• RKDEO in slotfase alsnog langs Laakkwartier

 • RKDEO in slotfase alsnog langs Laakkwartier

  Tachtig minuten lang leek het duel tussen RKDEO en Laakkwartier in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen en daar kon, gezien het spelbeeld, niemand echt ontevreden over zijn. Maar in de laatste tien minuten zorgde invaller Femi Aboh met twee acties voor het verschil en mocht RKDEO drie punten incasseren.

  Meer foto’s kijk hier

 • De RKDEO-supporters die vandaag voor het eerst sinds een jaar weer langs de lijn stonden, zullen af en toe even hebben moeten zoeken naar de namen. Met Petar Simic, Tony Castro Suarez, Femi Aboh  en Quinten Hellemons kwamen drie ‘thuis’debutanten binnen de lijnen, terwijl ook Olaf Kramer en invallers Alec Pellemans en Chris Baartmans pas een handjevol wedstrijden in het eerste op hun naam hebben.

 • Met Laakkwartier trof RKDEO een tegenstander die, ondanks de nul punten uit twee wedstrijden, hoog druk zette, snel wilde combineren en frank en vrij wilde aanvallen. Hoewel RKDEO ongeveer dezelfde spelwijze hanteerde, leverde het eerste bedrijf vooral mogelijkheden en niet al te veel kansen op. Namens RKDEO was Quinten Hellemons dichtbij een doelpunt, toen hij vanaf dertig meter de wat ver uitgelopen doelman Veugelers probeerde te passeren. Het schot ging een metertje naast. Veugelers was ook attent bij een kans voor Tommy Simonis na een voorzet van Izzy Rosini. Aan de andere kant was Abdessamad Amakran met een schot net over bijna doeltreffend en redde doelman Huub Koning kort voor de thee met de voet op een inzet van Karam Boukhari.

  Een tegenvaller voor RKDEO was het vroegtijdig uitvallen van Daniel Prieto, die al in de achttiende minuut moest worden vervangen door Alec Pellemans.

 • In het eerste kwartier na rust kreeg RKDEO nog kansen via Irian Boeschoten en Tommy Simonis, maar daarna kreeg steeds meer Laakkwartier de overhand. Doelman Huub Konings had het drukker dan zijn collega aan de overkant en moest (met succes overigens) Hamza Boukhari, Karam Boukhari en Messut Hyur van scoren zien af te houden.

  Met nog een kleine twintig minuten te spelen nam Femi Aboh de plaats in van Tony Castro Suarez en die ingreep betaalde zich even later al uit. Aboh werd aan de rechterkant de diepte in gestuurd en op zijn voorzet reageerde Quinten Hellemons het meest attent. Hij tikte net voor de doelman kon ingrijpen de bal bij de eerste paal binnen, 1-0. Een dikke minuut later stond ook de tweede goal op het bord. Een vlot lopende aanval via Olaf Kramer en Tommy Simonis bood Femi Aboh een bijna niet te missen kans en dat betekende 2-0.

 • Omdat kort daarna Chris Baartmans attent ingreep bij een pass van Hamza Boukhari op Karam Boukhari en daarmee de aansluitingstreffer verijdelde, bleef RKDEO een lastige slotfase bespaard en konden na drie minuten blessuretijd de punten worden bijgeschreven.

  RKDEO Razende Reporter

  © Dick den Hollander

   

  De wedstrijdstatistieken:

  RKDEO-Laakkwartier      (0-0)      2-0

  83. Quinten Hellemons 1-0, 84. Femi Aboh 2-0.

  Opstellingen:

  RKDEO: Koning, Rosini (65.Baartmans), Prieto (18. Pellemans), Doorschodt, Simic, Pak, Boeschoten, Castro Suarez (73. Aboh), Kramer, Hellemons, Simonis.

  Laakkwartier: Veugelers, Martijn, Ibrahim, Genc, Van Alphen, Staallekker, Plaate, Hyur, Amakran (65. Karoumi), Hamza Boukhari, Karam Boukhari.

  Scheidsrechter: Laros.

  Gele kaarten: Carston Martijn en Abdessamad Amakran (beiden Laakkwartier).

  Toeschouwers: 150.

   

  Overige uitslagen:

  Wippolder-Antibarbari                                 1-3

  HVV-Concordia                                              4-0

  COAL-FC IJsselmonde                                   2-1

  Full Speed-HMSH                                          4-1

  Meeuwenplaat-Wilhelmus                          gestaakt

   

  De stand:

  Antibarbari                                                      3-9

  HVV                                                                  3-9

  Full Speed                                                       3-7

  RKDEO                                                             2-6

  Wippolder                                                       3-6

  COAL                                                                3-4

  HMSH                                                               2-3

  VFC                                                                   2-3

  Meeuwenplaat                                              2-2

  Wilhelmus                                                       2-0

  Laakkwartier                                                  3-0

  FC IJsselmonde                                              3-0

  Concordia                                                       3-0