• RKDEO poulewinnaar in bekertoernooi

  Door een 2-1 zege op Spirit heeft RKDEO de bekerpoule als winnaar afgesloten. Die koppositie was ook de inzet bij het duel, want beide teams hadden zich al verzekerd voor plaatsing in de volgende ronde.

  Meer foto’s kijk hier

 • In de eerste twintig minuten regende het kansen en mogelijkheden aan beide zijden. Bij RKDEO onderscheidde Achraf El Jaouhari zich door tot drie keer toe het doel van Spirit onder vuur te nemen. In alle gevallen wist doelman Sean Luthart zijn inzet te keren. Ook de opgekomen Thomas Aangenendt was dichtbij een doelpunt, maar zag zijn schot op het laatste moment geblokt. Aan de andere kant zag Erik Schram, opgesteld vanwege een blessure van doelman Huub Koning, twee schoten van Ruben de Vries via de lat weer terug het veld in verdwijnen. Kevin de Redelijkheid scoorde wel, maar werd terug gevlagd en gefloten vanwege buitenspel.  Geen doelpunten dus en na de ingelaste drinkpauze was het ook klaar met alle mogelijkheden. Erik Schram moest alleen nog ingrijpen bij een inzet van Cristian de Jong.

 • In de tweede helft was het wel snel raak. Op aangeven van Olaf Kramer tikte Sven van Noppen van dichtbij de 1-0 binnen en vijf minuten rondde Kramer zelf een precies op maat gegeven steekbal af, 2-0. Daarmee leek de wedstrijd beslist en gebruikten beide trainers de resterende tijd om veelvuldig te wisselen. Met een schot van Daniël van der Zwan op de paal raakte Spirit voor de derde keer het aluminium, terwijl RKDEO via een kopbal van Jazz Vermeer dichtbij een derde doelpunt was.

 • De slotfase bood toch nog wat spektakel. Een paar minuten voor tijd schoot Mick Veldhoen raak en kreeg Spirit zicht op een gelijkspel. In de blessuretijd bood Erik Schram bijna de helpende hand door de bal te verspelen aan Daniel Gerritse. Voor een leeg doel schoot Gerritse toch naast, zodat dat foutje zonder gevolgen bleef. Helaas gold dat niet voor Spirit-speler Ricardo Noordegraaf, die zich kort voor tijd verdraaide en geblesseerd naar de kant moest.

  Aanstaande zondag 24 september begint de competitie met een uitduel bij TAC ’90. Op zaterdag 30 september komt SV Den Hoorn naar RKDEO toe.

   

  RKDEO Razende Reporter

  ©Dick den Hollander  

 • De wedstrijdstatistieken:

  RKDEO-Spirit      (0-0)   2-1

  47. Sven van Noppen 1-0, 52. Olaf Kramer 2-0, 86. Mick Veldhoen 2-1

  Scheidsrechter: Omar Moussaoui

  Gele kaart: Eric Jansen (Spirit)

  Opstelling RKDEO: Schram, Rosini, (71. Sarpong), D. Prieto, Pak, Aangenendt, T. Prieto, El Jaouhari, (46. Doorschodt), Vermeer, (71. Simonis), Kramer, Van Noppen, (61. Hofland), Boapeah, (46. Van Duijn).

   

  Eindstand poule 05:

  RKDEO                 3-7   (7-3)

  Spirit                    3-6   (8-6)

  DCV                      3-3   (5-7)

  DONK                   3-1   (5-9)