• RKDEO komt in slotfase op gelijke hoogte met SV Den Hoorn

  RKDEO kwam in de eerste helft vlak voor het rustsignaal op achterstand. In de tweede helft een beter RKDEO en het aanwezige publiek moest tot in 88e minuut wachten op de gelijkmaker via een penalty van Sven van Noppen. Nu het derde gelijkspel op rij.

  Meer foto’s kijk hier

 • RKDEO speelde op 3 februari haar laatste competitie wedstrijd en had daarna geen competitie verplichtingen tot deze zaterdag tegen sv Den Hoorn. RKDEO heeft alleen een oefenwedstrijd gespeeld tegen derde klasser BSC’68 die met 3-1 werd gewonnen.

  Den Hoorn begon sterk aan de wedstrijd maar kreeg amper serieuze kansen, telkens was er een voetje van een RKDEO verdediger om erger te voorkomen of stond RKDEO keeper Huub Koning op de juiste plaats om de bal in ontvangst te nemen. Nadat Den Hoorn wat uitgeraasd was kwam RKDEO beter in de wedstrijd te zitten en kreeg ook enkele kansjes. Een schotje van afstand van Irian Boeschoten was te eenvoudig voor Den Hoorn keeper Erwin van der Windt en een voorzet van Sven van Noppen maar Jazz Vermeer was net te laat voor het doel om te scoren. Vlak voor rust kwam Den Hoorn dan toch op voorsprong. Een foutje in de RKDEO verdediging leverde balbezit op voor Den Hoorn speler Rayen Clemensia die richting achterlijn ging en voortrok, op rand 16m stond Mohamed Ouhammou te wachten en kon beheerst inschieten, 1-0.

 • Na rust een veel beter RKDEO uit de kleedkamer en regende het kansen voor RKDEO maar het geluk was niet aan RKDEO zijde. Een voorzet van Irian Boeschoten wordt tot corner gewerkt maar levert verder niets op. Een uitbraak van RKDEO waarbij Olaf Kramer terug legt op Sven van Noppen die de bal niet goed raakt en met een vreemde stuit alsnog gepakt wordt door Den Hoorn keeper van der Windt.

  Op iets meer dan een uur spelen is het even schrikken. Scheidsrechter Maarten Streef legt het spel stil en verzorgers van Den Hoorn en RKDEO rennen het veld op omdat Den Hoorn speler Guy van Weij onwel is geworden. Na enkele minuten gaat van Weij ondersteund het veld af en richting ziekenhuis. Verdere berichten ontbreken hierover.

 • Na de hervatting een paar kansen/corners voor Den Hoorn maar deze leveren gelukkig voor RKDEO niets op. Met nog vijf minuten op de klok krijgt RKDEO drie corners achter elkaar maar levert allemaal niets op. Dan, bij een vrije trap voor RKDEO, wordt Fabian Pak in de 16m van Den Hoorn onreglementair naar de grond gewerkt en scheidsrechter Streef wijst terecht naar de stip. Na wat protesten van Den Hoorn kan Sven van Noppen eindelijk de penalty nemen en scoren, 1-1.

  In blessure tijd komt RKDEO nog goed weg bij een vrije trap voor Den Hoorn die van dichtbij door de zojuist ingevallen Sven Paternot via het hoofd tegen onderkant lat terug het veld in komt, Den Hoorn baalt, RKDEO mazzelt.

 • Aanstaande zaterdag is er weer een Super Saturday en RKDEO speelt thuis tegen koploper FC Skillz (2 punten meer dan RKDEO). Uw steun kan goed gebruikt worden door de mannen van vertrekkend trainer Wesley Epskamp. Aansluitend is er een inmiddels beruchte ‘Derde Helft’ met DJ Cootje, DJ Kevin Key en zanger Danny de Hoogt.

  RKDEO Razende Reporter

  © Sander de Hollander

 • De wedstrijdstatisieken:

  Den Hoorn – RKDEO 1-1 (1-0)

  Scoreverloop: 42. Ouhammou 1-0, 88, van Noppen 1-1

  De opstellingen:

  Den Hoorn: van der Windt, de Vreede, Schenkels, de Joode, Camarda, Hes, van Weij (64. Barends), Spaans, de Vroege, Ouhammou, Clemensia (90. Paternot).

  RKDEO: Koning, de Bruin (86. Bousquet), Pak, Prieto, Rosini (61. Aangenendt), van Duijn (61. Schaareman), Boeschoten, Vermeer (46. Doorschodt), van Noppen, Kramer, Simonis (56. Boapeah).

  Scheidsrechter: Dhr M. Streef

  Gele kaarten: Spaans, Clemensia (beide Den Hoorn), Rosini (RKDEO)

  Toeschouwers: 250

  De uitslagen van 24 februari:

  Den Hoorn – RKDEO       1-1

  Die Haghe – Valken’68   2-4

  Forum Sport – VELO       2-2

  TAC’90 – SV Nootdorp    3-3

  Honselersdijk – LFC        2-2

  FC Skillz – Wippolder       2-1

  De stand na 24 februari

  1.FC Skillz                           14-25

  2.Valken’68                        14-23

  3.RKDEO                            14-23

  4.Forum Sport                  14-23

  5.Wippolder                       14-23

  6.Honselersdijk                 13-22

  7.LFC                                  14-21

  8.Den Hoorn                     14-19

  9.VELO                                14-16

  10.Voorschoten’97           13-15

  11.TAC’90                           14-14

  12.Die Haghe                    14-14

  13.SV Nootdorp                14-7