• RKDEO JO9 Nederlands Kampioen Beachsoccer

 • RKDEO JO9 Nederlands Kampioen Beachsoccer

  Afgelopen zaterdag in het Beachsoccer Stadium werd gestreden om het Nederlands Kampioenschap. Allerlei teams in verschillende leeftijden streden om het Nederlands Kampioenschap op het strand van Scheveningen. RKDEO JO9 deed voor het eerst mee en won de titel.

 • Afgelopen zaterdag was dan de grote dag voor het RKDEO-JO9 beachsoccer team, het leuke van dit team is dat geen enkele speler ervaring heeft met beachsoccer, dus was het even spannend met nieuwe regels, gelukkig kwam onze eigen Lion Krens onze jongens voor de 1e wedstrijd bijpraten. Helaas kregen we te horen dat er 1 team niet kon deelnemen en dat het vandaag gelijk de dag was om te bepalen wie Nederlands Kampioen beachsoccer JO9 zou worden.
  De 1e wedstrijd werd gespeeld tegen het uit Den Haag komende hvv RAS en waar de trainers, (Jimmy Schneider & Othman van Deutekom) dachten dat de kids moesten wennen, schoten ze uit de startblokken en maakte ze 4 fantastische goals, eindstand 4-1.

  De 2e wedstrijd was tegen HBS en daarin hadden we het een stuk lastiger want dit was een hele sterke tegenstander en door het uitvallen van onze top verdediger Tyler Lenz met een enkelblessure kregen we op een moment van onoplettendheid een goal tegen waarbij de scheidsrechter van in de war raakte want het schot van de HBS speler was zo hard en zuiver in de metalen kruising dat hij die kapot schoot, maar onze jongens gaven niet op en kregen de betere kansen en maakte terecht de gelijkmaker, helaas was er te weinig tijd voor de winnende treffer, eindstand 1-1.

  De 3e wedstrijd werd opnieuw tegen hvv RAS gespeeld waar er door heel veel spelers heel veel kansen werden gemist en het goede verdedigen van hvv RAS bleef het bij een loepzuivere hattrick van Dean Verhoek, waardoor onze jongens zich klaar konden maken voor de Finale tegen het sterke HBS en waar de kinderen naar uitkeken de gehele dag was het spelen in het echte Beachsoccer Stadium op het strand van Scheveningen, eindstand 3-0.

  De finale

  Na het oppeppen van de spelers door de trainers begonnen we in de finale sterk tegen HBS met goed samenspel door Alayah, Lennox, Jace en eindstation was Dani die helaas op de sterke keeper van HBS stuitte en in de 2e instantie op de paal vanuit de snelle aanval die HBS opzette verdedigde Lennox op eigen helft heel sterk en schoot vanaf een kleine 25mtr op goal waar de keeper verslagen was maar de bal helaas op de paal kwam, hierna kwamen er nieuwe spelers in het veld en scoorde Dean snel de 1-0 en direct erna de 2-0, maar toen moest het mooiste van de dag nog komen; een opgezette aanval vanuit onze sterk keepende Tyler die de bal op onze gelegenheids linksback Dani gooide en die de bal direct verlegde naar de rechterkant waar Lennox in 1x de bal naar de rechtsbuiten Jace speelde die in zijn ooghoek de keeper uit zijn goal zag komen en de bal na 1 aanname door de benen op goal schoot helaas bleef de bal op de doellijn stilliggen in het mulle zand waar de oplettende Jovani de bal het laatste tikje gaf voor de 3-0 een aanval waarbij de bal alleen door de spelers van RKDEO was geraakt. Helaas moest de sterk keepende HBS keeper het veld geblesseerd verlaten en kon Dean zijn 2e hattrick van de dag maken door zelf de bal af te pakken en met een bekeken schot de keeper het nakijken te geven. Vlak daarna floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd en konden de jongens hun feestje gaan vieren en dat deden ze door met zijn allen een duik te nemen in de zee, eindstand 4-0.
  Na het in ontvangst nemen van de 1e prijs van de aanvoerster van het Nederlands vrouwen beachsoccer team Aaike Verschoor hebben de kids de dag afgesloten met een lekker patatje met een visje of snackje.

   

  ©RKDEO/OvD

 • Bovenste rij vlnr:
  Tyler Lenz, Dean Verhoek, Lennox van Deutekom & Lars van Wijngaarden.
  Voorste rij vlnr:
  Jace Lejewaan, Jovani Dewus, Alayah Lucas & Dani Schneider.

   

  Scoreverloop wedstrijden:

  Wedstrijd 1
  RKDEO - hvv RAS 4-1
  1-0 Dean Verhoek, 2-0 Jovani Dewus, 2-1 RAS, 3-1 Lennox van Deutekom, 4-1 Jace Lejewaan
  Wedstrijd 2
  RKDEO - HBS 1-1
  0-1 HBS, 1-1 Dean Verhoek
  Wedstrijd 3
  RKDEO - hvv RAS 3-0
  1-0 Dean Verhoek, 2-0 Dean Verhoek, 3-0 Dean Verhoek
  Wedstrijd 4 (Finale)
  RKDEO - HBS 4-0
  1-0 Dean Verhoek, 2-0 Dean Verhoek, 3-0 Jovani Dewus, 4-0 Dean Verhoek