• RKDEO door in bekertoernooi

  Met een 0-0 gelijkspel tegen Hillegersberg heeft RKDEO zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Ook Forum Sport bekert verder, terwijl ESTO en Hillegersberg uitgeschakeld zijn.

  Meer foto’s kijk hier

 • RKDEO en Hillegersberg waren aardig tegen elkaar opgewassen. Het duel bleef voor rust zelfs zo in evenwicht dat de eerste werkelijke mogelijkheden pas in de laatste vijf minuten te noteren vielen. Olaf Kramer blokte een trap van Hillegersberg-doelman Marco Smits en zo belandde de bal voor de voeten van Tommy Simonis. Hij vond de goed reagerende Smits op zijn weg en de rebound werd door Kramer net naast getikt. In de laatste minuut zag aan de andere kant doelman Vince Kester een lob van Nelson Vieira Tavares da Veiga net over het doel verdwijnen.

 • In de tweede helft waren er meer kansen voor RKDEO. Daniel Prieto kopte na een hoekschop net over het doel en ook een schot van Tommy Simonis had niet de juiste richting. Invaller Robin Schaareman zag een inzet gekeerd door Smits en toen bij een volgende poging van Schaareman Smits wel gepasseerd was, lag verdediger Roland van Deelen in de weg. De derde kans voor Schaareman verdween net naast het doel. In de extra tijd moest doelman Huub Koning in actie komen bij een inzet van Abdelhak Ouled Said en hield zo de uitslag doelpuntloos.

  Aanstaande zaterdag opent RKDEO de competitie met een duel bij HMSH. Op zaterdag 1 oktober volgt tegen CION de eerste thuiswedstrijd.

  RKDEO Razende Reporter

  © Dick den Hollander

 • De wedstrijd statistieken:

  Opstelling RKDEO:

  Vince Kester, (46. Huub Koning), Youni de Bruin, Lando van Duijn, Daniel Prieto, Dean van Velzen, Donny Paats, Irian Boeschoten, Jazz Vermeer, (65. Rowan Zwennes), Olaf Kramer, (58. Robin Bousquet), Izzy Rosini, (46. Robin Schaareman), Tommy Simonis.

  Scheidsrechter: Huizinga.

  Gele kaarten: Van Velzen (RKDEO), De Winter (Hillegersberg).

  Toeschouwers: 100.  

  Overige uitslag:

  Forum Sport-ESTO          2-1

   

  Eindstand poule:

  Forum Sport                     3-5  (5-4)

  RKDEO                                3-5  (4-3)

  ESTO                                   3-3  (6-5)

  Hillegersberg                    3-2  (2-5)