• RKDEO pakt tweede plaats ten koste van sv Nootdorp

  • RKDEO pakt tweede plaats ten koste van sv Nootdorp

    De dorpsstrijd tussen sv Nootdorp en RKDEO werd gewonnen door de laatstgenoemde ploeg van trainer Wesley Epskamp. De nipte zege leverde RKDEO een plaats op in de tweede ronde van het bekertoernooi. sv Nootdorp belandde op de derde positie en is uitgeschakeld

  • Voor RKDEO begon het duel met sv Nootdorp in mineur. Trainer Wesley Epskamp moest al na amper een kwartier spelen noodgedwongen wisselen. Izzy Rosini raakte geblesseerd. Zijn plaats werd ingenomen door Daniel Prieto.

  • Het Nootdorpse onderonsje leek op een 0-0 ruststand af te stevenen. In de slotminuut schoot Quincy Tjaden uit een scrimmage voor het doel de bal met een onmogelijke sprong-uithaal tegen de buitenkant van de rechterpaal. Hidde Collee was er als de kippen bij om in te tikken maar sv  Nootdorp-doelman Azar Ghennem kon ternauwernood een doelpunt voorkomen. De bal kwam vervolgens bij Tommy Simonis terecht, die alsnog via een sv Nootdorp-speler de bal in het doel wist te werken: 0-1.

  • Na een saaie eerste helft bood de tweede helft meer strijd. sv Nootdorp kwam meer aan aanvallen toe, maar de verdediging van RKDEO hield goed stand waardoor de thuisploeg weinig gevaar kon stichten. In de 61e minuut moest Eskamp opnieuw wisselen. Haitam el Marid overstrekte zijn knie. Hij werd vervangen door A-speler Olaf Kramer. In de 66e minuut zag sv Nootdorp-speler Randy Stanneveld zijn bal na een voorzet van Mitchell Abdoel net voorlangs gaan. Er werd verder niet gescoord, waardoor RKDEO het duel afsloot met een 0-1 victorie.

    ©Haaglandenvoetbal.nl  Sander de Hollander