• RKDEO – SVC ’08 Gestaakt na klein halfuur

   

  Nadat pupil van de week Jack de eerste goal van de middag maakte, kon de echte aftrap worden genomen door de thuisploeg. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat deze twee ploegen elkaar tegenkomen. Helaas kon de wedstrijd niet worden uitgespeeld.

  Meer foto’s kijk hier

 • In de beginfase was het RKDEO dat de wedstrijd controleerde maar tot echte kansen kwam het nog niet in de eerste paar minuten. SVC’08 kwam naar Nootdorp als trotse koploper van de 2e klasse E maar daar was in de beginfase weinig van te merken.

  In minuut 5 werd de eerste overtreding begaan en kreeg SVC’08 halverwege de helft van RKDEO een vrije trap. De bal werd niet overtuigend weggewerkt waarna Iliass Daoudi de eerst kans van de wedstrijd in het zijnet schoot. Twee minuten later was het RKDEO dat een vrije trap kreeg aan de linkerkant van de zestienmeter. De bal werd verwerkt tot inworp.

  Bij de derde vrije trap van de wedstrijd, riep RKDEO doelman Huub Koning overtuigend ‘los’ tegen zijn verdedigers maar hij pakte de bal niet overtuigend. Gelukkig werd er goed uitverdedigd. Na een blessurebehandeling voor Daniel Prieto kreeg SVC’08 weer een kansje via Fabian Toet maar zijn inzet rolde in de handen van keeper Koning. Even later was het weer Toet met een goede actie op het middenveld maar zijn steekpass kwam niet aan bij Norvin Mercera.

 • De eerste echte kans voor RKDEO kwam na een kwartier toen Tommy Simonis een afvallende bal tegen de  handschoenen van Wesley Storm schoot.

  Na 18 minuten floot de scheidsrechter af om een nieuwe bal aan te vragen. Die bal kwam uit de dug-out van RKDEO en de wedstrijd kon verder. Een minuut later kreeg RKDEO een vrije trap op een meter of 20 van de SVC’08-goal. Een kansrijke positie maar de bal werd in de muur geschoten.

 • Het uiteindelijke verhaal van de wedstrijd begon na 23 minuten. SVC’08-speler Sherdinant Michel beweert dat hij een racistische uiting naar zich toe kreeg geslingerd. Toen hij dit aangaf bij arbiter De Groot trok laatstgenoemde, tot veler verbazing, een gele kaart voor Michel. Hierop ontstond wat duw- en trekwerk van beide kanten, waarna arbiter De Groot de wedstrijd stillegde.

  Er werd vanaf de tribune cynisch geapplaudisseerd voor de scheidsrechter terwijl beide teams naar de kleedkamers werden geleid voor een afkoelingsperiode. Onderweg richting kleedkamers is scheidsrechter de Groot door een onbekend persoon beetgepakt en na overleg tussen de aanvoerders en de scheidsrechter werd de wedstrijd in minuut 26 definitief gestaakt omdat deze zich niet veilig voelde. Een triest einde aan een koude zaterdagmiddag op Sportpark Centrum.

   

  RKDEO Razende Reporter

  © Thomas Hofman

 • De wedstrijdstatistieken:

  RKDEO – SVC’08. Gestaakt bij 0-0 in minuut 26.

   

  De opstellingen:

  RKDEO: Koning, de Bruin, Doorschodt, Pak, D. Prieto, Boeschoten, Vermeer, van Noppen, Kramer, Simonis.

  SVC’08: Storm, Markering, Bos, de Bruin, Martina, Hughes, Spaans, Mercera, Toet, Daoudi, Michel.

   

  Scheidsrechter: Dhr. R. de Groot

  Gele kaart: Michel (SVC’08)

  Rode kaart: Ros (assistent trainer SVC’08)

  Toeschouwers: 150

   

  De uitslagen van 19 november:

  RKDEO – SVC’08              Gestaakt

  Berkel – Wilhelmus         3-0

  Full Speed – HVC’10       1-4

  CION – Westlandia          3-0

  HMSH – Vitesse Delft     1-3

  FC Skillz – Concordia      0-0

  VFC – CWO                        1-0

   

  De stand na 19 november

  1.SVC’08                            7-15

  2.FC Skillz                           7-14

  3.Concordia                      8-14

  4.Vitesse Delft                 7-13

  5.Westlandia                    8-13

  6.Berkel                             8-13

  7.CWO                               7-12

  8.Full Speed                      8-12

  9.RKDEO                            7-11

  10.CION                             8-11

  11.VFC                                8-10

  12.HVC’10                         8-6

  13.HMSH                           7-3

  14.Wilhelmus                    8-1