• Jongens uit Zuid-Afrika bezoeken RKDEO

   

  Afgelopen paar dagen waren een aantal jongens uit Zuid-Afrika bij RKDEO op bezoek. Afgelopen zondag aangekomen in Nederland, bij RKDEO de wedstrijd Ajax-Feijenoord gekeken. Maandag een voetbaltraining gehad van hoofd jeugdopleiding Othman van Deutekom en dinsdagavond een wedstrijd tegen RKDEO Onder16. Het bezoek past in de jarenlange vriendschap tussen de Stichting Stars in their Eyes en scholen en voetbaltrainers in Zuid-Afrika. Nic Jooste, initiatiefnemer van de stichting, en Jan Greeve hebben, net zoals in 2012 toen er ook een groep in Nootdorp op bezoek was, voor de ontvangst in Nederland en het programma gezorgd. Woensdag wordt de reis vervolgt met een meerdaags bezoek aan de vereniging Blauw Wit in Leeuwarden, gevolgd door Bant in de Noordoostpolder.

   

  Meer foto’s kijk hier

 • Nadat de jongens van Stellendrift Secondary School maandagmiddag al een twee uur durende training hadden gekregen van hoofd jeugdopleidingen Othman van Deutekom, volgde gisteravond 26 september een wedstrijd tegen JO16-1 van RKDEO. Onze Zuid-Afrikaanse vrienden waren door Othman al op scherp gezet na de mededeling dat JO16-1 het seizoen begonnen was met ruime overwinningen. Het werd dan ook een heerlijke wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Mike de Bruijn. Aan de ene kant het voorzichtige, verzorgde spel van RKDEO en aan de andere kant het energieke op snelheid en persoonlijke techniek gebaseerde spel van Stellendrift. In de eerste helft de meeste kansen voor Stellendrift maar de keeper van RKDEO onderscheidde zich. Kort voor rust een penalty voor RKDEO wat de 1-0 betekende. In de tweede helft namen de krachten van Stellendrift zichtbaar af en werd RKDEO de bovenliggende partij. Uiteindelijk resulterend in een 2-0 overwinning voor RKDEO. Maar wat veel belangrijker was, was de sportieve en vriendschappelijke manier waarop alle spelers met elkaar omgingen. Wij weten dat de jongens van Stellendrift genoten hebben van de training en wedstrijd en die als zeer leerzaam hebben ervaren.

 • Het bezoek van deze Zuid-Afrikaanse jongens, die in de omgeving van Stellenbosch wonen in primitieve woningen op verschillende wijnboerderijen past in de jarenlange vriendschap tussen de Stichting Stars in their Eyes en scholen en voetbaltrainers in Zuid-Afrika. Nic Jooste, initiatiefnemer van de stichting, en Jan Greeve hebben, net zoals in 2012 toen er ook een groep in Nootdorp op bezoek was, voor de ontvangst in Nederland en het programma gezorgd. Vandaag wordt de reis vervolgt met een meerdaags bezoek aan de vereniging Blauw Wit in Leeuwarden, gevolgd door Bant in de Noordoostpolder.

   

  Wij weten uit ervaring dat dergelijke reizen voor deze jongens van onschatbare waarde zijn en bijdragen aan inzicht en perspectief in hun ontwikkeling naar volwassenheid en helpt bij het maken van de juiste keuzes. In het besef dat de verkeerde keuzes in het huidige Zuid-Afrika ook snel gemaakt kunnen worden.

   

  ©Jan Greeve