• RKDEO verliest van VELO

  Na het verlies van vorige week in eigen huis was de bedoeling om zo snel mogelijk weer de draad op te pakken en met punten uit Wateringen naar huis terug te keren. Het liep echter anders dan gewenst en RKDEO kwam zonder punten thuis.

  Meer foto’s kijk hier

 • Het eerste wapenfeit kwam van RKDEO, een voorzet van Jazz Vermeer maar bij de 1e paal arriveerde Sven van Noppen te laat en ging de bal voorlangs. RKDEO moest bedacht zijn op de counters want bij de volgende aanval kwam Joey Kouters van VELO oog-in-oog te staan met RKDEO keeper Huub Koning maar deze lag gelukkig op de juiste plaats in de weg om een doelpunt te voorkomen.

  RKDEO ging slordig met de kansen om, mede doordat er een straffe wind van doel tot doel stond en RKDEO de eerste helft met de wind in de rug speelde waren alle ballen te lang en gingen bijna allemaal over de achterlijn of zijlijnen. Opnieuw een voorzet van RKDEO, deze keer van Irian Boeschoten waarbij Sven van Noppen onder de bal doorging en de bal werd opgevangen door Jazz Vermeer bij de tweede paal en in tweede instantie via de VELO keeper Deniz Pamuk er een corner aan overhield. De corner van Irian Boeschoten werd nu wel in het voordeel van RKDEO gedragen door de wind en draaide bijna het doel in maar werd nog net op tijd onschadelijk gemaakt door keeper Pamuk.

 • Daarna waren er enkele kansen voor VELO maar gelukkig stond keeper Huub Koning stevig op zijn post om doelpunten te voorkomen. Helaas lukte dat niet vlak voor de rust. Een schot van Lars de Jong werd diagonaal ingeschoten en verdween in de verre hoek, 1-0.

  Na de doelwisseling ging RKDEO vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker en dat lukte bijna via een voorzet van Irian Boeschoten waar Olaf Kramer er een voetje tegen kon krijgen maar de bal net aan de verkeerde kant van de paal naast ging. Even later wist keeper Huub Koning een verdubbeling van VELO te voorkomen, een schot op het doel werd door Koning uit de lucht geplukt maar was niet klemvast maar werd ook door scheidsrechter Ebink gered die een overtreding van VELO had gezien. In de volgende aanval was het wel raak voor RKDEO. Een voorzet van Irian Boeschoten werd zeer fraai ingekopt door de opgekomen verdediger Jack Doorschodt en verdween diagonaal in het doel, 1-1.

 • Helaas kwam VELO te snel weer op voorsprong via een doelpunt van Rene de Vries en met nog vijf minuten op de klok wist VELO zelfs op 3-1 te komen via opnieuw Rene de Vries. Na nog wat tactische omzettingen probeerde RKDEO nog wat te forceren maar kreeg in de slotminuut de deksel op haar neus en VELO wist de 4-1 te scoren via invaller Emiel Rours.

  Komende zaterdag is het 27 april en vieren we in Nederland Koningsdag, de week daarop, 4 mei, is RKDEO vrij en de eerstvolgende competitie wedstrijd is op zaterdag 11 mei uit, in en tegen Honselersdijk, aanvang 14.30uur. punten en support van de trouwe aanhang is zeer gewenst.

   

  RKDEO Razende Reporter

  © Sander de Hollander

 • De wedstrijdstatistieken:

  VELO – RKDEO 4-1 (1-0)

  Scoreverloop: 38. De Jong 1-0, 55. Doorschodt 1-1, 63. De Vries 2-1, 84. De Vries 3-1, 90. Rours 4-1.

  De opstellingen:

  VELO: Pamuk, R. Das, Korsuize, van Dommelen, Amrani, M. Das, van Egmond, de Vries, Jagbandhan, Kouters, de Jong.

  RKDEO: Koning, Pak, Doorschodt, D. Prieto, Aangenendt, T. Prieto, Schaareman, Vermeer, van Noppen, Kramer, Boeschoten.

  Scheidsrechter: Dhr A. Ebink

  Gele kaarten: M. Das, de Vries (beide VELO).

  Toeschouwers: 150

  De uitslagen van 20-21 april

  VELO – RKDEO                4-1

  LFC – Nootdorp              5-1

  Honselersdijk – Valken’68         0-2

  Forum Sport – FC Skillz              1-0

  Voorschoten’97 – Die Haghe    6-3

  TAC’90 – Den Hoorn     2-1

  Wippolder                        Vrij

   

  De stand na 21 april:

  1.Forum Sport                20-38

  2.Valken’68                      20-31

  3.VELO                               21-31

  4.FC Skillz                        20-30

  5.Wippolder                     20-30

  6.Voorschoten’97          20-29

  7.LFC                                 21-29 (LFC had 3 punten in mindering maar heeft deze weer terug gekregen)

  8.RKDEO                           21-28

  9.Honselersdijk              20-26

  10.TAC’90                         20-26

  11.Nootdorp                   21-23

  12.Den Hoorn                 20-22

  13.Die Haghe                  20-18