• Nacompetitie voor RKDEO al na één duel ten einde

  Als de scheidsrechter na afloop van een wedstrijd de meest besproken man is, is dat meestal geen goed teken. Na afloop van de wedstrijd DONK-RKDEO in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse overkwam het arbiter Hulters.

   

  Meer foto's kijk hier

   

 • In de zeventigste minuut beoordeelde Hulters dat Petar Simic in een duel met Jason Sriwiran de bal met de hand zou hebben geraakt. Omdat volgens zijn oordeel en dat van zijn assistent Uijttewaal dit binnen het strafschopgebied gebeurde, legde hij de bal op de stip en hield bovendien Simic de rode kaart voor. Die eerste twee beoordelingen werden in ieder geval vanuit RKDEO perspectief als onterecht beschouwd en met de rode kaart (ongetwijfeld zal dat worden verdedigd als ‘conform de spelregels’) werd RKDEO in drie opzichten gestraft voor een twijfelachtige overtreding. En daarmee verloor het bovendien de wedstrijd, want de 2-2 en de man meer situatie gaven DONK precies het zetje dat het nodig had.

  Voor rust stond de wedstrijd vooral in het teken van aftasten en niet teveel risico nemen. Het eerste wapenfeit was een wissel bij DONK, waar Jeffrey van Dam al na een ruim kwartier geblesseerd naar de kant moest. Halverwege de eerste helft liet RKDEO de eerste doelpogingen noteren: Robin Bousquet en Quinten Hellemons namen, gesteund door de wind in de rug, het doel van DONK zonder succes van afstand onder vuur. De eerste goede poging van Goudse zijde was ook meteen raak. Na balverlies van RKDEO loste Damian van Veen een schot, dat door doelman Huub Koning nog kon worden gekeerd. De attente Jeroen Borsboom tikte de rebound wel binnen en zette zo de 1-0 op het bord.

 • Trainer Wesley Epskamp haalde na ruim een half uur Robin Bousquet naar de kant en zorgde met Izzy Rosini als invaller en wat aanpassingen in zijn team voor nieuw elan. Rosini stuitte vijf minuten na zijn entree nog op doelman Van der Eem, maar een minuut later was het wel raak. Na een vlotte combinatie met Tommy Simonis zorgde Rosini met een bekeken schuiver in de verre hoek voor de 1-1. En nog voor de rust kwam RKDEO zelfs op voorsprong. Een voorzet van Sam Ruinard werd slecht verdedigd door de defensie van DONK en Quinten Hellemons pikte de bal op en wachtte net lang genoeg om iedereen uit balans te krijgen en raak te schieten, 1-2.

  Natuurlijk zette DONK in de tweede helft alles op de aanval en moest RKDEO het van de counters hebben. Maar met de snelle Izzy Rosini en Irian Boeschoten en de hard werkende Quinten Hellemons bood dat nog voldoende perspectief. Bij één van die uitbraken leek Rosini te kunnen scoren, maar de charge van een Goudse verdediger ten opzichte van hem werd beoordeeld als het spelen van de bal.

 • Zoals al vermeld kantelde de wedstrijd in de beschreven zeventigste minuut. Daarna was het voor RKDEO vooral tegenhouden en dat lukte in eerste instantie nog heel behoorlijk. Huub Koning wist inzetten van Borsboom en Van der Graaf te keren en dezelfde Van der Graaf kopte in kansrijke positie naast het doel. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële negentig minuten wist DONK toch te scoren. Invaller Abdelhak Kaïssy schoot vrij voor Koning 3-2 binnen en leek daarmee het duel te beslissen. Leek, want na een prima aanval via invallers Hidde Collee en Nordin Maghnouji kreeg RKDEO nog een kans, maar lag doelman Van der Eem bij de inzet van Maghnouji toch nog in de weg. In de extra tijd kopte Van der Graaf met een fraaie boogbal de 4-2 binnen en moest RKDEO zich gewonnen geven. De nacompetitie zat er toen al op, maar de discussies over die zeventigste minuut hielden nog wel even aan.

   

  RKDEO Razende Reporter

  © Dick den Hollander

 • De wedstrijd statistieken:

  DONK-RKDEO    (1-2)      4-2

  Scoreverloop: 25. Jeroen Borsboom 1-0, 39. Izzy Rosini 1-1, 44. Quinten Hellemons 1-2, 71. Jeroen Borsboom (strafschop) 2-2, 85. Abdelhak Kaissy 3-2, 90+3. Roy van der Graaf 4-2

  Opstellingen:

  DONK: Van der Eem, Van Veen, Overkamp, Marvin Vat, Harmsen, Mellah (67. Sriwiran), Van Houten (67. Kaissy), Van Dam (17. Van Doeland), Van der Graaf, Borsboom (90+3. Justin Vat), Houdijk.

  RKDEO: Koning, Prieto, Doorschodt, Pak, Van Velzen (55. Simic), Bousquet (33. Rosini), Ruinard, Kramer (87. Collee), Simonis (55. Maghnouji), Hellemons, Boeschoten

  Scheidsrechter: Hulters.

  Assistenten: Uijttewaal en Gajadien.

  Gele kaarten: Koning en Doorschodt (beiden RKDEO).

  Rode kaart: Simic (RKDEO).

  Toeschouwers: 300.