• RKDEO klopt SV Nootdorp in historische dorpsderby

  RKDEO ging in twee achtereenvolgende thuiswedstrijden tegen hoogvliegers Wippolder en LFC wat ongelukkig onderuit, maar keek door de resultaten in de uitwedstrijden (9 uit 3) met enig vertrouwen uit naar de eerste dorpsderby in competitieverband tegen SV Nootdorp. Wie had twee seizoenen geleden, toen SV Nootdorp nog op de rand van promotie naar de zaterdag hoofdklasse stond en RKDEO verdienstelijk meedraaide in de top van de zondag 2e klasse, kunnen denken dat deze wedstrijd gespeeld ging worden en wie had kunnen voorspellen dat de twee ploegen er zo verschillend voor zouden staan bij de start van deze ontmoeting. De horizontale overstap van onze senioren selectieteams naar het zaterdagvoetbal en de promotie in het 1e seizoen maakten deze echte derby toch mogelijk, mede omdat SV Nootdorp zich net aan handhaafde in het afgelopen seizoen. Maar waar RKDEO inmiddels 10 punten verzamelde, wachtte SV Nootdorp na 7 speelrondes nog steeds op haar eerste punt in de 1e klasse C. RKDEO kon in deze bijzondere wedstrijd weer beschikken over aanvaller Irian Boeschoten die er door blessureleed zo’n 5 weken uit was geweest, maar daarentegen moest centrale verdediger Jack Doorschodt in de warming-up afhaken. Zijn plek werd ingenomen door Fabian Pak.

  Meer foto’s kijk hier

 • In een derby telt de ranglijst meestal niet en SV Nootdorp liet vanaf de aftrap merken dat zij vandaag de eerste winst wilde bijschrijven. Na een vrije trap vanaf de linkerflank kon ingekopt worden vanaf een meter of 7 maar doelman Huub Koning redde knap. Nootdorp hield de druk erop maar moest toch ook zien dat RKDEO er vooral via rechteraanvaller Irian Boeschoten een paar keer dreigend uitkwam. In de 11e minuut kapte hij tegenstander Gillian Pieper uit maar kon zijn inzet binnen de 16 meter ten koste van een corner weggewerkt worden en 3 minuten later vond de rood-witte smaakmaker uit de 1e helft naar binnenkomend het zijnet. Snel daarna leek Joey van Maaren namens Nootdorp op weg naar de openingstreffer maar nu wist Huub Koning de inzet met de benen te keren. Een voorzet van diezelfde Van Maaren kon door Daniel Prieto nog net tot corner verwerkt worden voordat Nootdorp spits Tony van den IJssel ( met een verleden van 3 seizoenen in de RKDEO-jeugd) binnen kon glijden. De wedstrijd bleef op en neer gaan maar vanaf een minuut of 25 kreeg RKDEO toch wat rust in de ploeg en daarmee een licht overwicht. Met name over de linkerflank ontstonden er nu wat goed lopende aanvallen en twee keer was centrumspits Sven van Noppen het eindstation, maar beide keren redde Nootdorp doelman Yannic Augustinus knap op de inzetten, waarbij velen de tweede poging eigenlijk al telden. Omdat ook Nootdorp niet meer tot scoren kwam werd er gerust met 0-0.

 • Coach Wesley Epskamp besloot in de rust te wisselen. Thomas Aangenendt als linkerverdediger kwam in het veld voor Izzy Rosini. RKDEO kwam goed uit de theepauze en was vanaf de aftrap dreigend. En na wat kansjes wat het in de 52e minuut ook raak. Olaf Kramer werd met een steekbal bereikt, ontsnapte aan buitenspel en stormde met bal richting 16 meter maar zag dat de meegelopen Sven Van Noppen er beter voor stond en besloot de bal breed te leggen. De inzet van Van Noppen was nu wel goed voor de 0-1. Met het inbrengen van Thomas Aangenendt won RKDEO over de linkerflank aan dreiging, en dat leverde in de 57e minuut bijna de 0-2 op toen zijn lage voorzet vlak voor het doel Olaf Kramer bereikte maar die had net niet voldoende ruimte om af te ronden en de daarop volgende inzet van Irian Boeschoten werd ternauwernood geblokt. In de 65e minuut verving Dylan Boapeah op de linkerflank Tommy Simonis. Een minuut later stuurde Sven van Noppen zijn net ingevallen ploegmaat de ruimte in en de voorzet van Boapeah kon nog wel onderschept worden maar belandde toch voor de voeten van Sven van Noppen die met zijn 2e de 0-2 aantekende. In de 10 minuten die volgden zakte RKDEO wat in en zocht Nootdorp de aanval zonder echt gevaarlijk te worden. Maar in de 76e minuut wisten de geelzwarte gastheren toch de aansluitingstreffer te produceren. Een halfhoge voorzet vanaf de rechterflank werd door Tony van den IJssel met een kopbal verrassend verlengd naar de bovenhoek en Huub Koning kreeg er wel een handje tegen aan maar kon de 1-2 niet meer voorkomen. Dat gaf de thuisploeg nieuwe moed en met veel energie werd er gezocht naar de gelijkmaker. Diverse corners en vrije trappen leken Nootdorp dicht bij die gelijkmaker te brengen maar echt grote kansen waren er nu ook weer niet. Of het met de vrije trap van een meter of 17 geweest zijn in de 90e minuut, na hands van een van onze verdedigers, maar de inzet vloog een meter naast de paal. Vlak voor tijd krulde Dylan Boapeah de bal nog een keer richting bovenhoek maar nu redde Nootdorp doelman Augustinus weer prachtig. Al met al was het eindsignaal van uitblinkende scheidsrechter Streef een opluchting voor RKDEO en kon de eerste derbywinst uitbundig op het veld en in de kleedkamer gevierd worden.

 • Door het puntenverlies van diverse hoogvliegers (Wippolder, Forum Sport en LFC) verkleinde RKDEO de afstand naar de topposities maar het verschil met de onderste ploegen is ook niet groot. Het is vooral zaak om nu na 4 uitoverwinningen op rij (ongekend toch!) ook thuis punten te gaan pakken. Volgende week zaterdag een nieuwe poging als VELO op bezoek komt.

  RKDEO Razende Reporter

  © Pieter Goedbloed

 • De statistieken:

  SV Nootdorp – RKDEO    1-2 (0-0)

  52. Van Noppen 0-1; 66. Van Noppen 0-2; 76. Van den IJssel 1-2

  Scheidsrechter: Dhr M. Streef

  Gele kaarten: Ebing, Pieper (beide SV Nootdorp)

  Toeschouwers: 450

  Opstellingen:

  SV Nootdorp: Augustinus, Ligeon, Ebing (58. van der Gaag), Lomonaco, Pieper, Stanneveld, Romeijn, Verhagen(75.Stulemeijer), Van Rijswijk, Van Maaren(75. Lucius), Van den IJssel

  RKDEO: Koning, De Bruin, D. Prieto, Pak, Rosini (46. Aangenendt), Bousquet, Vermeer, Kramer, Boeschoten, S. van Noppen, Simonis (65. Boapeah)

  De uitslagen van 18 november:

  SV Nootdorp – RKDEO                  1-2

  LFC – TAC’90                                    1-1

  Honselersdijk – Die Haghe           1-0

  ForumSport – Den Hoorn             0-2

  Voorschoten’97 – FC Skillz           0-2

  VELO – Wippolder                           2-1

  De stand na 18 november

  1.Wippolder                       8-16

  2.ForumSport                    7-14

  3.LFC                                  8-14

  4.Honselersdijk                 7-13

  5.FC Skillz                           7-13

  6.RKDEO                            8-13

  7.Valken’68                        7-12

  8.VELO                                8-10

  9.Die Haghe                      7-8

  10.TAC’90                           7-7

  11.Den Hoorn                   7-7

  12.Voorschoten’97           7-7

  13.Nootdorp                     8-0