• RKDEO heren selectie op trainingskamp naar Benalmadena

  • RKDEO heren selectie op trainingskamp naar Benalmadena

    Toen de competitie in het najaar van 2021 nog volop draaide en er geen verwachting was dat deze in december stilgelegd zou gaan worden, is besloten om voor de mannen selectie in januari een 4-daags trainingskamp te beleggen in het Benalmadena in Zuid-Spanje. Het laatste trainingskamp voor de selectie in januari 2020 vond ook hier plaats en de locatie en faciliteiten waren zo goed bevallen, dat de organisatie opnieuw voor deze bestemming koos. 

    Er werd een sluitende begroting opgesteld en met het organiserende bedrijf werden voor de zekerheid goede afspraken gemaakt over situaties waarin door corona-maatregelen het trainingskamp geen doorgang zou kunnen vinden. Daarna brak helaas toch een onzekere periode aan met weer overal oplopende corona besmettingen en het uiteindelijk stilleggen van de voetbalcompetitie. Gelukkig wist de staf in diverse weekeinden van december nog een programma met oefenwedstrijden te organiseren voor RKDEO 1 en 2, zodat de groep zo lang mogelijk bezig kon blijven.

    Per vandaag, 3 januari, ziet het er naar uit dat het geplande trainingskamp doorgang kan vinden. Van 13 tot en met 16 januari zal de RKDEO selectie dan dus in Benalmadena verblijven. Uiteraard zal dat van de gehele selectie en meereizende sponsors en supporters discipline vergen m.b.t. maatregelen voor de reis, het verblijf en de activiteiten ter plekke. Maar daar is iedereen zich van bewust. Op het programma staan ter plekke een training, 2 oefenwedstrijden, diverse sportieve activiteiten en de nodige teambuilding activiteiten.  Het gezelschap verblijft in hotel Best Siroco, niet al te ver van de fraaie jachthaven van Benalmadena.

    De kosten voor dit trainingskamp worden gedekt door een eigen bijdrage van alle selectiespelers en stafleden, een bijdrage vanuit de vereniging, inkomsten uit activiteiten die door de selectie georganiseerd zijn en door de bijdrages van een 6-tal sponsors: VieTech, Eigendom Verzekeringen, Geers Zonwering, Vermogen in Balans, Opgewekt Energie en MyClubStars.