• RKDEO op de valreep naast TAC ‘90

  Voor de zoveelste keer werd afgelopen zaterdag duidelijk dat de krachtsverschillen in de eerste klasse C minimaal zijn. Wedstrijden worden op details beslist en een mindere dag wordt direct afgestraft. Zo had RKDEO als koploper veel moeite met nummer tien TAC ’90 en wist pas in blessuretijd langszij te komen: 2-2.

  Meer foto’s kijk hier

 • Het duurde even voor het duel tussen RKDEO en TAC ’90 goed op gang kwam. Pas na 25 minuten kon de eerste goede kans worden genoteerd. Irian Boeschoten wist de Haagse defensie te omzeilen, ging ook doelman Van Wijk voorbij, maar werd zover van het doel af gedwongen, dat Marlito Asencao zijn inzet alsnog kon blokken. Een minuutje later wist Olaf Kramer door te breken en kon Van Wijk, door bijtijds uit te komen, het gevaar voor TAC ’90 keren.

  Voor de Haagse formatie was het pure pech dat er in het eerste half uur al twee spelers geblesseerd moesten uitvallen: voor Jessy Smit en Jesus Penate zat de wedstrijd er al snel op. Via de gevaarlijke Mohamed El Osrouti creëerde TAC ’90 in de dertigste minuut de eerste kans. Doelman Huub Koning kon zijn schot in de korte hoek bijtijds keren. Kort voor de rust belandde een voorzet van Irian Boeschoten via half ingrijpen van Van Wijk voor de voeten van Youni de Bruin. Ook zijn schot (metertje over) miste net de juiste richting. Even later was het toch raak. Jazz Vermeer pikte een weggewerkte voorzet op en schoot vanaf een meter of twintig fraai raak, 1-0. In de blessuretijd tikte Olaf Kramer een voorzet van Lando van Duijn net naast, waardoor de thee met een 1-0 voorsprong bereikt werd.

 • De tweede helft bood een andere aanblik. Nadat eerst Mats Hofland twee halve mogelijkheden niet kon benutten, nam TAC ’90 het initiatief meer en meer over. Na ruim een uur werd dat beloond met de gelijkmaker van Mert Dogrusoz, 1-1 en ook na die treffer kreeg TAC ’90 via Mohamed El Osrouti en alweer Dogrusoz nog enkele goede mogelijkheden. De 1-2 van Mohamed El Osrouti, een ruim kwartier voor tijd, kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen.

 • Na nog een goede kans voor Dogrusoz en invalbeurten voor Thomas Aangenendt en Robin Bousquet (eerder was Sven van Noppen al Mats Hofland komen aflossen), was de slotfase wel voor RKDEO. Op aangeven van Irian Boeschoten schoot Lando van Duijn van dichtbij tegen Van Wijk op. Even later veerde het Nootdorpse deel van het publiek al bij een kopbal van Sven van Noppen, die een voorzet van Olaf Kramer echter net naast mikte. In de eerste minuut van de blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker. Sven van Noppen reageerde alert op een hoge dieptepass en kopte de bal met een mooie boog buiten bereik van Van Wijk in de verre hoek binnen, 2-2.

  Het bleef nog even spannend, maar in de door de uitstekende scheidsrechter Den Ouden gerekende blessuretijd werd niet meer gescoord. Voor de tweede achtereenvolgende week moest RKDEO genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.               

 • Tijdens het inhaalprogramma van zaterdag 10 februari komt RKDEO niet in actie, maar zal met veel interesse de wedstrijden Die Haghe-FC Skillz en Wippolder-TAC ’90 volgen. Als zowel FC Skillz en Wippolder niet wint, is de eerste periode voor RKDEO.

  RKDEO Razende Reporter

  ©Dick den Hollander

 • RKDEO-TAC ‘90                 (1-0)      2-2

  42. Jazz Vermeer 1-0 , 62. Mert Dogrusoz 1-1, 74. Mohamed El Osrouti 1-2, 90+1. Sven van Noppen 2-2.

  Scheidsrechter: Den Ouden.

  Assistenten: Soyucak en De Geus.

  Gele kaarten: Van Wijk en De Looff (beiden TAC ’90)

  Toeschouwers: 185.

  Opstellingen:

  RKDEO: Koning, De Bruin (83. Bousquet), Doorschodt, Prieto, Rosini (75. Aangenendt), Pak, Van Duijn, Vermeer, Boeschoten, Hofland (56. Van Noppen), Kramer.

  TAC ’90: Van Wijk, Angoelal, Laari (64. R. El Ousrouti), Irzi (64. Madroni), Smit (11. Dogrusoz), Penate (26. Labordus), Valerius, Ascencao (64. De Looff), M. El Osrouti, Da Luz, Van der Linden.

   

  Overige uitslagen:

  SV Nootdorp-Forum Sport                          2-4

  Valken ’68-FC Skillz                                       0-2

  VELO-Voorschoten ’97                                 1-2

  LFC-Die Haghe                                               2-1

  Wippolder-Den Hoorn                                 1-1

   

  De stand:

  FC Skillz                                             12-22

  RKDEO                                              13-22

  Forum Sport                                    13-22

  Honselersdijk                                   12-21

  Wippolder                                        12-20

  Valken ’68                                        13-20

  LFC                                                     13-20

  Den Hoorn                                        13-18

  VELO                                                  13-15

  Voorschoten ’97                             13-15

  TAC ’90                                             12-13

  Die Haghe                                        12-11

  SV Nootdorp                                    13-  6