• RKDEO en SV Den Hoorn blijven in evenwicht

  Ook na het tweede duel in de eerste klasse blijft RKDEO ongeslagen. Tegen Den Hoorn wist de formatie van trainer Wesley Epskamp na rust de opgelopen achterstand weg te poetsen en hield zo een punt aan de wedstrijd over.

  Meer foto’s kijk hier

 • Tijdens de warming-up bleek Tomas Prieto niet fit genoeg en werd in de basiself vervangen door Lando van Duijn. In de eerste helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Den Hoorn startte iets beter, maar na verloop van tijd kwam ook RKDEO beter uit de verf. Er stonden in ieder geval twee teams, die probeerden verzorgd te voetballen, binnen de lijnen. Na zeventien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Remo de Vroege reageerde het meest alert op een dieptepass en liet met een droge knal doelman Huub Koning kansloos, 0-1. Daarna wist ook RKDEO voor dreiging te zorgen, al leverde dat nog niet de gewenste gelijkmaker op. Jack Doorschodt was daar het dichtst bij: uit een hoekschop kopte hij de bal richting het bijna verlaten doel, maar verdediger Rens de Vreede behoedde op de doellijn zijn team voor een tegentreffer.

 • Na de thee werd het spel rommeliger, maar zeker niet minder aantrekkelijk. Bij Den Hoorn kwamen met Müller en Van de Bergh twee nieuwe spelers binnen de ploeg, al zal met name Tim Müller daar weinig plezier aan hebben beleefd. Na acht minuten moest hij alweer geblesseerd naar de kant. RKDEO, met Fabian Pak als invaller voor Dylan Boapeah, leek de schroom van zich afgegooid te hebben en al na een paar minuten testte Jazz Vermeer de kwaliteiten van doelman Van der Windt. De Hoornse doelman wist vervolgens ook nog een kopbal van Sven van Noppen uit zijn doel te houden, maar was na een klein kwartier kansloos bij een inzet van Vermeer. Na een ingestudeerde en keurige uitgevoerde hoekschop knalde Jazz Vermeer de 1-1 binnen.

  Een tweede kans voor Sven van Noppen werd wederom door Van der Windt gekeerd en toen er daarna een speler van Den Hoorn op de grond lag, was dat de aanleiding voor het nodige duw- en trekwerk. Scheidsrechter Van Elswijk riep beide aanvoerders bij zich en de rust keerde weer terug.

 • In de laatste tien minuten (eigenlijk twintig, want er werden zo’n tien minuten extra bijgeteld) was Jack Doorschodt wederom met een goede kopbal bijna trefzeker. Nu stond verdediger Bas de Joode op de juiste plek om de bal weg te koppen. Ook een mooie combinatie tussen Olaf Kramer en Jazz Vermeer leverde niet de gewenste treffer op. Maar ook Den Hoorn kreeg nog een tweetal mogelijkheden. Invaller Sven Paternot kwam bij een voorzet van de ook al ingevallen Rayen Clemensia niet goed met zijn stappen uit om raak te koppen. Even later moest de aangeslagen Paternot minutenlang verzorgd worden en tikte zijn vervanger Tjebbe Baggerman bij zijn eerste balcontact bijna de 1-2 in. Via doelman Huub Koning bleef de schade voor RKDEO beperkt tot een hoekschop en moesten beide teams genoegen nemen met een punt.       

  Aanstaande zaterdag gaat RKDEO op bezoek bij mede-koploper FC Skillz. Op 14 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Die Haghe op het programma.

  RKDEO Razende Reporter

  ©Dick den Hollander

 • De wedstrijd statistieken:

  RKDEO-SV Den Hoorn     (0-1)      1-1

  17. De Vroege 0-1, 57. Vermeer 1-1.

  Scheidsrechter: Van Elswijk.

  Gele kaarten: Kramer, Simonis en Rosini (allen RKDEO), Zwartjens, Van de Bergh en Spaans  (allen Den Hoorn).

  Toeschouwers: 275.       

  Opstellingen:

  RKDEO: Koning, Rosini (68. De Bruin), D. Prieto, Doorschodt, Aangenendt, Vermeer, Van Duijn, Kramer (83. El Jaouhari),  Boeschoten, Van Noppen (68. Simonis), Boapeah (46 Pak).

  Den Hoorn: Van der Windt, De Vreede, Zwartjens, De Joode, Camarda, Stoel (46. Müller, 53. Clemensia), De Vroehge, Spaans, Barends (73. Paternot, 90+6. Baggerman), Ouhammou, Lubanzadio (46. Van de Bergh).

   

  Overige uitslagen:

  Wippolder-FC Skillz                        1-1

  SV Nootdorp-TAC ’90                    1-2

  VELO-Forum Sport                         1-1

  Valken ’68-Die Haghe                    5-0

  LFC-Honselersdijk                           3-1

   

  De stand:

  Forum Sport                                    2-4

  LFC                                                     2-4

  RKDEO                                              2-4

  FC Skillz                                             2-4

  Wippolder                                        2-4

  Valken ’68                                        2-3

  TAC ’90                                              2-3

  VELO                                                  2-2

  Voorschoten ’97                             1-1

  Den Hoorn                                        2-1

  Die Haghe                                        2-1

  Honselersdijk                                   1-0

  SV Nootdorp                                    2-0