• RKDEO verspeelt in blessuretijd punten tegen VFC

 • RKDEO verspeelt in blessuretijd punten tegen VFC

   

  RKDEO leek op weg naar een overwinning tegen VFC. In Vlaardingen ging het in de extra tijd toch nog mis voor de formatie van trainer Wesley Epskamp. Uit een strafschop kon VFC de gelijkmaker aantekenen en liet RKDEO kostbare punten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen.

  Meer foto’s kijk hier

 • Na zes minuten spelen kreeg VFC haar eerste kans, Axel de Bruijn kopte bal bij de tweede paal over. Met een kwartier op de klok had VFC-doelman Robin Hos een schot van Thomas Aangenendt uit de tweede lijn niet klem vast. In de rebound schoot Quinten Hellemons tegen de paal. Vlak daarna zag VFC een schot van Bryn Siegersma in handen van RKDEO-doelman Huub Koning belanden.

  In de slotfase van de eerste helft had VFC keeper Robin Hos de bal na een hoekschop van Olaf Kramer niet klemvast maar kon VFC’er Roy van der Graaf opruimen. Hos keerde daarna wel een schot van Tommy Simonis met de vuisten. Vlak voor het rustsignaal een voorzet van Daniel Prieto richting de tweede paal, de inzet van Olaf Kramer werd helaas van de lijn gehaald.

 • Na de doelwisseling waren er kansen aan beide kanten. VFC zag een bal van Bryn Siegersma net naast rollen. Na een corner van Olaf Kramer kopte Fabian Pak de bal een minuut later over het doel heen. In de negende minuut maakte Colin Huis in ’t Veld hands binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Nourdin Mourabit wees terecht naar de stip. Tommy Simonis verzilverde voor RKDEO de kans: 0-1.

 • RKDEO kreeg daarna nog een aantal kansen op een tweede treffer. Tommy Simonis zag een vrije trap vanaf rand 16m net over gaan en na een voorzet van Petar Simic kon Rob van Hagen de bal net niet genoeg toucheren om in het doel te krijgen. In de slotfase waren de kansen voor de thuisclub en liep RKDEO achter de feiten aan.

 • Een overtreding van Irian Boeschoten op Robbert Bot 20m voor doel leverde een vrije trap op voor VFC. De vrije trap van Axel de Bruijn ging langs de muur op de vuisten van keeper Huub Koning. Een schot/voorzet van Bryn Siegersma belandde in handen van keeper Koning en een inzet van Sven Goedendorp ging voor de Nootdorpers gelukkig tegen de lat.

 • In blessure tijd ging het toch nog mis voor RKDEO. Een overtreding in het strafschopgebied leverde VFC een strafschop op. Axel de Bruijn bracht vervolgens vanaf elf meter de 1-1 eindstand op het bord.

  RKDEO Razende Reporter

  © Sander de Hollander

 • De wedstrijd statistieken:

  VFC – RKDEO 1-1 ( 0-0 )

  Doelpunten: 54. Simonis (penalty) 0-1, 90+2. Exel de Bruin (penalty) 1-1

   

  De opstellingen:

  VFC: Hos, A. de Bruijn, S. Rook, R. Rook, M. de Bruijn (84. Galong), Goedendorp (84. Boersma), Bot, Huis in ’t Veld (67. Van Rij), v.d. Graaf, Siegersma, Gudde.

  RKDEO: Koning, Prieto, Doorschodt, Aangenendt (81. Aboh), Simic, Pak, Boeschoten, Kramer, Hellemons, van Hagen, Simonis.

  Scheidsrechter: Dhr N. Mourabit

  Gele kaarten: R. Rook, van Rij (beide VFC), Kramer (RKDEO).

  Toeschouwer: 0

   

  De uitslagen van 21 november 2021

  VFC – RKDEO                    1-1

  Wippolder – Meeuwenplaat       6-0

  Antibarbari – Full Speed               3-2

  Concordia – Wilhelmus                 1-2

  HMSH – HVV                                    1-7

  FC IJsselmonde – Laakkwartier   uitgesteld naar 2 december 2021

   

  De stand na 21 november 2021

  1.HVV                                 8-19

  2.Antibarbari                     7-17

  3.Wippolder                      7-15

  4.Wilhelmus                      8-14

  5.COAL                               7-12

  6.RKDEO                            7-11

  7.Full Speed                      7-9

  8.Concordia                      7-7

  9.Meeuwenplaat             8-7

  10.Laakkwartier               7-5

  11.VFC                                7-5

  12.HMSH                           7-5

  13.FC IJsselmonde           7-3