal in elkaar zit en het samenspel is dan ook knap want Brent schiet Daisy in en passt door op Koen en krijgt de bal bij Stijn en kan de 4-1 inschieten! Dan wordt Semih van de zijkant gecoacht om als keeper wat verder uit zijn doel te komen en hier maakt Scheveningen goed gebruik van en kan de 4-2 inschieten. Wat zitten wij lekker in de wedstrijd. Meerdere mogelijkheden maar de bal komt bij Daisy en maakt deze met haar linker been goed af 6-2. Dan nog een mooie opbouw vanaf de keeper Semih die de bal naar Daisy schiet en door naar Stijn en jah hij weet zijn 3de doelpunt te scoren. Dan sluit Aimane het af door goed in de bal te komen waardoor de keeper net te laat is en Aimane schiet de bal in 7-2 is de einduitslag wat een leuke wedstrijd. 
De penalty's na de wedstrijd worden ingeschoten door Daisy, Aimane, Arryn, Koen en Semih de andere missen maar ook dat geeft helemaal niks na zo'n leuke wedstrijd. 
Trots op onze F2 toppertjes!

 

01-04-2017   

RKDEO J09-1 - SV NOOTDORP JO9-1                      

9-2    

De Nootdorpse derby staat op het programma en ook dit leeft bij de spelers want klasgenootjes/vriendjes van school zijn ineens onze rivalen omdat wij tegenover elkaar staan op het veld. Er wordt tegen elkaar al gezegd wij maken jullie in en bij verlies kruipend naar huis hahahahaha.... heerlijk om te horen de onderlinge strijd! De wedstrijd start om 11.30 uur en de scheids fluit. Het begin van de wedstrijd is het van beide kanten kijken wie wat kan en wil doen maar dit zorgt er ook voor dat RKDEO niet zo lekker met de wedstrijd start al krijgt Todd nog een snelle kans uit een goede opbouw van Lucas die de bal op Tom gooit en speelt Todd aan maar raakt net de paal en bal gaat naast. SV Nootdorp start fanatiek en hun fantastische spits Kevin weet de 0-1 te scoren. Daardoor stijgt het zelfvertrouwen ook bij SV Nootdorp en er wordt goed gespeeld en ook de 0-2 wordt goed ingeschoten. Ryan weet een antwoord op de nederlaag en schiet knap de 1-2 in en dit is ook voor het team een lekker puntje. Het spel krijgt meer beleving bij RKDEO en er wordt leuk gevoetbald. Todd speelt Tom in en weet de 2-2 goed in te schieten. Dan is het rust en Dennis en Marina nemen nog even door wat er goed gaat en wat er echt beter moet. Gelukkig weet iedereen daar een goed antwoord op te geven dus met het volle vertrouwen gaan wij de 2de helft starten. Wij hebben niet lang nodig en de voorsprong 3-2 wordt goed ingeschoten door Tom. Dan speelt Sepp de bal goed in en via Tom komt de bal bij Todd die in kan schieten 4-2. Het lijkt te zijn gebeurd het vertrouwen is weer aan RKDEO zijde en Sepp krijgt de bal met een goede pass bij Tom en schiet laag hard in 5-2 en ook de 6-2 ligt op Tom zijn voetbalschoen. Helaas moet Sepp het veld geblesseerd verlaten en Ryan die ook met zijn blessure zijn minuten gemaakt heeft zorgt ervoor dat wij Tom niet kunnen wisselen maar Tom knokt door. Het spel is gespeeld Mounir krijgt met een knap schot de bal bij de keepster die helaas niet de bal goed kan vastpakken en door haar benen de bal laat glippen 7-2. Tom maakt de 8-2 en dan nog een prachtige corner van Thijs die bij Morris terecht komt en met een hard schot de 9-2 in schiet. Het is een super uitslag maar jullie kunnen trots zijn. Het is een onderlinge Nootdorpse strijd en eerlijk is eerlijk wij hebben daar in de 1ste helft zeker wat van gemerkt. Trots op jullie mannetjes.
Penalty"s worden gescoord door Mounir, Sepp, Stijn, Todd, Tom en de anderen missen maar ook dat is na zo'n wedstrijd het minst belangrijk! Super trots op jullie!

 

25-03-2017   

RKDEO J09-3 - SEV JO9-1                      

3-7    

Na de midweekse oefenwedstrijd tegen de JO9-2 van RKDEO (2-5 verlies maar wel met goed voetbal) stuit de JO9-3 vandaag op koploper SEV JO9-1. Het is de 4e keer dat er gespeeld wordt tegen dit 2e jaars team. De laatste wedstrijd haalde RKDEO een mooi gelijkspel uit het vuur. Benieuwd wat de wedstrijd van vandaag gaat brengen. Eén ding is vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk, dit gaat een hele moeilijke wedstrijd worden. SEV speelt nog niet zo heel erg verzorgd voetbal maar dit compenseren ze met een goede werklust en fysieke kracht. Voorin hebben ze een paar snelle aanvallers. Eén daarvan weet al vroeg in de wedstrijd de 0-1 te maken doordat RKDEO wat onder de indruk is van de fysieke kracht van de spelers van SEV en daardoor nog niet goed de duels in durft te gaan. Na dit tegendoelpunt zien we steeds vaker mooi verzorgd voetbal van RKDEO. Linksachter Mohammed en linksvoor Darren spelen goed samen en zorgen er samen voor dat de aanvallen vanaf links van RKDEO steeds beter verlopen. Midvoor Dean B. heeft een paar goeie acties in huis en is goed aanspeelbaar. Op rechts gaat naar mate de wedstrijd vordert met rechtsachter Jazz en rechtsvoor Kyan de samenwerking ook steeds beter. Midachter Keano is goed tegen het fysieke spel van SEV bestand en zorgt er vaak voor dat de aanvallers van de tegenstanders er niet doorheen komen. En anders is daar altijd weer keeper Benjamin die zich met volle overgave op iedere bal stort als de tegenstander er doorheen komt. Net op het moment dat de JO9-3 begint te denken dat er misschien wel een doelpuntje in zit, scoort SEV de 0-2 en 0-3. Jammer maar het is niet anders. SEV is gewoon, letterlijk, een maatje te groot en spelen te fysiek om er nog een mooie wedstrijd van te kunnen maken. Zoals al gezegd laat RKDEO zich niet gek maken door de achterstand en blijft het het eigen verzorgende spel spelen. En als je je eigen spel speelt, zie je dat de kansen vanzelf ook komen. Met een heerlijk afstandsschot, waar nog een voet van de tegenstander tussen zat, scoort Dean S. de 1-3, wat ook de ruststand is. Na de pauze begint de JO9-3 vol goede moed aan de 2e helft maar al snel blijkt dat er aan deze wedstrijd geen eer te behalen valt voor RKDEO, of het moet het goede voetbal van deze jonge groep spelers zijn! Want voetballen kunnen ze, dat hebben ze al eerder laten zien in deze competitie. Wat te denken van de gretigheid van Kyan die zich als kleinste op het veld niets aantrekt van de grote tegenstanders en met zijn chocolade been een pass geeft op Dean B.  zodat hij door kan lopen naar de keeper en beheerst een doelpunt scoort? En wat gebeurt er als midachter Keano mee opkomt naar voren? Hij krijgt de bal aangespeeld van Mohammed, speelt zijn directe tegenstander uit met een mooie schijnbeweging en haalt verwoestend uit, de bal zeilt over alle tegenstanders heen, wat op zich al knap is, en gaat strak de kruising in! Misschien wel hét doelpunt van dit seizoen! De einduitslag van deze wedstrijd is 3-7, verdiend verloren, maar mooi om te zien dat er steeds vaker een hecht team staat dat elkaar helpt, samenspeelt, verdedigt en, steeds vaker, als een collectief aanvalt. Tuurlijk gaat de ontwikkeling van een 1e jaars JO9- team met pieken en dalen maar de dalen worden steeds ondieper en de pieken steeds hoger. Dat is zoals voetbal hoort te zijn. De penaltyronde wordt gewonnen door……. RKDEO! Door mooie strafschoppen van Dean S, Dean B., Jazz, Kyan (bal in de kruising) en Benjamin wordt deze ronde gewonnen.

 

25-03-2017    

RKDEO J11-13 - VITESSE DELFT JO11-3         

4-3    

In het weekend dat de lente is begonnen en we terug gaan naar de zomertijd mocht RKDEO JO-11-13 tegen Vitesse Delft JO11-3. Vitesse Delft staat op de laatste plaats , maar er zijn geen slechte teams in de groep. Uit was het ook erg spannend, waar we een 0-3 voorsprong langzaam zagen slinken tot een nipte overwinning van 3-4. Na de mentale vermoeidheid tegen DHL wilde het management de jongens verfrissen met een nieuwe tactiek. 1-2-3-1 is wat aanvallender met 3 middenvelders en maar twee verdedigers, maar geeft ook veel druk op de bal. We hadden het donderdag geoefend en de jongens durfden het wel aan. Armaan en Rik waren afwezig, gelukkig staken Koen en Joris weer hun hand op voor een helft te keepen. Heel erg VET!

Eerste helft met Koen op het doel, Mauricio en Joris achterin, Brian, Collin, Cyrille op het middenveld en Roy in de spits. We speelden op het nette veld 5 met een fris lentezonnetje erop. Heerlijk voetbalweer. RKDEO ging goed van start. Met meer jongens naar voren had Vitesse Delft het moeilijk om te voetballen. RKDEO had veel balbezit en kreeg kansen. Roy wist na een mooie actie de 1-0 te maken. We gingen zo door en kregen veel kansen en hoekschoppen. Het eerste kwartier kwam Vitesse Delft er amper uit. RKDEO deed zichzelf te kort door niet te scoren. Brian en Sam waren dichtbij, maar geen doelpunt. We zaten dun in de wissels en ons middenveld werd moe. Door minder druk op de bal kwam Vitesse Delft meer in de wedstrijd. Na enkele kansen scoorde Vitesse Delft de 1-1. Als door een bij gestoken ging RKDEO weer voetballen en in dezelfde minuut scoorde Roy de 2-1. Dat was ook de ruststand.

De jongens waren vandaag veel positief aan het coachen. Goed zo! We moeten dat meer doen ook om te elkaar helpen. Zeggen waar je staat, als je de bal wilt en wie welke tegenstander verdedigd. De tweede helft ging van start. Vitesse Delft had de eerste 5 minuten, toen kreeg RKDEO weer een beetje grip. In de eerste helft waren we te lief voor het doel. Nu gingen we meer schieten en Sam maakte een mooi afstandsschot met een boog over de keeper die ver uit het doel stond. 3-1! Vitesse Delft bleef het proberen en kreeg kansen. Uit een bal op de paal kwam een counter van RKDEO en Roy maakte de 4-1. De wedstrijd leek beslist. Toen werd RKDEO moe en de organisatie was even weg. Het werd een beetje lichte paniek met ballen alle kanten op. Vitesse Delft werd sterker en schoot de 4-2 en 4-3 erin. RKDEO leek weer een beetje te kalmeren en wist de wedstrijd uiteindelijk winnend af te sluiten: 4-3.

Ondanks het spannende einde was dit een terechte overwinning. In de eerste helft verdiende we een grote voorsprong, die we dan in de tweede helft bereiken, maar dan bijna nog weg geven. Hier had de trainer ook beter kunnen nadenken. Bij de volgende 4-1 zetten we een verdediger erbij en gaan we de voorsprong verdedigen. Voor een eerste wedstrijd met een nieuwe tactiek ging het al heel goed. Nu trainen op het langer volhouden. Gefeliciteerd met de 3 punten en met een voorlopige 5de plaats.

Tot dinsdag!

Luc en Alex

Management RKDEO JO11-13    

 

18-03-2017    

RKDEO JO9-1 - ALPHENSE BOYS JO9-1        

2-3    

Vandaag de revanche want de uitwedstrijd werd door ons met grote cijfers verloren en miste wij Sepp omdat hij ziek was. Alphense Boys staat op een mooie tweede plaats in de hoofdklasse stand dus theoretisch weten wij ook dat het lastig zal worden. Marina probeert in de kleedkamer de jongens te motiveren om het Alphense Boys deze wedstrijd in ieder geval lastig zat zullen maken. Leider Akim vervangt vandaag leider/trainer Dennis en de warming up beloofd wat ...!! Onze scheids roept de teams bij elkaar en na de Yell van beide teams start de wedstrijd. Vanaf de eerste seconde zitten wij goed in de wedstrijd. Goede passes, leuk samenspel en er wordt hard gewerkt. Alphense Boys heeft de wind mee en krijgen ook meerdere kansjes om te kunnen scoren. Bal gaat naast, over of onze topkeeper Lucas red. Toch weten wij de stand niet op 0-0 te houden en de 0-1 wordt gescoord. De moed zit er aan onze kant zeker in en we blijven vechten en door een eigen doelpunt komt de stand op 1-1. Dan komt Lucas 1 op 1 met een speler van Alphense Boys en die weet netjes laag langs Lucas de bal in te schieten 1-2. Het is een leuke spannende wedstrijd en als het een keer zou kunnen lukken om Alphense Boys te verslaan zou het vandaag te doen zijn. Ryan moet het veld verlaten want heeft een blessure en kan niet verder spelen dus alle jongens moeten een tandje erbij de tweede helft. Het kan vandaag zijn de woorden van de coaches en met deze flow gaan wij de tweede helft in. Het lukt Mounir om de 2-2 te scoren en we knokken voor de overwinning. Helaas lukt het ons niet want via een cornerbal komt de bal wat rommelig bij het doelgebied en via de borst van Tom rolt de bal het doel in 2-3 is de uitslag maar eerlijk is eerlijk 1 punt hadden wij zeker verdiend. Het was een super leuke wedstrijd en van beide kanten spannend!
De enige penalty na de wedstrijd werd geraakt door Morris, de rest schoot over, naast!)

 

18-03-2017   

DHL JO11-4 - RKDEO JO11-13                    

5-1    

Vandaag stond de wedstrijd tegen DHL op het programma, thuis gewonnen met 4-3 ,maar DHL draait prima de laatste weken dus dat zou best eens een pittige pot kunnen worden, wij draaien echter ook goed de laatste weken.

Armaan deze week afwezig ,dus Koen en Joris zouden gaan keepen.
Lekker weer om te voetballen dus starten maar.
Begin van de wedstrijd ging best gelijk op, maar je zag langzaamaan dat we dit keer wat last hadden van het fysieke spel , waar we dachten dat juist achter ons te hebben gelaten, waren de jongens toch wat onder de indruk van het “groter”zijn en dan gaat het lastig worden. Mauricio werkt een paar keer prima de bal weg achterin en ging er ook lekker in ,maar kreeg dan ook nog ff een tikkie mee.
Het was hard werken en bij een aanval van DHL hield Rik even in en loopt van de bal af ipv de bal een knal te geven waarbij Collin uiteindelijk dacht de bal terug te spelen en zo heel beheerst de bal achter zijn eigen doelman schoof….. we moeten dus echt de duels aangaan jongens anders wordt het echt een lastig verhaal ,zeker tegen grote jongens. Collin was even ontroostbaar, maar kan gebeuren Collin en technisch was het een uitstekende goal……..
1-0 voor DHL  en we moesten proberen terug te komen in de wedstrijd.
Het ging echter vandaag allemaal niet zo lekker, we liepen elkaar in de weg , posities waren soms ver te zoeken ,zeker in de 2e helft. Wel kregen we nog een kans via Roy met een prachtig schot …op de lat….jammer.
Wissel van keeper in de rust, Joris keepen en Koen voetballen.
Koen ,na een goeie helft  keepen was nog zoekende voorin en uiteindelijk maar achterin gezet op zijn vaste stek na een tip van Rik qua wisselbeleid ,goed meegedacht Rik.
Tja wat kunnen we zeggen over de 2e helft, het was eigenlijk een tijd geleden dat het niet zo best was hoor.
Op kansen op de lat en paal  en een scheidsrechter die vindt dat een bal aanraken met 2 handen geen hands is waar aan de zijkant maar om gelachen werd na (scheids deed het verder prima hoor) stond er geen team. Cyrille en Brian probeerden nog door hard te werken het tij te keren, waarbij zelfs Cyrille zich af en toe fysiek opzij liet zetten(maken we niet vaak mee),maar het ging niet vandaag. Voorin kregen we wel kansjes maar doen we er te lang over om te schieten of over te spelen en achterin werd niet of nauwelijks ingegrepen en mogen we dankbaar zijn dat Joris er heel veel heeft uitgehouden.
Sam liep nog een paar keer prima weg ,maar vizier ook niet helemaal op scherp, Collin ook nog een kans.
Roy was humeurig en dat werkt dan ook door op het team, hij werd dan ook gewisseld om even af te koelen bij zijn vader, daar moet je echt een stap gaan maken Roy . Ipv die had moeten zitten kan je ook zeggen ,”goed gedaan, volgende keer gaat ie erin”. Komt heel anders over. Positief blijven.
Na de afkoeling was er niets meer aan de hand en maakte Roy een prachtige eretreffer, zo kan het ook!!.
We hebben een  lastige poule met veel 2e jaars dus we moeten elke week weer aan de bak als team en dat hebben we vandaag gemist, verliezen hoort er toch echt bij ,maar wel elkaar steunen en met opgeheven hoofd het veld af.Kan gebeuren, volgende week nieuwe kans tegen Vitesse Delft en 
Fijn weekend.

Alex en Luc Rkdeo jo 11-13

 

11-03-2017    

RKDEO JO9-1 - WILHELMUS JO9-1        

0-5    

Vandaag spelen wij tegen de toppers van Wilhelmus zij staan ongeslagen bovenaan in onze Hoofdklasse. Wat wij dan ook willen doen is het Wilhelmus zo moeilijk mogen maken in de wedstrijd en dat lukt ons in de 1ste helft eigenlijk best goed. Ook krijgen wij de nodige kansen om te scoren maar deze kansen worden niet benut en dat zorgt ervoor dat wij hard moeten werken en samen moeten werken. Dit doen wij ook maar een doelpuntje zou wel prettig zijn. Wilhelmus lukt het wel om te scoren en dat zorgt voor vertrouwen en dat stralen zij uit. Wij verliezen met 0-5 deze wedstrijd maar waren de kansjes van onze kant er in de 1ste helft in gegaan dan had het een hele andere wedstrijd geworden want dan hadden wij het vertrouwen kunnen uitstralen dat het vandaag mogelijk was om bij Wilhelmus minimaal een punt te kunnen winnen. 
Helaas vandaag lukte het ons niet ondanks dat wij hard geknokt hebben. 
De penalty's worden er nog ingeschoten door Morris, Ryan, Mounir, Sepp, Tomm en Lucas!

 

11-03-2017    

RKDEO JO9-3 - ZOETERMEER JO9-2        

2-3    

De spelers van RKDEO JO9-3 staan vandaag voor de lastige taak om een zo goed mogelijk resultaat te behalen tegen de huidige koploper Zoetermeer JO9-2. De heenwedstrijd werd kansloos maar enigszins geflatteerd met 7-0 verloren. Hopelijk kan de JO9-3 vandaag laten zien wat voor een progressie ze hebben doorgemaakt in de laatste maanden en het dit Zoetermeer zo lastig mogelijk maken. Door de blessure van Darren is Lucas Vermeulen uit de JO9-4 vandaag zijn vervanger. RKDEO begint zeer goed aan de wedstrijd. In tegenstelling tot de eerste helft van vorige week tegen DWO is de inzet vandaag vanaf de eerste minuut geweldig. Zoetermeer wordt direct vastgezet op eigen helft en komt nauwelijks aan voetballen toe. Bij iedere poging een aanval op te zetten zit de JO9-3 er kort op. Duidelijk iets dat deze tegenstander niet gewend is en Zoetermeer weet zich dan ook even geen raad. Grote kansen voor RKDEO zijn er in het begin van de wedstrijd nog niet echt geweest maar mooier is, voor de tegenstander ook niet en die beschikt toch over een paar zeer goede en snelle aanvallers. Benjamin/Mohammed/Tycho/Kyan zorgen er voor dat deze aanvallers bijna geen doelpogingen kunnen ondernemen en dat de schotjes van Zoetermeer makkelijk kunnen worden tegengehouden door keeper Benjamin. Enige kleine puntje van kritiek is dat de opbouw van de JO9-3 wat minder goed verloopt. Benjamin probeert bij het opdribbelen zijn medespelers te bereiken maar doordat die blijven staan in plaats van naar de bal toe te lopen kan de tegenstander steeds vaker de bal onderscheppen, gelukkig blijft dit zonder gevolgen. Halverwege de 1e helft wordt RKDEO steeds beter. Er komen steeds meer kansen en de 1-0 hangt in de lucht. Een uitbal in het voordeel van de JO9-3 wordt slim snel genomen door Kyan. Hij ziet de vrijstaande midvoor Keano staan en goed hem zo goed aan dat Keano zo door kan lopen naar het doel van de tegenstander. Met een bekeken schuiver maakt hij de 1-0, een zeer verdiende voorsprong! Daarna blijft RKDEO lekker doorgaan waar het mee bezig was. De spelers vinden elkaar makkelijk en spelen goed over. Vanuit een achterbal komt de bal bij Mohammed, hij speelt de bal door naar Keano. Keano ziet linksvoor Lucas vrijstaan en passed de bal naar hem. Lucas behoudt goed het overzicht en passed de bal direct door naar Jazz. Jazz kan, net als Keano eerder in de wedstrijd, zonder een tegenstander in de rug opstomen naar het doel van Zoetermeer. Jazz heeft de hoek voor het uitkiezen en plaats de bal in de uiterste rechterhoek. Wat een schitterende aanval en goed afgerond door Jazz! Na de beste 1e helft van dit seizoen gaat RKDEO JO9-3 rusten met een zeer verdiende 2-0 voorsprong tegen de koploper. Na de terechte complimenten van trainer Stephan over de uitstekende 1e helft, worden de puntjes nog even op de i gezet voor de 2e helft en wordt er weer afgetrapt. Zoetermeer heeft duidelijk een donderspeech gekregen van de trainer en die heeft effect. RKDEO komt in de 2e helft minder aan de bal. Dit komt natuurlijk ook doordat de krachten steeds minder worden bij de JO9-3 door de uitstekende 1e helft. Al vroeg in de 2e helft kan Zoetermeer gemakkelijk een aanval opzetten doordat de spelers van RKDEO de ruimte tussen de achterhoede en voorhoede steeds groot laten. De tegenstander maakt hier goed gebruik van en bij een goede aanval kan RKDEO de bal niet goed wegwerken waardoor Zoetermeer de 2-1 kan maken. Hierna krijgt Zoetermeer nog een paar goede kansen via de snelle aanvallers maar Kyan, Dean B en Dean S. helpen elkaar goed in de verdediging. Na een hoekschop wordt de bal direct weer ingebracht door Zoetermeer. Door het vele aantal benen ziet Benjamin de bal niet en rolt de bal langs hem richting de doellijn. Gelukkig staat Dean B. er vlakbij en schiet hij de bal weg. Of het door het juichende publiek van Zoetermeer komt en dat de (verder uitstekend fluitende) scheidsrechter zich daardoor heeft laten leiden of dat hij de bal echt over de doellijn heeft zien rollen zullen we nooit weten maar de scheidsrechter fluit voor een doelpunt. Waar is de doellijntechnologie als je hem nodig hebt! Voor de 2e keer in de competitie (eerste keer was in de uitwedstrijd tegen Haagse Hout) krijgt RKDEO op deze manier een doelpunt tegen waar uiteraard de spelers van de JO9-3 het absoluut niet mee eens zijn. Helaas heeft de scheidsrechter altijd gelijk en zullen ze er nog een stapje bovenop moeten doen om nog een goed resultaat te behalen. Nadat Kyan achterin omver wordt gelopen besluit de scheidsrechter een opstuitbal te geven waar hij natuurlijk een vrije trap aan RKDEO had moeten geven. De bal komt daarna terecht bij de midachter van de tegenstander die de bal naar voren schiet. RKDEO kan niets doen aan deze hoge bal en omdat Benjamin nog wat ver uit zijn doel staat om wat aanwijzingen te geven, gaat de bal zo over hem heen. Tja, en dan sta je met 2-3 achter. Gewoon door pech en niets anders. Keano krijgt nog een moeilijke maar goede scoringskans maar zijn poging gaat net over het doel van de tegenstander. In de laatste minuten geven de RKDEO- spelers nog alles wat ze in zich hebben maar helaas, het blijft 2-3. De penaltyronde wordt met 5-3 gewonnen door de JO9-3. Doelpuntenmakers zijn Dean S, Kyan, Keano, Lucas en Benjamin. RKDEO JO9-3 heeft vandaag laten zien hoe goed ze vooruit zijn gegaan ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Zoetermeer. Als je de eerste wedstrijd verliest met 7-0 en je weet dit om te zetten in een onterechte 2-3 nederlaag in de 2e wedstrijd waarin je, zeker de 1e helft, de tegenstander overklast met zeer goed voetbal, doet de uitslag geen recht aan de wedstrijd. Ook in de 2e helft zijn jullie blijven voetballen en dat de tegenstander dan met 2 “lucky-goals” alsnog de wedstrijd wint, dan is dat pure pech. Er komen nog 4 competitiewedstrijden aan. Als de JO9-3 dan weer dit mooie voetbal kan laten zien, dan wordt het nog 4x genieten geblazen!

 

11-03-2017    

OLIVEO JO11-4 - RKDEO JO11-13          

3-3    

Vandaag moesten de jongens van RKDEO JO11-13 tegen de #2 OLIVEO. Thuis hadden we 9-1 op de broek gekregen met een aantal zeer mooie doelpunten van OLIVEO. We moesten aan de bak. De jongens hadden op de donderdagtraining een opstelling bedacht die het management beviel. Cyrille in de spits en Brian, Koen en Roy achterin. Met Rik en Collin op de vleugels begonnen we sterk. Het spel ging heen en weer, met hier en daar een speldenprikje. RKDEO stond goed en OLIVEO had moeite om er door te komen. RKDEO kreeg kleine kansjes, maar leek toch nog veel respect voor de tegenstander te hebben. In de 15de minuut scoorde OLIVEO 1-0. Sam speelde inmiddels in de spits en werd tijdens een solo hard getackeld. Sam nam zelf de vrije trap, een mooie harde trap en die werd door OLIVEO in eigen doel gekopt, 1-1. RKDEO bleef veel  respect houden voor de tegenstander. OLIVEO mocht vijf meter door het midden dribbelen en vrij inschieten. Even later viel ook de 3-1.

 

OLIVEO vierde bijna de overwinning al in de rust. Wij hadden een gesprek met elkaar. Roy gaf aan ongelukkig te zijn achterin en Joris wilde graag zijn plek overnemen. Nu dat is teamgeest! We bespraken of we beter konden gaan douchen of dat we de tweede helft echt gingen voetballen. De jongens mogen best meer in zichzelf geloven, voetballen kunnen ze. We gingen van start. Langzaam stonden de jongens op en werden mannen. Het geloof kwam er en we drukte OLIVEO terug. Mooie combinaties van Rik en Cyrille en Collin bleef met mooie passes strooien. Weer een aanval met combinatie, Cyrille komt voor het doel en scoort! 3-2! RKDEO kreeg grip op de wedstrijd maar OLIVEO bleef gevaarlijk counteren. Armaan is veel beter gaan meevoetballen en komt veel uit zijn doel. Hij wordt ook gezocht door de verdedigers in de opbouw. Mooi om te zien. Koen, Brian en Mauricio bleven veel nuttig werk doen achterin. Telkens zat er een been tussen en werd de bal weggewerkt. Steeds vaker viel de bal goed en Roy was er op links voorbij alleen af op de keeper. OLIVEO trok aan de handrem, hier zou je bij de senioren rood voor krijgen. De wedstrijd was duidelijk aan het kantelen en RKDEO verdiende meer. Sam nam weer de vrije trap, maar die werd gestopt. Even later ging hij op  een dieptepass alleen af op de keeper en Sam schoot koelbloedig de 3-3 binnen. Dik verdiend! We gingen door, het was goed voor OLIVEO dat het tijd was.

 

Jongens jullie hebben vandaag keihard gewerkt. Mooi om te zien dat als het zelfvertrouwen komt we gewoon OLIVEO in de tweede helft op de rug dwingen. Deze wedstrijd is het bewijs van de vooruitgang die we toch weer dit seizoen hebben geboekt. Lekker zo door gaan met voetballen en hou het vertrouwen in jezelf dan kunnen we elke tegenstander aan. Tot dinsdag! En morgen nog even meelopen met RKDEO 1!                   

Luc enAlex Management RKDEO JO-11 13

 

04-03-2017

RKDEO JO9-3 - DWO JO9-2          

2-5  

Voetballen tijdens een vakantie betekent meestal het inzetten van spelers uit andere teams om het gemis van vakantievierders op te vangen. De JO9-3 heeft vandaag 7 spelers beschikbaar, Tycho en Jazz genieten van een vakantieweekje. Dit houdt in dat vanuit de JO9-4 Oualid en Xavi mee doen bij de JO9-3 waar Kyan is ingevallen bij de JO9-4. Mooie wisselwerking tussen de hoogste 1e jaars JO9- teams. Dan de wedstrijd tegen DWO. De eerste wedstrijd eindigde na een 0-3 voorsprong voor RKDEO in een 3-3 gelijkspel, DWO is dus een team met karakter en RKDEO is dus gewaarschuwd. De warming-up loopt door het gemis van de 3 onderweg zijnde spelers Oualid, Xavi en Kyan wat rommelig en dat heeft zijn invloed op de spelers. DWO zet RKDEO direct onder druk. De JO9-3 probeert te voetballen maar het lukt niet in deze fase. Na 3 minuten is ook Kyan weer terug op RKDEO na de wedstrijd met de JO9-4 en sprint direct het veld in om als 7e speler zijn team te helpen in deze wedstrijd. Ook als compleet team is de JO9-3 niet opgewassen tegen dit sterke 2e jaars team van DWO. Fysiek is RKDEO de mindere en ook de werklust ontbreekt nog bij de spelers. DWO heeft een paar grote spelers met een goed schot in de benen. Deze spelers kunnen dus ook van afstand op doel schieten en als RKDEO dit dan ook laat gebeuren door ze niet aan te vallen, wordt het lastig om een goed resultaat neer te zetten vandaag. De tegenstander maakt hier gebruik van en kan zo in de 1e helft 3 doelpunten maken. Uit één van de spaarzame aanvallen van de JO9-3 krijgt Kyan de bal aangespeeld van Mohammed maar Kyan staat met zijn rug naar het doel. Als hij zich heeft omgedraaid en naar het doel wil opstomen is de grote keeper van DWO al onderweg en kan nog net de bal van Kyan blokkeren. Jammer maar wel een goede aanval van RKDEO. RKDEO gaat de rust in met een terechte 0-3 achterstand.Trainer Koos legt de spelers tijdens de rust uit wat goed gaat, wat beter kan en dat hij de werklust terug wil zien bij de spelers. De uitleg van Koos wordt prima opgepakt door de JO9-3. Tuurlijk gaat er nog wel eens een pass verkeerd maar er wordt beter gevoetbald dan in de 1e helft. De inzet is beter, overspelen gaat beter, alles wat in de 1e helft minder goed ging, gaat in de 2e helft wat beter. Dean B. krijgt een paar goede kansen en schiet hard op doel maar dan gaat de bal net naast of tegen de keeper. Een doelpunt zou toch wel leuk en verdiend zijn voor de JO9-3. Helaas zal je dan altijd zien dat de tegenstander dan scoort. Zo ook nu, DWO scoort de 0-4 doordat achterin de bal niet kan worden weggespeeld door de druk van de tegenstander. Toch komt RKDEO steeds beter in de wedstrijd. Achterin zorgen Oualid, Kyan en Darren ervoor dat de DWO- aanvallers het steeds moeilijker krijgen om een aanval op te zetten. Dean B. krijgt halverwege de 2e helft de bal aangespeeld van Mohammed, loopt richting doel van DWO en haalt hard uit. Prima schot en een verdiend doelpunt, 1-4! Kort daarna krijgt RKDEO toch weer een doelpunt tegen door weer een schot van afstand waar Benjamin niet bij kan. Ook Xavi krijgt nog een kans maar komt net kracht en snelheid te kort en schiet door de duwende tegenstander naast het doel, toch een goede actie! De laatste kans van de wedstrijd is voor Dean S. Hij krijgt de bal van Keano, speelt de bal net te ver voor zich uit maar gaat goed door waardoor hij de bal weer kan onderscheppen. Hij dribbelt met bal door richting de zijlijn en haalt ineens diagonaal uit. Dit had de keeper van DWO niet verwacht en hij kan er ook niet meer bij. Prima doelpunt en 2-5. Dit is ook de eindstand. Door de minder goede 1e helft heeft de JO9-3 deze wedstrijd verloren. De 2e helft ging het gelukkig een stuk beter. De volgende wedstrijd is tegen Zoetermeer, weer een lastige wedstrijd dus. Hopelijk kunnen de boys van JO9-3 dan de hele wedstrijd het goede spel van de 2e helft voortzetten. Oualid en Xavi, bedankt voor het invallen vandaag!

 

04-03-2017  

DSVP JO11-6 - RKDEO J11-13

1-3  

Het is voorjaarsvakantie maar de JO11-13 moest vandaag toch echt aan de bak tegen de nr3 DSVP.

Blijft toch altijd lastig in de vakantietijd qua bezetting en op vrijdag ook nog een afzegging van ons keepertje ,dan is er werk aan de winkel, waar zelfs Alex vanaf de zwarte piste tijdens een afdaling zich mee bemoeide en Linda appte dat ze desnoods zaterdagochtend wel terug zouden rijden……dat zegt wel iets over de betrokkenheid!!.
Gelukkig hebben we een heel goede band met team 12 van Chantal en zij regelde binnen 15 minuten 3 spelers waarbij Ron ook al aangaf dat Jayden ook graag mee wou doen, daar zijn we erg dankbaar voor en Wiebe gaf gisteren aan dat Hans wel wou keepen ook al keept hij niet altijd, fijn dat het zo is gegaan en Hans keepte alsof hij er al jaren in stond hoor.
1 dame erbij, Indy, en zij is geen onbekende van ons want zij heeft al meer meegedaan bij ons ,evenals Jayden. De 2 nieuwe invallers waren Theo en Hans, maar daar was niets van te zien, want het team nam ze gelijk op en tijdens de bespreking ook lekker aan het meedenken.

De wedstrijd dan: thuis hadden we eigenlijk heel raar verloren van dsvp, we stonden toen 1 minuut voor tijd voor, maar binnen een minuut met lege handen. DSVP is een ploeg in vorm en heeft aansluiting met de koploper ,dus we moesten aan de bak. We hadden afgesproken om er direct op te zitten ook al waren sommigen jongens wat groter en om vanuit achter proberen aan te sluiten naar de middenlijn. Net als tegen DHC de vorige wedstrijd ging rkdeo goed en geconcentreerd  van start en had ook overwicht, er werd prima overgespeeld en dsvp was zoekende. Collin krijgt in de 8e minuut de bal en hij wou later heel professioneel niet zeggen of het nou een pass was of schot maar de bal zat er wel in 0-1, zo gaat dat als je aanvoerder bent. Terechte voorsprong. DSVP kwam beter in zijn spel en had ook wel het betere  van het spel technisch gezien ,maar achterin stond het gewoon weer goed, Mauricio speelde weer een prima wedstrijd en liet zich niet gek maken door de hoeveelheid trucjes evenals Rik achterin, zat altijd wel een voetje tussen of ze hielden de tegenstander op afstand. Het blok beton Cyrille stond als een muur en af en toe eruit komend met een prima pass of solo actie. De schoten die kwamen van dsvp waren allemaal een prooi voor Hans die veel zelftrouwen had en zelfs in de rust vroeg of hij ff mee mocht naar voren met een corner…nou dat zouden we nog wel even bekijken….prachtig. Indy, Roy en Jayden sleurden voorin om het de verdediging zo moeilijk mogelijk te maken en kwamen met een rooie toeter de wissel in. Terwijl dsvp echt sterker was kwam rkdeo er uit met een gevaarlijke counter waarbij Roy zich losliep en met een ouderwetse punter de 0-2 binnen schoot.Dat was ook de ruststand.
 Na rust eigenlijk hetzelfde beeld , dsvp het overwicht en rkdeo hard aan t werk om eruit te komen. Niks opbouwen, Hans deed het prima met lange ballen naar voren en volgens mij hield Roy het overzicht met een prachtige pass op Jayden die op de keeper afliep….overzicht…..goaaaalll!!!. Prima uitgespeeld en dan genieten we altijd even van het mooie juichen van Jayden. DSVP was zojuist op 1-2 gekomen via een mooi afstandsschot over Hans heen en nu dus 1-3. Wedstrijd leek gespeeld, DSVP was nu wel geknakt en  Indy kreeg nog na een prachtige rush de kans op 1-4, Collin ook, maar we misten eigenlijk net even nog het laatste passje, ze waren ook best groot en snel achterin bij DSVP. U denkt…missen we nou niet een speler…..dat klopt en afgezien van een prima teamprestatie, want er was niks van te zien dat we een aangepast team hadden, was er 1 speler die voor mij de man vd wedstrijd was en dat was Theo. Indy zei het al….daar komt niemand voorbij. Ze had daar gelijk in, Theo was zo bepalend voor de wedstrijd. Een klein ventje, maar zoveel inzet, inzicht, loopvermogen naar voren en perfecte timing achterin………daar kwam dus niemand voorbij en af en toe een prachtige solo naar voren met een prima eindpass. Ook mooi dat hij aangaf dat het niet lukte om naar de middenlijn op te schuiven omdat de tegenstander dan alleen staat….meegegeven dat als hij naar voren loopt de tegenstander dan ook wel meeloopt  en ja hoor…..grote glimlach op zijn gezicht toen dat het echt werkte. Ook coachte hij om zich heen en dat was leuk om te zien. Goeie pot gespeeld Theo!! Ik wil de invallers en ouders nogmaals bedanken voor het meedoen en wat mij betreft voor herhaling vatbaar,top!! We hebben een prima wedstrijd gespeeld en leuk dat we ook weer eens  weten wat winnen is. 1-3 was de uitslag uiteindelijk.
Tot dinsdag op de training.
Alex en Luc Rkdeo JO 11-13

 

18-02-2017  

SV NOOTDORP JO9-2 - RKDEO JO9-3

1-1  

RKDEO JO9-3 begint vandaag de uitwedstrijd tegen sv Nootdorp JO9-2 in de volgende opstelling: Benjamin keeper, achterin staan Tycho/Jazz/Kyan, voorin Mohammed/Keano/Dean S. Darren begint als wissel en Dean B. heeft een blessure opgelopen waardoor hij niet inzetbaar is deze derby. De warming-up verloopt minder geconcentreerd dan anders. Bij het inschieten weet Benjamin bijna alle ballen tegen te houden of de spelers schieten de bal naast of over. Benjamin wint dus deze warming-up ronde. Om precies 8:30 uur fluit de jonge scheidsrechter van sv Nootdorp voor het begin van de wedstrijd. RKDEO begint goed aan de wedstrijd, al moet wel gezegd worden dat het niveau van de vorige wedstrijd tegen Haagse Hout niet gehaald wordt vandaag. Sv Nootdorp wordt gelijk in het begin van de wedstrijd vastgezet door de spelers van JO9-3.  De spelers proberen elkaar wel te vinden maar de pass is óf onzuiver óf er zit een (lang) been van de tegenstander tussen. Al combinerend probeert RKDEO richting het doel van de tegenstander te komen. Zo ook de keer dat Benjamin de bal meegeeft aan Keano, Keano vindt Mohammed. Mohammed ziet dat Dean S. nog volledig vrijstaat van de vorige aanval en speelt hem in de diepte aan. Dean S. kan zo doorlopen en rondt uitstekend af na deze mooie aanval, 0-1 voor RKDEO!!! Na het eerste doelpunt gaat de JO9-3 wat slordiger spelen, passes komen minder aan, posities worden minder gehouden en er wordt met minder inzet en felheid gevoetbald. Hierdoor kan sv Nootdorp terugkomen in de wedstrijd en krijgen zij ook enkele grote kansen op de gelijkmaker. Uit één van de aanvallen kan er door de tegenstander worden gescoord doordat er niet met volle overtuiging verdedigd wordt. Het staat 1-1 en dat is ook de ruststand. Na de rust is het spelbeeld eigenlijk hetzelfde als de 1e helft. Overspelen gaat soms wel maar vaak ook niet helemaal goed. het oogt allemaal wat slordig vandaag. Zodra er wel een goede aanval wordt opgezet, levert dit gelijk grote kansen op. Achterin staat het ook beter. Tycho, Jazz (later Keano) en Kyan houden de tegenstanders goed in de gaten en uiteraard is daar keeper Benjamin als de tegenstander toch door de verdediging kan komen. Voorin maken Mohammed, Darren en Dean S mooie acties. Ondanks nog een paar bijna doelpunten van Dean S (lat), Mohammed (schot tegen de keeper) en Darren, die zijn skills weer uitprobeerde op zijn tegenstander, lukt het niet om er nog een doelpuntje bij te prikken. Omdat sv Nootdorp, toch wel de mindere in deze wedstrijd, ook niet scoort, is de eindstand 1-1. Dit betekent alweer het 6e gelijkspel van de JO9-3 van de tot nu toe 10 gespeelde wedstrijden. Als er nog eens een prijs wordt uitgereikt voor de "kampioen der gelijke spelen” zou de JO9-3 hier zeker voor in aanmerking komen. Met wat meer geluk en strijd hadden meerdere wedstrijden winnend afgesloten kunnen worden. Zo ook vandaag, helaas. De penaltyronde wordt gewonnen door de tegenstander met 4-3. Alleen Dean S., Keano en Benjamin weten hun strafschop te benutten. Maandag en woensdag weer lekker trainen om de volgende wedstrijd weer een topwedstrijd te kunnen spelen.

 

18-02-2017  

VOORSCHOTEN JO9-1 - RKDEO JO9-1

2-2  

Om 7.30 uur vertrekken wij richting Voorschoten. Lekker vroeg dus sommige van ons moesten nog even goed wakker worden maar anderen waren om 6.00 uur al bezig met de wedstrijd. Na een goede warming up waren alle koppies gericht op de wedstrijd en waren wij klaar om de wedstrijd te starten. De wedstrijd begon goed wij waren scherp en veel balcontact zorgde al snel voor leuk samenspel en kansjes maar dit werd niet beloont met doelpunten. Ook Voorschoten kwam na een minuut of 5 wat beter in het spel waardoor wij wat rommelig voetbalde en in de verdediging wat meer risico namen en de langharige spits van Voorschoten zo de kans kreeg om vrij door te lopen en de 1-0 scoorde. Het bleef wat rommelig voetbal van beide kanten de passen kwamen wel aan maar de balaanname was niet goed en de rust aan de bal was ook onrustig waardoor het opbouwen en het over passen niet echt goed ging. Ook werden er veel ballen zomaar weg geschoten en dit dan ook weer voor balverlies zorgde. Toch wist Sepp de 1-1 te scoren doordat de bal van Mounir naar Ryan werd gespeeld en doorspeelde naar Tom en met de nodige druk wist Tom de bal bij Sepp te krijgen en schoot goed in! Ook de 1-2 in ons voordeel volgde vanuit een bal van Tom die naar Sepp werd gepasst en deze de bal naar Todd speelde en met een prachtig lopje over de keeper. Applaus van de zijkant en dat was het zeker waard! Lucas doet ook zijn keeperstaken perfect en weet menig aanval te verstoren door zijn goed handelen. Dan tikt de klok door en de laatste 5 minuten staan op de klok maar de voorsprong weten wij niet vast te houden want Voorschoten weet de stand weer gelijk te krijgen 2-2 en wat ook de einduitslag is gebleven. Het was een rommelige wedstrijd maar ook daar leren wij weer van.

 

18-02-2017 

RKDEO JO11-13 - DHC JO11-6           

1-5   

Vandaag mochten we aantreden tegen de #1 van de poule DHC. Uit hadden we 0-4 verloren en waren we onder de indruk van de grote, sterke jongens. Het was lekker vroeg en er hing mist over de RKDEO velden. Scheidsrechter Veldhuis beoordeelde dat het zicht voldoende was dus we konden aan de slag op toendraveld 4a. Het plan was om van achter op te bouwen en via de vleugels naar voor te combineren.

 

Armaan stond vertrouwd tussen de palen, terwijl Roy, Mauricio en Cyrille achterin begonnen, Brian, Koen en Collin stonden voorin. De wedstrijd begon met DHC dominant aan de bal. Toch kregen wij als eerste een echte doelkans. Collin had een mooie dieptepass op spits Koen, Koen ging alleen op de keeper af, maar die hield het schot. DHC werd wakker en begon ons doel te omsingelen. Armaan had al enkele schoten knap gestopt, maar toen ging het niet goed en we stond 0-1 achter. Na de wissel stond Brian achterin en werd er fel verdedigd. DHC was nog altijd de baas, maar wij hielden goed tegen. Het lukte ons enkele keren om via een combinatie over de zijkant naar voren te komen en we kregen kleine kansjes. Het respect voor de grote jongens begon langzaam te draaien en RDKEO ging er vol voor. DHC was nog altijd beter en scoorde met harde, onhoudbare ballen de 0-2 en 0-3.

 

De koppies gingen niet hangen en RKDEO verdedigde de tweede helft nog feller. Het respect voor de tegenstander was weg, Mauricio, Brian en Rik gingen voor elke bal. Toch werd er nog veel geschoten maar Armaan pakte alle ballen. De reddingen van Armaan staan vandaag gelijk met een spits die 10 keer scoort. Ook voorin durfde we meer, Cyrille en Koen gingen het middenveld domineren en DHC had moeite met ons. We kregen meerdere uitgespeelde doelkansen met mooie passen naar elkaar. We hadden zeker een aantal doelpunten verdiend, Sam en Roy waren dichtbij maar het lukte niet. Ook Cyrille had een solo over links die hij met zijn linkerbeen net voorlangs schoot. Ook onze techniek wordt beter! DHC schoot er nog 1 in. Toen kregen we nog een hoekschop genomen door Roy waar de bal door de eigen keeper in de het doel werd geslagen. Dit was wel verdiend. DHC schoot er nog 1 in vanaf het middenveld waardoor het 1-5 werd.

 

Vandaag verdienen de jongens een groot compliment. De angst werd vandaag opzij gezet en er werd hard gewerkt en goed gevoetbald. En het is dan mooi om te zien dat we echte doelkansen krijgen tegen een goede ploeg. De volgende keer gaan de kansen er wel in en dan doen we mee voor de punten. Ga zo door! Deze week lekker trainen en dan even vakantie om daarna met de hulp van de JO11-12 voor de punten te gaan tegen DSVP.   

 

Fijn weekend

 

Luc en Alex
Management RKDEO JO-11 13

 

04-02-2017

DSVP JO15-4M - RKDEO JO15-7

0-4 

Weer 3 punten met fenomenaal doelpunt

Sorry, iets later dan normaal wegens een aantal dagen Drenthe. Toch nog even terugkomen op afgelopen zaterdag. Een bijzondere dag in de geschiedenis van het nu al legendarische RKDEO JO15-7 (ex-C10, ex-D6, ex-D10, ex-E11, ex-E15, ex-F8, ex-F15). Het duel tegen DSVP stond in het teken van de dames. De tegenstanders waren allemaal dames en…... er stonden zowaar enthousiaste ‘spelers-dames’ langs de lijn. Leuk hoor!

De wedstrijd dan. We kunnen gerust zeggen dat dit een makkelijke overwinning was. De verdediging incl. Tijn is niet heel zwaar op de proef gesteld. We hebben veel kansen gecreëerd en uiteindelijk 4x weten te scoren. Voor rust scoorde Lars, na rust Noah, Wouter en Dion. Mooiste actie deze wedstrijd: een mooie aanval waarin Mick een hoofdrol speelt. Hij stoomt helemaal ‘on-fire’ op over de rechterkant, komt tot de achterlijn en trekt de bal terug. De bal komt alleen iets achter Wouter. Die raakte de bal binnenkant hak en achter zijn standbeen langs vloog de bal in de hoek. Een juweel van een doelpunt. Een soort doelpunt waarmee de Algerijn Rabah Madjer beroemd is geworden. Check maar even op https://youtu.be/nk6ZtOEmP4w.

En het goede nieuws was natuurlijk dat Noah weer kon spelen na weken polsblessureleed. Het minder goede nieuws dat Tom wederom uitviel met dezelfde blessure aan zijn been. Inmiddels is bekend dat hij een aantal weken niet kan spelen ivm een liesblessure.


Tot zaterdag, op naar Berkel! Groet, Detmer, Ron & Rick

PS tekst van het Clublied RKDEO. Ten gehore gebracht door Hans van Kippersluis op de DEO bijeenkomst van 8 januari 2017.

 

Refrein:

Welke club is zo sterk als een rots.............RKDEO

Ieder lid staat bol van trots.........................RKDEO

Waar ik graag mijn kracht aan geef............RKDEO

RKDEO- RKDEO is de club, waar ik voor leef

RKDEO- RKDEO is de club, waar ik voor leef.

 

Een voetbalclub, dat is een club van mensen,

die in hun vrije tijd,

belangeloos en zonder eigen wensen,

vechten voor de winst uit elke strijd.

Want elke rechtgeaarde club

is op weg naar de wereldcup.

 

Refrein:

Welke club is zo sterk als een rots.............RKDEO

Ieder lid staat bol van trots.........................RKDEO

Waar ik graag mijn kracht aan geef............RKDEO

RKDEO- RKDEO is de club, waar ik voor leef

RKDEO- RKDEO is de club, waar ik voor leef.

 

Maar tussen beiden zijn er wel eens tijden,

dan gaat het eens minder goed.

Laat dan eenieder strijden,

met enthousiasme in het bloed

RKDEO blijft toch bestaan

en zal nooit verloren gaan.

 

Refrein:

Welke club is zo sterk als een rots.............RKDEO

Ieder lid staat bol van trots.........................RKDEO

Waar ik graag mijn kracht aan geef............RKDEO

RKDEO- RKDEO is de club, waar ik voor leef

RKDEO- RKDEO is de club, waar ik voor leef.

 

04-02-2017 

HAAGSE HOUT JO9-1 - RKDEO JO9-3

2-2  

Afgelopen week hebben de jongens van de JO9-3 uitstekend getraind. Geen gezeur, lekker bikkelen en volop enthousiasme hebben ze de trainingsoefeningen doorstaan. Hopelijk een voorbode voor de uitwedstrijd tegen Haagse Hout JO9-1, weer een 2e jaars
team. In de thuiswedstrijd heeft RKDEO van dit team verloren, tijd voor een sportieve revanche dus.

Half 8 verzamelen blijft toch wat vroeg op de zaterdagochtend, voor de ouders dan. De spelers staan te springen om richting Haagse Hout te vertrekken. Daar aangekomen direct naar de kleedkamer voor omkleden en de teambespreking. De sfeer zit er al goed in, iedereen is geconcentreerd en luistert naar wat trainer Stephan te vertellen heeft. Tijdens de warming-up valt op dat Haagse Hout een gewijzigd team heeft ten opzichte van de vorige wedstrijd. Uiteraard moet RKDEO zelf voetballen en niet naar de tegenstander kijken maar het is toch vreemd dat het team 2 of 3 spelers lijkt te missen ten opzichte van de 1e wedstrijd.  Vanaf het begin van de wedstrijd komt het vermoeden van het management uit. Dit RKDEO- team heeft er erg veel zin in vandaag! Op het nog wat natte/gladde veld wordt Haagse Hout weggetikt. De spelers van de JO9-3 weten elkaar zeer goed te vinden, mooie aanvallen worden opgezet, verdedigend hoeft er maar weinig te worden ingegrepen. Geen vuiltje aan de lucht, dus? Ja, toch wel. Haagse Hout komt halverwege de 1e helft op voorsprong doordat de grootste speler van de tegenstander door de verdediging kan lopen en met een (scheenbeen)schot een lobje over keeper Benjamin kan geven. Onterecht staat RKDEO met 1-0 achter. Kort daarna volgt er een aanval vanuit de verdediging van de JO9-3. Kyan krijgt de bal van Dean “Ricky” S. aangespeeld, Kyan vindt direct Jazz, Jazz geeft de bal hard en strak voor waar Mohammed staat om de bal met zijn linker in te tikken! Wat een geweldige aanval en wat is dit verdiend! Daarna volgen er zo nog 3, 4 kansen voor RKDEO maar de pogingen van Jazz, Mohammed en Kyan gaan er helaas niet in. De laatste paar minuten van de 1e helft is RKDEO de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. Hierdoor krijgt de tegenstander wat meer mogelijkheden om te voetballen. Er volgt een zondagsschot van een verdediger van Haagse Hout, Benjamin kan de natte, gladde bal niet goed onder controle krijgen en de bal rolt naar de doellijn. Plots is daar Tycho die met een geweldige, beter nog, fantastische sliding de bal van de doellijn afhaalt! Wat de toeschouwers, die dichtbij het doel staan, niet zien, ziet de scheidsrechter vanaf een meter of 20 wel. Hij fluit voor een doelpunt van Haagse Hout. Onbegrip bij de spelers maar de scheidsrechter is nu eenmaal de baas. Met een 2-1 achterstand gaat RKDEO de rust in.   Na nog wat gemopper over het laatste tegendoelpunt te hebben uitgesproken, wat limo te hebben gedronken en de puntjes op de i te hebben gezet, begint de 2e helft. RKDEO moet nog even de goede vorm terugvinden, het loopt zo aan het begin van de 2e helft nog niet helemaal. Er wordt wel goed gevoetbald maar er worden weinig kansen gecreëerd. Dit wordt anders na een tactische wissel van het coachingsduo. Kyan komt vanuit zijn wisselbeurt midachter te staan en Keano schuift door naar de midvoor positie. Dit is wat het team even nodig heeft. Keeper Benjamin gaat wat meer mee en vooruit voetballen zodat Haagse Hout nog meer vastgezet wordt op eigen helft. Darren komt, net als in de 1e helft, direct weer helemaal los en draait zijn directe tegenstander helemaal dol en geeft weer een paar goede voorzetten af. Dean S en Dean B vuren weer een paar kanonskogels af die de keeper van Haagse Hout met geluk weet tegen te houden. Vooral de vrije trap van Dean B had een mooier lot verdiend, wat een pegel zeg! Na weer een afgeslagen aanval van RKDEO schiet de keeper van de tegenstander de bal uit. De bal komt bij Keano. Hij begint aan een solo, speelt 2 tegenstanders uit en schiet de bal onhoudbaar achter de keeper in het doel! Het staat weer gelijk, 2-2! De JO9-3 gaat op zoek naar de, zeer verdiende, overwinning. Keano krijgt nog een grote kans maar puntert de bal een meter of 2 naast het doel. Ook beide Dean’s schieten nog goed op doel maar de bal gaat er helaas niet meer in. Het blijft 2-2. Ondanks het gelijke spel zijn de coaches meer dan tevreden. Ze zagen weer wat RKDEO JO9-3 allemaal kan: overspelen, inzet tonen, acties maken, doelpunten maken (mag nog wat meer) maar vooral voor elkaar knokken en spelplezier. Wat was dit een goede wedstrijd van de JO9-3, één van de beste van dit seizoen! Het zal niemand verbazen dat de penaltyronde met maar liefst 2-7 wordt gewonnen door RKDEO. Darren, Dean B., Jazz, Kyan, Tycho, Mohammed en Keano schieten hun penalty’s feilloos tegen het net, de 1 nog mooier en strakker in de hoek dan de ander. Dean “Ricky” S. schoot de bal onderkant kruising net op de doellijn waardoor zijn poging niet wordt geteld maar zeker het vermelden waard is. 

 

04-02-2017    

SCHEVENINGEN JO9-2 - RKDEO JO9-2  

0-7  

Al vroeg op pad richting Scheveningen om daar de wedstrijd om 9.30 uur te starten. RKDEO F2 heeft de laatste weken alle punten weten te bemachtigen dus met volle moed gaan wij het veld op. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter heeft RKDEO het meeste balbezit en weten dan ook in de eerste minuten met aanvallend voetbal en met mooie combinaties weten Stijn en Arryn de 0-1 en de 0-2 te scoren. Dat is een lekker begin van de wedstrijd en ook Brent weet raad met de bal en schiet de 0-3 in. Scheveningen heeft het lastig tegen een goed spelend RKDEO. Aimane komt ook goed tot een schietkans maar helaas deze gaat naast. Paco en Semih doen hun verdedigende taken heel goed en ook hier weet Scheveningen niet een kans te creëren en ook Koen de keeper van vandaag weet de nodige aanval te stoppen. Het is rust en ja .. wat moet je zeggen als coach als je met 0-3 voor staat maar toch worden de puntjes op de I nog even besproken. Ga zo door en blijf lekker voetballen. Tweede helft gaat van start en al snel krijgt Stijn een kansje maar helaas. Wel weten Brent en Aimane goed naar elkaar over te spelen en Aimane scoort de 0-4 en of dat nog niet genoeg is lukt het Aimane ook de 0-5 te scoren door een goede pass van Daisy. Daisy krijgt ook de kans om met een lekkere sprint over het bijna hele veld maar hier weet de keeper van Scheveningen de bal te stoppen. Brent pikt ook nog een lekker doelpunt mee en scoort de 0-6. De laatste minuten tikken af en in de laatste minuut weet Aimane nog de einduitslag op 0-7 te brengen. Wat een monster uitslag zeg en jullie mogen trots zijn op deze prestatie. Super gedaan jongens!

 

04-02-2017    

SV NOOTDORP JO9-1 - RKDEO JO9-1  

4-6  

De Nootdorpse Derby staat vandaag op het programma en dit geeft toch wel de nodige druk want vriendjes uit de klas die ineens als tegenstander tegenover je staan dat is toch wel heel leuk maar niet leuk om van te verliezen. Dus beide teams zijn dan ook fanatiek aan de warming begonnen. Scheidsrechter stelt zich voor geeft aan over 5 minuten te willen starten met de wedstrijd dus wij maken ons klaar en met de Yel peppen we elkaar nog even op. Dan klinkt de fluit van de scheidsrechter en RKDEO zet SV Nootdorp direct onder druk en Morris weet een goede scherpe steekpass op Sepp te geven en met een goed gemikt schot schiet Sepp de 0-1 binnen en dat nog net binnen de 1ste minuut! Dat is een lekker begin en Sepp weet ook de 0-2 te scoren door een mooie pass van Lucas. Lucas is deze wedstrijd omgetoverd van keeper naar voetballer omdat onze Ryan last heeft van een blessure en Ryan dit keer het doel verdedigde ... Beide heel goed gedaan hoor!! SV Nootdorp is een beetje onder de indruk de eerste minuten van de wedstrijd en ook weet Tom met een knappe draai met het doel in de rug de bal aan te nemen en kapt af en schiet direct in 0-3 knap doelpunt. Tom geeft een goede pass op Morris maar helaas schiet hij de bal hard naast. RKDEO speelt fel en bij balverlies wordt er goed geknokt om weer in balbezit te komen. Zo bouwt Ryan goed op via Mounir en neemt de bal aan drijft met de bal richting het doel en of SV Nootdorp ruimte maakt en nog meer ruimte maakt waardoor Mounir van afstand schiet en deze trap wordt beloond met een doelpunt 0-4. Dan nog net voor rust krijgt SV Nootdorp een corner en de bal rolt over Lucas zijn voet en wordt van richting veranderd en rolt over de doellijn 1-4.
Dan is het rust en met deze mooie uitslag is het bijna onmogelijk dat wij deze wedstrijd niet gaan winnen, maar toch spreken Dennis en Marina de groep nog even duidelijk aan dat er scherpte moet zijn in de 2de helft en dat er nog hard gewerkt moet worden om uiteindelijk de 3 punten mee naar RKDEO te nemen. Wij maken ons klaar en de 2de helft is gestart. Todd speelt Tom aan en gunt Sepp de bal en vanuit de lucht schiet Sepp heel knap in 1-5. Daar heeft SV Nootdorp een snel antwoord op en weet de 2-5 in te schieten. De spits van SV Nootdorp krijgt hier de nodige kansen en die benut hij heel goed want ook de 3-5 door een snelle uitbraak en de 1 op 1 wordt goed uitgespeeld en de bal goed ingeschoten. Het geeft de SV Nootdorp spelers ook weer moed en geven onze spelers de nodige druk en ook hier is het de bedoeling om samen te blijven spelen. Tom weet hier wel raad mee en weet de bal zeer goed langs de keepster te spelen en laag in het hoekje in te schieten 3-6, heel bekeken hoor Tom! Todd krijgt ook nog de nodige kansjes maar helaas lukt het niet om te scoren. Dan krijgt SV Nootdorp een corner die goed wordt genomen en prachtig ingekopt wordt en de 4-6 is de einduitslag. Jongens het is een verdiende gewonnen wedstrijd maar voor de toeschouwers ook een leuke wedstrijd met voldoende doelpunten. 
Penalty's werden gescoord door Stijn J, Morris, Sepp, Tom, Mounir en Ryan.Helaas miste deze keer Lucas, Todd en Thijs.

 

04-02-2017    

RKDEO JO11-13 - DEN HOORN JO11-7 

1-5  

Na twee weken vorst ging vandaag de wedstrijd weer eens door. RKDEO JO11-13 mocht aantreden tegen Den Hoorn, de #9 van de poule maar met een knappe overwinning op Graaf Willem afgelopen week. RKDEO JO11-13 had wat zieken deze week, Armaan, Rik en Sam. Gelukkig waren Rik en Sam op tijd beter. We begonnen met Brian, Cyrille en Koen achterin. Joris had zijn hand opgestoken om te keepen. De wedstrijd stond onder het strenge toezicht van de heer Veldhuis.

 

Op een drassig veld 4b met een schaal winterzonnetje gingen we van start. RKDEO JO11-13 leek wat onder de indruk van de tegenstander. Grote sterke jongens die goed konden voetballen. Als we dan wat mat starten krijgen we het moeilijk. Binnen 5 minuten stonden we 0-2 achter. Bij het eerste doelpunt stond de spits helemaal vrij in het midden en het tweede doelpunt was een ongelukkige actie van Cyrille met een eigen doelpunt uit een hoekschop. Dat kan wel eens gebeuren en dan moet je dat snel vergeten en doorvoetballen. Dat is weleens lastig, zeker als je nog zo jong bent. RKDEO JO11-13 rechtte langzaam zijn rug en de kin ging omhoog. We gingen beter voetballen en boden veel meer weerstand. Ook kregen we een aantal kleine kansen. Den Hoorn bleef gevaarlijk en Joris haalde er veel ballen uit. Sam, Brian, Cyrille en Koen deden veel nuttig werk achterin. Voorin was Roy aan het sleuren en zocht af en toe de combinatie met Collin, Rik of Mauricio. Toch kwamen we er moeilijk doorheen. Den Hoorn scoorde de 0-3 en de wedstrijd leek gespeeld. Vlak voor rust kregen we een hoekschop en daaruit scoorde Sam de 1-3 met zijn achterhoofd! Met 2 doelpunten verschil kan het nog altijd.

 

Tweede helft eenzelfde beeld, Koen nu op het doel en Joris voorin. Mauricio speelde beter op zijn vertrouwde plekje achterin. RKDEO JO11-13 kreeg wat meer kansen, maar je ziet dat tegen betere ploegen er minder tijd is en we dan net weer worden getackeld of verdedigd. De scheidsrechter hield het spel echt heel strak en sportief, waarvoor mijn dank! Den Hoorn bleef gevaarlijk counteren en schoot de 1-4 binnen. Vijf minuten later ging er een vrije trap in van 15 meter in de kruising. Koen was kansloos. Deze vrije trap was het symbool van het verschil tussen beide ploegen. Den Hoorn wint terecht. RKDEO JO11-13 moet tegen dit soort ploegen 130% inzet tonen om een kans te maken en dat zat er vandaag niet in. Lekker gevoetbald, wonden likken en weer doorgaan. De dinsdag training wordt door Luc gegeven. Tot donderdag en zaterdag gaan we het weer proberen tegen DSVP.                

 

Luc en Alex Management RKDEO JO-11 13

 

28-01-2017

RKDEO JO15-7 - SOCCERBOYS JO15-4

3-1  

C7 on fire

1-0  Wouter; 2-0  Dion (assist: Fatih); 2-1; Rust; 3-1 Wouter (assist: Dion)

 

Na het goede gevoel wat we overhielden aan de wedstrijd tegen Oliveo, moesten we door de vorst dit gevoel een paar weken zien te behouden. Zo gingen we de wedstrijd tegen Soccer Boys in.

 

En binnen 35 seconden stonden we dan ook al 1-0 voor. Door een verdedigende fout kwam de bal bij Wouter en die rondde netjes af. Een heerlijk begin. De periode daarop waren wij wel beter, maar toch kwam Soccer Boys af en toe nog gevaarlijk door. Halverwege de eerste helft zette Fatih met een mooie steekpass Dion voor de keeper en die deed wat hij moest doen: 2-0. Onnodig balverlies leidde de 2-1 in en dat was ook de ruststand. 

Het gevoel was er wel dat we de wedstrijd in de 2e helft definitief moesten kunnen beslissen. De kansen daarvoor kwamen er ook zeker. Toch duurde het tot 2 minuten voor tijd voordat de kat ook echt in het bakkie zat. Dion bereikte met een schitterende pass Wouter en die schoof de bal netjes in de linkerhoek. Met 3-1 gingen we tevreden de kleedkamer in. 

Laten we deze manier van spelen volhouden. We creëren veel kansen en die leiden tot doelpunten. Op naar volgende week!

 

28-01-2017

FOREHOLTE JO9-1 - RKDEO JO9-1            

3-4  

Vandaag spelen wij tegen Foreholte F1 en helaas moeten wij deze keer Ryan missen omdat hij de griep heeft en gaan met 8 mannetjes richting Voorhout. Wij maken ons klaar voor de revanche op Foreholte omdat wij in onze thuiswedstrijd een zeer spannende maar sportieve wedstrijd speelde en wij deze met nipt verloren. Akim is vandaag onze assistent coach en in de warming up proberen wij de mannetjes al scherp te krijgen. Scheidsrechter meld zich en wil de wedstrijd beginnen. Vanaf het 1ste fluitsignaal proberen wij direct druk op Foreholte te zetten maar daar trappen zij bij Foreholte niet in want door goed samenspel en knappe individuele acties weten zij al snel de 1-0 en de 2-0 te scoren. Twee mooie doelpunten maar dit is niet de wedstrijd waar wij voor gekomen zijn. Na een minuut of 8 komt RKDEO aan voetballen toe en weten wij ook de nodige kansen te creëren en komt Todd goed voor het doel en bekeken schiet hij de 2-1 in. Ook Morris weet het doel te bereiken met een goed schot scoort hij de 2-2. Dan is het rust en dan blijkt dat iedereen de goede spirit heeft en willen deze wedstrijd winnen. De goede en felle inzet moeten wij doorzetten en dit wordt in een corner beloont met een doelpunt door Thijs al is hier bij iedereen wat twijfel of het nou een eigen doelpunt van Foreholte is of niet. Thijs je stond op de goede plaats hoor we tellen hem op jouw naam!
Dan krijgen Sepp, Tom, Mounir door goed samenspel de bal bij Todd en ook hier schiet Todd bekeken de bal langs de keeper 2-4! Helaas weten wij deze uitslag niet vast te houden en krijgt Foreholte nog een vrije trap en wordt goed in geschoten 3-4. Met de nodige minuten op de klok waken wij voor een gelijk spel maar de scheidsrechter fluit de wedstrijd af en deze keer weten wij nipt te winnen van Foreholte die inmiddels op een mooie 2de plaats staan in de competitie! Trots op de RKDEO jongens want ook na een hele matige wedstrijd tegen Alphense Boys hebben jullie laten zien dat wij echt wel kunnen voetballen :) 
De penalty's werden ingeschoten door Mounir, Thijs en Morris
en vandaag miste Todd, Sepp, Tom, Stijn en Lucas

 

21-01-2017

DHC JO9-2 - RKDEO JO9-3            

7-1  

Het is nog even de vraag vanochtend of de wedstrijd door gaat gezien de winterse staat van het kunstgras veld van DHC maar de scheidsrechter beslist dat spelen mogelijk is. RKDEO JO9-3 begint de uitwedstrijd bij en tegen DHC JO9-2 in de volgende opstelling: Keeper Benjamin, van links naar rechts Mohammed/Tycho/Keano, voorin Darren/Jazz/Kyan, beide Dean’s beginnen in de wissel. Na een goede warming-up waarin de meest mooie afstandschoten te zien waren en dito reddingen van Benjamin begint de wedstrijd. Vanaf het begin is duidelijk dat het een lastige wedstrijd gaat worden voor RKDEO. In de bekercompetitie won JO9-3 nog van deze 2e jaars- tegenstander maar DHC is goed vooruit gegaan in zijn ontwikkeling. RKDEO probeert de bal rond te laten gaan maar DHC speelt fysieker en begint scherper aan de wedstrijd. Al snel is het dan ook 1-0 voor DHC. Een pass vanuit achter wordt onderschept en de tegenstander maakt het goed af. Als daarna de 2-0 ook snel valt loopt RKDEO achter de feiten aan. Geen probleem, de JO9-3 gooit er een schepje bovenop en blijft lekker voetballen. Keeper Benjamin heeft de bal na een afgeslagen aanval. Rustig dribbelt hij op en speelt de volledig vrijstaande Keano aan. Keano loopt door naar het doel van DHC en scoort beheerst. Gaat het dan toch nog een echte wedstrijd worden? RKDEO speelt de bal goed rond, krijgt kansen via Kyan en Dean S. maar tot de aansluitingstreffer komt het niet. Diep in blessuretijd, 24e minuut, van de 1e helft (zoveel oponthoud was er toch niet geweest?) neemt DHC een hoekschop. RKDEO weet deze nog weg te werken maar vergeet verder druk te zetten op de bal waarop de verdediger van DHC met een bekeken schot de 3-1 maakt. Direct daarna fluit de scheids af voor de rust. Na de korte pauze (terecht, gezien de kou vanochtend) waarin Stephan de spelers complimenten geeft voor het vertoonde spel en inzet, gaat RKDEO weer op zoek naar de 3-2 aansluitingstreffer. Jammer genoeg is de inzet in de 2e helft wat minder bij RKDEO, de duels worden minder hard ingegaan waardoor DHC steeds meer kansen krijgt en de spelers van JO9-3 achter de tegenstanders aan moeten lopen in plaats van zelf de bal rond kan laten gaan. Voorin bij RKDEO wordt de bal af en toe nog goed doorgespeeld tussen beide Dean’s en Kyan maar is de eindpass net niet goed of zit er een voet van de tegenstander tussen. DHC loopt uit naar 5-1, de wedstrijd is gespeeld. Toch komt de JO9-3 er af en toe nog goed uit. Na een goede actie van linksachter Mohammed speelt hij de bal door naar linksvoor Dean B. Hij geeft hij de bal hard voor (of was het een schot op doel?). Midvoor Kyan kan net niet zijn grote teen tegen de bal aan krijgen met een sliding waardoor de bal over de achterlijn rolt. Jammer, goede actie en aanval van RKDEO! Dat was eigenlijk het laatste wapenfeit van de JO9-3. Hierna is het alleen nog DHC dat voetbalt en nog een paar keer wat makkelijk tot scoren komt waardoor het scorebord een, zeker gezien de 1e helft, geflatteerde 7-1 nederlaag voor de JO9-3 laat zien. In de penaltyronde scoren alleen Jazz en Tycho. Ook DHC scoort weinig. Eindstand in deze ronde 2-2. Zeker in de eerste helft hebben jullie laten zien steeds beter opgewassen te zijn tegen 2e jaars tegenstanders die wat groter zijn en wat harder de duels ingaan. Nu proberen dit een hele wedstrijd lang vol te houden én te blijven voetballen zoals jullie nu al kunnen. Volgende week zaterdag is er (vooralsnog) geen wedstrijd maar maandag en woensdag uiteraard wel weer lekker trainen!

 

14-01-2017

ALPHENSE BOYS JO9-1 - RKDEO JO9-1            

8-0  

Met de hagel/sneeuw op de velden komen wij aan bij Alphense boys en horen dat er meerdere wedstrijden niet doorgaan omdat het weer onstuimig was geweest met een heftige hagelbui. Onze wedstrijd gaat door dus omkleden en go go go ... Sepp missen wij vandaag want hij heeft de griep. Wij gaan met de rode truien nog aan (lekker warm) gaan wij de warming up starten. Het is koud wij moeten goed in beweging blijven het veld is glad en doordat er nog veel hagel op de velden ligt is het best even wennen met het schieten van de bal. De wedstrijd start scheids fluit en we zijn begonnen maar RKDEO is nog niet echt wakker. Lucas wel want die red in de eerste 3 minuten 2 goede kansen van Alphense Boys wat een spanning zo vroeg in het spel! In de 6de minuut speelt Tom de bal naar Ryan en schiet maar de bal op de lat. Stijn doet verdedigend zijn best misschien iets wat duw en trek werk en scheidsrechter ziet hier een overtreding, vrije trap tegen en Lucas red deze bal uit de rechterhoek wat knap Lucas!! 
Dan krijgen Tom, Todd en Ryan nog door goed overspel een kans maar helaas het doel wordt niet gevonden. 
Dan laat Alphense Boys ons even zien wat voetballen is en de 1-0 en 2-0 zijn gemaakt. Zo daar sta je dan in een korte tijd met 2-0 achter. Wij missen wat vechtlust en iedereen is wat voorzichtig in de duels waardoor Alphense Boys lekker in hun spel kunnen komen. Todd probeert nog met een snelle sprint de 1 op 1 met de keeper uit te spelen maar deze schiet Todd naast. Mounir krijgt ook van afstand nog een goede kans maar ook deze bal gaat naast. Dan is het rust. Jongens wat gaat er mis .... We missen de inzet, beleving en de felheid ... Wat kunnen wij er aan doen om dit in de tweede helft wat beter te doen. Wij bespreken wat punten en met een 2-0 achterstand gaan wij de 2de helft weer starten. Al gauw blijkt dat het lastig is om de druk op Alphense Boys te krijgen en Stijn zijn man komt goed in de bal en speelt zich vrij en schiet de 3-0 in. Dan gaat het snel 4-0, 5-0, 6-0, 7-0 het is niet te geloven maar de felheid wordt gemist en wij krijgen geen grip op Alphense Boys. Goed samenspel met Ryan, Todd en Mounir weten Tom aan te spelen maar ook weet de keeper deze bal goed te pakken. Dan als klap op de vuurpijl wordt ook de 8-0 nog ingeschoten. Het is zo'n wedstrijd waar je qua uitslag niet trots op kan zijn maar laat het een leer zijn naar de volgende wedstrijd. Snel vergeten dan maar. Gelukkig hebben wij nog een prijs te verloten onder de spelers om de Penalty bokaal dus ook hier wordt er weer gestreden na deze verloren pot. De spanning stijgt!
Penalty's worden geraakt door Thijs, Stijn, Todd, en Lucas.
Morris, Mounir, Ryan en Tom missen deze keer. Sepp mag zijn penalty later nog inhalen!

 

14-01-2017

OLIVEO JO15-4 - RKDEO JO15-7   

1-2  

Prima start in 2017 voor de C7

Een nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden voor RKDEO JO15-7….. Vandaag tegen Oliveo, dé kans om de eerste overwinning in de nieuwe poule te behalen. En….. dat gebeurde.


We stonden er vandaag als team. Het was niet altijd makkelijk door de hard wind over de lengte van het veld, maar er is keihard gewerkt. De punten zijn binnen gesleept in een niet altijd goede, maar wel altijd boeiende pot voetbal. En pot waarin wij duidelijk de betere waren. Wij hadden het meeste balbezit, wij hadden de meeste kansen. Oliveo moest het hebben van een paar counters met hun snelle voorhoedespelers. Na 10 minuten spelen wisten daarmee wel te scoren: 1-0. Gelukkig konden we dat al snel recht trekken. Vier minuten na de tegentreffer kreeg Wouter de bal op rechts, hij trok via een goede actie naar binnen en rondde beheerst af. We kregen daarna nog voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar het zat niet altijd mee.

De tweede helft moesten we tegen de harde wind in gaan spelen. Maar dat ging goed, mede door het sterke voetenwerk van Tijn die ballen goed raakte en zo een aantal keer voor lucht zorgde als Oliveo aandrong. En zo konden we ook doorgaan met aanvallen. Dat leidde tot mooie kansen, maar dan stond of het vizier niet scherp, of de keeper van Oliveo in de weg, of de paal (zoals bij een mooie aanval waarbij Lars de bal bij Wouter bezorgde). Een kwartier voor tijd was het wel raak. Tijn schoot de bal naar Dion, die gaf een soort van voetveegpass en lanceerde daarmee Lars. Die kwam tot de rand van de 16-meter en zag de keeper voor zijn goal staan. Met zijn linkerbeen schepte hij de bal die keurig tegen het net aanviel. Een schitterend doelpunt, wat uiteindelijk de winnende bleek te zijn. We kwamen nog dicht bij de 1-3. Wouter was dichtbij, en Roy raakte de paal. Dit laatste gebeurde uit een corner, waarbij Roy een nieuw soort vrijlooptechniek toonde. Een sluiproute vanuit het strafschopgebied richting dug-out (ook om met vinger op de mond duidelijk te maken dat we er vooral niets van moesten zeggen), richting cornervlag om zo via een bocht weer precies op het goede moment in het strafschopgebied op te duiken. En dan op de paal schieten. Interessant!

Hoe dan ook, na het voor ons als club zeer slechte begin van 2017, was dit het beste antwoord om te geven op het zinloze geweld van nieuwjaarsnacht: als team met plezier de punten binnenslepen. Mannen, gefeliciteerd!
Op naar de volgende wedstrijd!


 

 

14-01-2017

RKDEO JO11-13 - DHL JO11-4        

4-3   

Het nieuwe jaar was voor onze vereniging RKDEO verdrietig begonnen met een flinke kantinebrand. Door inzet van de vele vrijwilligers was het vandaag toch mogelijk om een voetbalprogramma te draaien. Deze vrijwilligers verdienen een groot compliment! RKDEO is meer dan een kantine en dat blijkt wel door alle steunbetuigingen en donaties uit onverwachte hoek. RKDEO JO11-13 was het nieuwe jaar begonnen met een gezellige samenkomst met bowlen, drankjes en eten. Dit was mogelijk gemaakt door John en Mariska en graag wil ik jullie namens alle ouders en kinderen nogmaals bedanken! Deze week zijn we weer begonnen met trainen en de winterstop leek de jongens goed te hebben gedaan. Er was weer veel voetbalplezier. Met de winterse buien op vrijdag was het nog spannend of de wedstrijd doorging. Hoe kan RKDEO JO-11-13 de tweede seizoenshelft starten?

 

We begonnen met Armaan op het doel, Cyrille, Mauricio en Rik als verdedigers en Collin, Joris en Brian voorin. De eerste vijf minuten was voor DHL. Er was veel druk op het doel van RKDEO, maar Mauricio, Cyrille en Rik stonden goed te verdedigen. Ook het schot dat erdoor kwam werd goed gestopt door Armaan. Vandaag ging ook de opbouw vanaf de keeper goed. Armaan wordt daar steeds slimmer in. Mauricio werd ook veel gezocht in de opbouw en die deed dat knap over de zijkant. En niemand, nee niemand, kwam langs Cyrille. De wedstrijd kantelde, omdat RKDEO er steeds gevaarlijk uitkwam. Met ons dieptespel en snelheid voorin kregen we veel doelkansen. Brian opende de score met een prachtig schot na een snelle solo op een dieptekopbal van Joris. Niet veel later kreeg Roy de bal en schoot mooi van afstand over de keeper heen. DHL reageerde direct en begon nog meer te drukken. De 2-1 en de 2-2 vielen snel daarna, het bleef spannend. Het ging over en weer, totdat Roy vlak voor rust een mooie voorzet in het doel zag stuiteren. We gingen rusten met 3-2. De wedstrijd stond onder leiding van Tom Vermeulen, die hield de jongens kort zodat het leuk bleef in het veld. Tom, bedankt!

 

Het ging eigenlijk heel goed, we zochten de ruimte op het veld en heel snel de diepte. Tweede helft begon DHL weer sterk, maar wij stonden echt goed te verdedigen. Koen werkte keihard en hield een hoop tegen. Armaan stopte schoten zo hard, dat het pijn deed. Joris liep overal op het veld en was telkens erg nuttig. Rik verdedigde sterk en het opbouwen deed hij nog beter. Via ons dieptespel kregen we veel kansen alleen voor de keeper. We konden de wedstrijd beslissen. Het duurde tot de 40ste minuut dat de 4-2 viel. Het was een snelle aanval over Collin,  waar na een aantal doelpogingen, Sam raak schoot. In de 47ste minuut kwam DHL toch nog terug tot 4-3. Het was nog even spannend, maar RKDEO hield de concentratie en discipline.         

 

Een goede start na de winterstop. Ik ben blij dat we vooral weer voetbalplezier in veld zagen. Het dieptespel was vandaag erg goed en levensgevaarlijk! Ouders, houdt de emoties onder controle en de aanmoedigingen positief. 3 punten blijven in Nootdorp en nu zorgen dat we het plezier tot de zomer kunnen behouden. Eerst weer lekker trainen.  

  

Tot dinsdag!     

 

Luc en Alex
Management RKDEO JO-11 13

 

17-12-2016    

RKDEO JO11-13 - FORUM SPORT JO11-6         

0-10   

Tot onze verrassing zijn wij na de promotie vanuit de negende klasse toch ingedeeld voor de volgende ronde van het bekertoernooi. We moesten vandaag tegen Forum Sport-6 ook uit de 6de klasse. Uit betrouwbare bronnen wisten we dat dit een goede ploeg was. Deze week hadden we 1 keer getraind dus de jongens waren goed uitgerust voor de zaterdag. We stonden ekker vroeg op een vochtig veld 5a. de tegenstander waren bomen van jongens, we moesten aan de bak! Kan RKDEO JO11-13 wederom stunten in de beker?

 

Eerste helft begonnen we met Armaan op het doel, Cyrille linksachter, Koen in het  midden en Mauricio rechts. Na 6 wedstrijden in de competitie hebben we 22 doelpunten tegen en 13 doelpunten gescoord en dat terwijl we 4 man achter de bal hebben. Het verdedigen van de 0 lukt dus niet. Daarom spelen we vandaag gewoon weer met 3 aanvallers. Roy in de spits, Rik links en Sam rechts. De wedstrijd begon en we hielden in het begin best stand. RKDEO heeft de laatste wedstrijden wel moeite met de opbouw vanaf de keeper. Vaak krijgen we snel balverlies en hier viel ook de 0-1 uit. Hier gaan we na de winterstop weer op trainen. Daarna kreeg RKDEO kansen via een mooie pass van Mauricio en een schot van Rik. Forum was duidelijk beter, groter en sterker. Onze verdediging werd meerdere malen uitgespeeld en we gingen de rust in met 0-4.

 

Tweede helft gingen we even goed van start met Sam dichtbij en weer een schot van Rik. Maar Forum Sport ging weer door en scoorde het ene doelpunt na het andere. RKDEO gaf de moet op en dat eindigde in een 0-10. Toch ging het qua voetbal best aardig. We kwamen er nu vaker uit via aanvallen en tegen een mindere sterke team  had dat vast tot doelpunten geleid. Onze jongens moeten de knop in het koppie omzetten tegen sterke tegenstanders. Ik zag vandaag veel angst in het veld, voor de bal en voor de directe tegenstander. Juist tegen sterke tegenstanders moeten we het van onze inzet hebben. In delen van de wedstrijd hadden we wel inzet en dan wordt het ook voor Forum lastig, dat moeten we de hele wedstrijd doen. Gelukkig hebben we nog een hoop te leren in de tweede helft van het seizoen en we moeten snel groter worden, meer boterhammen eten!

 

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dinsdag hebben we nog 1 training en dan gaan we weer trainen op dinsdag 10 januari. 3 Januari is er een zaaltoernooi. Voor nu wens ik alle fans van RKDEO JO11-13 hele fijne kerstdagen en veel geluk en een goede gezondheid voor 2017!

Op een betere tweede seizoenshelft!      

 

Tot dinsdag!    

Luc en Alex
Management RKDEO JO11-13

 

10-12-2016    

QUICK BOYS JO9-1 - RKDEO JO9-1         

3-1   

Om 7.15 uur vertrekken richting Katwijk waar wij de wedstrijd tegen Quick Boys zullen spelen. Na een stukje rijden zijn wij gearriveerd en met zijn allen snel de kleedkamer in en om 8.30 uur trappen wij af voor een leuke pot. Met de kleine Kuijt als tegenstander gaan wij de eerste helft van start. Met de nodige wind en het spelen op kunstgras merken wij al gauw dat het spel snel verplaatst wordt en het best lastig voetballen is. Passen komen niet aan en de bal gaat razendsnel dus dat is hard rennen maar echt lekker voetballen lukt niet. Ingooi Stijn naar Morris en weet de bal bij Sepp te krijgen die de bal door schiet naar Tom en passt door op Ryan en schiet maar raakt de lat. Wat jammer want de opzet was top zeg!
Quick Boys is veel op onze helft ook met wat hulp van de wind maar de jongens weten ook goed de bal rond te spelen en met een mooi afstandschot weten zij de 1-0 te scoren. Morris komt snel na de aftrap weer in balbezit en geeft een mooie steekpass op Ryan maar ook hier weet Quick Boys met een goede sliding wordt het scoren van de 1-1 voorkomen. Dan weet Stijn de bal bij Tom te krijgen die deze door passt naar Ryan en ook deze bal wordt niet goed geraakt en zwaait wat af en gaat naast. Het zou een andere wedstrijd zijn als deze 3 kansen er wel in gaan maar helaas moeten wij de rust in met een 1-0 achterstand. 
Vlak na de rust komt er door wat rommelig uit verdedigen een 1 op 1 actie op onze keeper Lucas die er alles aan doet maar de speler van Quick Boys weet dit goed uit te spelen en scoort de 2-0. Dan krijgt Quick Boys nog een kans en schiet de bal hard voor het doel langs en gaat naast. Dan zijn wij even aan zet en weet Mounir de bal voor te zetten en met een rare stuiter net voor de keeper gaat deze bal het doel in en de 2-1 staat op de scorelijst. Dan komt Mounir in een duel waar hij wat meer rust had moeten creëren en verliest helaas de bal en met een mooi schot weet Quick Boys de 3-1 te maken. Mounir knokt hard en maakt een verdedigende overtreding vrije trap tegen maar Quick Boys schiet deze bal over. De druk zit goed op onze keeper Lucas want vlak na elkaar ook nog een goed schot die net over gaat. Het was een leuke wedstrijd maar eerlijk is eerlijk RKDEO is vergeten te voetballen en dit heeft er voor gezorgd dat wij niet goed in de wedstrijd zijn gekomen en wij de kansen die wij gecreëerd hebben ook niet benut hebben. Helaas het is niet anders. De penalty's zijn gescoord door Morris, Sepp, Tom en Mounir en de rest miste deze keer.

 

10-12-2016       

DWO JO9-2 - RKDEO JO9-3                             

 3-3      

Afgelopen woensdag speelde RKDEO JO9-3 een oefenwedstrijd tegen sv Den Hoorn JO9-2. De uitslag van deze wedstrijd was 5-1 in het voordeel van sv Den Hoorn. Degene die bij de wedstrijd aanwezig waren, waren het er over eens dat de stand net zo goed andersom had kunnen zijn als de geboden kansen waren benut. Daarbij was de inzet echt heel goed. Al met al een goede voorbereiding op de competitiewedstrijd van vandaag tegenDWO JO9-2. Nadat Trainer Koos de opstelling had doorgenomen met de boys begon de JO9-3 aan de warming-up. Zo te zien is de inzet nog steeds aanwezig, de ene na de andere bal vliegt het doel in. Dit belooft wat voor de wedstrijd. Vanaf de aftrap wordt DWO direct onder druk gezet door midvoor Dean S. en rechtsvoor Keano. De tegenstander is klaarblijkelijk nog niet wakker want voordat ze het weten staat het 0-1 voor RKDEO. Goed opjagen van Dean S. zorgt er voor dat de bal bij Keano terecht komt en hij kan met een goed schot zorgen voor de 0-1 en dat binnen 2 minuten! Wat een lekker begin van de wedstrijd. Wie denkt dat de snelle achterstand de ogen van de tegenstander opent, komt bedrogen uit. Het is RKDEO dat heer en meester is. Een hoekschop van Dean S. komt voor de voeten van Mohammed en die aarzelt niet en haalt uit. Hij schiet in eerste instantie tegen de keeper aan maar in tweede instantie maakt hij alsnog de 0-2! Vanuit achter wordt goed opgebouwd door Benjamin, Jazz, Kyan en Tycho en zij zorgen er zo voor dat de ballen bij de aanvallers terecht komen. Wat een goede wedstrijd tot nu toe van RKDEO. Nadat een aanval van de JO9-3 tot hoekschop wordt verwerkt door DWO gaat Dean S. weer achter de bal staan. Hij geeft de bal weer goed voor en Mohammed kan de bal prima intikken, het staat gewoon 0-3! Hierna vindt RKDEO het schijnbaar wel even genoeg. Posities worden niet meer aangehouden, iedereen wil aanvallen en vergeet de verdedigende taak. Hierdoor kan DWO beter in de wedstrijd komen en al snel maken ze dan ook de 1-3. Geen nood aan de man maar het wordt wel even tijd om weer scherp te worden en te gaan voetballen als in de eerste 10 minuten. Helaas moet het management concluderen dat RKDEO de draad even helemaal kwijt is. Als DWO in de 25e (!) minuut op 2-3 komt door een ongelukkig eigen doelpunt van RKDEO, fluit de wat warrig fluitende scheidsrechter direct af voor de rust. Wordt het dan toch nog spannend in de 2e helft?Direct na rust gaat DWO verder waar het gebleven was, aanvallen en de JO9-3 onder druk blijven zetten door vroeg te storen in de opbouw. RKDEO geeft ruimte weg door verdedigend niet op de goede posities te staan. De aanvaller van DWO maakt daar dankbaar gebruik van en tekent voor de 3-3. Naar mate de 2e helft vordert, komt de JO9-3 weer beter terug in de wedstrijd, al blijft het opletten op de aanvallers van de tegenstander die op de helft van RKDEO blijven hangen. Achterin wordt weer met veel inzet gevoetbald, de aanvallers Darren, Dean S. en Dean B. worden nog wat moeilijk gevonden. De laatste 10 minuten van de wedstrijd zijn weer voor RKDEO. Midachter Keano loopt vaak mee naar voren, Tycho neemt dan zijn positie over. Bij een aanval kan Keano met een mooie loopactie doorgaan naar de keeper maar schiet tegen hem aan. Jammer! Dean B. probeert vanaf linksvoor een actie te maken maar voert de actie te ver door waardoor de tegenstander de bal kan afnemen. De hieruit volgende aanval van DWO wordt goed tegengehouden door de verdediging. De bal komt bij Keano die weer aan een actie begint. Hij loopt goed door maar ziet de vrijstaande Kyan over het hoofd. Keano probeert te schieten op doel maar wordt hard onderuit gehaald door de tegenstander, de scheidsrechter ziet er echter niets in en laat het spel doorgaan waarna hij kort daarna affluit. De eindstand is 3-3. Geen slecht resultaat voor de JO9-3 maar er had meer ingezeten en dat zou, behalve de 5 minuten voor en na de rust, terecht zijn geweest. In de penaltyronde scoren Dean S., Dean B, Kyan, Tycho, Mohammed en Benjamin waardoor de JO9-3 winnaar is van deze reeks.Dit was de laatste wedstrijd van RKDEO JO9-3 voor het jaar 2016. Zoals het hoort bij een eerste jaars JO9- team gaat de ontwikkeling met hoge pieken en kleine dalen. De tegenstanders zijn bijna allemaal 2e jaars- teams. Mooi om te zien dat RKDEO steeds beter omgaat met het fysieke geweld en eigenlijk als 1 van de weinige teams in deze competitie probeert vanuit de opbouw aan te vallen. Blijf zo doorgaan en blijf inzet tonen dan zal de ontwikkeling met sprongen vooruit gaan. Tot volgend jaar.

 

10-12-2016          

RKDEO JO11-13 - DSVP JO11-6                          

2-3      

De Sint is weer uit het land, maar de storm is nog niet gaan liggen. Donderdag was het al een onrustige training, dus het management hield vandaag haar hart vast. We moesten op veld 4b, in modder, net bevroren geweest, motregen, miezer en ook nog een kwartier te laat starten. Mathieu had vandaag de leiding waarvoor weer hartelijk bedankt! Het was even schrikken deze week, Luc was ziek thuis gekomen van werk, maar alle medische controles waren goed en was er gewoon weer bij vandaag. Helemaal top! DSVP was de tegenstander vandaag, meeste eerstejaars best technisch en 1 grote verdediger achterin.

 

De wedstrijd ging stroef van start, er was extra weerstand van het veld en de gladde bal. Dat merkte de keeper van DSVP in de 2de  minuuut waarbij hij een goed schot van Rik door zijn handen liet glippen: 1-0. Beide ploegen ploeterde heen en weer, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Het veld was klein en de teams kwamen er maar moeilijk uit. Af en toe werd er een hoekschop veroverd, maar verder werd het de eerste helft eigenlijk niet gevaarlijk voor de doelen. Het was een wedstrijd van de verdedigers, waar Cyrille weer achterin stond de bikkelen met hulp van Mauricio en Brian en onze aanvallers maar niet langs die grote verdediger van DSVP kwamen. Met 1-0 gingen we rusten.

 

Het blijft zoeken naar de optimale trainingsaanpak. Nu we deze week veel technische oefeningen hebben gedaan, worden we beter aan de bal, maar het samenspel was ver te zoeken. De tweede helft werd het voetbal iets beter DSVP kreeg kansjes en een schot glipte ook langs onze Armaan. De trainer had al een schorre keel om de jongens wakker te krijgen (mijn excuses voor het schreeuwen), maar blijkbaar heeft RKDEO JO11-13 tegendoelpunten nodig als prikkel om te gaan voetballen. We kregen een goede fase van RKDEO waar we een aantal mooie aanvallen opzetten. Enkele hoekschoppen kregen we mee, waar we de 2-1 uit scoorden. Roy kreeg daarna de kans op 3-1 en 4-1, maar de bal was op de lat en over, jammer. Het blijft wennen in die hogere klasse, we lijken erg onder de indruk van tegenstanders die duwen en trekken. Dat hoort ook bij de voetbal en daar kunnen we nog beter mee leren omgaan. We zijn nog altijd erg lief in het veld en als de scheidsrechter niet fluit, moet je toch echt gewoon doorvoetballen. DSVP kreeg aan het einde van de wedstrijd een sterkere fase en kreeg kansen en een hoekschop. De 2-2 viel en in de laatste minuut ook de 2-3, waar RKDEO toch niet goed stond op te letten.

 

Jammer, deze wedstrijd hadden we echt kunnen winnen met iets meer concentratie, inzet en positiespel. Daarmee hadden we op de 3de plek kunnen staan in plaats van de 7de nu. De prikkels van Sinterklaas, plaatjes ruilen, nieuwe Play Stations zijn blijkbaar toch iets te veel geweest om echt zin te hebben in goed voetbal. Volgende week nog een bekerwedstrijd tegen een pittige tegenstander en daarna hebben we even rust met een winterstop. Kampioenen worden na de winter geboren dus het kan nog steeds. Eerste morgen nog even springen bij TRIX en dan dinsdag maar weer trainen…..op positiespel.     

    

Tot dinsdag!     

 

Luc en Alex
Management RKDEO JO-11 13

 

03-12-2016          

DHC JO11-6 - RKDEO JO11-13                            

4-0      

Het rijm lag op de daken tijdens het weekend voor Sinterklaas. RKDEO mocht uit tegen DHC om zich te revancheren na de nederlaag tegen Oliveo. DHC en Oliveo doen bovenin mee in de poule en zijn dus pittige tegenstanders. Het was rond het vriespunt, maar windstil en zonnig. Prima voetbalweer. Armaan was er niet dus we hadden Joris en Roy als vrijwilligers voor een helftje keepen. Collin was net op tijd weer beter dus we hadden twee wissels. Kan RKDEO JO11-13 weer eens voor de winst gaan?

 

We begonnen voorzichtig met Roy, Cyrille en Mauricio achterin. Joris op het doel, Collin in het midden en Sam en Brian voorin voor het dieptespel. DHC had weer een aantal reuzen achterin en met de interne voetbalschool zijn ze altijd erg balvaardig. DHC drong aan en RKDEO verdedigde. We hadden deze week veel aandacht aan verdedigen gegeven op de training en het ging vandaag ook beter. De inzet was zeker een 100% beter, gelukkig was de passie weer terug. De gehele eerste helft bleef DHC het proberen, maar de linies bleven goed dicht, telkens zat er een been tussen of een man. En als DHC dan toch eens wist te schieten had Joris ze allemaal. Joris gebruikte zijn handen, benen, hoofd, allles om de bal er uit te houden. RKDEO werd af en toe gevaarlijk met verre uittrappen. Sam en Brian knokten zich rot tegen de sterke verdedigers en kwamen er af en toe langs. De keeper van DHC was wat klein en niet echt balvast, daar lagen kansen. Rik, Cyrille en Collin wisten ook af en toe met een goede pass of actie er doorheen te komen, maar de laatste bal wilden dan net niet lukken. De ruststand was 0-0.

 

Tweede helft hetzelfde beeld, Roy nu op het doel en die had het weer druk. DHC schakelde een tandje bij en RKDEO stond onder druk. Na meerdere doelkansen die Roy goed tegenhield viel dan toch de 1-0 voor DHC. RKDEO schok een beetje wakker en ging toen ineens veel meer voetballen. RKDEO ging drukken en er kwamen een aantal mooie aanvallen, met mooi positiespel. Daardoor kwam er ook meer ruimte en DHC maakte daar gebruik van 2-0. RKDEO deed er nog een schepje bovenop en DHC begon achterin te kraken, het hoogtepunt was de bal van Joris, die op de paal uiteen spatte. In de tegenaanval scoorde DHC de 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd. RKDEO was moe gestreden, Koen had last van zijn enkel enMauricio had er ook geen fut meer voor. De weerstand van RKDEO leek gebroken en DHC maakte ook de 4-0 nog.

 

Jongens, dit was weer een hele goede wedstrijd van onze kant. Iedereen had goede inzet en we hadden een aantal mooie aanvallen. Ook het verdedigen ging vandaag een stuk beter. DHC was net even beter en groter, maar daar blijven we aan werken. We gaan weer lekker trainen om beter te worden en groter worden jullie vanzelf. Ik denk dat we dit seizoen veel meters maken, waar we volgend seizoen als tweedejaars heel veel plezier van gaan krijgen. We zitten nog altijd in dat proces. ;’P

Tot dinsdag!     

Luc en Alex

Management RKDEO JO-11 13

 

03-12-2016        

RKDEO JO9-3 - SV NOOTDORP JO9-2                   

2-0      

RKDEO JO9-3 speelt vandaag om 11:30 uur thuis de derby tegen sv Nootdorp die 1 plaats boven RKDEO staat met 1 punt meer. Uit vorige wedstrijden bleek dat als RKDEO op dit tijdstip speelt, er dan een minder goede wedstrijd wordt gespeeld. Zaak dus om hier alert op te zijn. Tijdens de warming-up worden de boys dan ook al snel weer bij elkaar geroepen. Na een flinke donderspeech van trainer Stephan begint de JO9-3 aan de wedstrijd.De toespraak van trainer Stephan had direct invloed. Iedere speler was wakker, scherp en toonde inzet. Vooral inzet is bij alle wedstrijden erg belangrijk. Er wordt geprobeerd direct de tegenstander onder druk te zetten. De verdediging sluit goed aan om de aanvallers te helpen. Dit heeft mooie combinaties tussen Kyan en Dean S, Jazz en Keano en Tycho en Mohammed tot gevolg. Als je dan ook nog een keeper als Benjamin in het doel hebt staan, dan zou het wel eens kunnen lukken om de eerste competitieoverwinning binnen te halen.Vanaf het begin is duidelijk dat RKDEO vandaag sterker is dan tegenstander sv Nootdorp. Er worden veel kansen gecreëerd maar steeds staat de keepster van sv Nootdorp goed in de weg of worden medespelers over het hoofd gezien die in betere scoringspositie staan. Bij de 6e kans voor de JO9-3 is het dan eindelijk raak. Kyan neemt een hoekschop, hij ziet Keano vrijstaan. Kyan speelt Keano strak aan en Keano scoort van dichtbij, eindelijk de dikverdiende 1-0! Ook sv Nootdorp heeft een paar goede spelers maar de verdediging van RKDEO is vandaag ijzersterk, steeds staat er weer een verdediger in de weg, dat is nog eens inzet tonen, top! De ruststand blijft 1-0 waar het net zo goed 5 of 6-0 had kunnen staan. Hopelijk weer net zo veel kansen, en meer doelpunten, in de 2e helft.De 2e helft biedt eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft, RKDEO maakt de dienst uit en sv Nootdorp probeert er af en toe uit te komen maar komt vandaag kracht te kort. Halverwege de 2e helft krijgt de weer goed keepende Benjamin de bal. Hij dribbelt een stukje richting de tegenstander en geeft een juweel van een pass op de ook goed spelende Keano. Zijn directe tegenstander probeert de bal te onderscheppen maar komt lengte te kort, de bal gaat over hem heen. Keano kan doorlopen naar het doel van de tegenstander en schuift de bal beheerst in de hoek, 2-0 voor JO9-3! De wedstrijd is gespeeld, al krijgt sv Nootdorp nog een paar goede kansen maar die gaan er vandaag niet in. Eindstand is 2-0 voor RKDEO, 3 punten, de eerste overwinning in de competitie en volop inzet! Grote klasse, boys! In de penaltyronde scoren Darren, Dean B en Kyan waardoor ook deze ronde wordt gewonnen. Uiteraard volgt na deze overwinning de overwinningssliert richting de weer in grote getale aanwezige toeschouwers! Altijd mooi om te zien!Het was een wedstrijd waarin iedereen veel inzet heeft getoond en er hard werd gewerkt. Als de JO9-3 dit iedere wedstrijd laat zien, komen het goede spel en de (doel)punten vanzelf. Nu de komende dagen genieten van het Sinterklaasfeest en woensdag weer lekker trainen ter voorbereiding op de wedstrijd tegen DWO!

 

26-11-2016         

RKDEO JO15-7 - GRAAF WILLEM VAC JO15-4   

2-3      

Kansen genoeg voor JO15-7 tegen Graaf Willem VAC

Gisteren ontvingen we een van de koplopers in de zware poule waarin we zitten. Wat wisten we tot nu toe? We zijn in 3 van de 4 wedstrijden die aan deze wedstrijd vooraf gingen slap gestart.

En dat moest dit keer anders. Dat leek er in de kleedkamer echter niet op. Klets klets, lach lach, kauwgompje hier, kauwgompje daar. De boel moest maar eens flink op scherp worden gezet.

 

Dat leek goed te werken. We zetten goed druk bij Graaf Willem, we hadden veel balbezit, we creëerden kansen. Helaas leidde dit niet direct tot doelpunten. Het bleef lang 0-0. Totdat halverwege de 1e helft Graaf Willem 4 wissels doorvoerde en er behoorlijk wat fysieke kracht bij kwam. Toen kregen we het direct moeilijker. Over onze rechterkant kwam een van die jongens goed door, die gaf voor en we stonden 0-1 achter. Op een psychologisch belangrijk moment kwamen we echter gelijk. Björn ontving de bal vlak buiten het strafschopgebied en met een bekeken schot ging de bal over de keepster heen: 1-1. Met een goed gevoel gingen we de rust in. Niet alleen over de stand, maar zeker ook over het spel. We moesten echter niet verslappen, dat moest wel bekend zijn.

 

Wat gebeurt er? Vanaf de aftrap gaan wij de aanval in, maar we verspelen de bal. Dieptepass tussen onze verdediging door: 1-1. Na 16 seconden. Halverwege de 2e helft: bal vanuit de verdediging van de tegenstander gaat door een woud van spelers heen. Niemand onderschept de bal; 1-3. Ongelooflijk. Wij zijn de beteren, wij creëren de meeste kansen, maar wij staan ook achter. Zo zonde.

Vlak voor tijd scoort Dion de 2-3. We gaan er nog wel voor, maar het is te laat om richting 3-3 te gaan.

 

Mannen, ga zo door. Jullie hebben erg goed gespeeld. Het geluk hadden we helaas niet aan onze zijde. Zoals jullie deze wedstrijd hebben gespeeld, zal niemand zomaar van ons winnen. We zullen nog behoorlijk wat punten kunnen pakken!

 

PS: Adri: bedankt voor de invalbeurt fluiten!

Frank: goed gevlagd!

Joris: top dat je onze reserve was vandaag!

 

26-11-2016         

RKDEO JO11-13 - OLIVEO JO11-4                     

2-9      

Na weer een drukke week met trainingen, zet-je-schoen-spanning en de verjaardag van Armaan mocht RKDEO JO11-13 het vandaag tegen Oliveo proberen. Dit leek op papier de sterkste tegenstander tot nu toe. De blessures van vorige week waren hersteld en het management beschikte over een volledig fitte selectie. Na het zingen voor Armaan spraken we ons plan voor de wedstrijd door. 4 man achter de bal en geduldig zijn, het leek toch wel mogelijk tegen Oliveo te kunnen scoren. Kan RKDEO JO11-13 mee blijven doen om de koppositie in de groep en Armaan een ultiem verjaardagscadeau geven via een overwinning?

 

RKDEO JO11-13 ging goed van start ondanks het vroege uur en een temperatuur van rond het vriespunt. Het spekkie achterin stond onder de leiding van Brian. Cyrille stond ervoor voor het afjagen en Joris en Sam op de flanken. Collin en Roy moesten het voorin doen in de diepte en samenspel. Het spel ging over en weer Oliveo probeerde het maar kreeg geen echte doelkansen. RKDEO voetbalde er af en toe snel uit en we kregen kansen. De wedstrijd ging zo door en toen in de 6de schoot Collin knap de 1-0 in uit een voorzet van links (Roy). Het eerste kwartier was voor RKDEO alles ging volgens plan en er leek niets aan de hand. Toen kreeg Oliveo een hoekschop in de vijftiende minuut. De bal gaat erin via Brian bij de eerste paal. Oeps, mentaal een tikje en dan gaat het volledig mis. Brian kan geen bal meer aannemen, verdedigers staan opeens voor hun man, Roy heeft er geen zin meer in. RKDEO is het volledig kwijt en dat gaat mis tegen een goede tegenstander als Oliveo. Binnen vijf minuten staan we 1-5 achter, waarvan het laatste doelpunt van Oliveo, een kopbal direct uit een voorzet, gewoon een heel fraai doelpunt is. Rust.

 

In de rust proberen we het optimisme erin te houden, het kan nog steeds. We gaan weer van start, RKDEO lijkt zich te herpakken en achterin gaat het weer even. Voorin doet RKDEO het uitstekend, Sam speelt een prima wedstrijd, Collin staat weer met passes te strooien en Mauricio doet zijn trucjes langs de grootste tegenstanders. Ook Koen lijkt zijn plek te hebben gevonden na de dwaling over het veld in de eerste helft. Oliveo scoort toch de 1-6, omdat we met zijn alle staan te kijken naar de tegenstander bij een hoekschop. Sam gaat gewoon door en schiet na een mooie solo met links! de bal puntgaaf in, de voetbalschool betaalt zich uit! We houden beter stand in de tweede helft, maar elke fout achterin wordt genadeloos afgestraft door de tegenstander. Eindstand 2-9.

 

Dit was niet onze beste wedstrijd van het seizoen. Onze passie leek bevroren en dan hebben we het moeilijk tegen tweedejaars technische voetballers. We moeten deze wedstrijd gauw vergeten, onze wonden likken en lekker gaan trainen om er volgende week zaterdag weet te staan tegen weer een sterke tegenstander: DHC. Vanavond nog even feest vieren bij Armaan en dan weer in het gareel, :).

 

Tot dinsdag!    

Luc en Alex
Management RKDEO JO-11 13

 

26-11-2016    

ZOETERMEER JO9-2 - RKDEO JO9-3

  7-0       

Nadat er afgelopen week goed is getraind door de JO9-3 stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Zoetermeer JO9-2, de huidige nummer 2 in de competitie, op het programma. Op het moment van betreden van het (kunst)grasveld van Zoetermeer is al duidelijk dat het een fysiek potje zou gaan worden. Net als de afgelopen weken zijn deze jongens al een stuk groter dan onze JO9-3. Het zou vandaag dus moeten komen van samenspel en een flinke portie inzet om een kans te maken op een goed resultaat tegen dit 2e jaars- team.De JO9-3 begint goed aan de wedstrijd. Samenspel zit er goed in en met de inzet zit het ook goed. De 1e kans van de wedstrijd is dan ook voor RKDEO. Dean S krijgt de bal aangespeeld door keeper Benjamin. Dean S zoekt de combinatie op met Darren, de rechtsvoor. Na een mooi een- tweetje speelt Darren de bal naar de vrijstaande Kyan. Hij kan doorlopen naar het doel en schiet….. net naast. Jammer maar wel een goede aanval. Hierna lijkt het wel of Zoetermeer wakker is geschud. RKDEO wordt vastgezet op eigen helft en komt nog nauwelijks aan voetballen toe. Het is niet dat de JO9-3 slecht speelt, er wordt beter gespeeld dan de vorige wedstrijd tegen Haagse Hout, maar deze tegenstander houdt al zo goed zijn positie en wint de duels op fysieke kracht en samenspel dat RKDEO alleen achter de tegenstander aanloopt. Door het goede samenspel en snelle druk zetten van Zoetermeer gaat RKDEO foutjes maken en fouten maken tegen een tegenstander als Zoetermeer kost je doelpunten. Daarnaast beschikt Zoetermeer ook over een aantal spelers met een goed schot in de benen. Hierdoor is het een heel lastige wedstrijd voor de JO9-3. Zoetermeer scoort een aantal mooie doelpunten en krijgt een paar doelpunten van RKDEO cadeau na wat slordigheidjes in de verdediging. Doordat de JO9-3 veelal bestaat uit aanvallend ingestelde spelers worden de verdedigende taken nog wel eens vergeten. Dit is dan ook een leermoment aan de kant van RKDEO. Het is wel een compliment waard dat er wel geprobeerd wordt het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Aan het einde van de 2e helft slaagt RKDEO er in om een mooie aanval op te zetten. Een afgeslagen hoekschop wordt weggewerkt door Jazz en via Tycho komt de bal bij Dean B terecht. Hij maakt een mooie individuele actie en schiet hard op doel. De keeper van Zoetermeer is kansloos op dit harde schot maar de bal gaat naast het doel. Het had leuk geweest voor de boys om een doelpuntje te scoren maar dat moet je afdwingen en dat is vandaag niet gelukt. Eigenlijk heeft RKDEO deze wedstrijd maar 2 kansen gehad en dat is de verdienste van Zoetermeer. De meer dan terechte einduitslag van deze wedstrijd is dan ook 7-0 voor Zoetermeer.Zoetermeer speelde deze wedstrijd zoals RKDEO graag wil voetballen. Wat opviel is dat er op het fysieke vlak en op basis van inzet nog werk verzet dient te worden bij meeste jongens van RKDEO. Dat is het mooie aan het spelen tegen 2e jaars- teams die al verder zijn in de ontwikkeling: de pijnpunten van een team dat volop in het leerproces zit, worden goed blootgelegd . Dat is vaak niet leuk om te horen en het resultaat zal pas tegen het einde van de competitie meetbaar zijn. Iedere wedstrijd zal de JO9-3 wedstrijd moeten blijven knokken. inzet tonen, proberen samen te spelen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Klinkt misschien gek maar in deze fase van de ontwikkeling is de kwaliteit van het voetbal belangrijker dan het resultaat cq. de stand op de ranglijst. Volgende week weer een nieuw leermoment, dan tegen sv Nootdorp JO9-2.

 

19-11-2016    

BMT JO11-2 - RKDEO JO11-13        

   1-3      

RKDEO JO11-13 mocht vandaag weer aantreden bij BMT in het pittoreske Haagse Escamp. Na de wedstrijd afgelasting van vorige week was de arbeid op de trainingen goed geweest. Op mooi kunstgras, maar voor het gevoel wel hoog mochten de jongens het proberen tegen BMT. De nadruk lag vandaag op doelpunten maken en we speelden dan ook in een aanvallende opstelling. Sam was een echte spits en de middelste verdediger Joris moest doorschuiven. Kan RKDEO JO11-13 de goede reeks van resultaten voortzetten?

 

RKDEO JO11-13 begon sterk met goed spel en de eerste doelkansen kwamen voorbij. Brian gaf hem voor op Sam, die schoot en de keeper pakte hem. Al gauw hadden we blessures, Brian viel op zijn kapotte knie en Koen had last van zijn knie na een tackle. Gelukkig bleef de rest van het team heel en konden we verder voetballen. Het spel van RKDEO was goed en we bleven doelkansen krijgen, maar BMT had een goede keeper en onze schoten moeten meedogenlozer worden. BMT kwam er af en toe uit via individuele acties, maar miste samenspel en smoorden dus meestal in onze verdediging. Toen in de 18de minuut een schot van rechts, ik dacht van Roy, keeper redt maar ligt in de grond en Sam kon hem eindelijk in het net schieten. 0-1 en echt verdiend. Vlak daarna was het rust.

 

Tweede helft eenzelfde beeld, BMT probeerde wat meer en kreeg wat kansen, maar al gauw was het RKDEO dat telkens voor de keeper verscheen, maar die was echt goed. Ook liet RKDEO zich intimideren door de tegenstander, deze duwde en schopte veel. Tegen dit soort tegenstanders moeten we uit het duel blijven, speel de bal over, verplaats het spel naar de ruimte op het veld, maar ga niet dribbelen want dan krijg je de schoppen om je oren. En hier kunnen we nog wat leren ook in het laten uitlokken van gedrag, dit soort tegenstanders kunnen we maar op een manier verslaan: met onze voeten en betere spel! Het spel ging verder en RKDEO kwam in de problemen, een hoekschop tegen, een schot, bal wel of niet over de lijn, maar de scheidsrechter telt de 1-1! We hadden nog tien minuten en het was weer spannend. Het spel ging over en weer, maar RKDEO kreeg weer de meeste kansen. De scheids gaf extra tijd in de hoop voor een stunt, maar daar was Collin die de bal zeer overtuigend inschoot: 1-2! De extra tijd ging door en de 4de minuut extra tijd kwam Sam los van zijn man, hij legt aan en schiet de bal vernietigend in de bovenhoek. Heerlijk, mooiste doelpunt van de dag en daarmee toch de 3 volle punten en gerechtigheid.

 

Wedstrijden tegen dit soort tegenstanders zijn lastig, voor de spelers, ouders en het management. Maar het leert ons ook om te gaan met afwijkend gedrag. Een tegenstander die schopt?...de bal het werk laten doen en blessures voorkomen. Met onze eigen spel kunnen we ze echt verslaan! Ouders in ons trouwe legioen zijn van grote invloed op de wedstrijd. De steun wordt altijd erg gewaardeerd. Hierbij hebben ouders wel een voorbeeldfunctie, laat de aanmoedingen positief blijven ook bij veel overtredingen of fouten van de scheidsrechter. De jongens hebben het mentaal al moeilijk genoeg. Het is de taak van het management om het gedrag van de scheidsrechter en de tegenstander te toetsen op eerlijkheid en afwijkingen worden zeker besproken. Na de wedstrijd heeft de trainer van de tegenstander zijn excuses aangeboden voor zijn grof taalgebruik. Nu is het tijd om de gemoederen weer tot bedaren te brengen, 3 punten gaan mee naar Nootdorp en dat is echte sportiviteit! Nu eerst weer lekker trainen en herstellen.

Tot dinsdag!     

Luc en Alex

Management RKDEO JO-11 13

 

19-11-2016    

RKDEO JO9-3 - HAAGSE HOUT JO9-1       

   1-4      

De jongens van RKDEO JO9-3 (en de ouders/opa's/oma's) konden vandaag heerlijk uitslapen. De thuiswedstrijd tegen Haagse Hout JO9-3 stond vandaag om 11:30 uur ingepland. Dat betekent lekker uitgeruste koppies die vol aan de bak kunnen tegen dit 2e jaars team van Haagse Hout.Na de gebruikelijke warming-up werd RKDEO vanaf het begin van de wedstrijd direct onder druk gezet door Haagse Hout. Je kon zien dat de kleine jochies van JO9-3 voor sommige spelers van de tegenstander (te veel) ontzag hadden omdat ze zo groot waren. De eerste echte kans van de wedstrijd was dan ook voor Haagse Hout. Na een aanval van RKDEO zijn de mee naar voren gegaande verdedigers te langzaam in de omschakeling waardoor de aanvaller van de tegenstander alleen op keeper Benjamin kan afstormen. Benjamin blijft goed kijken naar de bal en pakt de bal prima van de aanvaller af. Mooie actie, Ben! RKDEO probeert af en toe wel in de wedstrijd te komen maar het spel gaat of te traag of er zit weer een mega lang been van de tegenstander tussen.Halverwege de 1e helft geeft de aanvaller van Haagse Hout een hoge voorzet waar niemand van zijn medespelers staat. De verdediging van JO9-3 krijgt de hoge bal tegen zijn hand en de scheids fluit, een directe vrije trap op 5 meter van het doel van RKDEO. Een makkie voor de speler van de tegenstander die de bal keurig in de hoek plaatst, 0-1. Het lijkt er op dat RKDEO nu wakker is geworden. Er volgen een paar prima aanvallen maar, zoals al eerder gezegd/geschreven, de verdedigers van Haagse Hout hebben lange benen waardoor de aanvallen van RKDEO steeds op niets uitlopen. Tot aan het einde van de 1e helft.... Na een goede aanval wordt een schot van Keano geblokt door zijn directe tegenstander….. met zijn hand. Nu dus een directe vrije trap voor de JO9-3! Jazz gaat achter de bal staan en schiet, wat te zacht maar toch hard genoeg om de bal via de keeper in het doel te zien gaan. Ruststand is 1-1.Na een korte rust waarin Stephan probeert de koppies de goede kant op te krijgen, begint de 2e helft. Al snel blijkt (weer) dat de tegenstander beter voor de dag komt na de rust dan de JO9-3. Er wordt minder goed verdedigd aan de kant van RKDEO. Haagse Hout maakt hier dankbaar gebruik van en kan in de 2e helft uitlopen naar de eindstand van 1-4. RKDEO probeert het af en toe nog wel maar de basis (posities aanhouden in het veld en de inzet) is vandaag niet of te weinig aanwezig bij de spelers. Misschien toch te lang in het bedje gelegen vanochtend? ;-) In de penaltyronde scoren alleen Jazz en Keano hun buitenkansje, al deden de spelers van de JO9-3 wel hun best om in de hoeken te schieten maar dan was het schot te zacht of net niet genoeg in de hoek. Volgende keer beter!Het kan gebeuren dat dit Haagse Hout 2e jaars- team sterker en verder is dan het 1e jaars- team van RKDEO maar dan kan er wel gewoon inzet worden getoond. Dit was helaas vooral in de 2e helft niet het geval. Jammer maar helaas. Volgende week speelt de JO9-3 uit tegen Zoetermeer, de nummer 2 in deze 3e klasse 10. Dan kunnen de boys weer vol aan de bak met hopelijk goed voetbal en een, toch wat minder belangrijk voor dit nog jonge team, dito resultaat.

 

19-11-2016        

RKDEO JO9-1 - FOREHOLTE JO9-1                 

     1-2        

Op papier staat er vandaag een leuke en misschien wel spannende wedstrijd! Na de Mannequin challenge in de kleedkamer hebben wij de mannetjes gemotiveerd op de pittige pot die gespeeld moest worden. Na de goede voorbereiding in het soccerhome gingen we het veld op. De eerste fase van de wedstrijd hebben wij goed de druk op Foreholte en weten wij wat kansen te creëren. Ryan krijgt een goede schietkans maar glijdt wat weg en uit de goed genomen corners weten wij niet door de verdediging van Foreholte te komen en de keeper red ook menig bal. Dan krijgen wij nog een vrije trap genomen door Koen die komt voor de voeten van Sepp en schiet op doel maar wordt goed verdedigd en uit de rebound weet Tom nog een keer te schieten en ook deze wordt gestopt door de keeper. Het is vandaag lastig om te scoren ondanks dat wij goed voetballen maar Foreholte is een gelijkwaardige tegenstander en dan is het hard werken en zo zien Dennis en Marina ook dat er soms wat rommelig gevoetbald wordt. Voor de rust krijgt Foreholte nog de nodige kansen maar ook deze ballen gaan naast of pakt onze keeper Lucas. Wij gaan de rust in met 0-0. Na wat motiverende starten wij helft twee. Mounir krijgt al snel een kans en weet van afstand te schieten maar helaas gaat deze bal naast. Keeper Forholte schiet uit en door wat rommelig verdedigen (wie schiet nou de bal echt weg) valt deze voor de voeten van een speler van Foreholte en die weet hier wel raad mee en schiet super goed in 0-1. Morris maakt een overtreding met het grote lijf en hier wordt voor gefloten Vrije trap tegen. Foreholte speler neemt de vrije trap maar deze gaat naast. De spanning stijgt in de wedstrijd omdat Foreholte in de tweede helft wel de druk op ons team wat verhoogt heeft. Dan is er nog een leuk samenspel tussen Mounir, Sepp en Todd die de bal net lang de paal naast weet te schieten. Ook komt Todd nog een 1 op 1 richting de keeper en de verdediger van Foreholte verdedigd goed uit waardoor Todd niet aan schieten toe komt ... jammer! Dan lukt het Ryan om de stand weer gelijk te maken door een goed schot op doel waar het heel druk is en eigenlijk zit deze bal wonder boven wonder ... sommige zijn verbaasd maar het is echt 1-1 jongens! Dan komt Lucas wat ongelukkig in een glijpartij als er een Foreholte speler op hem afkomt maar dan is er twijfel kan ik, mag ik de bal nog pakken waar sta ik en door wat ongemakkelijkheid komt Foreholte op voorsprong. Lucas komt wat ongelukkig terecht en moet het veld verlaten en Ryan neemt het keeperswerk even over voor de laatste paar minuten. Wij krijgen nog wat mogelijkheden ... vanuit de corner krijgt Tom nog een kans maar de keeper van Foreholte staat er ook niet voor niets. Dan nog een laatste poging om het veld met een gelijkspel te verlaten ... Sepp schiet de bal over naar Todd en raakt de bal net niet goed en dan is daar het eindsignaal van de scheidsrechter. Wij hebben geknokt tot het eind en wat was dit een leuke en vooral sportieve wedstrijd om naar te kijken zeg. Met opgeheven hoofd gaan wij richting het schieten van de penalty's want ook hier spelen wij weer voor een mooie prijs aan het eind van het seizoen. 
Vandaag mist Todd, Mounir en Tom en gescoord wordt door Lucas, Thijs, Morris, Sepp, Koen en Ryan.

 

13-11-2016 

ADO PARNTERTOERNOOI RKDEO JO9-1

         

Vandaag moeten wij op zondag vroeg uit de veren voor het ADO Partnertoernooi. Om 9.40 uur spelen wij onze eerste wedstrijd tegen HVV en dit is de tegenstander waar wij gisteren de competitie wedstrijd tegen speelde ... dus revanche van beide kanten :) Door goed samenwerk tussen Tom en Ryan weet Ryan de bal tegen het net te schieten en de stand op 1-0 voorsprong te krijgen. HVV gaat ervoor en maken ons het weer knap lastig en door goed overspelen wordt de bal hoog in geschoten en Lucas is kansloos 1-1. De laatste minuten red Lucas ons van de nederlaag om een super redding te maken de uitslag blijft 1-1!
Forum sport F1 is de tweede tegenstander in de poule en deze wedstrijd wordt ook gelijk gespeeld met een 1-1 uitslag met een mooi doelpunt van Ryan die de bal van Koen krijgt aangespeeld en weet te scoren. Vrije trap Sepp met de nodige effect weet de lat te raken en valt net op de lijn maar helaas geen doelpunt. Met nog een paar secondes op de klok lijkt het een gewonnen wedstrijd maar dan overkomt Sepp iets heel vervelends hij krijgt de bal op zijn schoen heeft een goed schot in gedachten maar deze valt achter Lucas en zorgt voor de 1-1. Dat is natuurlijk heel jammer maar pure pech en kan gebeuren ;) Wedstrijd 3 en niet de minste want wij spelen deze strijd tegen ADO JO9-1 en onze kleine kanjer Kjell Blankemeijer die vorig jaar nog ons teammaatje was speelt nu aan de ADO zijde. Met de nodige spanning starten wij de wedstrijd maar fel zijn wij zeker. Kjell weet al snel het doel te vinden met een goed ingeschoten doelpunt en komen wij op 1-0 achterstand. Toch blijven wij knokken en de startspanning zakt gelukkig wat bij de mannetjes en gaan steeds beter voetballen. Tom komt door een trap op de voet geblesseerd op het veld te liggen maar de "vreemde" ARAG scheidsrechter vond het niet nodig om dit af te fluiten het is immers een F pupillen wedstrijd en jah ADO in de aanval dus dit moet gewoon doorgespeeld worden maar gelukkig voor de scheidsrechter wordt de 2-0 goed ingeschoten. Scheidsrechter is waarschijnlijk voor ADO :) Wij met onze RKDEO kanjers en dan de man of deze match is onze super keeper Lucas die redding na redding maakt en bal na bal weet te pakken! Dan krijgen Todd en Tom de mooie kans om vanuit de opbouw op snelheid uit te breken ... Tom op snelheid ... passt zo ontzettend goed Todd aan en jah dan moet je maar één ding doen en dat is scoren 2-1 het voelt als een overwinning want wat hebben wij goed geknokt tegen de ADO mannetjes. UVS laatste poulewedstrijd maar eigenlijk weten wij al dat winnen is wat wij moeten doen maar dan afhankelijk zijn van de anderen om door te kunnen gaan naar de kruisfinales. Wij gaan ervoor. Corner genomen door Ryan bal komt bij Tom en weet Ryan opnieuw te bereiken in een onmogelijke positie vanaf de bijna cornerhoek weet Ryan de bal in te schieten dit is voor vele niet te snappen hoe deze bal erin kon gaan maar de stand is 1-0 goed hoor Ryan. Dan maakt een UVS speler een ongelooflijk mooie omhaal wat geen doelpunt is maar oh zo prachtig om te zien dit bij F voetbal. Sepp weet nog een paar man voorbij te pingelen speelt Tom aan en schiet maar keeper UVS is scherp en red. Dan krijgen wij nog een vrije trap door een overtreding op Ryan. Koen trapt en weet Tom te bereiken maar helaas het blijft bij een kans en geen doelpunt maar de 1-0 winst is goed voor een 3de poulestand en dit is niet voldoende om verder te spelen in de kruisfinale. Iedereen ontvangt een leuk ADO vaantje en met opgeheven hoofd kunnen wij terug kijken op een weer leerzaam toernooi. Super gedaan hoor Lucas, Morris, Mounir, Koen, Thijs, Tom, Sepp, Ryan, en Todd.

 

13-11-2016 

CONCORDIA JO9-8 - RKDEO JO9-14

  0-8

Het is misschien een beetje vreemd maar we speelden inderdaad op zondag. Normaal spelen we altijd op zaterdag maar dit weekend was het even anders. We hoefden ook pas om 9.30 te beginnen en dat is soms best lekker een uurtje langer blijven liggen. De tegenstander van vandaag is Concordia en het 7deelftal van hen hadden we in de beker wedstrijden al verpulverd met 1 – 0. We beginnen de wedstrijd zoals we altijd beginnen lekker fel en de eerste kans ik ook gelijk voor ons. Na een paar goede combinaties aan de linkerkant van het veld is het uiteindelijk Levi die de bal voor zijn voeten krijgt maar zijn schot gaat naast. Noah krijgt de 2degrote kans maar ook dat schot gaat maar net naast. Na deze 2 aanvallen is het de beurt aan Concordia om zich te laten gelden en het wordt beloond met een corner wat uiteindelijk niets oplevert. Direct daarna trekken wij weer ten aanval en het is Noah die de bal keurig hoog in het net schiet en zodoende de 1 – 0  binnenschiet. Eindelijk is de ban gebroken. Quinten komt nog een keer goed door op links maar zijn poging strandt helaas. Nu doordrukken zou je denken maar nee we worden soms zelfs een beetje klem gezet door Concordia maar tot serieuze kansen leidt dit niet . Na dit overleefd te hebben is het RKDEO weer dat in de aanval gaat maar Rodjëane raakt de bal helemaal verkeerd waardoor de bal voor de voeten van Daley komt maar zijn schot gaat echter naast. Concordia probeert met alle macht een kans te forceren maar het is niet genoeg om ons zenuwachtig te maken. Bij een volgende uitbraak van Concordia is het Rodjëane die een goede tackle in zet maar de scheidsrechter ziet er een overtreding in. Vrije trap Concordia. Gelukkig levert het geen tegendoelpunt op. Opnieuw een aanval van Concordia maar het is Roy die weer goed staat te verdedigen. De volgende aanval is weer voor ons en het is Noah die Rodjëane voor de keeper zet maar hij schiet op de keeper in plaats van in de hoek. Opnieuw een aanval van ons maar die lijkt te stranden omdat een verdediger van Concordia de bal oppakt. De verdediger van Concordia maakt echter een fout door de bal te zacht op de keeper te spelen en het is Hugo die de bal onderschept en de 2 – 0  aantekent. Nog vlak voor rust is het Daley die Rodjëane vindt en deze laatste rond een prachtige aanval af met een doelpunt. We gaan rusten met een comfortabele voorsprong. Na rust gaan we door met wat we voor rust ook deden en dat is aanvallen. Eerst is het Quinten die Joep alleen voor de keeper zet maar zijn inzet wordt gepareerd door de keeper. Vlak daarna is het andersom en is het Joep die Quinten vindt maar nu is het Quinten die op de keeper schiet. Nu komt Noah op links op en schiet op doel maar zijn schot gaat over. Roy en Luuk gaan samen aan de rechterkant naar het doel van de tegenstander maar onderweg is er een ongelukkige botsing en liggen van beide ploegen spelers op de grond. De scheidsrechter geeft een scheidsrechters bal. Het is RKDEO die de bal kan meenemen . Doordat er veel spelers voor het doel staan van Concordia is het een wirwar van spelers en benen en de tegenstander krijgt de bal niet weg. Opeens krijgt Quinten de bal en bediend Daley die hard op doel schiet en de 4 – 0 binnen schiet. Levi komt op en ziet Joep staan maar zijn doelpoging wordt gestopt door de keeper, corner. Uit die corner is het Quinten die de 5 – 0  op het bord zet. Concordia komt er ook nog een keer gevaarlijk uit en een speler van hun loopt alleen op onze keeper Levi af, schiet de bal maar gelukkig kan Levi zijn voet er nog tegen aan zetten en wordt het een corner . Gelijk vanuit deze corner breekt Daley uit en ziet Noah staan die op zijn beurt de bal aan Rodjëane geeft en die maakt een mooi doelpunt en het is 6 -0. Wij krijgen op het midden veld een vrije trap die door Luuk wordt genomen. Het is niet eens zo een goede bal maar bij toeval komt de bal bij Daley die Noah vindt en de bal in het net schiet. 7 – 0. Daarna is het de beurt aan Daley maar hij ziet zijn schot op de keeper komen. Nog een plaag stootje van Concordia maar de bal gaat net naast. In de allerlaatste minuut zijn het weer Roy en Luuk die op rechts samen door breken en laatst genoemde geeft de bal op Daley die op zijn beurt de bal weer aan Noah geeft en die bepaald de eindstand op 8 – 0. Het was weer een geweldige dag voor ons team en ook de derde wedstrijd hebben we in winst weten om te zetten. Helaas heeft de scheidsrechter een doelpunt over het hoofd gezien want hij bepaald de eindstand op 7–0

Op naar as zaterdag dan voetballen we in Zoetermeer tegen FC Zoetermeer aanvang 8.30 uur.

Rody van der Helm , leider JO9-14

 

12-11-2016 

RKDEO JO9-2 -  VELO JO9-5

  3-2

Met de rijp op de velden starten wij om 9.30 uur de wedstrijd. Al snel laat RKDEO zien dat ze lekker in de wedstrijd zitten en weet Stijn K vanuit een voorzet van Aimane de 1-0 te scoren. VELO speelt vrij klein waardoor wij weinig ruimte krijgen in het middenveld en het wat rommelig is, maar toch weet Stijn K met de nodige techniek de verdediging uit te spelen en de 2-0 te scoren. Dan krijgen wij voor rust nog een corner en Daisy schiet de bal goed voor en Semih weet hier wel raad mee en schiet heel goed in 3-0 en met deze stand gaan wij de rust in. Best lekker gevoel hoor!
Met wat aanmoedigende worden van Marc en Duwan gaan de mannen en dame weer enthousiast het veld op. VELO start ook goed aan de 2de helft en maken het ons nog best lastig maar Daisy weet een bal die terug komt van de keeper nog aardig op doel te schieten maar helaas gaat deze over. Dan komt er een speler van VELO 1 op 1 op onze keeper Arryn af en dan kan je twee dingen doen, blijven staan of uit je doel komen maar beide waren in dit geval zeer moeilijk want de speler weet de bal goed in te schieten en brengt de stand op 3-1 Wij blijven er hard voor werken maar niet alles lukt. Daisy haalt nog een keer de bal van de achterlijn en schiet voor maar helaas niemand om in te schieten. Stijn K pingelt nog 2 man uit en ook deze bal weet net niet in het doel te belanden maar gaat naast. Dan hebben wij een beetje geluk VELO speler maakt hands en je kan en mag een penalty geven maar op deze plek hadden wij ook begrip gehad voor een vrije trap maar de scheidsrechter beslist dat het een penalty moet worden en Semih weet deze helaas niet in te schieten. Snel vergeten gauw door .... Keeper Arryn gooit de bal hoog uit en deze bal komt voor de voeten van een VELO speler en weet hier wel raad mee en schiet in 3-2 ... spannende laatste minuten. Wij krijgen nog een laatste kans Stijn K weet nog 2x op doel te schieten en Daisy maakt het nog spannend met een laatste corner maar helaas lukt het ons niet meer om te scoren. Wij winnen met 3-2 maar het was best nog even spannend in de 2de helft. Op naar volgende week!

 

12-11-2016 

RKDEO JO9-1 - HVV JO9-1

  2-2

Na twee gewonnen wedstrijden hebben wij de groep wel proberen duidelijk te maken dat dit niet niet vanzelfsprekend is en dat wij HVV zeker niet moeten onderschatten. Na een serieuze wedstrijd bespreking waar de jongens echt goed konden uitleggen wat er van hun verwacht wordt. Zo leuk om te zien dat ze het spelletje steeds beter gaan begrijpen en dit ook steeds beter gaan uitvoeren als team. Na de warming up het veld op en de scheidsrechter fluit voor de start van de wedstrijd. Wij zijn direct scherp en blijven de eerste minuten goed in bal bezit en dat wordt dan ook snel beloont want Tom weet al snel op doel te schieten en de keeper houdt deze bal er goed uit maar vanuit de rebound weet Tom toch te scoren. 1-0. Verder de wedstrijd in weten wij goed weerstand te bieden en fysiek zijn wij wat sterker als HVV maar laten zich niet uit het veld slaan en doordat er bij RKDEO wat rommelig wordt uit verdedigd valt de bal voor meerdere voetenbalschoenen maar ook bij één speler van HVV en weet de bal tussen de palen te schieten 1-1. Vlak voor rust krijgen wij een vrije trap en Tom schiet de bal in de muur en deze valt opnieuw voor Tom zijn voeten maar helaas wordt deze bal over geschoten. 
In de rust spreken wij met elkaar af dat het best goed gaat maar dat wij meer moeten samenspelen omdat HVV het ons ook best lastig maakt. Het is echt een spannende leuke wedstrijd en willen wij hier winnen dan moeten wij beter overspelen. Met deze info gaan wij ons klaar maken voor de tweede helft. Het is en blijft een evenwichtige wedstrijd en met wat rommelig voetbal op het middenveld wordt de bal verloren waardoor HVV de stand op 1-2 weet te krijgen. Dit is voor korte duur want ook Todd weet het doel te vinden en met een knap doelpunt weet hij de stand op 2-2 te krijgen. Meerdere spelers weten de spanning nog op te bouwen zit het erin om de wedstrijd te winnen ... Todd krijgt nog een kans maar de HVV keeper red. Koen heeft nog een fantastisch schot in petto maar ook deze bal weet niet tot een doelpunt te komen. Wij hebben een leuke wedstrijd gespeeld tegen een goed HVV spelend team en de 2-2 uitslag is gezien de hele wedstrijd dan ook een prima prestatie. Morgen komen wij HVV weer tegen bij het ADO toernooi, gaan wij er weer het beste van maken. Dennis en Marina hebben weer van jullie genoten en kijken uit naar morgen!
Penalty's gescoord door: Ryan, Thijs, Morris, Sepp, Tom, Todd en Mounir en helaas lukte het Lucas en Koen deze keer niet om de penalty te scoren. Volgende x beter 

 

12-11-2016 

RKDEO JO9-3 - SV LEIDSCHENVEEN JO9-3

  3-3

Na 2 gelijke spelen in de competitie speelt RKDEO JO9-3 vandaag thuis tegen sv Leidschenveen JO9-3. Hopelijk vandaag wel 3 punten en goed verzorgd voetbal, we gaan het zien.De warming-up ziet er goed uit. De spelers worden goed scherp gehouden door het management, wat ook direct invloed heeft op de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal staat de JO9-3 er weer. Posities worden aangehouden, de inzet is goed (net als de vorige wedstrijden), de basis voor een eerste overwinning is gelegd. Zoals ook in eerdere wedstrijden komt RKDEO al snel op voorsprong. Vanuit achter krijgt Kyan de bal, speelt de bal door naar Jazz, Jazz door naar Dean B. Hij heeft 2 mogelijkheden, doorspelen naar de geheel vrijstaande Dean S of zelf doorlopen naar het doel. Hij kiest voor de eerste optie. Dean S. krijgt de bal toegespeeld en rond mooi af! Prima aanval en de 1-0 is een feit!De JO9-3 gaat lekker door met voetballen maar sv Leidschenveen komt steeds beter in de wedstrijd. Ze beschikken over een paar goede voetballers die voorin steeds voor gevaar zorgen. Gelukkig staat de achterhoede met Benjamin, Mohammed, Kyan en Tycho weer als een huis. Ze werken hard en verdedigen prima samen. Een aanval van sv Leidschenveen wordt tot hoekschop verwerkt. In eerste instantie probeert RKDEO de bal weg te werken maar dat lukt niet echt. Aan de zijkant geeft de verdediger van sv Leidschenveen een hoge voorzet. De bal gaat zo hoog dat niemand van RKDEO er bij kan. De bal gaat door dit zondagsschot via de onderkant van de lat het doel in, 1-1.RKDEO laat dit zich natuurlijk niet zo maar overkomen en gaat opzoek naar het volgende doelpunt. En die valt ook vrij snel! Keano krijgt de bal van de vandaag goed spelende Mohammed aangespeeld en rondt goed af, 2-1! Even daarvoor had Dean S. zich al laten zien met mooie passes en goed verdedigend werk maar weinig geluk om zijn acties tot doelpunt te laten promoveren. De 2-1 is dan ook de ruststand.Onze tegenstander komt goed uit de rust en wordt steeds gevaarlijker. Een goede pass van sv Leidschenveen wordt achterin niet goed verwerkt waardoor RKDEO de bal weg probeert te schieten. De bal komt bij de verdediger van sv Leidschenveen terecht die in één keer uithaalt. Ook dit zondagsschot gaat hoog over alles en iedereen heen en rolt zo het doel van RKDEO in, het staat al weer gelijk.De jongens van JO9-3 gaan weer vol in de aanval. Darren loopt goed mee als Mohammed in de aanval gaat, krijgt nog een kansje maar zijn schot mist kracht. En als je zelf de kansen niet afmaakt, dan krijg je doelpunten tegen, dat is de ongeschreven voetbalwet. Een aanval van RKDEO wordt afgeslagen en direct wordt de snelle aanvaller van sv Leidschenveen aangespeeld. Die kan zo doorlopen naar het doel en laat Benjamin kansloos met een mooi geplaatst schot, 2-3. Wordt dit dan de eerste nederlaag van JO9-3?Het antwoord is gelukkig NEE. Vlak voor tijd krijgt rechtsvoor Tycho de bal en schiet de bal hard in. De keeper heeft hier zo veel moeite mee dat hij de bal niet onder controle krijgt. Mohammed is goed meegelopen en geeft de bal een laatste tikje, 3-3. Na flink wat blessuretijd, waarin sv Leidschenveen nog een dot van een kans verprutst, fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Jarno af. Eindstand is weer gelijkspel, 3-3! In de penaltyronde scoren vandaag Dean S, Jazz en Keano waardoor sv Leidschenveen nipt deze penaltyronde wint met 3-4.  Ook vandaag zien we dat RKDEO JO9-3 prima kan voetballen, goed kunnen samenwerken en prima inzet toont. Om te winnen moeten ook de kansen worden afgemaakt en dat lukte vandaag (weer) niet. Aankomende week wordt daar vast op teruggekomen tijdens de trainingen. Tot volgende week.

 

05-11-2016  

RKDEO JO9-14 - OLIVEO JO9-8         

11-0

Vandaag staat de tweede wedstrijd op het programma. Vorige week hebben we het uitstekend gedaan tegen DSVP JO9-6G, die wedstrijd hebben we met 10 - 1 gewonnen. Vandaag nemen we het op tegen OLIVEO JO9-8 . Zij hebben de eerste wedstrijd met 5 - 3 verloren , maar dat zegt in deze fase van de competitie niet zo heel veel. We beginnen lekker fel aan de wedstrijd en de eerste kans is dan ook voor ons. Quinten speelt de geheel vrijstaande Noah aan maar deze schiet de val maar net naast het doel. Bij de volgende aanval is het wel raak. Het is opnieuw Quinten die Noah vrij  voor het doel zet en het 1 - 0 voor RKDEO.

Niet veel later is het andersom als Noah een bal dwars door het midden van de verdediging schiet in de voeten van Quinten die niet nadenkt maar de bal hard onderkant lat in het doel schiet. 2 - 0. OLIVEO heeft eigenlijk nog geen kans gehad. Even later is Rodjëane die Quinten vindt maar zijn bal gaat maar net naast het doel. Bij de volgende aanval is het wel raak als Rodjëane de bal voorgeeft en Noah de bal achter de keeper in het doel schiet. 3 - 0 .

De jongens hebben er blijkbaar veel zin in want OLIVEO komt er niet aan te pas. Opnieuw een aanval van RKDEO en dit keer is het Daley die de bal voorgeeft en is het Rodjëane die de 4 - 0  binnenschiet. Eindelijk een aanval van OLIVEO maar het schot gaat maar net naast. Opnieuw een uitbraak van OLIVEO en 3 man gaan er vandoor maar Roy staat goed opgesteld en kan de bal onderscheppen. De bal wordt naar voren geschoten en komt voor de voeten van Rodjëane die zijn schot geblokt ziet. Vlak daarna krijgt Rodjëane opnieuw een kans en deze benut hij wel en het is 5 - 0. Het kan niet op want bij de volgende aanval breekt Rodjëane door de verdediging van de tegenstander en schiet op doel maar tegen de keeper op. Maar door een blunder van de keeper rolt de bal heel rustig over de doellijn zodat het toch nog 6 -0 is geworden. Vlak voor rust is het weer Rodjëane die op het doel loopt maar de geheel vrij staande Daley over het hoofd ziet en de bal in het zijnet schiet. Jammer dit was de kans op nog een doelpunt.

Na de rust lijkt het alsof we het wel goed vinden . Een klein foutje van Roy zorgt ervoor dat OLIVEO op het doel af kan lopen maar Roy maakt zijn fout weer helemaal goed. Vlak daarna een scrimmage voor het doel van Tim die heel goed staat te keepen. Gelukkig kan Roy de bal weg schieten. Hugo is er helemaal klaar mee en besluit een solo wat hij uitstekend doet echter schiet hij de bal net naast , dit had een beter lot verdiend. Daarna is het RKDEO dat de klok slaat. Levi geeft de bal op Quinten die de bal maar net naast schiet. Even later is het dan wel raak en staat de 7 - 0 op het scorebord. Quinten besluit een solo aan de linkerkant van het veld schiet de bal keurig in het doel. Daley is in het veld gekomen en probeert het met een schot maar deze bal gaat maar net naast het doel. Weer een aanval en weer is het Quinten die aan de linkerkant op komt . Hij lijkt naar de buitenkant gedreven te worden maar omdat hij rechts is kapt hij knap zijn tegenstander uit en draait naar binnen en ziet zijn schot in het doel belanden. 8 - 0 .  De jongens willen nu niets liever dan de dubbele cijfers halen. Nu is het Rodjëane die een schot produceert maar zijn schot gaat net naast. Luuk veroverd de bal op het middenveld en passed de bal naar Daley die op zijn beurt de bal weer geeft aan Rodjëane die de bal in het doel schiet en zo de 9 - 0 aantekend. Eindelijk weer eens een aanval van OLIVEO maar het schot gaat naast en zodoende houdt Tim zijn doel nog steeds schoon. Bij een volgende aanval van Oliveo is het Roy die de bal afpakt van de tegenstander en deze aan Luuk geeft . Luuk geeft de bal gelijk door op Rodjëane die 2 man uitspeelt en de bal in de diepte speelt op Daley die na een lange rush de bal in het doel schiet en zo is het dan toch 10 - 0. Maar nog is het niet voorbij . Eerst is het Luuk die Noah een kans geeft maar zijn schot gaat net naast en vlak daarna is het Hugo die zijn schot net naast ziet gaan. Het is bijna tijd en we zetten nog een keer alles op alles . Daley krijgt de bal van Rodjëane en legt deze af op Luuk die niet nadenkt maar vanaf de rechterkant gelijk uithaalt op doel en de bal valt schitterend via de binnenkant van de paal in de kruising. 11 - 0 en gelijk wordt er afgefloten. Wat een wedstrijd en het spel mag ook op het conto worden geplaatst van de trainers Dennis Pronk en Willem Wijnen , want wat zij de kids in die korte tijd hebben bij geleerd is niet normaal. Op naar de volgend wedstrijd.

 

Rody van der Helm , leider JO9-14

 

Ps . we gaan vier aan kop in de 10de klasse 26 met 6 punten uit 2 wedstrijden met een doelsaldo van 21 voor en 1 tegen.

 

05-11-2016  

RKDEO JO15-7 - WILHELMUS JO15-7

 2-2

Eerste competitiepunt met goed voetbal voor RKDEO C7

 

Afgelopen zaterdag stond de 2e competitiewedstrijd op het programma. Na het forse verlies in de derby vorige week was het tijd om te laten zien dat we in deze klasse thuis horen. Tegenstander Wilhelmus moest daarvan het slachtoffer worden. Maar voordat de wedstrijd begon hadden wij een slachtoffer. Mick was geveld door een acute blindedarmontsteking en is helaas voorlopig uitgeschakeld. Een forse tegenvaller want Mick is een van de belangrijkste steunpilaren van het team. Mick, heel veel sterkte en we hopen dat je snel, maar vooral goed herstelt!!! 

Dan de wedstrijd: we begonnen niet verkeerd, alleen het scoreverloop was niet waarop we van te voren hadden ingetekend. Door een mazzeldoelpunt (of voor ons: een pechdoelpunt) kwam Wilhelmus op 0-1, wat ook de ruststand was. 

Na rust moest het dan maar gebeuren. Maar in plaats van 1-1 werd het 0-2 via een uitval. Het zou toch niet weer…. Het werd een soort alles of niets. We schakelden over op een ander systeem met meer mensen in de aanval en dit pakte goed uit. Binnen 5 minuten wisten we 2x te scoren. Eerst een mooie aanval over links, waarin de bal via Tom bij Björn kwam, die stuurde Noah weg. Noah gaf goed voor en Wouter kwam voortreffelijk voor zijn directe tegenstander en rondde beheerst af. Even later was het Noah zelf die de goede kant opdraaide in het strafschopgebied en de 2-2 scoorde. En toen was er nog meer dan een kwartier te spelen. Helaas wisten we de winnende treffer niet meer te maken. 

Maar we hebben laten zien dat we kunnen voetballen, dat we een achterstand kunnen wegpoetsen en dat moeten we vasthouden. Met de juiste instelling gaan er meer punten volgen. En los daarvan: het is goed om flinke tegenstand te krijgen. Dank gaat natuurlijk weer uit naar het aanwezige publiek. RKDEO heeft een mooie tribune, maar de supporters zaten gezellig met elkaar in de dug out. Leuk toch!?

 

Gr, Detmer, Ron & Rick 

 

05-11-2016  

RKDEO JO9-1 - NOORDWIJK JO9-1

 7-1

Na het goede resultaat van de wedstrijd tegen DSO bespreken Dennis en Marina de taken voor deze wedstrijd en wij zien alleen maar gemotiveerde koppies die er weer zin in hebben. Na een goede warming up in het soccerhome gaan wij met de jongens het veld op. Onze scheidsrechter Barry Wever fluit voor de start van de wedstrijd en waar we vorige week mee geëindigd zijn zetten wij voort in deze wedstrijd. Er wordt sterk begonnen en al snel weet keeper Lucas de bal richting Tom te krijgen en de pass op Todd die de bal goed laag rechts in weet te schieten 1-0. Direct na de aftrap komen wij weer in balbezit Tom heeft de bal en met een goed hard afstandschot weet Tom de keeper goed over de bal te laten duiken 2-0. Het kan nog mooier want de minuten worden ingevuld met goed samenspel en ook een derde treffer weten wij snel te scoren doordat Tom en Morris goed van positie switchen komt Morris op het middenveld passt Mounir in en schiet knap in 3-0. Het lijkt erop dat dit een wedstrijd gaat worden met heel veel doelpunten en dat klopt want ook Sepp weet zich tussen twee verdedigers te wurmen en dan nog een laatste man uitspelen en jah dan moet je het afmaken en dat doet Sepp dan ook 4-0. Het lijkt allemaal te lukken en de één is nog mooier dan de andere. De kans op 5-0 wordt door Mounir hoog over geschoten dat is jammer, maar Koen weet binnen 8 minuten spelen dit wel voor elkaar te krijgen met zijn afstandschot laag in geschoten en zorgt voor de mooie 5-0. 
Daarna weet Noordwijk het spel wat meer op te pakken en wij van RKDEO hebben wat moeite om te blijven voetballen. Wij hebben wat meer balverlies en niet alle passes zijn zuiver waardoor wij wat rommeliger spelen. Tot de rust weten wij de 5-0 wel vast te houden. Na de peptalk van Dennis en Marina starten wij weer de 2de helft en al snel blijkt dat Noordwijk ook meer kansen krijgen om een treffer te maken maar door goed verdedigers werk van Mounir en onze top keeper Lucas blijft de tegentreffer uit. Lucas weet weer super goed op te bouwen door de bal bij Tom te krijgen en jah als Tom gaat lopen dan weet hij vaak zijn tegenstander eruit te lopen en dit keer lukt hem dat ook en maakt de 6-0 door een goed ingeschoten bal, wat knap! Dan komt Noordwijk door een goed uitgespeelde actie toch tot scoren en brengt de stand op 6-1. Het was een mooi doelpunt wat een applaus verdiende. De wedstrijd nadert bijna het einde maar Todd weet vanaf rechts nog een actie eruit te krijgen en schiet recht op de keeper die niet klem heeft en vanuit de rebound weet Tom wel raad met de bal en schiet de 7-1 prachtig in. Wat hebben er weer een leuke pot van gemaakt met zijn allen. Ga zo door!

Tijdens de wedstrijd hadden wij een mooie regenboog deze heeft ons veel geluk gebracht met zo'n mooie score :)

foto van RKDEO F1 JO9-1.

 

05-11-2016       

SEV JO9-1 - RKDEO JO9-3                               

3-3     

RKDEO JO9-3 speelt vandaag voor de 3e keer tegen SEV JO9-1. De eerste 2 wedstrijden (oefenwedstrijd en bekerwedstrijd) gingen tegen dit 2e jaars team verloren. RKDEO is dus gewaarschuwd. Na een goede warming-up van RKDEO begonnen ze vol inzet aan de wedstrijd waarin Mohammed helaas ontbrak wegens ziekte. De eerste kans van de wedstrijd voor de JO9-3. Keeper Benjamin speelt de bal naar Kyan die gelijk de bal doorspeelt naar Keano. Keano speelt 2 verdedigers van SEV voorbij en kan doorlopen naar het doel van SEV. Hij schiet….. net naast. Mooie aanval maar nog zonder resultaat. Kort daarop krijgt SEV een hoekschop. RKDEO staat hierbij niet goed op te letten waardoor de aanvaller van de tegenstander de bal zo maar in kan tikken, 1-0 voor SEV. Trainer Stephan geeft een paar aanwijzingen, het team staat weer. Nu proberen de achterstand ongedaan te maken. Midachter Jazz krijgt de bal, kiest voor de moeilijke weg door 2 tegenstanders uit te spelen maar het gaat goed. Keano krijgt de bal en speelt naar Darren. Darren probeert zijn tegenstander uit te spelen maar dat mislukt. Doordat Dean S. zijn tegenstander die de bal heeft gelijk opjaagt, kan hij de bal zo afpakken en naar het doel van SEV opstomen. Met een bekeken schot passeert hij de keeper en maakt de 1-1. Goed gedaan, Dean! SEV laat zich niet uit het veld slaan en valt veelvuldig aan maar steeds staat daar de (weer) uitstekend keepende Benjamin of één van de verdedigers van JO9-3 Dean B., Jazz en Kyan. Tycho is er ingekomen voor midvoor Darren. Tycho krijgt gelijk de bal, speelt door naar Dean S. Dean S. vindt op zijn beurt Dean B. Dean B. probeert het van afstand, hij heeft al vaker laten zien dat hij een goed linkerbeen heeft. Hij vuurt af en zijn schot gaat mooi in de linkerhoek. De keeper van SEV is kansloos, 1-2 voor RKDEO! Na het vieren van dit doelpunt (uiteraard met de dab) moet RKDEO bij de les blijven om niet gelijk weer een tegendoelpunt te krijgen. Een aanval van RKDEO wordt door SEV goed tegengehouden. Doordat de verdedigers van JO9-3 ook mee naar voren waren gelopen, moeten ze nu als een gek terugrennen naar hun posities. SEV maakt van de geboden ruimte dankbaar gebruik en kan vrij makkelijk de 2-2, de ruststand, op het scorebord zetten. Een prima 1e helft, nu zo doorgaan in de 2e helft. De 2e helft is begonnen. Benjamin strooit weer met mooie passen. Eén daarvan komt bij Kyan die aan de rechterkant zo door kan lopen naar het doel van SEV. Hij ziet Keano vrij staan en speelt hem aan. Keano haalt uit en de bal verdwijnt in de rechterhoek, de keeper is kansloos. Het staat 2-3 voor JO9-3! Wat is dit een leuke wedstrijd tegen een toch goede tegenstander. SEV probeert het weer met lange ballen vanaf de keeper naar de aanvallers, zoals ze dat in de voorgaande wedstrijden ook deden. RKDEO heeft dit door en speelt hierop in. Als de aanvallers er toch doorheen komen, zijn daar Jazz en Dean B. die goed en fel op de bal spelen. Eén van de aanvallen van SEV kan Jazz nog net tot hoekschop verwerken. SEV heeft 1 speler voorin staan die letterlijk 2x zo groot is als Jazz. Deze speler kopt de, overigens mooi genomen, hoekschop in. De stand is weer gelijk, 3-3. Kan RKDEO nóg een keer gaan voor een doelpunt? Dean B. krijgt de bal achterin, hij speelt de bal door naar Darren. Darren ziet Keano vrijstaan en speelt hem aan. Keano kan op snelheid doorlopen naar het doel of de bal over spelen naar de geheel vrijstaande Kyan. Hij kiest voor de eerste optie en loopt goed door. De keeper van SEV komt zijn doel uit, Keano schiet. De keeper kan net zijn voet tegen de bal zetten en een hoekschop weggeven. Wat een goede kans op de 3-4 was dit, jammer! in de laatste paar minuten volgen er geen kansen meer voor beide teams waardoor de prima leidende scheidsrechter affluit en de eindstand 3-3 blijft. In de penalty- ronde scoorden Darren, Dean B, Kyan, Tycho en Benjamin. RKDEO speelde een prima wedstrijd. De inzet vandaag was uitstekend, ga zo door mannen! Volgende week eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, dan tegen de JO9-3 van sv Leidschenveen.

 

05-11-2016       

 VITTESE DELFT JO11-3 - RKDEO JO11-13

3-4     

In de eerste week van de wintertijd was het tijd voor onze eerste uitwedstrijd van de competitie. Vitesse Delf had vorige week verloren en leek te “pakken”. Koen was de week ziek geweest, maar had zaterdagochtend een sensationele wederopstanding en kon toch voetballen. we mochten op het “zwarte” kunstgras van veld 2, maar het bestuur van Vitesse Delft had ons verzekerd dat de kwaliteit van de korrels goed was. Er scheen een schaal herfstzonnetje die de ouders langs de lijn verwarmde. Kan RKDEO JO-11 13 zijn eerste overwinning in de competitie zeker stellen?

 

We begonnen met Cyrille als aanvoerder achterin in het midden. Cyrille had deze rol vorige week uitstekend ingevuld en stond vandaag ook weer zijn mannetje. Met Rik en Mauricio aan zijn zijde moest het achterin gebeuren. Brian en Roy begonnen voorin met Joris in het midden. Het plan was Vitesse Delft op te vangen en dan de snelheid van Brian en Roy in de diepte te gebruiken. De wedstrijd begon goed van RKDEO kant, de mannen achterin konden Brian en Roy goed vinden. Cyrille ziet in de 5de minuut goed de ruimte voor zich en komt op, hij speelt naar Roy en die weet mooi in te schieten. 0-1. RKDEO blijft drukken en krijg corners. Uit een corner weet Joris de 0-2 te maken via een tegenstander. Na de wissel hebben we Koen, Collin en Sam in het veld. Dan komt de mooiste aanval van de wedstrijd, Sam verovert de bal achterin. Hij vindt Roy in de diepte en die sprint, maakt zijn actie, speelt zijn man uit en zet voor, Brian staat goed voor het doel en tikt in met zijn scheenbeen. 0-3. Vanaf dat moment leek RKDEO een tandje terug te schakelen. Vitesse Delft kwam in de wedstrijd en begon in de buurt van Armaan te komen. Na een slagveld voor ons doel met meerdere pogingen en onze keeper en verdedigers op de grond viel de 1-3. Vitesse Delft ging door en kwam op 2-3. RKDEO deed weer iets terug en Joris schoot knap de 2-4 binnen en dat was ook de ruststand.

 

Tweede helft was het spel van RKDEO slapjes. Vitesse Delft kreeg ruimte om te voetballen en RKDEO vond het wel best. We leken toch moeite te hebben met het fysieke spel van Vitesse Delft. Ook voorin hadden we de neiging veel door het midden te voetballen, waardoor het veld klein en druk was. Verdedigend stonden we wel ons mannetje en echte kansen kreeg Vitesse Delft niet. Rik en Mauricio stonden hard te werken. En Sam en Koen hielden ook veel ballen tegen. Joris was nog dichtbij een doelpunt door een slechte uittrap van de keeper. In de laatste minuten ging het regenen, waardoor het mentaal nog zwaarder werd. Armaan pakte alle ballen. Het was in de laatste minuut dat Vitesse Delft ons uit positie wist te spelen en een verdiende aansluitingstreffer maakte. Gelukkig was de tijd op.

 

Jongens we hebben met minimale inzet 3 punten mee naar huis genomen, maar ook dat is voetbal. Volgende week zal de inzet toch echt omhoog moeten om van Graaf Willem VAC II te winnen. Laten we hopen dat het herfstdipje van korte duur is. Eerste even lekker trainen.

 

Tot dinsdag!           

 

Luc en Alex
Management RKDEO JO-11 13

 

29-10-2016    

SV NOOTDORP JO15-4 - RKDEO JO15-7    

5-1  

Tandje erbij voor C7 in vierde klasse

Een poule hoger ingedeeld na de herfstvakantie en meteen de derby tegen SV op het programma! Een wedstrijd om naar uit te kijken. Nu, 2 dagen later, kunnen we erop terugkijken en moeten we concluderen dat we helaas onze dag niet hadden.

Direct na de aftrap kreeg SV al 2 enorm grote kansen en het leek er op dat wij niet scherp begonnen aan de wedstrijd. En dat was ook zo. SV won meer duels, kreeg grote kansen en wij waren slordig. Veel balverlies, we konden elkaar niet vinden, er werd onderling niet gecoacht. En dan wordt het erg lastig. Toch was er halverwege de wedstrijd nog niets beslist. We gaven onnodig de 1-0 weg, maar kwamen via Wouter (na voorbereidend werk van Bas) terug op 1-1. Helaas viel direct daarna weer knullig een tegendoelpunt en stonden we 2-1 achter. Maar alles was nog mogelijk.

Helaas direct na rust door onoplettendheid en een beetje geluk van SV-kant en we stonden 3-1 achter. Lars kwam in aanraking met zijn tegenstander: penalty, gele kaart en 10 minuten naar de kant, een driedubbele straf. 4-1 en alle geloof was weg. Ook de 5-1 was onnodig.
Een ruime nederlaag is geen fijne start voor ons in deze poule, maar als we goed kijken naar deze wedstrijd dan zien we een aantal onnodig weggegeven doelpunten, een aantal grote kansen die werden gemist, te veel balverlies.

Kortom: als we in goede doen waren geweest, zoals bijv. tegen Leidschenveen, dan hadden we een hele andere wedstrijd gezien. Aanstaande zaterdag, 15.30 uur: revanche tegen Wilhelmus!!

Gr, Detmer, Ron & Rick

 

29-10-2016

WILHELMUS JO9-4 - RKDEO JO9-3    

2-2  

Voor RKDEO JO9-3 stond vandaag de eerste competitiewedstrijd vandaag op het programma, de uitwedstrijd tegen het 2e jaars Wilhelmus JO9-4. Fysiek grote gasten en een meid. Aan RKDEO om te laten zien hoe we hier mee omgaan, als eerste jaars “ukkies". Al snel bleek wat het antwoord van de JO9-3 was: combinatievoetbal, goed vrijlopen, veel inzet tonen en kansen creëren. Vanuit achter worden de aanvallen zorgvuldig opgebouwd en de aanvallers makkelijk gevonden. Keano en Kyan spelen voorin goed samen. Kyan krijgt de bal van Darren mee en loopt, al slalommend, door de verdediging van Wilhelmus. Hij krijgt de kans om te schieten maar heeft te weinig kracht over en schiet tegen de keeper. Uitverdedigen lukt de tegenstander niet omdat Keano er goed tussen zit, de bal verovert en op doel schiet. De keeper kan niets anders doen dan de bal uit het net rapen, 0-1 voor RKDEO! Mooie aanval, uit het boekje. Wilhelmus beschikt over een linksvoor die zo groot is als Mohammed en beide Dean’s samen maar daarnaast ook behoorlijk kan voetballen, mede doordat RKDEO toch wel wat onder de indruk is van zijn forse postuur. Hij krijgt dan ook een paar goede kansen maar JO9-3 beschikt vandaag weer over de uitgeslapen Benjamin op doel. Hij houdt een paar bijna doelpunten vakkundig uit zijn doel. Maar ook Benjamin kan niet voorkomen dat Wilhelmus door wat laf verdedigen de aansluitingstreffer kan maken, 1-1. Ondanks deze domper laat RKDEO zich niet uit het veld slaan en gaat lekker door met voetballen. Tycho staat vaak goed in de weg van de tegenstander, Darren doet soms goed mee, Mohammed maakt een paar goede acties, Dean B. laat zien dat hij over een goede baltechniek beschikt, mooi om te zien als dit team goed draait. Jazz krijgt richting de rust achterin de bal, kapt een paar tegenstanders uit en ziet de vrijstaande Dean S. niet over het hoofd. Dean S. was goed weggelopen bij zijn tegenstander en gaat op volle snelheid door naar het doel van de tegenstander. Net voordat de keeper van de tegenstander denkt de bal te kunnen hebben, schiet Dean S. de bal keurig in het doel, het staat 1-2! In de eerste helft heeft RKDEO laten zien ook tegen grotere/oudere tegenstanders goed te kunnen voetballen. Op naar de 2e helft met als doel de voorsprong van 1-2 minimaal vast te houden. De 2e helft is Wilhelmus duidelijk de betere partij. Zij zijn feller, eerder bij de bal en JO9-3 heeft niet veel in te brengen. Is Wilhelmus dan ineens zo goed? Ook, maar RKDEO heeft het vooral aan zichzelf te danken. Duels worden niet meer gewonnen, posities worden niet meer aangehouden, verdedigend wordt er niet meer ingegrepen, er is nauwelijks sprake van samenspel (op een paar goede aanvallen na). Ook de scheidsrechter is af en toe de kluts kwijt, gezien een paar discutabele beslissingen. Het is mede aan goed keeperswerk van Benjamin te danken én dat de aanvallers van de tegenstander goed op de paal kunnen mikken, dat er na het laatste fluitsignaal 2-2 op het scorebord staat. Toch nog een punt overgehouden na een goede 1e helft en een matige 2e helft. Volgende week gaat RKDEO JO9-3 weer naar SEV. Na 2 keer verlies (oefenwedstrijd en voor de beker) tegen dit 2e jaars team wordt het tijd om eens de punten mee naar RKDEO te nemen. Als JO9-3 dan speelt als vandaag in de 1e helft hebben ze een prima kans op 3 punten.

 

29-10-2016

RKDEO JO11-13 - DVC JO11-2    

2-2  

Na een drukke herfstvakantie met twee bekerwedstrijden op de inhaallijst en een oefenwedstrijd tegen de RKDEO JO11-9 stond vandaag de competitiestart tegen DVC JO11-2. Na een gelijkspel tegen DWO en een overwinning op Laakkwartier stegen we toch nog naar plek 4 in groep 6, een prima prestatie voor eerstejaars JO11! Het oefenen tegen de tweedejaars van RKDEO JO11-9 was een goede oefening tegen “reuzen” van tegenstanders, want die liepen er vandaag ook bij DVC. Mauricio stond tegen een spits zeker 2 koppen groter en met Koen een weekendje weg, moest hij het doen achterin samen met Cyrille en Brian. De eerste 5 minuten was voor DVC. Toch al iets verder in ontwikkeling met rondspel rond ons doel. Echt uitgespeelde kansen kregen ze niet want de inzet van onze verdediging was erg goed. Langzaam kropen we uit onze verdedigende linie met snel combinatie spel naar hun doel en dat is met Sam, Roy en Collin voorin levensgevaarlijk. RKDEO begon de wedstrijd te domineren en kreeg veel kansen en hoekschoppen. De bal wilde er alleen niet in. De keeper van DVC was ook een reus en pakte alle schoten, ook was RKDEO te aardig voor het doel. De bal mag echt door het net heen. We moesten achterin goed blijven opletten want de keeper schoot ver uit. DVC probeerde het van afstand en dan is Armaan toch nog wel klein. Daar viel de 0-1. RKDEO herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker en telkens viel de 1-1 bijna. De inzet was maximaal vandaag, keihard gewerkt en toen viel de 1-1 toch, na een balverovering van Cyrille, kwam de bal bij Roy en die bediende Joris: 1-1! Yes!! Inmiddels 18de minuut, DVC gaat met 4 spitsen spelen en wij moeten de laatste 5 minuten weer knokken voor de gelijke stand, de verdediging en Armaan bleven overeind.

Begin eerste helft DVC zet aan en wij weer aan de bak. Nog steeds kan DVC niet door ons heen combineren, ons positiespel, voetbal en inzet is vandaag steengoed. Dan toch een lange pass op de tweede paal en daar kan DVC intikken. Wederom toont RKDEO veerkracht en op inzet krijgt DVC het weer moeilijk. Sam krijgt veel kansen, Joris is vaak dichtbij en de hoop van het management op het schot van Rik eindigt in de handen van de keeper. RKDEO blijft het proberen en een grote keeper pak je laag in de hoek en dat deed Joris met een schot binnenkant paal 2-2! Zeker terecht. DVC lijkt wat moe en gaat met 4 spitsen spelen. We kunnen er zo doorheen combineren, maar vergeten ons met de overwinning te belonen. In de laatste minuten is het nog oppassen bij balverlies, want dan staat er ineens veel DVC voorin. Gelukkig stuitert de bal over het doel en pakt Armaan alle andere schoten, want echte doelkansen hadden ze niet. Jongens, jullie hebben een prima wedstrijd gespeeld, goede inzet, goed positiespel en bij vlagen mooi aanvallend combinatiespel. We gaan lekker verder trainen om sterker en scherper te worden voor het doel om beloond te worden voor de goede inzet. Goed weekend en tot dinsdag!

 

Luc en Alex
Management RKDEO JO-11 13


29-10-2016

DSO JO9-1 - RKDEO JO9-1     

1-6  

Vandaag staat de 1ste competitie wedstrijd op het programma en deze spelen wij tegen DSO. Eerlijk gezegd hebben wij nog een appeltje te schillen met dit team want in de voorbereiding wist DSO van onze F1 te winnen met een 7-2 uitslag. Daar gaan wij natuurlijk niet meer aan denken want na een goede bekerperiode gaan wij met volle moed deze strijd aan. Om 9.30 uur klinkt het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd en RKDEO JO9-1 zit vanaf seconde 1 lekker in de wedstrijd. Met de nodige tactiek wetend hoe DSO speelt weten wij de aanval van DSO goed te verstoren omdat onze keeper Lucas de diepe spits goed in het oog houdt en Morris zijn taken als verdediger goed weet in te vullen door de aanval constant te verstoren zodat DSO geen kans scoorkans krijgt. De scheidsrechter zit in een licht duel een overtreding en geeft een vrije trap op een gunstige plek voor DSO en deze wordt heel goed ingeschoten en de 1-0 is een feit!
Wij blijven met het team goede combinatie's maken en ieder duel wordt gewonnen door RKDEO zijde en dit zorgt ervoor dat Sepp een bal die uit de lucht komt vallen zo lekker op zijn pantoffel neemt en weet deze bal tussen de palen te krijgen 1-1. Wat zijn wij als team sterk aan het spelen en met een cadeautje van DSO door een mooi eigen doelpunt waar je normaal voor zou juichen zo mooi werd deze ingeschoten maar helaas in het verkeerde goal komt de stand op een 1-2 voorsprong. Lucas die als keeper zijn kwaliteiten laat zien door lekker mee te voetballen zetten wij nog meer druk op het DSO team. Nog net voor rust gebeurd er nog van alles Ryan speelt de bal naar Todd en weet met de bal met een knap hakkie zo het doel in te krijgen. Hier rekende niemand op en dan kun je zien dat echt alles lukt 1-3. Corner van RKDEO wordt met goed overspel van Mounir, Thijs en Tom uiteindelijk naar Ryan gepasst en deze schiet hard maar net over. Tijd voor de rust. Niets te mopperen want Dennis en Marina zijn zeer tevreden over hoe het gaat dus met de nodige motiverende woorden starten wij de 2de helft. RKDEO blijft heerlijk in de wedstrijd en gaan door met waar wij de 1ste helft mee geëindigd zijn en dat is aanvallen. Keeper DSO bouwt op via de linksachter Mounir is scherp en wint de bal en schiet van afstand prachtig in 1-4 op het scorebord.:)  Het spel wordt alsmaar beter iedereen doet wat het moet doen en dat maakt ons als team alleen maar sterker. Morris bouwt op met een lange bal op Mounir en tikt deze bal door op Tom en die weet snoeihard in te schieten 1-5 en wat een trotse koppies staan er in het veld! Lucas staat ook geweldig te keepen legt de bal op de grond om op te bouwen en weet Tom te bereiken met een goede worp, Tom neemt aan en schiet over zijn verdediger heen en op snelheid weet hij het duel te winnen en schiet rechts laag in 1-6. Deze uitslag hadden wij van te voren zeker niet verwacht maar gezien de ontwikkeling in ons team is het dan wel een goede beloning voor onze kanjers van de F1. Ouders en begeleiding en waarschijnlijk ook de tegenstanders hebben heel erg genoten van deze wedstrijd. Top! 
Penalty's worden gescoord door Mounir, Sepp, Ryan, Thijs, Koen en Todd.
Fijn weekend allemaal!

 

29-10-2016     

 VREDENBURCH JO9-7 - RKDEO JO9-2     

2-1    

De eerste competitiewedstrijd wordt gespeeld bij Vredenburch in Rijswijk. Na de bekerrondes zijn wij in de 3de klasse ingedeeld. Dit zou op papier voor leuke wedstrijden kunnen zorgen. De scheidsrechter fluit af voor de start van de wedstrijd en op het best kleine veld 2a van Vredenburch is het behoorlijk rommelig van beide kanten. Wij krijgen de bal lastig weg en het opbouwen gaat ook niet super. Toch weten we een paar keer in de buurt te komen van het doel maar helaas blijft het scoren uit. Vredenburch weet een doelpunt te scoren waardoor wij met een 1-0 achterstand er alles aan moeten doen om deze uitslag te veranderen. In de rust weet Marina het team aan te spreken op wat gaat er goed en wat kan er nog beter? De spelers weten dit goed in te vullen en met de Yel van RKDEO F2 gaan wij weer gemotiveerd het veld op! Wij krijgen wat meer ruimte om te spelen omdat het veld nu eindelijk een beetje breed gehouden wordt. Iedereen werkt hard en dit zorgt er voor dat wij dan ook de 1-1 scoren met een prachtig doelpunt van Semih. Kop op en laten wij de 1ste helft vergeten en met zijn allen ervoor gaan. De felheid is beter en er zijn kansen om de 1-2 te scoren met nog een paar minuten op de klok. Een terugspeelbal op keeper Paco rolt het doel in dit omdat er gedacht werd dat deze bal naast zou gaan ... super jammer natuurlijk want dat betekent dat we met een 2-1 achter komen. De wedstrijd was er dan ook niet naar gezien het fanatisme van de gehele aanhang van Vredenburch dat wij deze wedstrijd nog zouden winnen en met de laatste aanval van RKDEO zijde besluit de scheidsrechter dan ook de wedstrijd af te fluiten! Jammer jongens het is een wedstrijd die wij snel moeten vergeten en volgende week gaan wij weer knallen. De nodige agressie zat dan nog bij het nemen van de penalty's want deze werden bijna door iedereen ingeschoten. Top! Fijn weekend allemaal.

 

22-10-2016     

 WESTLANDIA JO9-3 - RKDEO JO9-3     

2-7    

Westlandia, de tegenstander vandaag van RKDEO JO9-3, was wat lastig te bereiken door wegwerkzaamheden. Hierdoor had de JO9-3 niet de voorbereiding die het gewend was. Daarnaast werd er bij aankomst op de Hoge Bomen in Naaldwijk gemeld dat we anderhalve wedstrijd zouden spelen, 1 helft tegen het 2e jaars- team Westlandia JO9-2 en een hele wedstrijd tegen het 1e jaars- team Westlandia JO9-3. Miscommunicatie aan de kant van Westlandia, kan gebeuren, al had de leider van RKDEO daar wel een andere mening over. RKDEO begon niet goed aan de wedstrijd tegen de JO9-2. Er was geen scherpte, weinig inzet, het spelletje zoals we gewend zijn te spelen lukte niet. Misschien toch door het ontbreken van een goede voorbereiding op de wedstrijd of omdat de leider, die wat later kwam, werd gemist…. RKDEO werd al snel op achterstand gezet door de tegenstander door onoplettendheid en slordigheidjes. Ruststand was 3-0 voor Westlandia, een helft om snel te vergeten en te gebruiken voor de hele wedstrijd tegen Westlandia JO9-3. In deze wedstrijd werd al snel duidelijk dat RKDEO toch wel goed kan voetballen. Na een paar minuten stond het al 0-1 door een doelpunt van Jazz na goed voorbereidend werk van Darren. Kort daarna was het Kyan die met een prima steekbal Mohammed vrij liet doorlopen naar het doel van de tegenstander en de 0-2 kon laten aantekenen. Toen Kyan daarna de 0-3 kon maken na een uitstekende hoekschop van Dean S. wist het management dat deze wedstrijd gespeeld was. Dean B. probeerde zijn doel leeg te houden (aardig gelukt met maar 2 tegentreffers en een paar prima reddingen). De winnaar was duidelijk RKDEO die een paar maatjes te groot was voor dit Westlandia- team. Doelpuntenmaker waren verder nog Keano, Mohammed 2x op aangeven van Dean S. en Darren. Benjamin scoorde niet maar speelde een prima wedstrijd als linksachter en later als linksvoor. Eindstand 2-7. De penalty’s werden gescoord door Jazz, Kyan en Mohammed waardoor hierin de eindstand 4-3 voor Westlandia was. Volgende week mag de JO9-3 weer vol aan de bak voor de eerste competitiewedstrijd tegen Wilhelmus.

 

22-10-2016     

 RKDEO JO11-13 - LAAKKWARTIER JO11-4    

6-3    

Vandaag moest Rkdeo JO11-13 aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Laakkwartier, die op de ranglijst onderaan bungelden en op weg zijn naar degradatie.

Het is echter herfstvakantie dus weet je nooit wie er meedoen en er was hier en daar ook inleen.
Wij hadden Jayden ( de jonge Koeman)erbij omdat Sam aan het genieten was van een weekend weg en de contract onderhandelingen met de  vader van Jayden zijn in volle gangJ. We hebben genoten van hem ,plezier straalde er vanaf .Bedankt voor het invallen Jayden.
Rkdeo toch wel favoriet en dat zagen we ook vanaf de aftrap ,gelijk druk naar de goal en Joris zette als een echte aanvoerder de verdediging, er was totale controle.
Mauricio deelde al een paar prikjes uit voorin en het was wachten op goal.
!4e minuut : Roy breekt door en zet zijn ploeg op 1-0,prima schot. Roy speelde net als woensdag een dijk van een wedstrijd en je ziet als het tussen de oren goed zit is hij zo belangrijk voor het team, zo doorgaan Roy. Collin rukt inmiddels ook vaker op en het team gaat geconcentreerder om met aannames van de bal ,werd goed overzicht gehouden en hij schiet de 2-0 binnen. Armaan houdt zijn goal schoon door een paar mooie saves en rkdeo lijkt op rozen te zitten, zeker als Roy de 3-0 erin knalt. Rkdeo probeerde ook meer van afstand te schieten als de kans er was en dat is goed opgepakt.
Rkdeo was dus lekker aan het overspelen en ook fysieker maken we een klein stapje vooruit, laakkwartier had 2 sterke buitenspelers maar Brian gooide zijn lichaam(en af en toe een armpje) erin om ze uit balans te halen en dat werkte prima ,want dan konden de 2 stofzuigers Cyrille en Koen de bal pakken en verder weer opbouwen. Cyrille knokte zich door de wedstrijd heen en heeft zoveel ballen onderschept, zelfs schijnbewegingen en op snelheid er doorheen zien gaan, genieten.
Mauricio en Collin weer met passes zien strooien, Joris nog steeds totale controle en dan komt de actie van de dag aan de linkerkant, we zijn wel eens kritisch op hem omdat Rik soms wat bang oogt en net niet doorgaat om de bal te pakken en we bang zijn voor nare blessures ,maar dit was er 1 uit de hoge hoed….bal naar links ,prima aanname, 1 speler voorbij….nog een technisch hoogstandje achterlangs….lichaam erin, speler voorbij, overzicht houden….een pass zoals hij dat kan doen, lekker strak op Jayden….schoolvoorbeeld hoe het moet, geweldig gedaan Rik!!Dit geeft je zelfvertrouwen.
Het was alsof Jayden al jaren in het team speelde en net als woensdag bleek hij een neusje voor doelpunten maken te hebben en hij schoot het team naar 4-0 en zo was dit de mooiste actie van de dag, uitstekende pass en prima afgerond. Roy maakte 5-0 en een prima hattrick voor hem.
Laakkwartier maakte een eretreffer 5-1. Koen kwam erin op links en de tegenstander maakte kennis met de bekende beweging naar rechts ….boem….schot….strak in het hoekje. Koen speelde ook weer een goeie pot en je ziet als hij het overzicht kan houden dan komen de passes er ook aan. Dijk van een wedstrijd.6-1
Armaan hield het  team op de been met een paar mooie saves ,maar was op het einde zijn concentratie een beetje kwijt, gebeurt eigenlijk zelden maar 2 minder goede acties bracht laakkwartier nog 2 goals  en gaf Armaan dus een wijze les mee, maar je hebt een uitstekende start van het seizoen Armaan, je gaat steeds verder uitschieten en soms zien we je gewoon zweven bij het duiken. Eindstand 6-3.
Gestart in de 9e klasse en nu in de 6e klasse 4e worden is gewoon een prima prestatie jongens. We gaan trainen op techniek  en balaannames dan kan het alleen nog maar beter worden. Wordt een pittig seizoen, tegen veel grote jongens, kijken of we in de middenmoot kunnen komen.
Na afloop in de kleedkamer was er nog een kleine huldiging voor Alex, want hij is toegetreden tot een hele speciale club…..de club van veertigers…er werd gezongen, getracht een cadeau uit te reiken, een trainer van Nootdorp bleef maar zingen(we noemen geen namen, schijnt af en toe te fluiten),maar het is goed gekomen. Van harte Alex, we zien je straks !!
Joyce bedankt voor de inspanning en gefeliciteerd met je zoontje.

Dit was het bekeravontuur, volgende week start competitie ,maar eerst lekker  trainen.

Club van 40 Alex en Luc Rkdeo JO11-13

 

15-10-2016  

 RKDEO JO11-13 - DWO JO11-8       

3-3  

Na het zwaar bevochten gelijkspel tegen Wilhelmus van vorige week was het vandaag de beurt voor een inhaalwedstrijd tegen DWO. De jongens hadden twee weken geleden een perfecte fysieke training laten zien en mentaal heeft de wedstrijd van Wilhelmus veel gekost. Dit was terug te zien tijdens de oefenwedstrijd tegen ons eigen RKDEO JO11-12 afgelopen woensdag, waar de  jongens na een sterke 10 minuten er met 0-4 verlies afgingen. Dat deed pijn en Brian was er donderdag letterlijk ziek van! Donderdag ging de lichte training op techniek alweer beter. Op het bijna lege sportpark van RKDEO moesten we ons zien te herpakken om toch nog een plekje te kunnen stijgen in de beker. Gewoon op gras want de clubbobo’s durven het niet meer aan om de jonge jeugd op kunstgras te laten spelen. Kan RKDEO JO11-13 zich fysiek en mentaal herpakken en gaan voor de winst tegen DWO?

 

Eerste helft beginnen we met Koen (Armaan afwezig) op het doel, Cyrille, Brian en Mauricio achterin. Leiderschap zit in het koppie, ondanks dat Mauricio zijn te grote junior aanvoerdersband verloor tijdens de wedstrijd stond hij qua coaching vandaag echt zijn mannetje. Zelfs tijdens zijn wissel stond hij de verdedigers nog op zijn plek te zetten! RKDEO begon sterk de eerste helft. Terug in de oorspronkelijke 1-3-3 hadden iets meer kracht voorin. Als hoekschoppen als doelpunt zouden tellen hadden we ruim gewonnen. Collin, Rik en Sam hadden het er maar druk mee. Veel druk van ons op het doel van DWO, maar deze jongens zijn groter en sterker. Met de natte bal was het ook moeilijk combineren en gingen veel aanvallen verloren. Het spel was goed en de organisatie klopte ook weer. DWO kwam er eigenlijk niet aan, totdat 1 jongetje er in zijn eentje langs twee man ging en de bal keurig in de hoek schoot, Koen was kansloos. 0-1. Maar bij RKDEO was opeens ook de geest uit de fles en Sam kon na een mooie actie over rechts, strak inschieten: 1-1.  Het spelbeeld blijft hetzelfde, druk van RKDEO veel kansen en hoekschoppen, maar nog geen doelpunt. We blijven proberen tot aan de rust en dan komt DWO over rechts en schiet van afstand over de keeper heen met een boogbal, we gaan met 1-2 rusten.

 

RKDEO begint wakker en sterk aan de tweede helft en het eerste kwartier is er zeer goed voetbal. Combinaties lukken en we zien aanvallen vanaf achteruit, over 3  of 4 spelers. Heel mooi om te zien! Het mooie spel wordt beloond. Joris kopt de bal snoeihard in de hoek uit de zoveelste hoekschop voor RKDEO. De bal gaat erin via een verdediger. Een minuut later loopt een mooie aanval tot aan Roy en die scoort keurig de 3-2. RKDEO lijkt de tegenstander te gaan overlopen, Rik kwam steeds dichter bij een doelpunt maar de 4-2 blijft uit. Cyrille, Mauricio en Koen stonden strak te verdedigen en Brian had weinig te doen in het doel, maar hij ging los bij de penalty’s. RKDEO krijgt nog een aantal kansen maar hij valt niet. Als je niet scoort dan scoort de tegenstander en de 3-3 valt wederom uit een enkele aanval.

 

Het spel van vandaag was goed net als het positiespel. Tactisch hebben we ons goed ontwikkeld en nu moeten we technisch een beetje aansluiting vinden dan hebben we minder kansen nodig. We gaan de komende periode meer op de techniek oefenen, want de rest zit wel goed. Nu eerste even lekker herfstvakantie met alleen woensdag een oefenwedstrijd tegen RKDEO JO11-9 en geen training. En dan kijken of we aanstaande zaterdag tegen Laakkwartier de 4de plaats veilig kunnen stellen.

         

Goed weekend en tot woensdag!

 

Luc en Alex
Management RKDEO JO-11 13

 

08-10-2016  

RKDEO JO15-7 - CONCORDIA JO15-5            

5-1  

Keurige 3e plaats in de bekerpoule voor RKDEO C7

De laatste wedstrijd in de voorcompetitie stond vandaag op het programma. Gezien de stand was de verwachting dat wij deze wedstrijd makkelijk zouden winnen. En zeker als we dezelfde spirit op konden brengen als vorige week tegen Leidschenveen. Maar dat is vaak moeilijker tegen een zwakkere tegenstander.

 

We waren beter en hadden de wedstrijd vrij goed onder controle. Maar een doelpunt viel niet zomaar. Tot de 33e minuut bleef het 0-0. Toen stuurde Björn  met een mooie pass Wouter de diepte in en die rondde netjes af. En nog voor rust kwamen we makkelijk op 2-0: Wouter legde de bal precies op het hoofd van Dion en die kopte goed in.

 

In de 2e helft was de wedstrijd al gauw beslist. Uit een corner kwam de bal bij Mathijs en die volleerde de bal mooi tegen het netje. En snel viel de 4-0 uit een heel lelijk doelpunt. Noah scoorde met z’n rug als we het goed zagen. De mannen lieten ook zien dat ze echte heren kunnen zijn. Het enige meisje op het veld mocht bij deze veilige stand uithalen en scoorde voor Concordia. Maar in de allerlaatste minuut was het nog een keer Wouter die de 5-1 maakte. Een ruime uitslag, een simpele overwinning. Onze concurrenten wonnen vandaag ook, Vredenburch maar liefst met 0-18. Daardoor eindigen wij op een keurige 3e plaats.

 

En zo zie je maar dat je kampioen wordt door vooral ook van de minder sterke tegenstanders te winnen. Door een mindere dag tegen Wilhelmus (die trouwens vlak achter ons eindigen) zijn wij geen herfstkampioen geworden. Hoe dan ook, we hebben een mooie reeks wedstrijden achter de rug. Nu komt de herfstvakantie en daarna begint de echte competitie. We gaan ervoor!!

 

08-10-2016  

WILHELMUS JO11-7 - RKDEO JO11-13              

2-2   

Gisteren ,op een prachtige zaterdagochtend , moest het team van Rkdeo naar Wilhelmus toe.

Wilhelmus is 1 van de topdrie ploegen en had een punt gepakt tegen HVV en slechts met 4-2 verloren van Nootdorp. Het zou dus een lastige klus moeten worden om er een goed resultaat weg te kapen.
Het team verdient echter een groot compliment zoals er de laatste weken getraind is, met passie, plezier en vol inzet worden de oefeningen opgepakt en dat maakt het management erg blij.
Gaat u er maar eens rustig voor zitten want bovenstaande kwam ook in de wedstrijd terug hoor.

We startten weer met een extra middenvelder voor wat zekerheid en dat blijkt tegen sterke ploegen goed uit te pakken, vanaf de aftrap was er voorzichtige druk en de wedstrijd prima onder controle.
Dat spelers vaker op verschillende posities staan blijkt prima te gaan en wordt goed opgepakt, Koen probeerde als een ervaren rechtsbuiten acties te maken en daar had de verdediging het moeilijk mee. Collin en Sam moesten veel lopen op het middenveld ,maar deden dat erg goed en met de “berlijnse muur”: Cyrille, Brian en Roy, later Mauricio en Joris en in de 2e helft iedereen…  achterin had Wilhelmus het zwaar. Ze liepen zich stuk en Roy en Mauricio gaven prima passes dwars door het middenveld heen zodat er grote kansen kwamen voor Rik en Sam, maar dan moeten we eigenlijk nog ff iets verder doorlopen om te schieten of een trucje uithalen om verder op te bouwen. Wilhelmus wist eigenlijk niet hoe ze met de counters om moesten gaan ,want ze werden direct gevaarlijk als rkdeo eruit kwam. Zelfs Roy kon nog opkomen van achteruit.
19e Minuut,…tja….Wilhelmus wordt wat sterker ,maar rkdeo moet ook wisselen en dat ging van onze kant niet helemaal lekker. Blijft voor het management lastig om het goede moment te kiezen om te wisselen, zeker als het spel op en neer gaat en door hier en daar onduidelijkheid kwam wilhelmus op 1-0.  Niet getreurd want Rkdeo ging door en Rik dacht in dezelfde minuut, ik schiet gewoon weer van 25 meter en de bal ging er zowaar nog in ook 1-1. Klasse!.
En dan moeten we natuurlijk niet ons keepertje Armaan vergeten, de rest wordt al moe van m op de training ,omdat hij nu geleerd heeft zijn goal te verkleinen en op het moment dat de tegenstander sterker werd  stond hij er en pakte alle ballen, ook zijn uittrappen worden beter en zo konden we heel snel bij de andere goal zijn, goed gedaan Armaan!!!
Joris sleurde weer over het veld heen, roder konden zijn wangen niet ,ook de luchtduels won hij en Cyrille was weer een ouderwetse “tank” met een prima overzicht. Zoals eerder gezegd knokte Sam en Collin op het middenveld en liep Brian al coachend de gaten dicht achterin. Roy was als trotse aanvoerder een echte leider en stond in de 2e helft voorop de barricade ,oh de ruststand was trouwens 1-1.  We zijn dus inmiddels in de 2e helft  en we namen wel verrassend de leiding via een prachtige pass van Cyrille voor de goal…keeper liet los en Collin was er snel bij, 2-1. Plezier en inzet hadden we al gezien, wilhelmus deed er een stapje bovenop en nu moest passie er ook bij komen en dat kregen we ook te zien. De 2-2 viel vrij snel en het werd zwaar voor het team, we moesten nog 20 minuten voetballen en iedereen knokte voor de bal, we kwamen er nu haast niet meer uit, zouden we het zo lang volhouden. Nou….dat lukte….14 corners tegen, waarvan elke bal voor rkdeo was, Armaan die de ballen er gewoon uithield…naar eigen zeggen…”ik had een makkie vandaag”. Vol passie knokte het team zich naar een gelijkspel, het management was niet zo nerveus dit keer want die waren met het vertoonde spel al zeer tevreden, maar de ouders moedigden de boys aan ,waar zelfs moeders aan mee deden  die altijd zo rustig zijn….. het viel het management gewoon op, maar wij verraden het  niet hoor. en natuurlijk de teamsponsor, die de passie had overgenomen van de jongens .Het was weer ouderwets genieten .
Misschien een gelukkig puntje ,maar als de tegenstander technisch en fysiek iets sterker is moet je slim zijn en knokken als een team. Dat hebben we  gezien en zo gaan we op voor een prima plek in de middenmoot en dat na 3 klassen hoger te zijn gaan spelen. Proficiat!!

Tot dinsdag! Het management van Rkdeo jo 11-13

 

01-10-2016  

CONCORDIA JO9-2 - RKDEO JO9-3               

1-10   

De laatste bekerwedstrijd van de JO9-3 stond vandaag op het programma, de uitwedstrijd tegen Concordia JO9-2. De vraag vanochtend was: Kan de JO9-3 de goede lijn van de laatste paar weken doorzetten en 3 punten meenemen naar Nootdorp? De JO9-3 begint in de volgende opstelling: Benjamin op doel, achterin Jazz/Tycho/Darren, voorin Keano/Kyan/Dean S, wissels Mohammed en Dean B. Vanaf de eerste minuut is het al duidelijk, RKDEO is hierheen gekomen om 3 punten mee naar huis te nemen! Concordia wordt direct vastgezet, wat al in de 1e minuut resulteert in een goede kans voor Kyan maar de keeper van Concordia kan nog net redding brengen. Kort daarna krijgt Keano de bal en ziet Kyan vrijlopen, Keano speelt de bal naar hem en Kyan scoort het eerste doelpunt van de wedstrijd, 0-1! RKDEO JO9-3 blijft goed combineren, de verdediging staat, zoals de laatste paar wedstrijden al het geval is, als een huis en de medespelers worden goed gevonden, klasse mannen! Een aanval van RKDEO wordt tot hoekschop verwerkt, deze wordt genomen door Jazz. Hij geeft de bal hoog en hard voor, Kyan legt de bal (onbedoeld?) stil op een metertje voor de doellijn waarna Dean S de bal simpel kan intikken, dat is teamwork, en 0-2! Langzaam wordt het Concordia duidelijk dat dit RKDEO een maatje te groot is. Dean S, in de eerste helft linksvoor, vindt een paar minuten later midvoor Kyan die zijn 2e doelpunt van de wedstrijd maakt, 0-3. Concordia blijft proberen te voetballen en krijgt ook wat kansjes maar altijd is daar weer de uitstekend keepende Benjamin als slot op de deur, top! Vlak voor het rustsignaal pikt ook Keano, na een mooie pass van Mohammed, zijn doelpuntje mee. Ruststand is 0-4 voor RKDEO. Na een korte rustpauze waarin Stephan nog even de puntjes op de i heeft gezet, gaan we lekker verder waar we gebleven zijn. Darren speelt een prima wedstrijd en is nu de midvoor, Dean B staat linksvoor en Keano, net als in de 1e helft, rechtsvoor. Achterin de sterk spelende Tycho als midachter, Mohammed op links en Dean S op rechts, waar hij steeds beter gaat spelen. Concordia komt nu ook goed uit de startblokken en kan, na een onoplettendheid aan de kant van RKDEO, de 1-4 scoren. Leuk voor de tegenstander maar heel lang kunnen ze er niet van genieten. Dean B. krijgt de bal aangespeeld van Keano en zorgt met een mooie schuiver voor de 1-5. De vraag is nu hoe hoog de uitslag van deze wedstrijd zal gaan worden. Kyan gaat na zijn wisselbeurt rechtsvoor spelen en zijn eerste balcontact in de 2e helft is direct een doelpunt, 1-6. Kyan kan zelfs, na sterk verdedigen, op snelheid en met veel balgevoel de 1-7 en 1-8 (zijn 5e doelpunt van vandaag) laten aantekenen. Ook Mohammed en Dean B scoren nog, beide keren na goed doorzetten van Darren. Mooi om te zien is dat iedereen de hele wedstrijd vanuit zijn positie blijft voetballen, grote klasse! Einduitslag van deze wedstrijd is 1-10 in het voordeel van RKDEO JO9-3! Doordat beide Dean’s, Tycho, Keano en Benjamin hun penalty’s goed inschieten, wordt ook de penaltyronde gewonnen door de boys met 3-5. De bekerwedstrijden zitten er op. Jullie hebben laten zien dat jullie nu al een team zijn en goed kunnen samenwerken, ga hiermee door! Binnenkort wordt de competitie-indeling bekend en gaan we de stijgende lijn verder proberen voort te zetten.

 

01-10-2016  

LEIDSCHENVEEN JO11-6 - RKDEO JO11-12               

0-3   

Het weer zat deze zaterdagmorgen niet mee. Voor het eerst dit seizoen moesten de helden van ons verhaal laat opstaan en de temperatuur was nog geen 20 graden. Kom je op Leidschenveen aan, blijkt dat je tegen tweedejaars E moet. De stand deed anders vermoeden, Leidschenveen E 6 staat laag, maar ze zijn echt allemaal een kop groter dan onze meiden en jongens.

We trappen af om 10:30 voor de eerste 25 minuten. En de angst wordt bijna bewaarheid: in de 2e minuut komt zo’n boomlange al gevaarlijk door maar de verdediging doet haar werk. Theo en Bram keren de aanval, Theo stormt op naar het andere doel maar…wordt gevloerd. Heeft pijn. Veul pijn. Wordt even uit voorzorg gewisseld. Indy verdedigd dan maar loeihard uit, dwars over die lange koppen heen. Nick verdedigde steeds hard naar voren. Doelpunten volgdenvan JJ en Keano, beide geweldig ingeschoten, smaakten naar meer.

 

De tweede helft begon voor het dreamteam met de belofte van meer doelpunten. Deze wedstijd ontpopt zich echter tot een omgekeerde strijd. In plaats van over de tegenstander heen te walsen en met dubbele cijfers te winnen gaan onze helden…tegen zichzelf voetballen. Keeper van Leidschenveen werd gewisseld. Aanvallen van Leidschendam worden nog steeds goed afgeweerd door Indy, Theo (tegenstander was voor hem 2 koppen groter, maar hij speelde er zo 3 uit!) en de onvermoeibare Jayden, maar we maken het niet af. Sajid heeft alle voorzetten van de tweede helft en ook een hoop in de eerste helft al, gegeven. Maar hoe met name Nienke ook probeerde, het net werd niet gevonden. Keer op keer kwam E 12 in kansrijke positie, Indy, Jayden, Keano en JJ slalomden door het middenveld van de tegenstander heen, Sajid gaf weer voor (heeft minstens 10 geweldige acties gemaakt, misschien wel 100!) maar ook Jayden, Indy, JJ en Keano kregen de bal er niet in. Nick poogt nog een keer onderkant lat te raken, van ver, maar ook dat lukt niet vandaag.

 

Aangemoedigd door het voltallige publiek ging Sajidin de laatste minuten van de strijd voor eigen succes. Moest hij ook doen, hij had gewerkt als een paard en verdiende tenminste 1 doelpunt. Maar uiteindelijk, vlak voor het eindsignaal, gaf Sajid weer een mooie voorzet en Indy kegelt de bal in de rechterbovenhoek. Fenomenaal. 3-0. En dat bleef de eindstand.

 

De scheidsrechter verdient een dikke pluim. Heeft ie ook gekregen na de wedstrijd van het trainersgilde: Rick, Paul en Chantal. Ook Elftalleider Bas liet zich niet onbetuigd. Op naar de volgende match!

 

Ivar Schrijer

 

01-10-2016  

SEV JO9-1 - RKDEO JO9-3               

3-1   

Nadat de JO9-3 vorige week met minder goed voetbal toch had gewonnen van Gr. Willem II Vac wilden de coaches vandaag weer het voetbal zien dat de JO9-3 kan spelen, opbouwend vanuit achter én volop inzet. Na de gebruikelijke voorbereiding begonnen de spelers aan de wedstrijd tegen SEV JO9-1, dat uit alleen 2e jaars JO9- spelers bestaat. Vanaf de eerste minuut zette JO9-3 direct de tegenstander onder druk. De eerste kans van de wedstrijd is voor de meegelopen midachter Kyan. Een afgeslagen bal neemt hij mooi op de pantoffel. Met veel moeite houdt de keeper van SEV de hoge bal uit het doel. Kort daarna volgen ook kansen voor spits Benjamin. Met een paar goede schoten probeerde hij de keeper van SEV te passeren maar hij had weinig geluk. Ook de onvermoeibare Jazz probeerde zijn doelpuntje mee te pikken maar ook hem was het (nog) niet gegund. Tijdens de wedstrijd was goed te zien dat de spelers goed hadden geluisterd naar de trainer. Iedereen toonde inzet, de bal ging weer goed rond vanuit achter, goed gedaan boys! Na weer een goed opgebouwde aanval gaf de goed spelende Keano een pass op Dean S. maar die kon de bal net niet goed raken om deze aanval te verzilveren. Ook vanaf links, waar Darren en Mohammed stonden opgesteld, werden mooie aanvallen opgezet. Een doelpunt kon niet uitblijven. Helaas was het SEV die na een goed uitgevoerde counter onverdiend op 1-0 kwam. RKDEO JO9-3 probeerde er nog een schepje bovenop te gooien maar al snel was het toch weer SEV dat scoorde met wat hulp van RKDEO, 2-0. Dit was ook de ruststand. In de rust kregen de spelers nog wat info mee van trainer Stephan om de 2e helft goed te beginnen. Keeper Tycho en midachter Kyan vochten, zoals de hele wedstrijd, weer voor wat ze waard waren. Veelal werd er aansluiting gevonden bij de aanvallers. Toch was het wéér SEV dat wat makkelijk kon scoren, 3-0. Hierna was het de beurt aan RKDEO. Ze gingen vol op de aanval spelen om zo snel mogelijk de eretreffer te maken. Hierdoor vergaten ze dat samen voetballen veel effectiever is dan alles alleen te doen. Dean B en Benjamin, nu als rechtsachter, zorgden er voor dat alle aanvallen van SEV werden tegengehouden en leverden de bal keurig in bij de aanvallers. Aan het einde van de wedstrijd krijgt Mohammed de bal op links, hij ziet Dean S volledig vrij staan en speelt hem aan. Dean loopt door en schiet van een metertje of 20 op doel. De keeper van SEV zit er goed bij maar niet goed genoeg. Tergend langzaam rolt de bal over de doellijn! Het is gelukt, RKDEO komt terug tot 3-1. Iedereen viert dit feestje: de ouders/opa’s/oma’s langs de lijn, de spelers in het veld, de wisselspelers Kyan en Keano sprintten het veld in, de coaches geven elkaar een high-five, super leuk om te zien! Na een paar minuten fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd, eindstand 3-1. Nog even het vermelden waard: De penaltyronde! Nadat Dean B, Jazz, Benjamin, Mohammed, Keano en Tycho de penalty’s raak hadden geschoten werd de serie afgesloten met de penalty van de keeper van SEV. Keeper Tycho staat ook nu weer op de goede plek en stopt ook deze penalty! De RKDEO- spelers vliegen Tycho om de nek alsof ze de CL hebben gewonnen, in dit geval de penaltyronde met 3-6! Dit was weer een wedstrijd zoals de jongens van RKDEO JO9-3 horen te voetballen en kunnen voetballen. De inzet was terug, opbouwend zijn ze weer op de goede weg, nu alleen elkaar nóg meer gaan vinden in het veld. Tijdens deze en (bijna) alle voorgaande wedstrijden is gebleken dat JO9-3 al erg goed en verzorgd voetbal kan spelen. Waar veel tegenstanders ervoor kiezen direct de lange bal te hanteren, blijft RKDEO proberen te voetballen zoals voetbal bedoeld is, met opbouw, inzet, samenspel en doelpunten. Blijf hiermee doorgaan, tijdens de échte competitie zullen jullie zien dat hiermee ook wedstrijden gewonnen worden. Tuurlijk gaat het ook wel eens mis, zolang hiervan wordt geleerd is dat prima. Volgende week volgt de laatste bekerwedstrijd tegen Concordia, hopelijk ook dan weer goed en verzorgd voetbal. En misschien ook 3 punten???

 

01-10-2016       

SOCCERBOYS JO9-1 - RKDEO JO9-1               

2-6    

Vandaag om 8.45 uur een vroege wedstrijd uit tegen Soccerboys uit Bleiswijk. Het team is gelukkig compleet, Mounir had deze week last van de griep maar vandaag weer fit voor de wedstrijd! Na de peptalk van Dennis en Marina in de Kleedkamer gaan de jongens met vol enthousiasme aan de warming up starten. De jonge scheidsrechter van Soccerboys maakt zich klaar en fluit voor de start van de wedstrijd. RKDEO speelt goed samen en bijna ieder duel wordt gewonnen door onze felheid. Door goed samenspel weten wij in de eerste helft meerdere keren in de buurt te komen van het goal maar verdedigend maakt Soccerboys het ons nog best lastig. Toch lukt het Todd om de 0-1 te scoren door een goede pass van Tom. Met deze uitslag gaan wij de rust in. Soccerboys heeft tijd nodig en gaan dan ook 15 minuten naar de kleedkamer toe maar wij blijven op het veld en spelen even lekker de bal rond. De scheidsrechter even aangesproken op de veel te harde bal en samen ervoor gezorgd dat deze wat beter op spanning kwam! Soccerboys en RKDEO staan er weer klaar voor en meteen zijn wij weer sterk in het duel en door weer goed samenspel weet Todd al snel de 0-2, 0-3 en de 0-4 te scoren. Lekker bezig Todd :) Soccerboys maakt ook nog een mooi doelpunt en weet de stand op 1-4 te krijgen. Door een overtreding van onze zijde vlak voor het doel geeft de scheidsrechter een penalty en ook deze wordt gescoord en brengt de stand op 2-4. Wij blijven goed de zijkanten gebruiken en iedereen zit lekker in de wedstrijd en dit zorgt er ook voor dat er door goed overspelen nog door Koen en Tom de 2-5 en de 2-6 gescoord worden. Vandaag hebben jullie laten zien dat het team steeds beter samen gaat spelen en er meerdere spelers op welke positie dan ook goed hun taken uitvoeren. Trots op de boys! De penalty's werden er ingeschoten door Mounir, Koen, Sepp, Tom en Ryan. Lucas had pech en moest met een zere vinger het doel verlaten, maar Lucas jouw penalty mag je volgende keer nemen hoor!!

 

01-10-2016

RKDEO JO11-13 - HVV JO11 7                  

0-5    

Met een volledig fitte selectie moest RKDEO JO11-13 vandaag tegen de Koninklijke HVV. Na de overwinningen op Forum Sport en Vredenburch met de nieuwe tactiek was het optimisme hoog. De wedstrijd was wat vroeg, dus is RKDEO op tijd wakker om de reeks voort te zetten?

 

Eerste helft 4 man achter de bal, Cyrille en Koen in het midden, Rik als aanvoerder. Sam en Joris moeten het op snelheid voorin doen. RKDEO begint  voorzichtig. HVV is groot en fysiek sterk, maar blijken toch echt eerstejaars. Al snel valt de 0-1, bal via de paal en dan Armaan het doel in. RKDEO ontwaakt langzaam en krijgt kansen via Sam na een mooie actie van Koen. Ook Joris komt een aantal keer dichtbij. Maar het is ploeteren voorin veel geduw en getrek, maar wel sportief. Het management verbaast zich altijd weer over Armaan zijn wedstrijd mentaliteit. Tijdens de warming up gaan de simpelste ballen erin, maar in de wedstrijd pakt hij alles. HVV probeerde het met afstandschoten, want ze kwamen er steeds moeilijker langs. RKDEO had de eerste helft onder controle en verdiende een gelijkmaker, die niet viel in de eerste helft.

 

Na de rust gaat het vanaf de aftrap fout. Meteen balverlies en 1 man van HVV loopt door het midden naar het doel en mag zo inschieten.   Als de scheidsrechter fluit is het begonnen en moet je opletten en beginnen met voetballen. RKDEO herpakt zich en probeert het weer. Toch was de wil om te winnen niet bij iedereen zo groot vandaag. HVV blijft komen en schiet in de 34ste minuut de 0-3 en 0-4 binnen. Wedstrijd beslist. RKDEO blijft gelukkig wel voetballen en dwingt nog een aantal hoekschoppen af, maar die gaan er vandaag ook niet in. Tegen HVV kun je alleen maar scoren als je heel precies overspeelt en dat was moeilijk op dit natte grasveld. In de counter scoort HVV de 0-5 en toen was het tijd.

 

We hebben vandaag hard gewerkt zeker in de eerste helft. Als we dat de hele wedstrijd doorzetten maken we een kans tegen goede ploegen zoals HVV. Ook moeten we beter leren om te gaan met fysiek sterke ploegen, want met klagen alleen gaan we geen wedstrijden winnen. We gaan deze week weer trainen om nog slimmer te voetballen en voor nu een prettig weekend.

 

Tot dinsdag!

Luc en Alex
Management RKDEO JO-11 13

 

24-09-2016

VREDENBURCH JO11-5 - RKDEO JO11-13

3-12

Een stralende zon, 16 graden en een mooi voetbalveld van echt gras, vochtig van het ochtenddauw was het toneel van RKDEO JO11-13’s volgende confrontatie in groep 6. We waren lekker op tijd en konden een uitgebreide warming-up doen. Armaan was er weer bij, nog niet helemaal hersteld maar hij stond er toch maar weer gewoon. We hadden met elastiek geoefend op het spekkie achterin en dat mannetje extra achter de bal voelt tot wel prettig. Het voordeel van de tegenstander meer opvangen is ook dat we meer ruimte voorin krijgen en dat ligt onze spelers met snelheid en goed combinatievoetbal uitstekend.

 

De eerste helft begon met meer zelfvertrouwen dan vorige week en RKDEO durfde meer dan Vredenburch en speelde met passie en inzet. Brian stond rechtsbuiten en begint zijn vorm na zijn blessure weer terug te krijgen en ging er al snel met een hoop snelheid op rechts er overheen. Joris stond klaar voor het doel en schoot hem in de hoek, terwijl Brian voor de zekerheid nog even doorliep, 0-1. Achterin stond een muur en Vredenburch kwam er maar moeilijk door.  Koen was de voorste verdediger van het spekkie en bemoeide zich ook met de aanval en blijft erg sterk aan de bal, 0-2! Ook na de wissel bleef RKDEO dominant en Koen schoot de 0-3 in! Ook Sam kwam af en toe slim mee naar voren en zorgde voor de 0-4. Vredenburch probeerde toch iets terug te doen en wist uiteindelijk toch een keer te scoren, maar ze kregen weinig kansen. We speelde met een zware bal die nat was. Schieten was lastig. Rik had het al een paar keer geprobeerd met hoge ballen, maar de keeper was lang. Dan maar hard over de grond in de hoek, 1-5! Ook bij Armaan was het lastig uitschieten met deze bal, dat was af en toe spannend, maar het ging meestal goed. Met rust leek de wedstrijd eigenlijk al beslist.

 

Na de limonade probeerde Vredenburch het toch weer en ze gingen fris van start. RKDEO moest goed verdedigen. Roy had in de rust geklaagd dat de tegenstander een grote mond had. Wij hadden afgesproken om met de voeten te spreken, dat deed Roy dan ook door de 1-6, 1-7, 1-8 in te schieten. Vredenburgh’s verzet was gestaakt. Collin verscheen nu in te spits en het is mooi om te zien hoe wij gegroeid zijn. Bij grote voorsprongen hebben we de neiging om zelf te willen scoren, maar nu zette Cyrille, Collin alleen voor de keeper met een splijtende dieptepass! Heel mooi om te zien. We gingen nog even verder om uiteindelijk met 2-12 te eindigen.

 

RKDEO JO11-13 heeft zich definitief in groep 6 gevestigd met deze uitstekende overwinning. Het is mooi te zien dat de jongens er ook zelf in gaan geloven en met onze tactiek, niveau van voetbal maar ook vooral grote inzet en passie kunnen we nog heel ver gaan komen. Volgende week een maatje groter tegen HVV, maar we zijn er klaar voor!    

 

Tot dinsdag!

 

Luc en Alex

Management JO11-13

 

24-09-2016

RKDEO JO9-2 - LAAKKWARTIER JO9-1

2-6

Na de warming up gaan wij met heerlijk weer om 9.30 uur ons opstellen voor de wedstrijd. Het fluitsignaal klinkt en Laakkwartier neemt de aftrap en zijn direct heel scherp en spelen goed samen en dit zorgt al binnen de eerste paar minuten voor de 0-1. RKDEO speelt fel en krijgen nog een paar corners mee die goed worden ingeschoten door Stijn K, maar de treffer zit er nog niet bij. Laakkwartier komt in de aanval keeper Arryn komt 1 op 1 met de speler en dan moet je een keuze maken en Laakwartier weet het mooi af te maken 0-2. Wij creëren door leuk samenspel en krijgen ook zeker de kansen. Stijn J schiet de bal goed en gaat net over en dan zit echt de 1-2 er aan te komen en weet Laakkwartier met een prachtig doelpunt de 0-3 te scoren maar deze uitslag is voor korte duur want Stijn J kapt goed de bal af legt de bal op zijn linkerslof en schiet van afstand heel goed in 1-3 nog net voor rust. Na de peptalk van Duwan en Marc gaan wij aan de tweede helft beginnen. Brent krijgt al snel een goede kans en wordt door de keeper gepakt. Laakkwartier zorgt nog voor de 1-4 en 1-5 en Arryn weet door een super goede redding de 1-6 te voorkomen. Wij mogen nog een doelpuntje mee pakken en dit door goed samenspel vanuit de opbouw met Semih, Kick, Stijn K die dit prima weten uit te voeren en Daisy schiet goed in. Einduitslag 2-6 had er heel anders uit gezien als wij als team wat meer rust aan de bal zouden hebben en de kansen voor het doel met een goede balaanname ook in hadden kunnen schieten. Jullie hebben ons wel laten zien dat het wel kan!

 

24-09-2016

RKDEO JO9-1 - TOGB JO9-1

3-3

TOGB weet al snel in de eerste helft ons te verrassen en maakt dan ook in een rap tempo de 0-1. Door goed samenspel weet Mounir al snel ook aan TOGB zijde in de buurt van het doel te komen maar mist ... Jammer! TOGB speelt goed samen en speler weet van afstand heel mooi in te schieten 0-2 Klasse doelpunt hoor! Wij blijven ons spel spelen en worden wat feller aan RKDEO zijde en Tom weet de bal in bezit te krijgen speelt naar Koen en weet het doel te vinden 1-2 genieten hoor als er zo wordt over gespeeld. De rust nadert maar TOGB houd de druk er goed op bij ons en weten net voor rust de uitslag nog naar de 1-3 te krijgen. Dennis en Marina geven aan wat goed gaat en vragen de jongens nog even wat er beter kan. Gelukkig weten ze zelf wat er beter moet dus met de volle moed de 2de helft starten. Na een paar minuten de bal goed in ons bezit te houden wordt de stand dan ook beloond met een doelpunt weer door samenspel van Tom die overspeelt naar Koen en weet met een super goed schot de 2-3 te scoren. De tweede helft zijn wij sterker en TOGB zakt een klein beetje in waardoor wij bezig zijn met een zeer spannende tweede helft. De laatste minuten tellen af en de scheidsrechter geeft aan nog 1 minuut ... Todd krijgt de bal vanuit de opbouw weet goed zijn mannetje uit te spelen langs de linkerkant. Het moet het moet ... ook van Todd ... en hij heeft een schot met zijn linkerpootje en van afstand schiet hij zo ongelooflijk mooi in en zorgt voor de voor ons zo belangrijke gelijkmaker. Einduitslag 3-3 toch een heel belangrijke punt. Trots op jullie vechtlust tot de laatste minuut!! 

 

17-09-2016

DSVP JO9-1 - RKDEO JO9-1

0-6

Vanmorgen om 10.00 uur speelde de RKDEO heren tegen onze dorpsgenoten DSVP. Het was vandaag de dag van de 6, want wij hadden kleedkamer 6 en speelde op veld 6a en het loten om de aanvoerdersband werd ook gewonnen door Mounir met het nummer 6 en als klap op de vuurpijl winnen wij ook deze wedstrijd met 6 doelpunten. Wat speelde wij vandaag een leuke wedstrijd. Goed samenspelen, fel in het duel en wij waren in het grootste gedeelte van de wedstrijd de balbezittende partij. Dit zorgde in de 1ste helft al voor twee doelpunten. Tom en Ryan wisten deze doelpunten te scoren. In de rust aangegeven dat wij als trainers trots waren op hoe wij de wedstrijd gestart zijn en nu met de punten naar Nootdorp maar dan wel goed samen blijven werken en wat hebben de jongens dit goed uitgevoerd zeg. Morris als middenachter kwam een paar keer goed mee naar voren en wist de bal lekker in de ploeg te houden en hierdoor kwamen Tom, Todd, Sepp lekker in bal bezit en wisten het doel goed te vinden. Wij waren constant de aanvallende ploeg en Todd heeft ons weer verrast met zijn technische trucjes en dat is als alles goed gaat met het team ook genieten hoor! Jongens wij trainers, maar ook zeker alle ouders hebben ontzettend genoten van jullie voetbalspel vandaag. Trots op jullie. De penalty's werden erin geschoten door Morris, Sepp, Tom en Lucas. Goed gedaan! 

 

17-09-2016

CONCORDIA JO9-1 - RKDEO JO9-2 

5-0

Concordia JO9-1 - RKDEO JO9-2 werd gestart op de vroege ochtend om 8.30 uur. Iedereen lekker vroeg op pad om deze kanjers aan te moedigen bij de wedstrijd. Met de leer van vorige week hebben wij afgesproken om vanaf minuut 1 te strijden met elkaar. Duels winnen en samenspelen. Wij creeërden in de 1ste helft wel de nodige kansen en Paco Stijn K, Aimane en Arryn speelde leuk samen waardoor er kansen aan onze kant lagen maar helaas wisten wij geen doelpunt te scoren. Concordia had dit geluk wel en wist de ruststand met 3-0 in te vullen. In de twee helft bleven wij knokken en de speech met de afspraken van taken werd goed ingevuld. Onze verdediging was in de 2de helft ook wat aanvallender gericht waardoor Concordia nog twee maal het net wist te vinden. Uitslag 5-0 maar met een grote stap vooruit voor ons RKDEO F2 team! Trots op jullie mannen & lady 

 

17-09-2016

FORUMSPORT JO11-9 - RKDEO JO11-12

10-4

Vandaag stond de topper op het programma; onze helden namen het als trotste koploper op tegen nummer 2 Forum Sport. Bij aankomst op sportpark ’t Loo waren de kinderen opvallend wakker voor het vroege tijdstip, ze hadden er zin in! Toch waren ze in het begin van de wedstrijd enorm onder de indruk van zowel het grote veld als de jongens van Forum Sport; tweedejaars “E” en gemiddeld 1,5 kop groter. We weten inmiddels dat het rommelt bij de KNVB…dat zal niet hebben bijgedragen bij het eerlijk indelen van de competitie.

De coaches gingen goed om met deze uitdaging en gaven vooraf aan dat groot niet altijd goed betekent en dat we veel van deze tegenstander konden leren. Als je speelt als een echt team kun je ook veel bereiken!  Over heel de wedstrijd gezien kunnen we supertrots zijn, er werd als team gespeeld en ondanks het fysieke verschil is er gevochten voor elke meter. De uiteindelijke 10-4 nederlaag was een verdiende uitslag, maar RKDEO was de morele winnaar.

De eerste tien minuten werden we onder de voet gelopen en moest, de wederom uitstekend keepende Bram, vier keer de bal uit het net vissen. Daarna stond RKDEO op en konden verdedigers Indy, Nick en Theo met meer rust in het spel regelmatig meer richting de helft van Forum Sport trekken.  Nienke werkte erg hard voorin en Keano en Sajid werden steeds meer in het spel betrokken. Schoten van Keano en Indy waren het begin signaal van een sterke fase van RKDEO.  Na opnieuw een wereldredding van Bram werd de bal goed naar voren uitverdedigd en kon Nienke op snelheid op de keeper af. In eerste instantie zat de keeper er goed tussen maar Nienke zette door en kon beheerst binnenschieten voor de 1-4. 

In de tweede helft kregen we helaas snel de 5-1 om de oren. Met een aantal goede reddingen van Bram en goed verdedigend werk van Theo en Nick werden we dit keer niet overlopen; Jayden kon met zijn lange rushes de tegenstander regelmatig terugduwen op eigen helft.   

Sajid had een tegenstander die drie koppen groter was en had daardoor moeite om zijn fabuleuze passeeracties te maken; toch werkte hij regelmatig goed samen met JJ om de verdediging van Forum Sport te ontwrichten.  Na een kwartier in de tweede in de tweede helft kon je merken dat we er een beetje doorheen zaten tegen deze fysieke tegenstander;  het werd binnen een tijdsbestek van zes minuten 9-1 na een schot in de kruising, een scorende keeper en twee intikkers. Indy liet zich niet uit het veld slaan en slalomde als een Messi door de lange benen van de tegenstander om daarna de bal over de keeper in het doel te schieten, 9-2.

Het telraam van Forum Sport werd daarna s=gevuld met een prachtige tiende treffer maar het slotwoord was aan RKDEO. Met twee individuele acties van Jayden werd de eindstand 10-4 en konden we de wedstrijd op een positieve manier afsluiten. 

Goed gedaan mannen en meiden;  we hebben veel geleerd van deze wedstrijd en volgende week gaan we weer vol voor de winst tegen HVV!   

 

17-09-2016

 RKDEO JO11-13-FORUM SPORT JO11-6

4-3

Vandaag de eerste thuiswedstrijd in onze  6de klasse tegen Forum Sport. Donderdag hadden we het erg moeilijk gehad tegen de tweedejaars van Nootdorp, maar de tweede helft gaf maar twee tegendoelpunten. Dat gaf het management hoop. Na overleg in de Thalys had het management besloten tot een voorzichtige opstelling met 4 man achter de bal. Armaan is erg ziek geweest en herstellende, dus we moesten het zonder keeper stellen en onze invalkeeper Bram, “de beer uit Nootdorp” moest helaas rond dezelfde tijd spelen.

 

Het spekkie van vier achterin was Rik links, Brian en Koen in het midden en Mauricio rechts en Joris stond in het doel. Roy en Sam moesten het voorin doen met zijn tweeen. De wedstrijd begon, Forum Sport had veel de bal en wij hielden ze tegen. En dat ging eigenlijk heel goed. Forum Sport kreeg weinig uitgespeelde kansen. Rik en Mauricio vochten als leeuwen aan de zijkanten en Forum kwam er niet langs. Via de counter konden wij af en toe een speldenprik uitdelen met een kans van Roy. Ook Sam werkte hard en durfde nu die 1 tegen 1 te maken en kwam dichter bij het doel met zijn schoten. Roy speelde zich mooi vrij en schoot de 1-0 binnen. Forum Sport ging nog meer proberen, en toch hielden we goed stand. Het spel aan onze kant was een beetje met de ”Franse slag”, de bal was nat en we hadden moeite om de passen goed aan te laten komen. Ook zag je dat Nootdorp nog in het koppie zat, de jongens speelden gehaast terwijl we tegen Form Sport toch echt meer tijd en ruimte hadden. We moeten meer in ons zelf geloven!  Forum Sport wist uiteindelijk toch door onze spek te combineren en Brian en Joris konden de gelijkmaker niet meer voorkomen. Rust.

 

Tja, het ging eigenlijk best goed de jongens gingen er meer in geloven. Begin tweede helft begint RKDEO met meer lef. Koen bemoeit zich met de aanval en zet Sam alleen voor de keeper. Sam wacht goed en schiet op het juiste moment maar de keeper tikt hem er net uit. Dan komt Forum Sport. Mauricio op het doel moest weer even wennen met de uitschoppen, Forum Sport zit er bovenop en schiet knap in van 20 meter. Dat gebeurt in de 6de klasse! Toch blijven we er in geloven. RKDEO is wakker en geeft druk. Vier minuten later schiet Sam de bal er wel in vanuit een voorzet van de zijkant. 2-2! Het is een Nootdorps kwartiertje, veel druk van ons en een aantal hoekschoppen. Collin legt ze weer panklaar en Cyrille weet de 3-2 te maken, vlak nadat Brian al dichtbij was met een kopbal. Even later komt Sam over links en speelt zijn man uit en schiet knap in de lange hoek 4-2! De wedstrijd lijkt beslist. Toch komt Forum Sport in de laatste minuut terug op 4-3 en moeten we nog even goed opletten. De scheidsrechter fluit, de eerste overwinning in de 6de klasse is een feit!!

 

Jongens, dit was niet onze beste wedstrijd qua voetbal, maar als we goed blijven staan in onze positie heeft onze tegenstander het moeilijk. Met genoeg aanvallend talent en onze levensgevaarlijke spelhervattingen scoren we toch altijd wel een keer. Dit lijkt mij een prima tactiek om de 6de klasse te overleven als hele jonge eerstejaars JO-11. Mijn complimenten! Nu eerste lekker trainen om nog beter te worden en de vorm te herpakken.

 

Tot dinsdag!

Luc en Alex

Management JO11-13

 

15-09-2016

SVNOOTDORP JO11-5 - RKDEO JO11-13

9-1

Gister was de avond dat onze jongens hun debuut gingen maken in de 6e klasse, 3 klassen hoger en dan tegen koploper Nootdorp spelen dat al met grote uitslagen was begonnen. Het team wist al dat dit pittig zou worden, maar maakte zich er eigenlijk niet zo druk om en de sfeer zat er goed in. De jongens van Nootdorp waren ook wel erg groot en bleek ook wel in het leeftijdsverschil met ons. Prima uitdaging om er vol voor te gaan. Dick had het hoofdveld  geregeld en floot ook de wedstrijd , erg leuk. Alex was met een live verbinding aanwezig vanuit Parijs en werd door de ouders op de hoogte gehouden.

Armaan nog ziek ,maar met Bram in de goal een waardig vervanger, bedankt Bram, fijn dat je kon invallen bij ons.

We besloten om ons eigen spel te spelen en niet aan te passen, misschien naïef , maar dan weten we gelijk waar we staan en probeerden we te compenseren met knoklust en er direct bovenop te zitten.
Dat lukte best aardig in het begin en kregen ook de eerste kans voorin, daarin moeten we proberen toch wat meer overzicht te houden en minder gehaast te handelen dan hadden we zomaar voor kunnen staan.  Daarna was het wel Nootdorp dat beter in zijn spel kwam en probeerden we met z’n allen ons best te doen, maar het ging net even wat sneller allemaal en Bram heeft aardig wat ballen eruit gehaald  hoor, toch ging het hard en stond het zomaar 7-0 met rust.
De spirit zat er echter nog goed in en we besloten om te kijken of we nog een doelpuntje mee zouden kunnen pikken en de 2e helft voor ons gewoon op 0-0 te starten.
Dus toch wat extra zekerheid achterin en proberen met een counter of lange bal een doelpunt te forceren. Eigenlijk ging dat best goed, Nootdorp was gewoon echt een stuk sterker dus dan moeten we de boel maar dicht timmeren en dat deden de boys uitstekend, was wel eenrichtingsverkeer,maar de bal wou er maar niet in……..de jongens gingen voor elke bal en de paal en lat waren ons ook prima gezind. We sloegen het middenveld maar over en via een lange bal kregen we een corner die Sam via en keeper erin ging.  Uiteindelijk bleef het in de 2e helft 2-1 en dat gaf een prima gevoel. Nootdorp zeer terecht gewonnen in een hele sportieve wedstrijd en wij weten wat ons te wachten staat in de 6e klasse, we moeten wat slimmer worden voorin ,niet te gehaast en achterin goed kijken of er mensen vrij staan en eventueel ook de opstelling daarop aanpassen. Hoop te doen dit seizoen,maar erg trots op de jongens, geen geklaag ,maar keihard geknokt tot de laatste minuut. Morgen wacht al weer een nieuwe tegenstander en dat wordt ook weer een  hele klus ,maar wellicht iets meer mogelijkheden.

Alex en Luc Rkdeo jo11-13 

 

10-09-2016       

RKDEO JO11-12 - DSVP JO11-?             

 6-0   

Zaterdag 10 september, vroeg in de morgen met het zonnetje in onze rug. We zijn gereed voor de 3e wedstrijd. Thuis tegen DSVP. De tegenstander ziet er best groot uit, maar we weten dat dat niet veel uitmaakt. Na een paar minuten hebben we al flink wat balbezit. Na 3 kansen voor het goal is het na mooi overspel de bal aan Nienke die helemaal vrij staat. En ja hoor, daar gaat ze: goaaaaaaaaaalllllll!

De wedstrijd gaat weer verder. Nu een kleine blessure bij Theo, hij gaat even het veld uit, maar komt snel weer terug. We hebben al wat mooie acties gezien. Ook de verdediging van Indy, Nick en Theo. Ze hebben het druk, maar helemaal onder controle.  En wat een mooie actie van Jayden die de tegenstander achterlaat zonder bal. Nu een mooie actie, ze geven de bal netjes over en weer. Oehhhh, een pass op Nienke maar mist helaas net het goal en ook JJ mist net. En zo hebben we nog een aantal kansen. Mooi ingooi naar Indy die de bal mooi bij zich houdt. Nu overspel naar JJ, schot op goal en op de paal!!!! Keano gaat er snel achteraan, maar ook helaas deze gaat niet in het goal.

De tegenstander komt terug in het spel maar Theo verdedigt goed. Ingooi van Jayden maar de tegenstander heeft de bal.  Maar niet voor lang, RKDEO heeft weer snel balbezit. De verdedigers doen echt mooi werk. Spelen goed samen. Weer een mooie overspeelactie en nu kans voor Sajid, maar helaas tegengehouden door de keeper. Wat een kansen krijgt RK Deo hier. Nu een vrije trap van Jayden, maar ook deze wordt door de keeper tegengehouden. Nienke krijgt de bal mooi aangespeeld, JJ staat vrij, maar helaas, net te laat over gespeeld… We gaan weer verder.

Nu Bram in actie, wat een mooie redding!!!! En nog een redding…. De tegenstander komt terug maar Nick redt! We gaan de rust in met 1-0.

2e helft

Keano mag de aftrap nemen. Bal gelijk door naar Sajid. Hij brengt de bal bijna voor het goal, maar het been van JJ is nét te kort. Maar dan komt de pass van Indy op Sajid en goaaaaaaaaaalllllll! Na een mooie reddingsactie van Nick bal weer naar voren naar Sajid. Hier komt een corner uit. Bal weer naar het midden. Wat een mooie redding van Bram samen met de verdediging. Indy loopt snel helemaal naar voren met de bal en nu de bal over naar Sajid. En weer een kans! Het is niet bij te houden wat een kansen hebben we! Ook een mooie overspeelbal van Keano via JJ naar Sajid en jaaaaaaaaa, oh nee, nét niet! De hoeveelheid kansen, ik ben de tel kwijt, wat een wedstrijd. Indy maakt een prachtige actie en gaat zo over de benen van de tegenstander. En Keano laat ook de tegenstander achter zich met de bal. Nu weer een mooi actie van Theo na de corner en weer goaaaaaaaaaalllllll! Het is ondertussen 3-0. En weer een mooie redding van Theo. Naar voooooren met die bal! Nu mooi schot op doel van Nick. Helaas te ver. Weer een corner. En jaaaaa Sajid schiet de corner en via JJ mooi in het doel 4-0 ondertussen.

De tegenstander komt terug maar een hele mooie redding Bram.  Hij tikt de bal er net overheen. Corner tegenstander maar de bal gaat naar RKDEO.

 

Weer een aktie van Indy uit het midden maar net te ver om goed op goal te schieten. Corner van tegenstander. Bram komt mooi uit en houdt hem.
Nog een paar kansen op doel maar net te ver, ze willen soms te snel.
Nu Schot van Keano op Nienke voor doel. Ze stopt de bal en schiet hem zo erin! Goaaaaaaaaaalllllll Stand 5-0.
De vermoeidheid slaat toe… nog een paar minuten.
Vrije trap tegenstander. Redding van Jayden.
En weer een Corner en wat een goal van Sajid! Stand 6-0

Pffff wat een wedstrijd was dit! Op naar de volgende!

 

10-09-2016

SEMPER ALTIUS JO15-RKDEO JO15-7 

1-6

Totaalvoetbal van RKDEO JO15-7 tegen Semper

Met de zegen van Henk vd Sman en Balt op zak mag er gewoon C7 worden gezegd. Dat scheelt dus weer even….

Gisteren stond de wedstrijd tegen Semper Altius op het programma. Maar eerst nog maar even stil staan bij vorige week tegen Den Hoorn; dat was er bij in geschoten. Gelukkig kunnen we daar kort over zijn. Het was een wedstrijd in de hitte, op kokend kunstgras, in een tempo waarin wij ons aan de tegenstander aanpasten. Uiteindelijk wonnen we makkelijk met 6-1. Wat is het vermelden waard? Het eerste doelpunt zeker. Een schitterende knal van Bas van grote afstand over de niet al te lange keeper. Daarnaast scoorde Dion er vier. En Noah scoorde vanuit een prima voorzet van Wouter. Maar dat zijn de statistieken.

Terug naar gisteren, waarbij we van te voren maar aangaven wat er niet goed ging tegen Den Hoorn. Dat weliswaar de uitslag prima was, maar het vertoonde spel kon echt beter. Kennelijk is er bijzonder goed geluisterd. Want hoe is de wedstrijd verlopen? Goed voetbal, veel combinaties, een team wat veel voor elkaar over heeft, iedereen speelde een uitstekende wedstrijd. Dat waren belangrijke verschillen met vorige week. Overeenkomsten? Het werd weer 6-1 en weer scoorde Dion 4x…. Mannen, het was echt genieten gisteren. Echt een mooie pot om te zien. Al stond het bij rust 1-1. Toch was er alle vertrouwen dat dit in de 2e helft goed zou komen. In de eerste helft vergaten we gewoon meer te scoren. Meer dan een frommeldoelpunt van Dion werd het niet, al was Lars dichtbij, maar werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft ging zoals gepland. Veel druk op de bal, we gaven Semper weinig ruimte. Verdedigers konden mee op stomen naar voren, zoals Fatih veelvuldig deed. Uiteindelijk viel de 2-1 voorsprong door een afstandsknal van Tom waar de keeper nog wel op redde, maar waarop Dion attent reageerde. Wouter besloot het ook van afstand te proberen. Niet echt een gevaarlijk schot, maar de tot dan goed keepende doelman van Semper ging behoorlijk in de fout: 3-1. En toen ging het hard: Noah legde de bal goed terug op Roy: onderkant lat erin. Mooie actie van Levi, afleggen naar Dion: hoog in het doel erin. En de 6e was een afstandsschot van Dion.

Dit was echt gaaf om naar te kijken. Laten we zo doorgaan. Als we als team zo blijven presteren, gaan we een heel mooi seizoen tegemoet!

 

03-09-2016

RKDEO JO11-13 - CONCORDIA JO11-

21-1

Tweede ronde in de beker, we zitten nog altijd in poule 9 en mochten het vandaag proberen tegen Concordia. Vorige week was het een monsterscore, hoe groot zou de weerstand zijn van Concordia. Bij de warming up leken het toch echt grote jongens. Het seizoen is begonnen met een volle ziekenboeg. Rik en Sam waren ziek geweest, Koen last van zijn knie, Roy van zijn enkel en Brian een mooie snee als aandenken van zijn vrouwelijke tegenstander van vorige week. Toch leek iedereen weer fit op wedstrijddag zaterdag.

 

We begonnen op veld 4A met nog mooi gras een beetje nat geregend afgelopen nacht. Heerlijke omstandigheden. Ouders weer langs de lijn, clubscheidsrechter klaar. We konden los! Rik, Cyrille en Roy begonnen voorin. Rik had ondanks het missen van de donderdagtraining zijn vorm gevonden. Hij ging los op de linkerkant, acties, passes en schoten ging alle kanten op. Hij opende dan ook de score en het stond al snel 2-0. Cyrille de aanvoerder van vandaag vond zijn plek in de spits en werd goed bediend door diepteballen van Joris, Brian en Mauricio en mooie voorzetten van Rik en Roy. De achterhoede van RKDEO had weinig te doen. Cyrille en Roy brachten de score al snel op 5-0. Na de wissel ging Sam los op de rechterflank en Koen stond in de spits. We hadden dieptespel geoefend op de training en dat had Koen begrepen. Hij stond op een moment zelfs naast de keeper van de tegenstander. Sam scoorde de 6-0. Toen kwam er een goede periode van Concordia. Armaan had het eerste schot, maar in tweede instantie ging de bal erin. Na de wissel was het Cyrille en een eigen doelpunt van Concordia die de ruststand op 8-1 zette.

 

De tweede helft begon met de Roy show met een mooie hattrick 11-1, waarvan het doelpunt uit een volley een echte “beauty” was. Cyrille deed ook mee met twee keer een doelpunt naar 13-1. Sam was nu aan de beurt, twee doelpunten en 15-1. Toen pikte, Joris, Collin en Koen ook een doelpunt mee. Koen kon er geen genoeg van krijgen en bracht de eindstand op 21-1.        

 

Tja, veel doelpunten maken is leuk, maar de weerstand van poule 9 is echt te laag voor deze jonge eerstejaars JO11. Volgende week tegen Wippolder dat lijkt ook weer een handbal uitslag te kunnen worden. Het is wachten op een wedstrijd tegen Wilhelmus voor een echte test. Het blijft een groot compliment voor de jongens, wat hebben jullie een vooruitgang laten zien in de afgelopen twee jaar. Dinsdag weer lekker trainen volgens de KNVB richtlijnen, wat betekent dat elke oefening gewoon partijtje is en daarvan leer je voetballen!!

Tot dinsdag!

Luc en Alex

Management JO11-13

 

27-08-2016

WILHELMUS JO11-11 - RKDEO JO11-12

1-8

Altijd even wennen. Je hebt al 2 x getraind met elkaar afgelopen week, maar Bram, JJ en Keano zijn nieuw in het “oude F6 team”. En stuk voor stuk aanwinsten voor het nieuwe team, dat zal blijken. Coaches Chantal, Rick en Paul en Elftalleider Bas leveren bijna 1 op 2 ondersteuning aan het team. Aan de kant waren bijna alle ouders aanwezig, en natuurlijk ontbraken de grootouders van Jayden ook niet.

Een heerlijke ochtend, de zon verwelkomde onze helden op het goed georganiseerde en mooie complex van de tegenstander van vandaag: Wilhelmus JO11-11. Temperatuurtje van zo’n 20 graden, echt gras, een clubscheids en de trainer van Wilhelmus die aan Chantal vraagt of “de spelers van JO11-12 allemaal eerstejaars spelers zijn”. Die van hem zijn tweedejaars, en een grijns kan hij niet onderdrukken. Er zaten bij zijn team inderdaad een paar jongens die volgens sommigen op de brommer gekomen waren, ze staken een kop boven de RKDEO-spelers uit. In de loop van dit verslag zal de kreet “size doesn’t matter” een nieuwe dimensie krijgen.

Wat gelijk al op valt is het goede overspel dat onze goalgetters plegen. Het lijkt of geoefende patronen al ingeslepen zijn. Positiespel is van een grote schoonheid. Verbindende spelers als Nienke, die een actie op de goal niet schuwt, en Indy, die vooral later een vrijere rol krijgt, zorgen voor chaos in de defensie van Wilhelmus. Kleiner? Niet in daden! Verdedigende acties van Indy, Theo, Jayden en Nick laten onze spelers groeien in het spel.

 

In de derde minuut al en in de vijfde, treffen Keano en Sajid bijna het doel. In de zesde minuut laat Keano de toeschouwers sidderen: op de lat geschoten! Wilhelmus doet iets terug, maar in de zevende minuut kan Theo een goal voorkomen. En anders had keeper Bram, die een puike wedstrijd keept, het wel gedaan! In de tiende minuut werkt JJ een prima genomen corner van Jayden bijna in het doel. Maar in de elfde minuut is de RKDEO-beer los: Sajid neemt de bal niet aan, maar schiet in één streep in het dak van het doel: 0-1!! De bal suisde via het dak de achterkant van het doel in met de snelheid van een uil die een veldmuis ziet. Onhoudbaar!

In de twaalfde minuut verricht Bram weer een wereldredding! Dan gaat het hard: in de 17e minuut schiet JJ de 0-2 binnen. Een minuutje later scoort Sajid weer uit een knappe voorzet van JJ: 0-3. Sajid haalt vervaarlijk uit in de drieëntwintigste minuut, de doelman van Wilhelmus keert het schot maar JJ is trefzeker: hij kegelt de 0-4 naar binnen! In de minuut daarna geeft JJ de voorzet en scoort Sajid weer. 0-5 wat een feest! Zo tegen het einde van de eerste helft komt Theo op van achteruit en loopt in één ruk door naar de Wilhelmus goal; bal gaat net naast. En vooruit: in de laatste minuut van de eerste helft scoort Wilhelmus een keer tegen. Bram kon er echt niet bij. 1-5.

 

De scheids begint de tweede helft maar iets eerder dan de bedoeling was en eindigt ook maar iets later. Het zal niet baten! Onze helden gaan in de tweede helft door waar de eerste eindigde: na 3 minuten is het 1-6, doelpunt van JJ. Deze ex DHC-man vindt zijn draai binnen het team al in één week. In de zevende minuut is het Keano, teruggekomen van een blindedarm avontuur in een Frans hospitaal (je zal het maar meemaken!) die trefzeker is:1-7 voor de sterspelers van RKDEO. En weer een minuut later is het 1-8 uit een voorzet van (daar is ie weer) Sajid ramt JJ (daar is hij ook weer) de bal in de touwen. Keano probeert het nog eens, Jayden ook. Bram veegt zijn doel nog een paar keer schoon. De man is een geboren keeper, voor niemand bang. In de zeventiende minuut geeft Indy de bal voor aan Nick, die weer één van zijn befaamde afstandsschoten op het doel af vuurt. Keeper keert het schot helaas. Een paar minuten later girlpower: Indy geeft voor op Nienke en die pegelt de bal er bijna in.

Onze verdediging wordt vaker getest nu, Jayden, Theo en Nick halen de tegenaanval er keer op keer uit. Aanvalskoppel Nienke en Indy proberen het nog een keer. Zijn dichtbij een doelpunt maar de Wilhelmus keeper lijkt ook gegroeid in de strijd.

Vermeldenswaard is de verdedigende actie van Bram en Theo op de doellijn: tweedejaars Wilhelmussen krijgen de bal er ook na een slopende halve minuut durende flipperkast strijd (wat kan die Theo hoog springen!) niet in. Winst voor RKDEO.

 

In de nastoot: penalty’s zijn alle genomen en keeper Bram stopt de penalty van de Wilhelmus keeper. En scoort zelf keihard! Size does matter, zo lijkt het. Je moet niet zo lang zijn J(blijkt volgens Rachel!).

Trainer van Wilhelmus later nog een handje gegeven. Hij leek wel iets kleiner geworden…..

 

Ivar Schrijer

 

27-08-2016

RKDEO JO11-13 - DVC JO11-4

20-1

Vandaag is het voetbalseizoen begonnen met de eerste ronde in de beker tegen DVC JO11-4. Vorige week hadden we een matige generale repetitie tegen SV Oosterheem met wel een sterke laatste tien minuten. Nieuwe ballen, mooi weer en een prachtig groen veld 5B waren de uitstekende condities voor een leuke pot. Zouden we vandaag beter voetballen?

 

We begonnen met Mauricio, Sam en Joris voorin. Mauricio was met veel zelfvertrouwen uit de zomer gekomen en dat liet hij zien door een mooie actie langs zijn man en een perfecte afwerking. Vader blij! RKDEO ging goed van start, we zochten de combinatie en gebruikten de ruimte op de zijkanten goed. Er was ook zeer weinig weerstand van DVC en de scoringsmachine ging los. Eerst Sam, ondanks zijn griepje, speelde uitstekend. Koen deed de organisatie achterin en stuurde telkens een verdediger naar voren en daar was Cyrille met een doelpunt. Na de wissel, waar Brian binnen een minuut weer eruit moest vanwege een nop in zijn dijbeen, ging de combinatie Collin en Joris los. Roy op rechts legde de bal telkens panklaar voor het doel. Collin en Joris schoten de ballen er maar wat graag in. We gingen rusten met 6-0.      

 

Tweede helft gingen we verder, netjes in positie blijven spelen en de discipline van overspelen. De weerstand van DVC was erg beperkt. Roy begon ook te scoren met een mooie hoge bal. Rik pikte zijn doelpunt mee met een strak schot van links, Cyrille schoot er een in uit een mooie hoekschop van Collin. En Koen gleed er een naar binnen, waarbij de blessure gelukkig leek mee te vallen. En Joris ging ook nog een keer los.  Zo heb ik vast nog een doelpunt gemist want we eindigde dan ook in 20-1. Armaan had in de laatste vijf minuten eindelijk iets te doen met paar keer een man alleen voor zijn doel. Het uitlopen gaat steeds beter want hij pakte bijna alle ballen, prima werk. DVC kon toch 1 keer scoren en dat is voor hun dan toch nog een beetje troost.  

 

Het lijkt erop dat de 9de klasse toch echt te laag voor ons is, wat een mooi meetpunt is want 2 jaar geleden begonnen we in de 10de klasse. We maken goede vooruitgang! Hopelijk hebben we volgende week meer weerstand, anders moeten we toch echt om een hogere indeling gaan vragen bij de KNVB. Eerst weer lekker trainen en het goede gevoel van lekker doelpunten maken nog even vasthouden.

 

Tot dinsdag!

Luc en Alex

Management JO11-13

 

20-08-2016

sv Oosterheem JO11-2-RKDEO JO11-13

9-3

Na een lange zomer was het vandaag weer voetbaltijd voor de RKDEO JO11 met een oefenwedstrijd tegen SV Oosterheem. Na een spannende transferperiode wist het management toch de volledige selectie te behouden. We hadden nog niet getraind dus dit was een absolute nulmeting. We begonnen de wedstrijd goed en Sam scoorde al snel een mooie 0-1. SV Oosterheem was fysiek en technisch sterk en kwam al snel op de 1-1 en 2-1 ondanks goed verdedigend werk van Koen, Mauricio en Collin. Toch kregen we kansen, maar het was wennen op het veld. SV Oosterheem liep uit naar 4-1 en de eerste pijntjes waren zichtbaar bij Koen. Ja, die wedstrijd duurt nu toch 10 minuten langer.

 

Begin tweede helft hetzelfde beeld, met SV Oosterheem in de aanval. Armaan pakte bijna elke eerste bal en SV Oosterheem wist dan toch de tweede poging te scoren. Bij 8-1 leek het gespeeld. Toen kregen we toch een sterke periode van RKDEO. Roy had zijn zin gevonden en we begonnen weer met combinaties over de zijkanten. Daar worden we niet getackeld en zijn we vaak sneller dan onze tegenstander. We kwamen terug tot 8-3 met een doelpunt van Collin op een assist van Koen en een doelpunt van Koen op een assist van Brian. De eindstand werd 9-3.

 

Een mooi begin van het seizoen met een goed laatste kwartier. Dinsdag gaan we lekker trainen en gaan we alleen maar beter voetballen in dit seizoen. Ik heb er weer zin in en jullie vast ook. Tot dinsdag 17:30 veld 1.

 

Luc en Alex

Management JO11-13