• RKDEO tegen Wippolder opnieuw gelijkspel

  RKDEO kwam op een 0-2 voorsprong maar moest in de tweede helft twee treffers van Wippolder toestaan waardoor het opnieuw gelijk speelde, voor de zevende keer op rij en verstevigde hierdoor het clubrecord.

  Meer foto’s kijk hier

   

 • In de openingsfase had RKDEO al op achterstand kunnen staan maar bij twee corners van Wippolder achter elkaar werd de bal gelukkig over geschoten. Daarna kwam RKDEO ook in het spel maar een schotje van Olaf Kramer met links was een eenvoudige prooi voor Wippolder keeper de Jong. Hierna een voorzet van Jazz Vermeer wat opnieuw een prooi was voor keeper de Jong. Nog voor het kwartier gespeeld was werd er wel gescoord door Wippolder maar scheidsrechter Akkaya nam het vlagsignaal van zijn assistent over en keurde het doelpunt af en bleef het 0-0.

  Nog binnen het half uur kwam RKDEO op voorsprong, Olaf Kramer stuurde Robin Schaareman de diepte in die ongeveer vanaf de strafschopstip de bal op zijn pantoffel nam en langs keeper de Jong tegen de touwen schoot, 0-1. Wippolder assistent stond met zijn vlag omhoog maar na overleg met scheidsrechter Akkaya keurde hij het doelpunt toch goed.

 • Vlak na de doelwisseling een grote kans voor RKDEO, een voorzet van links van Irian Boeschoten maar Sven van Noppen kwam bij de tweede paal net een teenlengte tekort om te scoren.

  Direct hierop een tegenvaller voor RKDEO, bij een sprint richting achterlijn greep doelpuntmaker Robin Schaareman naar zijn hamstring en kon gewisseld worden, zijn plaats werd ingenomen door Fahmie Labari.

  Binnen het uur spelen verdubbelde RKDEO de voorsprong. Jazz Vermeer legt terug op Irian Boeschoten die direct voorgeeft en Youni de Bruin (rechtsback) kan met het hoofd scoren, 0-2.

  Wippolder legde zich nog niet neer bij de uitslag en stroopte de mouwen op en na een driedubbele wissel bij Wippolder draaide de wedstrijd in het voordeel van Wippolder. Een steekbal van Daley Uythof op Rob Overvliet, RKDEO verdediger Jack Doorschodt kon niet voorkomen dat Overvliet keeper Huub Koning in de korte hoek verschalkte, 1-2.

 • Tien minuten voor tijd een mogelijkheid om de dreiging van Wippolder te keren kreeg RKDEO een vrije trap op een mooie plaats, de inmiddels ingevallen Tommy Simonis ging achter de bal staan en schoot deze slechts enkele centimeters over de kruising. Direct hierna kwam Wippolder alsnog langszij. Opnieuw was Daley Uythof belangrijk bij het doelpunt, vanaf de achterlijn de voorzet van Uythof en opnieuw Rob Overvliet die vrij kan inschieten 2-2.

  In blessuretijd nog een gemene overtreding van ex-RKDEO speler Jari Seffelaar op Jazz Vermeer leverde Seffelaar direct rood op en kon dus vroegtijdig gaan douchen. Veel voordeel had RKDEO niet meer van het overtal want enkele seconden later floot scheidsrechter Akkaya voor het eindsignaal.

  Komende zaterdag is het Paaszaterdag en heeft RKDEO geen verplichtingen. Dinsdagavond 2 april staat voor het Haaglandenvoetbaltoernooi om de Sir Winston Cup de wedstrijd Quick – RKDEO op het programma, aanvang 20.00uur. en zaterdag 6 april een uitwedstrijd tegen LFC in Leiden, aanvang 14.00uur.

  RKDEO Razende Reporter

  © Sander de Hollander

 • De wedstrijdstatistieken:

  Wippolder – RKDEO 2-2 (0-1)

  Scoreverloop: 28. Schaareman 0-1, 56. De Bruin 0-2, 75. Overvliet 1-2, 83. Overvliet 2-2

  De opstellingen:

  Wippolder: de Jong, Overvliet, Biemans (71. Van Baalen), van Heyst, Seffelaar, D. de Vree, Krassenburg (46. Venema), B. de Vree (71.Prade), Dill (71. Mulier), Kasius, Uythof.

  RKDEO: Koning, de Bruin, Doorschodt, D. Prieto, Rosini, van Duijn (62. Bousquet), Schaareman (49. Labari), Kramer, van Noppen, Vermeer, Boeschoten (79. Simonis).

  Scheidsrechter: Dhr F. Akkaya

  Gele kaarten: Venema, Mulier (beide Wippolder), Kramer, Rosini, van Noppen, Boeschoten (allen RKDEO)

  Rode kaart: Seffelaar (Wippolder)

  Toeschouwers: 200

   

  De uitslagen van 23 maart:

  Wippolder – RKDEO      2-2

  Die Haghe – VELO         0-2

  Forum Sport – LFC        3-0

  Valken’68 – Nootdorp  0-1

  TAC’90 – Voorschoten.97          1-1

  Den Hoorn – Honselersdijk       0-2

   

  De stand na 23 maart:

  1.Wippolder                     18-30

  2.Forum Sport                17-29

  3.FC Skillz                        17-28

  4.Valken’68                      18-27

  5.RKDEO                           18-27

  6.Honselersdijk              17-25

  7.LFC                                 17-24

  8.VELO                               18-24

  9.Voorschoten’97          16-22

  10.TAC’90                         17-19

  11.Den Hoorn                 17-19

  12.Nootdorp                   18-17

  13.Die Haghe                  18-15