• RKDEO Selectie Zomerpraat, deel 5: Chris Nieuwpoort en Lando van Duijn

  Het seizoen '21-'22 zit erop en het duurt nog even voordat we starten aan een nieuw seizoen. willen we als RKDEO TC in deze komkommertijd wat selectiespelers en stafleden aan de tand voelen. Deze week Chris Nieuwpoort en nieuweling Lando van Duijn

 •  

  Vragen aan Chris Nieuwpoort

   

  Chris, je hebt er al heel wat jaren bij onze club op zitten. Wanneer ben je begonnen en wat zijn de mooie en bijzondere dingen waar je op terugkijkt in de periode die achter je ligt?

  Ja dat klopt. Ik ben hier begonnen tot ik 6 jaar was, dat is nu 23 jaar geleden. Zo oud is de helft van de selectie nu niet eens.

  Een mooi moment voor mij is het kampioenschap met de a1. Ik had er net 1,5 jaar aan revalidatie opzitten na een afgescheurde kruisband, mocht ik toch nog even meewandelen in de laatste minuut van de wedstrijd! En voetballen met Rob van Hagen is natuurlijk uniek.

  We hebben je vooral gezien in de verdediging en in de aanval. Waar speel je zelf eigenlijk het liefst?

  Ik zelf speel het liefst de dj op donderdagavond of zondagochtend. Maar alle gekheid, ik speel waar het nodig is, op 3 of op 9. Pingels pakken gaat me trouwens ook aardig af.

  Wat zijn jouw verwachtingen in het komende seizoen voor RKDEO 1 en 2?

  Gezien de selectie die er staat voor aankomend jaar verwacht ik voor beide teams niks anders dan een kampioenschap. Met een hele hoop gezelligheid voorop.

 • Je bent sinds een tijdje werkzaam als fysiotherapeut. Hoe bevalt het werk je en is het goed te combineren met het voetballen bij de club? Kijk je daardoor anders naar je eigen inspanningen op het veld en die van je medespelers?

  Voor aankomend seizoen wordt het combineren erg lastig, aangezien ik met Jong ADO ook op zaterdag wedstrijden  heb. Ik zal dan ook voornamelijk mijn fanatisme en kwaliteiten op donderdagavond etaleren.

  Mijn medespelers vinden het vooral handig om ze even te tapen voor een wedstrijd. Met alle liefde natuurlijk. En een biertje achteraf.

   

  Wat zou er moeten veranderen bij de club, Chris en wat moet vooral zo blijven?

  Er mogen van mij best wat meer evenementen plaatsvinden rondom wedstrijden, zoals een zangertje. Zorgt voor sfeer en een volle kantine. En een standbeeld voor Rob van Hagen. Wat er zeker moet blijven zijn eigenlijk de komkommers van Han voor een pot, balletje pinda met een biertje en Henk van de Sman die op het veld contributie komt innen. Anders wordt er niet gespeeld!

 • Vragen voor Lando van Duijn

   

  Lando, je bent nieuw in de selectie van RKDEO, kun je ons bijpraten over je voetballeven tot nu toe? En op welke posities in het veld speel je het liefst?

  Ik ben begonnen bij FC Zoetermeer. Hier heb ik heel de jeugd doorlopen en uiteindelijk veel wedstrijden gespeeld in het 1e van FC Zoetermeer. Verder heb ik 1 jaar een uitstapje gemaakt naar DHC in Delft maar besloot ik daarna weer terug te gaan naar FC Zoetermeer. Ik ben vroeger begonnen als aanvaller en speel momenteel het liefst als verdedigende middenvelder. Ook kan ik als centrale verdediger uit te voeten.

   

  Wat zijn jouw sterke punten die we straks op het voetbalveld zullen gaan herkennen?

  Mijn sterkste punten zijn denk ik toch wel mijn inzicht en passing. Verder wil ik altijd vooruit voetballen en werk ik hard voor het team. Ook beschik ik over verdedigende kwaliteiten en kan ik een mannetje passeren.

   

  Waarom de overstap naar RKDEO? Wat zijn je verwachtingen voor het aankomende seizoen?

  Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij FC Zoetermeer maar vond het de juiste tijd om mijn geluk elders te beproeven en een aantal klasses hoger te spelen. Uiteindelijk wil ik het maximale uit mezelf halen. Ik zit in de klas bij Huub Koning (keeper) en heb het dan ook vaak met hem over voetbal. Hij vertelde me dat het een leuk team was met veel voetballende kwaliteiten.  Voor het aankomende seizoen verwacht ik stappen te maken als voetballer en zoveel mogelijk minuten te maken in het 1e.

   

  Je bent ook actief geweest als jeugdtrainer. Is dat iets waar je mee verder wil in de toekomst?

  Ik ben inderdaad 2 seizoenen actief geweest als jeugdtrainer bij de JO11-1 van FC Zoetermeer. Dit heb ik altijd met plezier gedaan en vind ik nog steeds leuk om te doen. Helaas merkte ik dat ik het moeilijk vond om te combineren met school, werk en eigen voetbal. Wie weet pak ik dit in de toekomst nog op.

   

  Wat doe je in het dagelijks leven, Lando?

  Ik studeer momenteel Sportmarketing & Management op de Hogeschool in Rotterdam.  Daarnaast heb ik ook een bijbaan als orderpicker. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn familie en vrienden.