• RKDEO Selectie Zomerpraat, deel 4: Jacky Doorschodt en Robin Schaareman

  Het seizoen '21-'22 zit erop en het duurt nog even voordat we starten aan een nieuw seizoen. willen we als RKDEO TC in deze komkommertijd wat selectiespelers en stafleden aan de tand voelen. Deze week Jacky Doorschodt en overvlieger Robin Schaareman

 • Vragen voor Jacky Doorschodt

   

  Jacky, je speelt nu een aantal seizoenen bij RKDEO, kun je onze lezers nog even bijpraten over je voetballeven voor je overstap? Wat waren je mooiste momenten in die periode?

   

  Ik heb in de jeugd bij DHC Delft gespeeld tot aan de senioren, waarna ik na 1 jaar senioren naar Kranenburg/Wateringse Veld ben gegaan. Daar ben ik 2 keer achter elkaar kampioen geworden en op die manier van de 4e naar de naar de 2e klasse opgeklommen. Na 3 jaar daar gespeeld te hebben ben ik uiteindelijk naar RKDEO gekomen

   

  Hoe bevalt het je bij RKDEO? Hoe kun je de club, de selectie en alles eromheen beschrijven?

   

  Ik ben hiernaartoe gekomen omdat hier veel jongens spelen die ik al heel erg lang ken dus ik heb het vanaf dag 1 naar mijn zin gehad en daarbij is het afgelopen jaar helaas niet geëindigd met een promotie! We hadden vorig jaar een sterke en vooral hechte selectie en ik denk dat die in het afgelopen seizoen alleen maar sterker is geworden! Iedereen kan goed met elkaar overweg en dat is natuurlijk gekomen door het trainingskamp waar je elkaar echt leert kennen!

 • Aan het einde van de competitie scoorde je als centrale verdediger belangrijke goals tegen HVV en Wippolder, heb je bij vorige clubs ook je doelpunten gemaakt of is dat een nieuwe ervaring?

   

  Het is voor mij geen nieuwe ervaring want bij mijn vorige clubs maakte ik ook altijd wel mijn doelpunten. Het afgelopen seizoen kwamen ze pas aan het einde maar wel tegen de leukste tegenstanders en had ik bijna een heel leuk feestje bij Wippolder verpest! Dit jaar gaan ze er vanaf het begin in!

   


  Waarin zal RKDEO 1 zich nog moeten verbeteren/ontwikkelen om in het nieuwe seizoen mee te draaien in de top van de zaterdag 2e klasse?

   

  Ik denk dat we als team moeten gaan presteren en voor elkaar door het vuur moeten gaan en als ik de groep zo zie gaat dat zeker goed komen, want we zijn in de breedte veel sterker geworden. De concurrentie is groot en dat is alleen maar goed! Als we met dit team een aantal jaar doorgaan, gaan er leuke dingen gebeuren!

 •  Welke 3 teams verwacht je komend seizoen in de poule van RKDEO als top 3 teams?

   

  Als ik zo naar de poule kijk en naar wat ik vorig jaar heb gezien zijn HVC10, VFC, en RKDEO de sterkste teams in deze klasse en ik hoop dat we het goede seizoen van vorig jaar door kunnen zetten en laten zien dat wij bij die beste 3 horen.

 • Vragen voor Robin Schaareman

   

  Robin, je maakt de overstap vanuit onze jeugdopleiding naar de selectie van de seniorenselectie. Wanneer ben je begonnen bij de club en in welke teams heb je gespeeld?

   

  Ik ben begonnen bij RKDEO in de Nikies toen was ik 5 of 6 jaar daarna begon ik in de F16 en vanuit daar in de E,D en C en  jo16-1, jo17 en jo19 altijd selectie gespeeld

   

  We willen uiteraard nog wat meer over je weten. Op welke posities speel je het liefst en wat zie je zelf als je sterke punten.

   

  Ik speel het liefst ergens in de aanval maar welke positie maakt voor mij eigenlijk niet uit, waar ik nodig ben zal ik staan. Als ik een keertje op het middenveld moet zal ik daar uiteraard ook mijn best doen. Ik denk van mezelf dat ik aardig snel ben en dat ik een goed schot heb zowel met rechts als met links en ik kan een goede pass geven.

 •  

  Met de JO19-1 heb je een seizoen achter de rug met een ongelukkige degradatie na de 1e seizoenshelft en een kampioenschap maar net niet behaalde promotie in de 2e seizoenshelft. Hoe kijk je terug op dat seizoen en op je eigen spel?

   

  De 1e seizoenshelft begon niet echt zoals we hadden verwacht helaas, dat kwam mede doordat wij een trainer hadden die naar mijn mening niet zo veel van het spelletje snapte. De 2e seizoenshelft moest gewoon anders, we kregen een andere trainer en hadden maar een doel en dat was kampioen worden wat uiteindelijk ook is gelukt in onze laatste wedstrijd waarin we 2-14 wonnen en ik 5 goals maakte en 2 assists gaf. In dit hele seizoen heb ik op een positie gespeeld waar ik eigenlijk nog nooit had gespeeld (spits). Ik heb dit seizoen een flink aantal goals gemaakt en assists gegeven dus daar was ik erg tevreden over. Helaas zat het seizoen er net op toen ik er helemaal lekker in zat, daarom heb ik erg veel zin in het nieuwe seizoen.

 • Wat zijn je verwachtingen en ambities in het aankomende 1e seizoen in de senioren selectie? Op welke punt hoop je je ontwikkelen?

   

  Ik verwacht dat ik dit jaar in de 023-1 zal komen ik zal daar gewoon mijn uiterste best doen om zo goed mogelijk te presteren en lekker veel goals te maken. En de trainer van het 1e moet dan maar beslissen of hij mij dit jaar al nodig heeft of in de aankomende jaren. Daarnaast hoop ik me te ontwikkelen op het nog meer rust bewaren voor het doel en rust aan de bal.

   

  Wat maakt RKDEO voor jou tot de club waar je je prettig voelt?

   

  Ik speel er natuurlijk al een hele tijd dus ik zie geen reden om ergens anders heen te gaan omdat ik me prettig voel bij deze club en omdat het lekker dichtbij huis is.