• RKDEO boekt vijfde overwinning op rij

  RKDEO is na de winterstop met een opmars bezig richting de top van de ranglijst. Eén keer gelijk, één keer verloren en deze zaterdag voor de vijfde keer op rij gewonnen. Makkelijk ging het niet, zeker niet in de eerste helft, maar daar treurt na vandaag niemand meer om. RKDEO stijgt van de zesde naar de vierde plaats op de ranglijst en wil nog hogerop.

  Meer foto’s kijk hier

 • Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden wegens het overlijden van Corine Brekelmans, al vele jaren een echt Concordia-dier die diverse functies heeft bekleed binnen de vereniging.

  De eerste helft was niet spectaculair. RKDEO wel veel aan de bal maar deed er weinig mee of stond Concordia keeper Poya Maleki Selfar in de weg om te scoren. Een schot van Olaf Kramer ging via de vuisten van de keeper over en enkele minuten later een schot van Jack Doorschodt ging recht op dezelfde keeper. Ook bij een corner en schot van Doorschodt stond de keeper op de juiste plaats in de weg.

 • Concordia kon halverwege de eerste helft tot het eerste kansje komen, een uitbraak van Damy de Roode maar RKDEO keeper Huub Koning was op tijd uit zijn doel om de uitbraak onschadelijk te maken. Hierna nog een keer een vrije trap voor RKDEO waarbij Jack Doorschodt in de muur schiet en vlak voor het rustsignaal een afstandschot van Tommy Simonis maar opnieuw was de Concordia keeper de situatie de baas.

 • Na de thee en donderspeech van de trainer in de kleedkamer kwam er een scherper RKDEO naar buiten. Direct vanaf de aftrap een afstandschot van Jack Doorschodt gaat maar net naast. Even later een vrije trap komt na een omweg alsnog bij Tommy Simonis en een hard schot maar opnieuw staat Concordia keeper op de juiste plaats in de weg.

  Maar 10 minuten na rust is opnieuw de Concordia keeper in de hoofdrol. Keeper Maleki Selfar heeft in de 16m de bal in de handen maar laat deze vallen en Olaf Kramer ontfutselt de bal en kan eenvoudig in het lege doel scoren, 0-1.

 • Amper 7 minuten later slaat RKDEO opnieuw toe, een indraaiende voorzet van invaller Jazz Vermeer wordt bij de 2e paal keurig ingekopt door Youni de Bruin, 0-2.

  Na de doelpunten werd de wedstrijd wat rommelig in verband met de vele wisselingen maar RKDEO bleef de bovenliggende partij maar moest wel op hun tellen passen. Concordia probeerde nog maar RKDEO was op hun hoede en vertrokken uit Delft met 3 punten in de tas.

  Komende week weer een thuiswedstrijd tegen Wilhelmus, nummer een na laatste op de ranglijst. Van onderschatting mag geen sprake zijn, drie punten moeten in Nootdorp blijven.

   

  RKDEO Razende Reporter

  © Sander de Hollander

 • De wedstrijdstatieken:

  Concordia-RKDEO 0-2 ( 0-0 )

  Scoreverloop: 55. Olaf Kramer 0-1, 62. Youni de Bruin 0-2.

  De opstellingen:

  Concordia: Maleki Selfar, Hennep, van Leeuwen, de Vroege, Beragnoli, Althuis (27. Sneek), Cleremans (63. Geurts), van der Meulen, de Roode (63. Stolk), Gelpke (77. van Meerten), Franquet.

  RKDEO: Koning, de Bruin, Doorschodt, D. Prieto, Aangenendt, Pak, Collee (55. Vermeer), van Duijn (89. Koutsis), Kramer, Boeschoten, Simonis (71.  van Noppen).

  Scheidsrechter: Dhr A. Ebink

  Gele kaarten: Van Leeuwen (Concordia), Collee, Kramer, Koning (allen RKDEO)

  Toeschouwers: 100

  De uitslagen van 11 maart 2023:

  Concordia – RKDEO        0-2

  Berkel – HMSH                 2-1

  Vitesse Delft – CWO       3-0

  SVC’08 – HVC’10              2-1

  Wilhelmus – Full Speed 3-1

  WEstlandia – VFC            1-0

  CION – FC Skillz                AFGELAST

   

  De stand na 11 maart 2023

  1.SVC’08                            17-35

  2.FC Skillz                           16-34

  3.Vitesse Delft                 17-32

  4.RKDEO                            17-30

  5.WEstlandia                    17-29

  6.CION                               16-28

  7.Berkel                             17-27

  8.VFC                                  17-27

  9.HVC’10                           17-22

  10.CWO                             17-19

  11.Concordia                    17-18

  12.Full Speed                    17-15

  13.Wilhelmus                    17-9

  14.HMSH                           17-7