• RKDEO Trainingskamp Benalmadena, dag 2

 • RKDEO Trainingskamp Benalmadena, dag 2

   

  Voor dag 2 stonden twee wedstrijden op het programma. Het eerste elftal zou spelen tegen SVC’08 en het tweede elftal speelde de wedstrijd tegen het eerste elftal van De Jonge Spartaan.

 • In de ochtend was in de tuin van het hotel de wedstrijdbespreking van het eerste elftal. Een interactieve bespreking met inbreng van trainer en spelers. Na de bespreking moest nog een tijdje gewacht worden op de lunchpakketten die eindelijk klaar waren en kon het voltallige gezelschap vertrekken naar de eerste wedstrijd locatie. Met Max Verstappen achter het stuur van de grote bus kwamen we toch veilig aan op de locatie waar SVC’08 ook nog niet was gearriveerd. RKDEO verkende het veld en ondertussen was ook SVC’08 gearriveerd en kon de warming-up beginnen. Met een neutraal arbitraal trio en toeziend oog van cameraman- en verslaggever van Haaglandenvoetbal TV werd de wedstrijd gestart.

 • RKDEO begon goed aan de wedstrijd, na drie minuten maakte Quincy Tjaden op aangeven van Youni de Bruin de openingstreffer. Misschien was er iets te vroeg gejuichd want binnen drie minuten later keek RKDEO alweer tegen een achterstand na doelpunten van Michael de Niet en Clay Hoekstra. Binnen het halfuur spelen stond de teller zelfs op 1-4 voor SVC’08 met nog twee doelpunten van Michael de Niet.

  Vlak na dat half uur deed RKDEO toch nog wat terug via Haitam el Marid. Een aanval via Irian Boeschoten die de bal tegen hand SVC’08 speler werkt maar scheidsrechter Meiling wil van niets weten en laat doorspelen waarna de bal opnieuw bij Boeschoten komt en nu breed legt op de meegelopen el Marid en in open doel kan scoren. Vlak voor rust was het opnieuw plaaggeest Michael de Niet die de handen van de SVC aanhang de lucht in kreeg. een bal van links wordt fraai ingeschoten in de verre hoek.

 • In de rust een donderspeech van trainer Epskamp heeft zijn uitwerking in het veld en binnen een uur spelen wist Irian Boeschoten het net te vinden. En met nog een kwartier op de klok komt RKDEO weer terug in de wedstrijd via een doelpunt van Tommy Simonis die door Rob van Hagen weggestuurd was en de bal tegen de touwen werkt, 4-5.

  Met nog een kwartier op de klok kreeg RKDEO ook nog een enkele kans om op gelijke hoogte te komen maar de spelers hadden last van het bekende gezegde “pap in de benen” en zo bleef SVC’08 aan de goede kant van de score, eindstand 4-5.

  Opstelling RKDEO-1:Vurens, de Bruin, S. Kuipers, Krul, Rosini (46. Theunissen), Prieto, Boeschoten, van Hagen, Maghnouji (46. Simonis), el Marid (46 Tarantino), Tjaden (64. Rosini).

  Scheidsrechter: Dhr Raymond Meiling.

  Toeschouwers: 50

 • RKDEO-2 – De Jonge Spartaan-1

  Na de wedstrijd RKDEO-SVC nuttigde RKDEO op de tribune de meegenomen lunch en vertrok het complete gezelschap naar een andere wedstrijdlocatie voor de wedstrijd RKDEO-2 tegen De Jonge Spartaan-1.

  Op de nieuwe wedstrijdlocatie aangekomen bleek het veld niet beschikbaar in verband met een dubbele boeking. Ons contactpersoon van Trainingskampen.nl belde stad en land af totdat iemand van de Gemeente arriveerde en de andere gebruikers sommeerde direct te stoppen met voetballen en het veld te verlaten waardoor deze beschikbaar kwam voor RKDEO en De Jonge Spartaan.

 • Met een vertraging van een half uur kon de warming-up en wedstrijd beginnen. Het neutrale arbitrale trio was nog niet gearriveerd waardoor assistent trainer Richard Lodder de fluit ter hand nam. Na een kwartiertje spelen was het arbitrale trio gearriveerd en nam de leiding over.

  Binnen een half uur spelen keet RKDEO tegen een 0-2 achterstand via doelpunten van Rolf Nagtzaam en Davey Dubbeld. Via Leon de Groot kwam RKDEO terug in de wedstrijd. Slordig balverlies langs de zijlijn van derde klasser De Jonge Spartaan en de Groot kon richting doel gaan en met een simpele beweging de keeper op het verkeerde been zetten en scoren, 1-2.

 • Omdat na deze wedstrijd nog een wedstrijd (Den Hoorn tegen AFC) gepland stond werd de rust wat ingekort om de verloren tijd wat in te halen. Na 50 minuten wist Jerome Alderding RKDEO op gelijke hoogte te brengen. RKDEO kon zelfs uitlopen naar een 4-2 voorsprong via twee doelpunten van Lars van Noppen maar daarna deed De Jonge Spartaan wat terug via een doelpunt van Rick Schellevis, 4-3.

  Hierna was het om-en-om juichen voor RKDEO en De Jonge Spartaan aanhang. In een vermakelijke wedstrijd liep de stand op naar tien doelpunten. Voor RKDEO Jerome Alderding 5-3, Gerben Prins wist voor De Jonge Spartaan weer te scoren, 5-4. Het venijn zat in de staart. In een hachelijke situatie voor het RKDEO doel zag de dienstdoende scheidsrechter een terugspeelbal op keeper Diego Govers waardoor De Jonge Spartaan een vrije trap vlak voor het doel kreeg. vervolgens zag de scheidsrechter nadat de vrije trap genomen was dat deze tegen een uitgestoken arm kwam en kreeg De Jonge Spartaan een penalty die door Willem Driessen werd verzilverd, 5-5. Wat tevens de eindstand was want ook de tweede helft werd wat ingekort om de verloren tijd in te halen.

  Een vermakelijke wedstrijd met een groot aantal doelpunten en vermaak voor de meegereisde personen aan beide zijde. Na de wedstrijd terug naar het hotel, douchen en diner en ’s-Avonds vrijaf.

   

  Opstelling RKDEO-2: van der Sande (58. Govers),A. Kuipers (35. Tarantino), v.d Harst (58. De Koning), van Dorp (15. Coenen), van Velzen (46. van Noppen), Vergunst, Alderding, Pellemans, Maghnouji (32. De Groot), de Koning (46. Suarez), Tarantino (32. Alam).