• RKDEO komt dichterbij koplopers door zesde zege op rij

  De tweede klasse E gaat een waanzinnig spannende slotfase tegemoet. Met nog acht duels te gaan zijn maar liefst acht clubs nog volop in de race om de titel, terwijl de overige zes elk punt kunnen gebruiken voor het ontlopen van directe degradatie of een eventuele nacompetitie. Maar zelfs de marge tussen deze twee groepen bedraagt niet meer dan vijf punten.

  Meer foto’s kijk hier

 • De koplopers SVC ’08 en FC Skillz liepen de afgelopen periode nogal eens tegen een teleurstellend resultaat aan en dat bood bijvoorbeeld Vitesse Delft, Westlandia, Berkel en VFC de gelegenheid om dichterbij te komen. En natuurlijk RKDEO, dat met een geweldige reeks van zes overwinningen op rij vanaf de tiende plek een aantal weken geleden naar de huidige positie nummer drie opstoomde.

  Ook in het thuisduel tegen Wilhelmus bleef RKDEO aan de goede kant van de score. De Voorburgers staan laag op de ranglijst, maar zijn aan een indrukwekkende inhaalrace bezig en lieten dat ook tegen RKDEO zien.

  De eerste helft werd al in de elfde minuut overschaduwd door het uitvallen van Wilhelmus-speler Etienne van Kleef. Bij het wegwerken van de bal raakte hij dusdanig geblesseerd, dat hij met een brancard van het veld gedragen moest worden.

 • Daarna waren de beste kansen voor RKDEO. Jack Doorschodt nam na een kwartier vanuit een vrije trap doelman Kooper onder vuur en in de twintigste minuut leverde een voorzet van Irian Boeschoten een intikker van Tommy Simonis op. In beide gevallen bleef de Wilhelmus-keeper overeind. In de minuten daarna keek hij een afstandsschot van Lando van Duijn over zijn doel en een inzet van Jack Doorschodt, na een mooie combinatie met Simonis, verdween rakelings naast het doel.

  Na een half uur opende RKDEO de score. Uit een hoekschop van Irian Boeschoten kopte Doorschodt richting doel en kwam de bal tegen de hand van een Wilhelmus-speler. Dat was ook arbiter Oosterlaken niet ontgaan en hij gaf een terechte strafschop. Tommy Simonis schoot vanaf elf meter hard raak, 1-0.

 • In de tweede helft pakte Wilhelmus met een dubbele wissel het wat anders aan. Het leverde een veldoverwicht en drie hoekschoppen in de eerste vijf minuten op. Na een minuut of tien kwam RKDEO beter onder de druk uit en kreeg het via een schot van Irian Boeschoten weer een mogelijkheid. Een paar minuten later kopte Jack Doorschodt uit een hoekschop van Boeschoten de bal tegen de lat en weer even later was Olaf Kramer na een aardige solo en een korte scrimmage dichtbij de tweede treffer. Aan de andere kant hield Huub Koning met een fraaie save een schot van Cedric Aké buiten de palen.

  Het goede nieuws halverwege de tweede helft was de rentree van Donny Paats en iets later in de wedstrijd Tomas Prieto. Zij maakten weer hun opwachting na een aantal weken van afwezigheid door blessures. Een andere invaller besliste een kwartier voor tijd het duel. Na een prachtige aanval, begonnen op eigen helft en lopend over vier, vijf verschillende schijven zorgde Olaf Kramer voor de assist en schoot Sven van Noppen met een bekeken schuiver 2-0 binnen.      

 • In de slotfase kreeg Alexis Koutsis nog een mooie kans op 3-0, maar wist doelman Kooper zijn inzet te keren. Met 2-0 zal eenieder bij RKDEO ook heel tevreden naar de kleedkamer zijn gegaan, zeker toen bekend werd dat zowel SVC ’08, FC Skillz als Vitesse Delft punten liet liggen en de titelstrijd weer helemaal open ligt. In de komende weken staan er in dat opzicht bijzonder interessante wedstrijden op het programma: Westlandia (uit op 25 maart), Vitesse Delft (thuis op 1 april) en SVC ’08 (uit op 15 april).  

  RKDEO Razende Reporter

  ©Dick den Hollander

 • De wedstrijdstatistieken

  RKDEO-Wilhelmus                          (1-0)      2-0

  30. Tommy Simonis (strafschop) 1-0, 76. Sven van Noppen 2-0

  Scheidsrechter: R. Oosterlaken.

  Gele kaarten: Aangenendt, D. Prieto, T. Prieto (allen RKDEO).

  Toeschouwers: 175.

   

  Opstellingen:

  RKDEO: Koning, De Bruin, Doorschodt, D. Prieto, Aangenendt, Van Duijn (63. Paats), Pak (73. T. Prieto), Vermeer (73. Koutsis), Simonis (54. Van Noppen), Kramer, Boeschoten.

  Wilhelmus: Kooper, Piette  (66. Chehoudi), Van Delft, Wartna (79. Smart), Van Kleef (14. Van der Poel), Lommers, Hendrikse (46. Streekstra), Saridjojo, Poncin (46. Bruno), Aké, Adebesin.

   

  Overige uitslagen:

  CWO-SVC ’08                                                 3-0

  FC Skillz-HVC ’10                                           2-2

  Full Speed-Westlandia                                 0-3

  CION-Berkel                                                   1-2

  HMSH-Concordia                                          2-1

  VFC-Vitesse Delft                                          2-0

                

  De stand:

  FC Skillz                                                                          17-35

  SVC ’08                                                            18-35

  RKDEO                                                             18-33

  Vitesse Delft                                                  18-32

  Westlandia                                                     18-32

  Berkel                                                              18-30

  VFC                                                                   18-30

  CION                                                                17-28

  HVC ’10                                                                          18-23

  CWO                                                                18-22

  Concordia                                                       18-18

  Full Speed                                                       18-15

  HMSH                                                               18-10

  Wilhelmus                                                       18-  9